Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blizzardın vay babeyin kemiğine dedirten mali raporu

Oymanq

Öne çıkan mesajlar

LuNiZ said:

abi ben 2000 lerde ilk kriz patladiginda 2001 di sanirim yahoo hissesi almistim.. ahaha kazancin dibine vurduydum..
:D

ben gecen sene ocak sonunda aldim birkac hisse su 11 ayda %44 kar ettim. arada bloomberg filan gibi bir araciyla calisip al-sat da yapsaydim rahat %250 gormustum ama o sekilde kar edebilmek icin tum gununu bu ise ayirmak, hisseleri devamli takipi etmek lazim, ona vaktim yok.

LuNiZ said:

ama simdi nasil alinir nasil yapilir yukarida yazdigim gibidir diye tahmin ediyorum..

harbi yokmu patide su isi cok iyi bilen?

bankalarin cogu oyle bir arayuz saniyordur diye tahmin ediyorum. yoksa da bir cok kurum var boyle bir hizmet sunan. araci kurumlarla ugrasirken transfere odedigin para, bankalarla ugrasirken de komisyona odedigin para yuksek oluyor, uc asagi bes yukari ayni seye geliyor.

ama onemli olan hissenin degerini hesaplarken tl-dolar paritesini de akilda tutmak. dolar 1.5 lirayken 150 liralik hisse alip, hisselerin %10 kazaninca satip dolar 1 liraya dustugu icin 110 lira geri almak cok tatsiz olur =)
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

bi grafikeri kaç para alıyodur acaba

Sektör standardı "senior 3d Artist" için 60k-70k arası falan. Bizim arkadaş THQ'daydı. Bayağı da ağır yetenekli herif. 75 K istemiş. Hadi naş çekmişler. Gerçi THQ Avustralya'da. Ama Amerika'da da çok farklı değil maaşlar. Blizz'in ek prim muhabbeti falan dönüyordur deadline olaylarına kesin. Gene de çok güvenmemek lazım. Şirketler büyüdükçe çapulcuya bağlıyorlar iyice.
Sosyal ağlarda paylaş

Vidar said:

blizz yapmaz öyle bence.

Çapulcuya bağlama olayını mı? Yapar ağbi.

En basit örnekle Tom Cadwell (çok eski Sc gosusu -belki de ilki- Zileas) Blizz'den ayrıldı gitti Riot Games'in head designerı oldu (League of Legends). Gerçi arada Red 5 Studios macerası da var. Wow'un skillerinde falan en büyük emeği olan adamlardan biri bu.

Red 5 zaten Blizz'den ayrılan adamlarla kurulan şirket. Daha da tonla adam var şirketi bırakan. SC2'nin dizaynını Dustin Browder gibi dingil bir herife yaptırdılar; sonuç ortada. Nerede ilk oyundaki deha.

Özetle demek istediğim, Game Development sektöründe adam alış verişi çok olur. Blizz'den de çok fazla adam gitti. Demek ki öyle MEGA bir para vermiyorlar ki insanlar alternatif arıyor.

Bir de; çok büyük şirket satın alınca Blizz'i beklentisi şu olur: Mümkün olan en yüksek kar. Amatör ruh (iyi anlamda amatör ruh) kayboldukça oyunlar boklaşıyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle yazmıştı. protoss quality ise zerg quantity dir, daha fazla exp alması gerekir, o expi aldırmazsan oyunu kazanabilirsin vs

toss kastığın yıllardı, hatırlamaman normal hehe helal olsun ama adama üşenmeden o kadar uzun postayı döşemişti. grrr yavşağı hiç cevap vermemişti, hayvan herif.
Sosyal ağlarda paylaş

dattebayo said:

yeni bir konu açmak istemediğimden burdan yazıyorum. elinde sc2 misafir kartı olan var mı ? özelden gönderirseniz sevinirim .
not : herhangi biri misafir kartı gönderdiğinde bu mesaj kendini teşekkür mesajı olarak değiştirecektir.

değiştirme seçeneğini bulamadığımdan dolayı alıntı yapıyorum.
Norak saolsun gönderdi. teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...