Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cataclysm Mage Başlığı


tinypoo

Öne çıkan mesajlar

Herkese merhaba,

Bu ilk mesajım olacak o yüzden eksik veya yanlış birşeyler olursa, feedback almak hiç de fena olmaz. Bu forumu daha yeni keşfettim ve pve mage ile ilgili pek fazla bilgi olmadığını gördüm. Bulunduğum realmda önceki expansionlarda guildda mage class leader olarak tüm mageleri pve konusunda bilgilendirmekle sorumluydum bu yüzden birçok forumdan araştırıp, mage sınıfını detaylı bir şekilde aktardım yıllarca.

Vanilla zamanlarından beri en sevdiğim spec Fire oldu ve bu yüzden Cataclysmde Fire ın ne durumda olduğunu sizlere aktarmayı amaçlıyorum. Diğer speclerde oynayanlarda aktarırlarsa, bilgilendirici bi mage sayfası olabileceğini düşünüyorum.

Neden Fire Mage?

(+) Pozitif özellikleri

->>Özellikle affliction locklarda gördüğümüz mobiliteye artık sahip olan "mage"ler, birçok spell i hareket ederken de kullanabilecek. Bunun avantajı, yer değiştirilmesi gereken fightlarda ,ki bu pvp veya pve olabilir, eskiden olan dps azalmaları artık olmayacak.hareket ederken scorch, flame strike, living bomb, pyroblast, blastwave gerçekleştirilebilecek.

->>AOE : Impact, Blastwave, Improved Flamestrike spellleri sayesinde güçlü AOE etkisini görürüz. Özellikle Impact sayesinde bir mob üzerindeki tüm dotların diğerlerine yayılmasının dps üzerinde çokça etkisi var.

->>Improved Scorch ile oom olduğunuz süre içerisinde dps e durmadan devam edebilirsiniz. Sadece wand den daha iyi olduğu kesin ve Improved Hot Streaklerde olma şansı da var.

(-) Negatif özellikleri

->>Mana kullanımı: Cataclysmde manayı kullanmak, onu nasıl kullanacağımızı bilmek, dpsteki anahtar faktörlerden biri.

->>Crit'lere bağlılık: talent builddeki birçok özellik critlere bağlı. Mesela Hot Streak Pyroları ardarda aynı spell ile 2 crit olunca gerçekleşebiliyor. Flashburn, ancak crit olduğunda ignite etkisi bırakıyor. DPs critlere bağlı olduğundan şanssız günlerde kötü dpslerde görebiliyoruz.

Linkler:

Talent Calculator
WoW forumları
MMO-Champion "Mage"
Elitist Jerks "Mage"

Rotasyon:

Her zaman Molten Armor kullanılmalıdır.

Single target : Sadece tek boss olan durumlarda, Hot Streak ne zaman olursa, living bombu hemen yenileyin patlamasından sonra, Flame orbu cd ı bitince hemen ve arada Scorch, Fireball veya Frostfirebolt. Critical Mass in mob üzerinde fight ın başından sonuna olmasını sağlayın (eğer benzer buff ı sağlayan warlock yoksa) Molten Fury %35 hp ye gelince etkisini göstereceği için fightin son %35 hp den sonrasına fireball cast edecek yeterli mana ile girmeye çalışın.

Mana kullanımında Molten Fury e gelene kadar Scorch kullanımı tavsiye edilir. Bloodlust/Heroism/Time Wrap olması durumunda da eğer boss %35 altında değilse, scorch kullanmaya devam edin.

Combustion değiştirildi ve biraz anlaşılması zor bir hal aldı. Hala analizleri yapılmakta. Kesin bir bilgi veremem ama yüksek bir fireball un verdiği ignite + living bomb + pyro buff ı olduğu durumlarda maksimum combustion elde edilebiliniyor. bu konuda yardımcı olabilecek, benim de kullandığım Combustion Helper addon ından yararlanabilirsiniz.

Multiple Targets: 3 moba living bomb koyun, flamestrike ve blastwave ide kullandıktan sonra mana durumlarına göre ya flamestrike ı sürekli koymaya devam edersiniz ya da tek mob üzerinde scorch ve fireball ile normal rotasyona devam edip, her Impactde tüm dotları diğer moblara dağıtabilirsiniz ki bu yine crit e bağlı ama crit durumunda da yüksek dpsler getirebilecek bir yöntemdir.

Hareket edilmesi gereken durumlarda scorch cast etmeyi unutmayın. fireball yaklaşık 2-2.5 sn arası gerektirdiği için, fireball cast edilemeyecek durumlarsa scorch iyi bir dostunuzdur.

Fire Mage Gear

Önem sırasına göre:

Intellect, hem spell power, hem mana, hem de crit verdiği için en önemli stattır.

Hit, Tier11 bosslar için %17 hit(1742) gerekmektedir. PvE için yeterli hit pointe ulaştıktan sonra diğer statlara geçilmelidir.

Spell Power

Crit

Mastery

Haste: Soft Cap denen % 12.5 sizin gearınız ve raid bufflarla toplamda 3476 haste ulaşıldığında, living bomb ve pyroblastınıza ekstra bir tik daha gelir. Bu soft cap e erişildikten sonra sadece intellect>Crit>Mastery>Haste olarak gemler yerleştirmeli ve yeni itemları bunları göz önünde bulundurarak almalıyız.

Henüz epic olan çok az item olduğundan benim düşüncem t12 e kadar soft cap göz ardı edilmeli ve hit capped olduktan sonra sadece intellect gemleri yerleştirilmeli.

Talent Build

Fire Mage

Başlangıç olarak, şuanki durumda en iyi build olarak bu gösteriliyor.

Glyphler

Prime
Glyph of Molten Armor
Glyph of Pyroblast
Glyph of Fireball veya Glyph of Frostfire -> rotasyonda fireball ya da frostfire kullanımına göre değişen bu glyph in tercihi size kalmış.
Glyph of Living Bomb -> Tek mob olan fightlarda o kadar etkili değildir. Önerim mesela boss a gelene kadar olan kısımda living bombun aktif olduğu talent build kullanılırken, boss öncesi bu glyph, glyph of fireball veya glyph of frostfire ile değiştirilebilir.

Major
Glyph of Evocation
Glyph of Polymorph
diğer glyph size kalmış

Minor
Glyph of Conjuring -> Uzun süren fightlarda tekrar mana gem yaparsanız, daha az mana harcamış olursunuz.
Glyph of Arcane Brilliance
diğer glyph size kalmış

Fireball mu? Frosfire bolt mu?

İkisi de aynı miktarsa mana harcar. Fireball ve Frostfirebolt(glyph ile) aynı miktarda damage yapar. Frostfire bolt glyph i 12 sn boyunca %3 damage ı mob a yerleştirir ki bu dotun critleri minik ignitelara sebep olabilir. Fireball glyph i %5 daha fazla crit sağladığında t11 deki gear la hemen hemen frostfire ile aynı derecede damage a sebep olur.

Ben fireball kullanmayı tercih ediyorum. Çünkü yüksek fireball critlerinin verdiği ignitelarla daha yüksek combustionlar olabilme şansı fazla ve sanırım fireball u daha çok seviyorum.

Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar. Değişikleri buradan bildirmeye çalışacağım. Diğer specler hakkında da yazabilirim ama onları fire ı bildiğim kadar iyi bilmiyorum ve işi bunu bilenler varsa onlara bırakmayı terich ediyorum.

Sorularınız olursa çekinmeyin :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim forumun %95i ingilizce bilir
bizim forumun %94ü ingilizce bilmeyenleri sevmez
bizim forumun %99u erkektir (%1in kim olduunu henüz bulamadık)
bizim forumun %86sı ateisttir
bizim forumun %73ü ermenidir (2de bir hepimiz hırantız diye topik açarlar)
bizim forumun %100ü c/p, wot ve esintilere ayar olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm yorumlar için teşekkürler :)

Türkçe forumlar olduğundan Türkçe yazmaya özen göstermeye çalıştım genel olarak. İngilizceyi çok iyi bilenler de olabilir ama hiç İngilizce bilmeyip, oyunu oynamaya çalışan ve bilgi bulamayanlar için yararlı olabileceğini düşünüyorum.

Linklerini de verdim.

Hiç Türklerin olduğu bir guild görmedim ve üyesi de olmadım. Bu yüzden ortamın nasıl olduğu, insanların hangi dilde ve o dili hangi hale getirerek konuştuklarını, o dili kullanabilme seviyelerini de bilemediğim için yorum yapamayacağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...