throine Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 putty kullanıyorum ama linux komutlarına yabancıyım. folder değiştirmek istiyorum istediğim yere gitmiyor mesela cd maintenance diyorum öyle bir folder yok diyor ama gerçekte var?
throine Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 buldum teker teker gitmek gerekmiş.... a/b/c/d diye dizin varsa sen a'dan d'ye gitmek istiyorsan önce b'ye sonra c'ye en son d'ye gidecekmişsin. bilmem böyle mi ama denedim oldu valla? yeni öğrendim bu topikte ibret olsun kalsın benim gibi linux newbie adamlara.
aquila Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 evet? ya da full pathi yazarak gidiyosun.
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Tüm işletim sistemlerinde öyledir ama :(
throine Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 cd maintenance yazınca direkt gitsin istedim. :( en azından öyle umdum.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 şöle düşün, bulunduğun dizinde de maintenance dizini olabilir aynı anda 345345 farklı dizinde de ayrıca maintenance dizinleri olabilir. cd maintenance/ diyince hangi birine geçeceğini nerden bilsin alet?
throine Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 cahilliğime verin. :( yeni yeni öğreniyorum bak mesela 10dk önce BOM denilen şeyle tanıştım ve notedpad'den daha iyi bir editör kullanmam gerektiğini öğrendim.(tu)
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 halen notepad kullanıyorsan zaten özür dile çık dışarı.
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 boşver cd maintenance'ı falan bi tane mud'a bağlan.
throine Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 notedpad++ diye bir editör buldum encode in UTF-8 without BOM diye bir özelliği varmış çok güzel.(tu)
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Sypro said: halen notepad kullanıyorsan zaten özür dile çık dışarı.
Vidar Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 teker teker gitmene gerek yok. cd ./a/b/c/d/maintenance/ diyebilirsin. ./ bulunduğun dizini ifade eder. pwd komutuyla bulunduğun dizini öğrenebilirsin. tabi orda ./ buna gerek yok.
throine Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 yeni yeni öğreniyor abisi.:D biraz araştırıp temel linux komutlarını öğrendim. şimdilik işimi görür bunlar.
2DArray Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 throine said: notedpad++ diye bir editör buldum encode in UTF-8 without BOM diye bir özelliği varmış çok güzel.(tu) notepad++ kraldır. kullandığın dillere göre plug-in lerini de yükledinmiydi tadından yenmez
throine Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 ihtiyaç olduğunda ufak php editing yapıyorum o kadar.
Öne çıkan mesajlar