Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
putty kullanıyorum ama linux komutlarına yabancıyım. folder değiştirmek istiyorum istediğim yere gitmiyor mesela cd maintenance diyorum öyle bir folder yok diyor ama gerçekte var?
Mesaj tarihi:
buldum teker teker gitmek gerekmiş.... a/b/c/d diye dizin varsa sen a'dan d'ye gitmek istiyorsan önce b'ye sonra c'ye en son d'ye gidecekmişsin. bilmem böyle mi ama denedim oldu valla? yeni öğrendim bu topikte ibret olsun kalsın benim gibi linux newbie adamlara.
Mesaj tarihi:
şöle düşün, bulunduğun dizinde de maintenance dizini olabilir aynı anda 345345 farklı dizinde de ayrıca maintenance dizinleri olabilir. cd maintenance/ diyince hangi birine geçeceğini nerden bilsin alet?
Mesaj tarihi:
cahilliğime verin. :( yeni yeni öğreniyorum bak mesela 10dk önce BOM denilen şeyle tanıştım ve notedpad'den daha iyi bir editör kullanmam gerektiğini öğrendim.(tu)
Mesaj tarihi:
teker teker gitmene gerek yok. cd ./a/b/c/d/maintenance/ diyebilirsin. ./ bulunduğun dizini ifade eder. pwd komutuyla bulunduğun dizini öğrenebilirsin. tabi orda ./ buna gerek yok.
Mesaj tarihi:
throine said:

notedpad++ diye bir editör buldum encode in UTF-8 without BOM diye bir özelliği varmış çok güzel.(tu)

notepad++ kraldır. kullandığın dillere göre plug-in lerini de yükledinmiydi tadından yenmez
  • Yeni Oluştur...