Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yurt dısından elektronik esya ile dönmek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şşimdi, mevzu anlattığım gibi yalnız elektronik esyanın kolisi baya büyük. böle kocaman. bavulkadar hatta belki birazdaha büyük.

fişi mişii falan var hep, gümürkten nasıl gecicek nasıl takılacak ne olacak?

kendime aldığımı nasıl kanıtlıycam.

biraz acelesi varda ondan buraya yazmıs oldum
Mesaj tarihi:
ıcınde ne olduguna kac tane olduguna baglı olarak bırde agırlıgı onemlı bunlara cok takıyolar en onemlısıde hangı ulkeden geldıgı :D tek parca bır urun ve faturası falan varsa hıc bır skıntı cıkacagını sanmıyorum
Mesaj tarihi:
bildiğim kadarı ile 1 tane eşya ile sınırlı zaten.

avrupa ülkesi gümrüğünden çıkarken,bavul gibi ağırlığı kadar ücret+kargo ücreti alınıyor.

türkiye'ye geldiğinde de elindeki faturadaki tutar üzerinden,kdv+elektronik cihazlar için belirlenen ötv ödeniyor.

kdv %18'dir ama ötv'si elektronik eşya da,televizyon falan diye değişiyor.
Mesaj tarihi:
orası ayrı lap-top,cep telefonu,psp gibi aletleri çıkış yaptığın avrupa ülkesinde yakalatmazsan türkiye'ye sokarsın.

ama cuce'nin gibi büyük koli gibi bir eşya ise,polis bakar yani.
Mesaj tarihi:
koliyi acarız ederiz sorun değil o. fransadan gelicek işte, öel cantaya atılcak bişi değil. 1 parca alet ama büyük. kendimize aldık zaten

şimdi ucaktan inip bavullardan kutuyu aldık, pasaportla gectik derken mal ıcın %18 kdvmi ödiycez anlamadım ben onu, ödiyceksen fiyatını nerden biliyolar ediyolar nerden % hesaplıycaklar?
Mesaj tarihi:
Cuce said:

koliyi acarız ederiz sorun değil o. fransadan gelicek işte, öel cantaya atılcak bişi değil. 1 parca alet ama büyük. kendimize aldık zaten

şimdi ucaktan inip bavullardan kutuyu aldık, pasaportla gectik derken mal ıcın %18 kdvmi ödiycez anlamadım ben onu, ödiyceksen fiyatını nerden biliyolar ediyolar nerden % hesaplıycaklar?
faturasını isteyecek senden.sonra elektronik eşyalar için belirlenmiş ötv bedelini ayrıca,faturada ki bedel üzerinden %18 kdv eğer gümrüğe takılırsan.
Mesaj tarihi:
kullnılaiblir ekranı 21 inch. devamı var bide, üstüne kutusda büyük işte. 24 inch televizyon kutusu ne kada roluyosa buda okadar.

bagaj gibi vericek işte, tutamağından tutup vericem güzel fransız havaalanı görevlisi hanımlarımıza ağırlığını ölcücekler vericekler bagaja
Mesaj tarihi:
yanında taşıyabildiğin kullanım amaçlı ufak cihazlar için zaten benim, satın almadım der geçersin.olmaz bişey, laptop kadar
kutusundan çıkarıp getirirsin kutu olursa fatura sorarlar.yani yeni aldığın görüntüsünü yok edeceksin
  • Yeni Oluştur...