tinu Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2011 Fistan said: aquila said: bu ilanda pek bisey yok aslinda, php,mysql iyi bilsin, html cssden dizayni yapanla anlasicak kadar anlasin, bi de yapilmis projesi olsun yeter gibi.yani evet bende söyledim bunu ama genc kodırlar tedirgin oldu. Gelecek kaygısı batsın, "bura türkiye" ye kadar geldi konu :)) evet bura türkiye , yalnız ona gelecek kaygısı değilde iş prensipleri desek daha doğru olur, genç kodır sadece kodırlık yapsın, tasarımcı sadece tasarım, server uzmanı sadece serverı ile uğrassın demenin yanlış tarafını bulamadım ben! neyse dediğim gibi herkesi iş anlayışı prensipleri farklı oluyor saygı duymak gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 cloud la ilgili kisim bence hosting/vps cloud veya amazon aws falan gibi temel konu olabilir, o zaman bu durumda cok kazik olmaz diye dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 DoruK said: ben yine en az 3 yıl tecrübeli kısmında takıldım, gerisini okuyamadım. neden 3 yıl? sebep? feleğin süzgecinden geçmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 DoruK said: halter çalışırsan olursun http://turkish.cri.cn/mmsource/images/2008/07/28/halil.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 LuNiZ said: cloud la ilgili kisim bence hosting/vps cloud veya amazon aws falan gibi temel konu olabilir, o zaman bu durumda cok kazik olmaz diye dusunuyorum. Su. Birde; Ilan abarti bir ilan degil. Isin inceliklerini biliyorum, bu isi ogrendim diyen hemen her web developer'in bilebilecegi seyler. Bir web developer'in isi bunlar olmamali derseniz eyvallah lakin diger yandan bilinmemesi icin hic bir sebep yok. Hatta "neleri bilmeli?" sorusuna cevap olarak algilayip gelisiminizi bu yonde ayarlarsaniz issiz kalma ihtimaliniz olmaz pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 abi hepsini ucundan kosesinden bilen adam degil sorun. olay bunların birkacını bilen ama konusunda uzman olanı ise almak. web developer kendi konusunda uzman olur, designer ayrı, database ayrı. hepsinde ayrı ayrı mukemmel yetenek olmak zor is oldugu gibi, bulmak ve ise almak da kolay degildir. is ilanlarında zaten birkac madde direk eleme amaclı yazılır oraya evet de buradaki biraz fazla bence. zaten js frameworklerine hakim olan adam html ve css'i yutmustur. buyrun size front-end developer. tek basına posizyondur bu. bunun yanında server side dillerden bir ya da birkacını cok iyi bilecek. yetmedi bir de cok iyi db bilgisine sahip olacak. olme essegim olme. ama bu tabi turkiye'de bu sekilde, yapacak bisey yok. hem herseyi bilen, hem en az 3 yıl tecrubeli, hem de 3 kurus maasa evet diyecek adam arıyorlar genelde IT alanında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 evet, sorun birden cok sey istemeleri degil, herseyi "cok iyi" bilen birini aramalari.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Diger is dallari icin gecerli olabilir bu savunduklariniz ama web development icin oyle degil maalesef. Her asama hakkinda bilgi sahibi olmasi gerekiyor iyi bir web developer'in ve bu fikir sahibi olmak degil, gercek anlamda bilgi sahibi olmanin gerekliligi. Bir de ilanda her seyin en iyisini bilen, uzmani seklinde ibareler yok. Tekrar donup baktim, yine normal geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 sen bir uyu, sonra oku tim =) Maedhros said: - Web tabanlı uygulama geliştirme konusunda en az 3 yıl tecrubeli, - En az 1 buyuk projeyi konseptten yayın aşamasina kadar tamamlamış, - PHP, asp, python, ruby dillerinden bir ya da birkaçında uzman, - Javascript ve frameworklerine (jquery, prototype etc) hakim, - Mysql, Postgresql, Mssql veritabanlarından en az birini çok iyi bilen, - Tasarımcılarla Html/CSS konusunda işbirliği yapabilecek, - Sunucu yönetimi, yük dağıtımı (load balancing), cloud computing konularında bilgi sahibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Kendim icin dusunecek olursam PHP'yi ve MySQL'i iyi biliyorum ve bu da yetiyor sonucu cikiyor isaretledigin yerlerden. Onlari da web developer bilmeyecek de kim bilecek ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 bireysel olarak konusmayalim da, benim mysql'i cok iyi biliyor dedigim adam, clustering yapabilir, stored procedure'lari ve cursor'lari takir takir kullanir, tablolarindan trigger'lari eksik etmez, cross platform farkliliklarini ve glitch'lerini bilir, birden fazla storage engine'e asinadir, index'i dokumantasyonu yazan adamdan daha iyi biliyordur ve tercihen mysql console'la platonik ask yasiyordur. bu adam da cok para ister, o yuzden bu adami aliyorsan gercekten de veritabani yonettirmek gerekir. kalkip da "ya hocam html/css'e de bir el atsana" denmez. ayiptir. php'de uzman olan adamdan beklentilerimi ise hic yazmiyorum bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 mysql ii aslinda su moruk microsoftta sql i birakip gecse bizde ogrensek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 database'ci adam mysql kullanmaz zaten :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2011 oracle kullanir bencede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 ben de gerçek bi örnek sayılırım bu ilana benzer olarak. bi ilana başvurdum. ilanın detayları şunlar: • En az 3 yıl IT Sistem yöneticilik tecrübesi olan(tercihan savunma sektöründe), • İleri düzeyde windows server ürün ailesi ve active directory yapısına hakim, tercihen CCNA,CCNP, MCSE sertifikalarından en az birine sahip, • Lotus Domino yönetimi konusunda tecrübeli, • VMWARE ESX SERVER yönetimi konusunda tecrübeli, • SAN yönetimi konusunda tecrübeli, • Switch, Router, Sunucu konfigürasyonu ve kurulumları konusunda tecrübeli, • DNS, HTTP, FTP, SMTP, DHCP gibi temel protokollere hakim, • TCP/IP ve Network, LAN ve WAN konularında bilgi sahibi, • Tercihen UNIX, LINUX tecrübesine sahip, • Tercihen Juniper firewall’lar konusunda deneyimli, • Ekip çalışmasına yatkın, teknik dokümantasyon analizine hakim, analitik düşünebilen, • İyi derecede ingilizce bilen, tercihen italyanca bilen, • Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış. yukardaki niteliklerden bende olanlar: -biraz exchange bilgisi(basit işlemleri yapabiliyorum) lotus hakkında fikrim yok -windows serverlardan az çok anlarım, Active Directoryde de biraz bilgim var -VMware ESX eğitimi aldım ve 1.5 sene Vmware ortamı yönettim -SAN yönetimini normal bi şirkete yetecek seviyede biliyorum -CCNA eğitimi aldım 2 sene önce. o zamandan beri networkle uğraşıyorum asıl işim o zaten. router, swithc, firewall yönetimi yapıyorum iyi seviyede. (Juniper Cisco HP ürünleri kullandım) -DNS, SMTP vs nedir bilirim az çok kullanırım da bu ilana başvurdum ve ertesi gün gelin görüşelim dediler. gittik görüştük. maaşta biraz fazla söyledim 2 senelik tecrübeye rağmen. kabul etmezler sanıyodum ama sanırım adam bulamadılar abul ettiler. işin içinde yukarda bahsedilenlerden daha fazla şey çıktı, en nefret ettiğim son kullanıcı yazılım donanım desteği de vardı. dayanamadım istifa ettim. 1 hafta sonra bitiyo burda işim. Demem odur ki hepsini uzman seviyede bilmek zor. bi iki şeyi bilirsin iyi seviyede, sonra bu bildiğin şeylere yardımcı-paralel konuların da ucundan azcık tutarsın. ama bi sürü şeyde uzmanlık naptın hacı. zaten bi sürü şeyde uzman olan adam 2 sene yapar o işi sonra müdür olur (bence). Bu arada bakın ufak da bi cv yazdım yukarı. iş arıyorum. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 kozalak, ufak mufak degilde adam gibi cv ni bana bi ulastirsana.. mailimi pm atiorum. bu arada o yukaridaki ilan bariz bi sekilde bagiriyor abi orta/buyuk captaki isletmemizin IT sinden tek basina sorumlu olacak her isi yaptiracagimiz adam ariyoruz die. adamlar sistemde ne varsa yazmislar, dogal olarak hepsini yonetebilir seviyede bilen birini ariyorlar. bariz belli yani son kullanici dertlerinin de bu adama kitlenicegi.. neyse.. bu isler butce meselesi sirketlerin sahip oldugu sistem veya ag bilesenlerinin hepsinin sorumlulugunu disaridan alacagi destekle yonetebilen adamlara yonelmeleri normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tcpip Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Mum_Chamber said: maas ne kadar? ben boyle bir ise basvursam 4500-5000 filan beklerim herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 LuNiZ said: kozalak, ufak mufak degilde adam gibi cv ni bana bi ulastirsana.. mailimi pm atiorum. bu arada o yukaridaki ilan bariz bi sekilde bagiriyor abi orta/buyuk captaki isletmemizin IT sinden tek basina sorumlu olacak her isi yaptiracagimiz adam ariyoruz die. adamlar sistemde ne varsa yazmislar, dogal olarak hepsini yonetebilir seviyede bilen birini ariyorlar. bariz belli yani son kullanici dertlerinin de bu adama kitlenicegi.. neyse.. bu isler butce meselesi sirketlerin sahip oldugu sistem veya ag bilesenlerinin hepsinin sorumlulugunu disaridan alacagi destekle yonetebilen adamlara yonelmeleri normal. açıkcası ben de az çok farkındaydım durumun ama bende şöyle bi durum oldu. eleman ben girmeden önce ayrıldı şirketten. bana da yarım günlük bişeler gösterdi. işe başladık herkeste bi sorun. sordukları şeyleri de hiç bilmiyorum. ayrılan elemanı arıyorum bi kere açıyor. 2. aramamda açımyordu adam. e böyle olunca çözüm de bulamıyosun. sağolsun işini de pek bi dağınık yapmış. benim de tepem attı eyvallah dedim. hergün sinir stress işe gelmek güzel olmuyo :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 kozalak2 olma yolunda ilerliyorum su anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 di, hangi açıdan? bilgi açısından mı yoksa şu an yaptığın iş açısından mı? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 işten çok bunalmış benim anladığım, çok yoğun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 pestilini cikariyorlar adamin ya.. yattigin gunlere say tim ahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Tim ben tanıdığımdan beri böyle adam. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Darmadagan olmus ve dokumantasyonu olmayan bir ISP sisteminin ve saha ekibinin sorumlulugunu aldim ustume. Verilen sozlerin vadesi aylar oncesinden gectiginden, aylar surecek planlamalar ve isler icin bir hafta bile vaktim olmuyor. Bir de hic bilmedigim ve yine dokumantasyon acisindan epeyce zayif cihazlari isik hizinda kurmam ve calistirmam gerekiyor bu sikisikliktan oturu. Cumartesi gunu sabah ile oglen arasinda datacenter network'unu tekardan planlayip uygulamaya gececegim mesela. Boyle bir is icin bir haftam yok, sadece yarim gunum var. Bitecek mi ? Tabiki bitmeyecek. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2011 hahahah yarım günde datacenter networkünü halledicen? :D valla kolay gelsin ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar