Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi headset?

serjuhan

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar

Elimde iki seçenek mevcut ve birisini kullanacağım.

1- Steelseries 5H v2
2- Steelseries Siberia v2

Bunlardan USB sound cardlı olan vs var ancak bende şuan Creative X-Fi Fatality Champion Series ses kartı oldugundan dolayı USB sound card ile alınan sesten ziyade direk olarak ses kartından alacağım ses konusunda yorumlar bekliyorum.

Birde şu var tabi ki esas amacım oyun olduğundan dolayı rahatlığı , uzun süre ağrısız sızısız kullanım sunması fakat bunun yanında da hali ile muzik dinliyorum ,film izliyorum vs , o yüzden bu yöndeki kalitesi de kararımda etken oluşturacak. Oyun dediğimiz FPS degil hani MMO oldugundan vent kullanımı vs önemli , hani oyundaki kalite işte arkandan kurşun geldi önünden gitti vs çokta sorun degil benim için :) Zaten o mevzuda direkt olarak 5h v2'nin öne cıktıgı söyleniyor. Müzik olayında da duyduğuma göre 5h v2 bass ve derinlik yönünden hali ile müzik yönünden baya zayıfmış.

Aranızda kullanan veya konu hakkında bilgi sahibi olan olursa çok makbule geçer.
Sosyal ağlarda paylaş

5H bass yonunden de genel mid performansi acisindan da zayif, sentetik bir sesi var.

siberia yi ise denemeidm ama daha basarili oldugunu dusunuyorum okudugum yorumlardan ve genel olarak deneyen arkadaslarimdan bildigim kadariyla. ayrica biraz daha konforlu bi yapisi var. fakat sirti acik oldugu icin disari inanilmaz ses verecektir, etrafi rahatsiz etmekten kaciniliyorsa kotu bi tercih.

ses kartin varken de usb ye ayrica para vermeye gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

bilmiyorum sharkoon kullanmadım ama bose'u bi arkadasim yurtdısından almış kullanınca oha oha demiştim acaip bişey.
1100dolar fiyatı var, oyunda mı kullanılır artık neyse acaip bişeydi.
westone'un da kulakiçi kulaklıklığını kullanmıştım
headseti varsa süperdir diye düşünüyordum yokmuş :D
Sosyal ağlarda paylaş

BOSE = Buy Other Sound Equipment

fiyat ve tasarima bakip "boyle bisey kotu olamaz lan o kadar para verilmis, goruntuye bak ohaohaohaoh" diyip 1995 aiwa speaker tadinda definasyondan uzak sadece bas yogunluklu ses alinca heralde kulaklarimda problem var diye dusunme hatasini yapan sadece siz degilsiniz.

ne de olsa bose 1 numara satan hi-fi speaker markasi. :)

adamlar hifi dunyasinin melih gokcek i, master troll.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Hortlattım mevzuyu ancak bilgilendirelim milleti.

Siberia v2 Full Sized Black USB aldım. Alışamadım tam daha ancak rahat , bunun yanında ses olarak FPS konusunu bilemicem fakat onun dışında kesinlikle 5h v2 den daha güzel , tavsiye ederim.

Ses kartı ile denedim , ses yüksek vs ancak bendeki Creative X-Fi Fatal1ty'den iyi değil kesinlikle. Sound Card boşa kaldı elimizde ama olsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
yeni konu acmak istemedim bu topigi hortlatim.
Gecen hafta dayim almis bose'un headsetini. Gürültü azaltma özelligine hayran kaldim. Calistirinca sanki ay'daymisim gibi hissettim. Fiyati paya tuzlu ama. Para biriktirip mutlaka ben de alicam.

http://www.bose.de/DE/de/home-and-personal-audio/headphones-and-headsets/acoustic-noise-cancelling-headphones/

Var mi bu tarz benzeri ürün tavsiyeniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Kulaklik kullanmamizin sebebi uygun fiyata , high end floorstander larin dahi sunamadigi soundstage e yuksek netlikde sahip olmak.

Bunca zamandir hic bir head-fi nin kulakliklarini ses izolasyonu icin sevdigini gormedim. Onemli olan ses kalitesidir. Izolasyon buna etki eden bi faktor , dogrudur; ama birincil odak ses kalitesi olmali. Bu da BOSE un omru boyunca yapamadigi birseydir.

Bose un iyi yaptigi sey, butik hi-fi ogelerini alip, marketteki boslugu gorup inanilmaz bir reklam ve sisirme politikasiyla kalitesiz urunleri bilgisiz veya tarafli bilgiye sahip insanlara yuksek meblaglara satmakdir.

Kaliteli sese sahip, basarili over-the-head kulaklik isteniyorsa 300-400$ markinda denon (d2000s ?), audiotechnica (anc7b, anc9 , a700 vb), beyer (dt 770pro) , ultrasone (pro 750?) cok daha mantikli secimler olacaktir.
Zaten basarili bi closed-can dizayni gurultunun yarisindan fazlasini hic birsey calmiyorken dahi izole eder, gerisini ise muzik varken duymak imkansiz zaten.

Eger mevzu gercekten cok gurultulu bi yerde tamamen gurultuden arinmak ise zaten o halde IEM kullanilir.

iem kullanamama icin ozel sebepler varsa bu sefer active noise cancellation a sahip kulakliklar bakilir ( mesela audio technica anc7b)

Hala daha bunlara gonul yarasmiyorsa zaten demektir ki bose marketing i basarili olmus, birisine daha QC5 satilmistir.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Kulaklik kullanmamizin sebebi uygun fiyata , high end floorstander larin dahi sunamadigi soundstage e yuksek netlikde sahip olmak.

Bunca zamandir hic bir head-fi nin kulakliklarini ses izolasyonu icin sevdigini gormedim. Onemli olan ses kalitesidir. Izolasyon buna etki eden bi faktor , dogrudur; ama birincil odak ses kalitesi olmali. Bu da BOSE un omru boyunca yapamadigi birseydir.

Bose un iyi yaptigi sey, butik hi-fi ogelerini alip, marketteki boslugu gorup inanilmaz bir reklam ve sisirme politikasiyla kalitesiz urunleri bilgisiz veya tarafli bilgiye sahip insanlara yuksek meblaglara satmakdir.

Kaliteli sese sahip, basarili over-the-head kulaklik isteniyorsa 300-400$ markinda denon (d2000s ?), audiotechnica (anc7b, anc9 , a700 vb), beyer (dt 770pro) , ultrasone (pro 750?) cok daha mantikli secimler olacaktir.
Zaten basarili bi closed-can dizayni gurultunun yarisindan fazlasini hic birsey calmiyorken dahi izole eder, gerisini ise muzik varken duymak imkansiz zaten.

Eger mevzu gercekten cok gurultulu bi yerde tamamen gurultuden arinmak ise zaten o halde IEM kullanilir.

iem kullanamama icin ozel sebepler varsa bu sefer active noise cancellation a sahip kulakliklar bakilir ( mesela audio technica anc7b)

Hala daha bunlara gonul yarasmiyorsa zaten demektir ki bose marketing i basarili olmus, birisine daha QC5 satilmistir.

Ses kalitesi konusunda cok basariliydi. Üzgünüm senin gibi alli pullu kelimeler kullanarak derdimi anlatamiyor olabilirim ancak bizzat kendim denemis olarak her bir calgiyi, notayi, vurusu hissettim bildigin. Ses kalitesine laf ettirmem. Lakin hic birsey calmiyorken sesi izole ediyor. Alet bunu yapabiliyor yani bilmem hic kullanma firsatin oldumu. Sag kulakligin oldugu taraftaki tusa basarak gürültüyü izole etmesini sagliyosun. Müzik dinleyip dinlememek senin opsiyonunda.
Verdigin örneklerdeki ürünlerin fiyati 300-400 dolar. Avrupada 399 euro. Fiyati bose ile ayni. Tavsiye ettigin ürün de ayni fiyatta. Ayrica müzik calarken zaten disardaki sesleri duymak imkansiz nasil bir yorum? Iphone'un kulakligiyla da tam ses abaninca disardaki sesleri duymak zorlasiyo. Bu mu yani verdigin örnek? 30 euroya hallettin sen isi o zaman. Daha 2 gün öncesine kadar bose markasini da bilmiyordum. Dayim satin almasaydi deneme firsatim da olmayacakti.

Insanin al demek icin sebebi olabilir. Memnun kaldigim bir ürünü tavsiye ettim. Ama alma dersen bir kusuru, cok daha uygun fiyata ayni isi gören bir ürünü, yada ürünün hakkini veremedigi bir özelligini belirtmen daha dogru olmaz mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...