Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Su damlası?!?

Esrk

Öne çıkan mesajlar

mono said:

eh...hakkaten herpderp sacma sapan postlarla icine etmissiniz, efendi gibi durmak varken...yok illa malmal trollololharahr..

Konu hakkinda benim gorusum,

kesinlikle cogu kisi denemistir evet ama denemek iyidir, bak karambolde suyu ters isikla aydinlatmanin en guzel seylerden biri olduguna dair bisi ogrenmissin :)

tavsiyem..bilmiyorum aran nasildir fotosop benzeri programlarla, ama kil tuy toz gibi goze batan lekecikleri temizlemen..birde eger kurdugun duzenegi bir daha kurup cekiceksen (ki cek bence eheh), bu tarz yansima olan karelerde polarize filtre kullan varsa..onu da denemis olursun...

onun disinda daha cok daha cok deneme yap..burdakinin 2-3 katini postla bize, arasindan secelim hatta soyle 3 tanelik bir seri yaparsin belki kim bilir.

Toz vs. gibi şeyleri yakınlaştırınca minik su damlacıkları olduğunu farkettim :). O yüzden dokunmadım ama şöyle bir problemim var artık, lens üzerinde ki filtreye su damladı, çıkartamadım lekelerini, cam sileceği kullandım. O da lensi biraz kirletti... Rezalet kısacası.
Sosyal ağlarda paylaş

uv filtresi ise dert etme..yani o filtrenin esas amaci lensi korumak zaten..hatta boyle deneysel seyler icin bir tane uv filtresini pic etmek en iyisi..kirli islerde kullanmak uzere..aynen camsil gazete formati :)

...ya daha bir tele lens ile uzaktan takilmak lazim..
yada sicratmamak :p
Sosyal ağlarda paylaş

heh sunu postliyim belki hosuna gider..

37ci sn de setup malum tek isik (tercihen hotshoe ya takilan bir flash?strobe..lakin senkron hizi korkunc kisa surelere erisebilir, ki bu suyu dondurmana yardim eder..jilet gibi cikar.)

hos bir degrade..keyfe gore renk yada 2cil isik, baska acilar..
ve BOLBOL deneme..
Sosyal ağlarda paylaş

Esrk said:

Yav'ın yönlendirmesiyle öğrendiğim şeyleri denemek istedim. Sanırım her fotoğraf makinası sahibi bunu yapmıştır :). Yorum serbest :)

öyle mi, gurur duydum B)-:P
valla ben hiç girişmedim bu su damlatma olayına nedense. Üşendim hep. :)
Bunlar olmuş gibi...
Ama sadece damla hareketini çekmek için uğraşmışsın galiba.. Biraz da kompozisyon kasmaya çalışsan daha da güzel gelebilir göze bu damlalar. Örneğin kendi masaüstüne koyabileceğin bir şey çekmeye çalış. Öyle bişey çekeyim ki wallpaper yapayım diyerek başla çekmeye. Wallpaper disiplini (!) bile kompozisyon kurdurmaya teşvik eder seni. Hani dersin şöyle bir boşluk olsun, kenarda bir damla hareketi.. .baktıkça huzur versin falan... Bilmem anlatabildim mi
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

Esrk said:

Yav'ın yönlendirmesiyle öğrendiğim şeyleri denemek istedim. Sanırım her fotoğraf makinası sahibi bunu yapmıştır :). Yorum serbest :)

öyle mi, gurur duydum B)-:P
valla ben hiç girişmedim bu su damlatma olayına nedense. Üşendim hep. :)
Bunlar olmuş gibi...
Ama sadece damla hareketini çekmek için uğraşmışsın galiba.. Biraz da kompozisyon kasmaya çalışsan daha da güzel gelebilir göze bu damlalar. Örneğin kendi masaüstüne koyabileceğin bir şey çekmeye çalış. Öyle bişey çekeyim ki wallpaper yapayım diyerek başla çekmeye. Wallpaper disiplini (!) bile kompozisyon kurdurmaya teşvik eder seni. Hani dersin şöyle bir boşluk olsun, kenarda bir damla hareketi.. .baktıkça huzur versin falan... Bilmem anlatabildim mi

Al sana volpeypır, damlaya gerek yok canım :).
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

her fotoğraf makinesi alan denemiş midir bilmem, ben denemedim.
çektiğin resimler de çok hoşuma gitti.
renk ve desen çok güzel olmuş.

mono bişiler yazmış gerçi, daha fazla gelmiyor aklıma.
ama rep verdim.

Teşekkür ederim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...