Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paticik Albüm #5

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
cetintas said:

Ya patiler. Biriniz söylemişti ama bu kadar mı oyun oynuyorsunuz da reseptörleriniz kapanmış? Kim tapıyor yavrular Atatürk'e? Özgün oluyn, kendi fikriniz olsun. Delinin biri kuyuya taş atıyor, kırk akıllı o taşı çıkartmaya çalışıyor hesabı. Atatürk'e tapan yok Türkiye'de...

Baya sallamışsın ben genetik mezunuyum fizikte yüksek lisans yaptım max plancktan matematik doktorasına kabul aldım. Bu ülkede vatanını seven ve ilerici bir insan tut ki Atatürk'ü sevmiyor olsun o zaman sizin tarafınızdan gerici ve vatan hainin olarak görülüyorsa din olmuşsunuzdur ve benim bu yazımı okuyunca benim Atatürkü sevmediğimi düşünüyorsanız yine din olmuşsunuzdur. Neyi tartışıyorsunuz hala

said:
bunları görmeyin siz ondan sonra bir pankarttan benim üzerimden önce benim kişiliğimi tahlil edin, sonra Atatürk'e saydırın. Yok lan öyle yağma. Benim geçtiğim yollardan geçin önce.)adamlara yapın siz bu puta tapma muhabbetini. Bakalım ağız-göz-burun kalıyor mu suratınızda?

Al işte bütün dediklerimin kanıdı burda ya resmen gözün döndü. Ben bu dediklerini hepsini eleştirmiş bir insanım ve Atatürk'e de hiç bir zaman saydırmadım. Size bile saydırmadım sadece eleştirdim, asıl sen benim geçtiğim yollardan geç. Beni bu ülkeden dincilerden daha çok soğutuyorsunuz. Bu ülkede kalıp dincilere karşı durabilirim ama ülkede ilerici geçinen insanların bu kadar fanatik ve yobaz olması hemen bu mesajdaki gibi gaza gelip kontrolünü kaybetmesi çok daha trajik bir durum. Yazdığın son cümle ise komedi gerçekten tekme tokat dalmadın diye yaptığın ve söylediğin şeyleri haklı mı çıkarmış oluyorsun?

Bence bir an önce kendinize gelin de bir kaç kuşak sonraki eğitimli insanların ayıpladığı bir kitle haline gelmeyin.
Mesaj tarihi:
adam "başarı" ile dövdü.
dövdü derken hepimizi ezdi geçti olm.

ardeth, penth var iki üç adam daha. adamlar bildiğin başarılı lan.

alıştıra alıştıra yazın bu gibi şeyleri, eziliyoruz.
Mesaj tarihi:
vedat milor dan gelsin
Galatasaray Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü yüksek şeref derecesi ile bitirdi. Bir dönem London School of Economics'te eğitim gördü. Amerika'ya Berkeley Üniversitesi'ne gitti, sosyoloji doktorası yaptı. 1986 yılında doktora tezi için bir yıl Fransa'da kaldı. Doktora tezi "Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back in", 1990 senesinde Amerika'da, American Sociological Association tarafindan senenin en iyi doktora tezi secildi. Doktorası bitip askerliğini de yapınca Dünya Bankası'nda işe başladı. İki yıl süren görevinde bir süre de Kemal Derviş'le çalıştı. Orada çalışırken gelirinin yüzde 70'ini şarap alım satımından karşıladı. Sonra Brown Üniversitesi'ne, sosyoloji bölümüne asistan profesör olarak girdi. Princeton Üniversitesi'nde Institute For Advanced Study'ye davet edildi, bir yıl misafir öğretmenlik yaptı. Stanford Üniversitesi'nde hukuk okudu. İlk yüzde 10'a girerek bitirdi. Aynı okulda yardımcı profesör olarak çalıştıktan sonra bir ara bir şirketin hukuksal işlerine baktı. Daha sonra Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde, öğretim üyeliğine başladı. Milor orada politik ekonomi, İstanbul Koç Üniversitesi'nde ise uluslararası ilişkiler dersleri verdi.[1].
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

adam "başarı" ile dövdü.
dövdü derken hepimizi ezdi geçti olm.

ardeth, penth var iki üç adam daha. adamlar bildiğin başarılı lan.

alıştıra alıştıra yazın bu gibi şeyleri, eziliyoruz.

Sırf sina yüzünden kariyerimi değiştirdim lan ben ne diyorsun fashf
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

cetintas said:

Ya patiler. Biriniz söylemişti ama bu kadar mı oyun oynuyorsunuz da reseptörleriniz kapanmış? Kim tapıyor yavrular Atatürk'e? Özgün oluyn, kendi fikriniz olsun. Delinin biri kuyuya taş atıyor, kırk akıllı o taşı çıkartmaya çalışıyor hesabı. Atatürk'e tapan yok Türkiye'de...

Baya sallamışsın ben genetik mezunuyum fizikte yüksek lisans yaptım max plancktan matematik doktorasına kabul aldım. Bu ülkede vatanını seven ve ilerici bir insan tut ki Atatürk'ü sevmiyor olsun o zaman sizin tarafınızdan gerici ve vatan hainin olarak görülüyorsa din olmuşsunuzdur ve benim bu yazımı okuyunca benim Atatürkü sevmediğimi düşünüyorsanız yine din olmuşsunuzdur. Neyi tartışıyorsunuz hala

said:
bunları görmeyin siz ondan sonra bir pankarttan benim üzerimden önce benim kişiliğimi tahlil edin, sonra Atatürk'e saydırın. Yok lan öyle yağma. Benim geçtiğim yollardan geçin önce.)adamlara yapın siz bu puta tapma muhabbetini. Bakalım ağız-göz-burun kalıyor mu suratınızda?

Al işte bütün dediklerimin kanıdı burda ya resmen gözün döndü. Ben bu dediklerini hepsini eleştirmiş bir insanım ve Atatürk'e de hiç bir zaman saydırmadım. Size bile saydırmadım sadece eleştirdim, asıl sen benim geçtiğim yollardan geç. Beni bu ülkeden dincilerden daha çok soğutuyorsunuz. Bu ülkede kalıp dincilere karşı durabilirim ama ülkede ilerici geçinen insanların bu kadar fanatik ve yobaz olması hemen bu mesajdaki gibi gaza gelip kontrolünü kaybetmesi çok daha trajik bir durum. Yazdığın son cümle ise komedi gerçekten tekme tokat dalmadın diye yaptığın ve söylediğin şeyleri haklı mı çıkarmış oluyorsun?

Bence bir an önce kendinize gelin de bir kaç kuşak sonraki eğitimli insanların ayıpladığı bir kitle haline gelmeyin.

Baya sallamışsın diyerek bir cümleye başlamayı mı öğrettiler oğlum sana genetiğimin mühendisliğinde ya da fiziğimin yüksek lisansında? Saygıyı insanın kendisinin hak ettiğine çok güzel bir örnek senin yazın. Sen saygısız bir üslupla yazına başladığın için aynı üslupla yanıt alacaksın.

Sen hangi yollardan geçtin bakayım genetiğimin mühendisi? Benim geçtiğim yollardan geçmeniz lazım dediğimde sen bunu okuduğum okulla, mühendislikle,, yüksek lisansla falan alakalı bir şey olarak mı gördün. Görmüşsün ki aşağıya yazmışsın neyin var, neyin yok.

Kompleksli misin? Yok, var kompleks belli. Bu kompleks nereden geliyor? Sana ne mezunusun ya da nerede yüksek lisans yaptın mı dedim? Ya da diyen birisi mi var?
Üstelik ne mezunu olursan ol, nereden seni kabul ederlerse etsinler, bu kadar yazdığım şeyi anlayamadıktan sonra ne olur ki senden?
"Sizin tarafınız" diye beni-bizi bir tarafa iten sensin? Derdin ne koçum senin, Ahmet Altan'ın çocuğu, yeğeni falan mısın? Neden kendi kendine gelin-güvey oluyorsun? Sen kendini bu dünyanın ve hatta boşver dünyayı patinin merkezi mi sanıyorsun? Yazılan şeylerin hepsini birden neden üzerine alıyorsun?Senin gibi kaç tane adamla tartışıyorum bu konu hakkında. Ya da hayatının bir döneminde Feto'nun Eğitim Merkezi'nden mi geçtin?

Yok oğlum senin gibi adam zaten kalmasın bu ülkede, git başka memleketlere, senin maçan sıkmaz bu ülkede şeriatçının karşısına çıkmaya, herhangi bir siyasi faaliyete katılmaya, klavye başından saldır sen Atatürk'e, Atatürkçü'ye, hayrını gör oğlum sen şeriatçının-Fetocu'nun-Kürtçü'nün, sen git yabancı memleketlerde bilimle uğraş, bilim adamı ol ama İLERİCİ ADAM OLMA, ilerici adam olmak için önce ADAM OLMAK gerekiyor. Bu kadar yazdıklarımdan sonra hala at gözlüğü ile bakıp, "siz şeriatçılardan daha tutucusunuz, beni soğutuyorsunuz" diyorsun. Ben de senden soğuyorum, senin gibi adamlardan soğuyorum, neden bu kadar geride kaldığımızı da anlıyorum. Sen önce ayaklarını bu ülkeye bas, Atatürkçü olmayan adam İLERİCİ OLAMAZ mı dedim ben? Bunu ben insanların vicdanlarına bırakırım, insan ne hissediyorsa onu yaşar. Ama ben kendimde böyle bir şey söyleme hakkı görmediğim halde sen kimsin, beni-benim gibi insanları sınıflandırıyorsun?

Bu yüzden asıl senin gibi adamlar daha fazla tehdit bu ülke için. Şeriatçının ne bok olduğu belli ama senin gibi adamların ne olduğu belli değil?
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...