Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngilizce klavye

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhabalar,

Türkiye'de ingilizce klavye seçeneği çok sınırlı. İngilizce klavyeler ya çok kalitesiz, ya da çok kaliteli (300 tl civarlarında oyun klavyeleri mevcut).

Benim şu anda kullandığım türkçe klavye burada

Bundan çok memnunum, yani bunun gibi, 40-50 liralık, max kaliteli ise 60-70 liralık bir ingilizce klavye arıyorum, tercihen kablosuz ama çok sorun değil. Logitech veya Microsoft düşünüyorum.

Türkiyede böyle ingilizce klavyeyi nasıl edinebilirim?

Edinemeyeceksem, yurtdışından getirtmek istiyorum. Böyle bir ingilizce klavyeyi en ucuz kargo ile getirtebileceğim yerler nerelerdir acaba? (Kargo klavyenin fiyatını geçmesin diye hani) US'ten getirtmek isterim ama oradan kargo muhtemelen çok tutar, ondan Amazon'dan getirtmesem mi diye düşünüyorum.

Sizin yardımcı olabileceğiniz bir nokta varmıdır acaba?
Mesaj tarihi:
türkçe klavyede charset değiştirir, yeterli o da. ingilizce klavyeye gerek yok ki. kod yazan adamın zaten klavyedeki tuşların nerede olduğunu ezbere bilmesi gerekiyor haliyle.
Mesaj tarihi:
Az paraya kıyıp Logitech iLLuminated klavye tavsiye ederim. Benim gibi laptop klavyesine alışıksan kullanabilirsin. Ayrıca TR Q versiyonu olmadığı için TRdekilerin hepsi İngilizce. Alttan ışıklandırmasıda cabası :).
Mesaj tarihi:
cherry getirt ebay den. 40 dolara falan gelir shipping dahil.
g83 6000 , veya g81 3000, g80 3000, g80 3600 modellerine bak.

edit1:modeli yanlis yazmisim,
edit2:modeli daha yanlis yazmisim.
Mesaj tarihi:
Ingilizce layoutta kullan klavyeyi. Ilk basta sorun oluyor ama bir sure sonra alisirsin. Google images'tan acarsin layout'u, ordan bakarsin bir karakter aradiginda.

Ben bu sekilde basladim. Ilk 2-3 gun olum gibi oluyor ama sonra alisiyorsun. Sonra da ingilizce klavye aldim zaten.

Bu arada neden diyen soranlar icin ben de ekleyeyim: kod yazarken asiri rahatlik sagliyor.
Mesaj tarihi:
Esh said:

yazilimciysa teknik acidan gereklidir.

Ahah. Abi aciklayin hangi teknik bu ?

Bunca senedir yaziyorum ben de ama Turkce klavyeler gayet goruyor isimi.
  • Yeni Oluştur...