barbu Mesaj tarihi: Ocak 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2011 arkadaşlar babama yeni bir laptop alıcam yakın zamanda. sony den kendim toplayıp alıcam, amerikaya sipariş ile. genelde en iyileri seçmeye çalıştım fiyatı anormal arttırmıyorsa. burda da işte benim sorum geliyor. ssd disk koyabilme şansım var ama fiyat nerdeyse 450 dolar artıyor(300 de olabilir ya, şimdi hatırlayamadım). hal böyle olunca ben babama boşver daha çok pahalı dedim, ucuzlayınca kendimiz değiştiririz diye almamayı düşünüyorum. sizlerin fikirleri nedir? baya bir farkı olduğunu biliyorum ama bu kadar fiyat farkı ödemeye de değer mi? ilerde ucuzlarsa kendim değişme imkanı filan olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2011 Degmez. Burda da cok konusuldu 120 lik iyi bisey 400 liraya alinabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Ben ufak Vaio'mda kullanıyorum, SSD farkı çok bariz ancak konfigiratörden seçip o kadar para vermeye gerek yok. İmkan varsa Amerikadan SSD alabilirsin ayrıca. Buraya göre çok daha ucuz olur. Ya da sonra burdan alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 cidden iyi bir şey toplıcaksan OCZ Vertex 2 80 GB veya newegg'den bak http://cgi.ebay.com/OCZ-Vertex-2-OCZSSD2-2VTX80G-2-5-80GB-SATA-II-MLC-SDD-/120670705498?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c1888d75a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 80gb filan da çok az geliyor ya. hehe. sanırım eski tip takilicam biraz daha gelişene kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2011 500gb seagate momentus xt, hybrid ssd. ssd alinamiyorsa herturlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 hmm. iyi güzel ama söyle bir sorun var. sony'den alınıcak laptop. onun seçenekleri arasında yok bu tabiki. ben sonradan alıp taksam. eski hdd yi çıkarsam laptop içinden uyumsuzluk gibi bişi çıkmaz heralde dimi ssd hard disk ile. sanmıyorum ama gene de sorayim dedim. tabi 2 senelik garanti olayı da gg olur öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 garanti falan patlamaz. diskler degistirilebilsin diye var. yalniz recovery partition problem. onu sony destek yuklemeli veya recovery dvd ile idare ediceksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 anladım. çok sağol kharon. hemen ssd işine girmem heralde ama uzun süreli kullanılsın istiyoruz tabiki. sonradan ssd işi baya iyi oldu. gene de son karar babamın tabi. o kullanacak ama ona söyleyecek bişiler oldu elimde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Hard Drive bir bilgisayarin hizinda en buyuk etken, fiziksel aktivite icerdiginden okuma ve yazma babinda, bu acidan SSD onemli olcude , gozle gorulebilir, olumlu performans farki yaratacaktir. Bunu soyledikten sonra, asil konu babanin o bilgisayari hangi i$ icin kullanacagi, yani SSD nin fiyat farkini gunluk islerde kullanilan (web,email, word, excel, etc..) bilgisayarlar icin henuz daha , odedigime deydi seklinde hakli, gerekli gosteremessin. Baska bir deyisle $300 fazla verip ahanda benim bilgisayar ne kadar hizli boot ediyor demenin anlami yok. Fakat kullanilan alet Read/Write bazinda somurulen bir alet ise, misal benim onumdeki aletde 3 degisik ureticiye ait 4 adet SQL Server, cesitli IDE ler (Netbeans, Visual Studio 2010 , etc..), 3rd party toollar ve SDK lar olunca, o SSD icin verilen fiyat farki hicbirsey, vede gozlenen performans farki aglanacak seviyede muhtesem. Uzun lafin kisasi, kullanacak olana SSD fiyatini gani gani hak eder, kullanmayana ise gereksiz harcama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2011 eger oyle bir opsiyon varsa 2 hddli bir model sec, sonra birini ssd ile degistirir onu system partition yaparsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar