Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yurt dısından elektronik esya ile dönmek

Cuce

Öne çıkan mesajlar

şşimdi, mevzu anlattığım gibi yalnız elektronik esyanın kolisi baya büyük. böle kocaman. bavulkadar hatta belki birazdaha büyük.

fişi mişii falan var hep, gümürkten nasıl gecicek nasıl takılacak ne olacak?

kendime aldığımı nasıl kanıtlıycam.

biraz acelesi varda ondan buraya yazmıs oldum
Sosyal ağlarda paylaş

bildiğim kadarı ile 1 tane eşya ile sınırlı zaten.

avrupa ülkesi gümrüğünden çıkarken,bavul gibi ağırlığı kadar ücret+kargo ücreti alınıyor.

türkiye'ye geldiğinde de elindeki faturadaki tutar üzerinden,kdv+elektronik cihazlar için belirlenen ötv ödeniyor.

kdv %18'dir ama ötv'si elektronik eşya da,televizyon falan diye değişiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

koliyi acarız ederiz sorun değil o. fransadan gelicek işte, öel cantaya atılcak bişi değil. 1 parca alet ama büyük. kendimize aldık zaten

şimdi ucaktan inip bavullardan kutuyu aldık, pasaportla gectik derken mal ıcın %18 kdvmi ödiycez anlamadım ben onu, ödiyceksen fiyatını nerden biliyolar ediyolar nerden % hesaplıycaklar?
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

koliyi acarız ederiz sorun değil o. fransadan gelicek işte, öel cantaya atılcak bişi değil. 1 parca alet ama büyük. kendimize aldık zaten

şimdi ucaktan inip bavullardan kutuyu aldık, pasaportla gectik derken mal ıcın %18 kdvmi ödiycez anlamadım ben onu, ödiyceksen fiyatını nerden biliyolar ediyolar nerden % hesaplıycaklar?
faturasını isteyecek senden.sonra elektronik eşyalar için belirlenmiş ötv bedelini ayrıca,faturada ki bedel üzerinden %18 kdv eğer gümrüğe takılırsan.
Sosyal ağlarda paylaş

kullnılaiblir ekranı 21 inch. devamı var bide, üstüne kutusda büyük işte. 24 inch televizyon kutusu ne kada roluyosa buda okadar.

bagaj gibi vericek işte, tutamağından tutup vericem güzel fransız havaalanı görevlisi hanımlarımıza ağırlığını ölcücekler vericekler bagaja
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...