Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Rehine Öldürüldü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Maldoror o zaman sırf Koreli diye mesela Irak'ta bulunan bi kadına teröristlerin tecavüz edip binbir çeşit işkence yapması da normal..
Senin mantığına göre düşman ve yardakçısı oluyor ya herşey serbest.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Mesaj tarihi:
said:
Prawler, 02 Ağustos 2004 20:01 tarihinde demiş ki:
maldoror sen oraya asker yollamamışsın
savaşa aktif olarak girmemişsin
Neden öldürürler senin nakliyecini?
Adam sadece evine ekmek götürmek için çalışıyordu..

Maldoror
peki neden aktif olarak savaşmadı bu Iraklılar Amerikalılarla aslan gibi...
Bağdat'a tanklar rahat rahat girdi?

Asker yollamamışsın ama düşmana mühimmat sağlıyorsun. Bu mühimmat kullanılarak senin ülke insanların vuruluyor. evet oradan aldığı parayla eve ekmek götürüyor ama onun getirdiği şeyler de birilerinin ölümüne sebep oluyor.

Irak ordusunun net olarak durumunu biliyor musun? Belki de cephe savaşında başarılı olamayacaklardı bu yüzden gerilla savaşı'nı uygun gördüler...

Kaldı ki şu an savaşanların Irak Ordusu olduğunu nerden biliyorsun?

Belki de gönüllüler topluluğu? Böyle bir topluluktan da düzenli bir askeri birliğe karşı cephede savaşmayı bekleyemezsin.
Mesaj tarihi:
ırak ordusumu kaldı?
Saddamı yemiş adamlar
ortada general ıvır zıvır bırakırmı?

Kuva-i mİlliye işte[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
Mesaj tarihi:
said:
MaLDoRoR, 02 Ağustos 2004 20:06 tarihinde demiş ki:
said:
Prawler, 02 Ağustos 2004 20:01 tarihinde demiş ki:
maldoror sen oraya asker yollamamışsın
savaşa aktif olarak girmemişsin
Neden öldürürler senin nakliyecini?
Adam sadece evine ekmek götürmek için çalışıyordu..

Maldoror
peki neden aktif olarak savaşmadı bu Iraklılar Amerikalılarla aslan gibi...
Bağdat'a tanklar rahat rahat girdi?

Asker yollamamışsın ama düşmana mühimmat sağlıyorsun. Bu mühimmat kullanılarak senin ülke insanların vuruluyor. evet oradan aldığı parayla eve ekmek götürüyor ama onun getirdiği şeyler de birilerinin ölümüne sebep oluyor.

Irak ordusunun net olarak durumunu biliyor musun? Belki de cephe savaşında başarılı olamayacaklardı bu yüzden gerilla savaşı'nı uygun gördüler...

Kaldı ki şu an savaşanların Irak Ordusu olduğunu nerden biliyorsun?

Belki de gönüllüler topluluğu? Böyle bir topluluktan da düzenli bir askeri birliğe karşı cephede savaşmayı bekleyemezsin.

tama işte alsın mühimmatını elindn, masumu serbest bıraksın kardeşim, nie öldürüosun yazık diil mi?? senin ne dinine uyuyo bu ne insanlıa
Mesaj tarihi:
said:
blackchaos, 02 Ağustos 2004 20:03 tarihinde demiş ki:
yahu sen ona ne bakıyorsun.
Yapmışlar öyle veya böyle savaşmışlar. Herkes bizim gibimi?
Bizim dışımızda kaç ülkenin askeri destanları hikayeleri var?
her milletin her devletin kendine göre doğrusu var.
Sonuçta kan dökmüşler uğraşmışlar toprak almışlar insanları sırtında vursalar bile şehit vermişler.
Bunlara bakmamak lazım.Önemli olan şimdi o topraklar onlara ait.
Ve bunu korumaları için herşeyi yapmalı haktır hukuktur.

nasıl bir düşünce ya bu orda amerikan askeri var onlara saldırmayacak ve sen orda ekmek parası için ordasın sana saldıracaklar en büyük düşmanları sen olacaksın. yok be daha neler bu korkaklık ve insanlıktan cıkmaktır. biz ülkemiz işgal edildiginde hangi gazeteci ve nebilim hangi yabancıya saldırdık onun yerine savasımısın esas çephesinde savaştık düşman askerine yani. bu insanlıktan çıkmış kendilerini direnişçi zannedenlerde yanlış çepheyle savasıyorlar onlar madem bukadar ülkelerine degher veriyorlar ana tehlike ortada askerler ortada onlara saldırsınlar
Mesaj tarihi:
said:
Prawler, 02 Ağustos 2004 20:05 tarihinde demiş ki:
Maldoror o zaman sırf Koreli diye mesela Irak'ta bulunan bi kadına teröristlerin tecavüz edip binbir çeşit işkence yapması da normal..
Senin mantığına göre düşman ve yardakçısı oluyor ya herşey serbest.

Savaş sırasında bu tür şeyleri kontrol edebileceğine gerçekten inanıyor musun?

Haklı denemez ama böyle bir olayın olması normaldir çünkü orada düzen yok, hukuk yok, seni denetleyen kimse yok. Kaos ve savaş ortamı var.

Senin halkını katletmeye ve yok etmeye çalışanlar var. Savaş sırasında mantık aranmaz.
Zaten mantık olsaydı savaş denen saçma şey olmazdı ki!

Bu tür olayların olmasına normal demem ile bunları haklı görüp görmemem arasında biraz fark var, umarım bunu anlayabilirsiniz.
Mesaj tarihi:
peki maldoror Amerikalıları her şehire girişlerinde alkışlarla karşılayanlar, Amerika'ya yardakçlılık edenler gene Iraklılar değil mi? Geçin bunu. Ülke savunmasıymış.
Ülkeni bu kadar çok seviyorsan, işgal edilirken öleceksin uğruna. İster gerilla şeklinde olsun, ister açık cephe savaşı.
Irak düzenli Ordusu dediğin ne ki zaten. Ne olduğu belli değil. ABD Askerleri ortaya çıkınca kayboluyorlardu. Meydan boşalınca etrafta görünüyorlardı.

Maldoror ordaki erzağa el koyup, nakliyeciyi serbest bırakabilirlerdi. Ama hayvanlık yaptılar, direk adamı öldürdüler. Bunun ülkeyi savunmakla alakası yok. Bu caniliktir vahşettir, hayvanlıktır.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..

Mesaj tarihi:
said:
Elrond_, 02 Ağustos 2004 20:10 tarihinde demiş ki:
said:
blackchaos, 02 Ağustos 2004 20:03 tarihinde demiş ki:
yahu sen ona ne bakıyorsun.
Yapmışlar öyle veya böyle savaşmışlar. Herkes bizim gibimi?
Bizim dışımızda kaç ülkenin askeri destanları hikayeleri var?
her milletin her devletin kendine göre doğrusu var.
Sonuçta kan dökmüşler uğraşmışlar toprak almışlar insanları sırtında vursalar bile şehit vermişler.
Bunlara bakmamak lazım.Önemli olan şimdi o topraklar onlara ait.

nasıl bir düşünce ya bu orda amerikan askeri var onlara saldırmayacak ve sen orda ekmek parası için ordasın sana saldıracaklar en büyük düşmanları sen olacaksın. yok be daha neler bu korkaklık ve insanlıktan cıkmaktır. biz ülkemiz işgal edildiginde hangi gazeteci ve nebilim hangi yabancıya saldırdık onun yerine savasımısın esas çephesinde savaştık düşman askerine yani. bu insanlıktan çıkmış kendilerini direnişçi zannedenlerde yanlış çepheyle savasıyorlar onlar madem bukadar ülkelerine degher veriyorlar ana tehlike ortada askerler ortada onlara saldırsınlar

elrond ilk msjımı okumanı öneririm.
Ben böyle birşey kast ettmedim yazmış olduklarımla çelişkiye düştüm ama farklı sorulara cevaptı.

Benim anlatmak istediğimde o sen git sana savaş açan ülkenin siviline saldır o ülke nasıl senin siviline saldırıyorsa.
Ama savaşı kınayan bir ülkenin sivilinden ne istersi?
Adam ekmek parası peşinde ne yapsın savaş var ben böyle bir işi kabul edemem mi desin?[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
Mesaj tarihi:
Meldoror birşey daha var son olarak
Kurtuluş Savaşında Muhabirler vardı düşman Mühabirleri, gazeticeleri. Onlara hiç dokunmadık biz.
İsteseler alırlar erzağı, adamı serbest bırakırlar?
Hayır doğal birşey değil bu, hayvanlık yapmasınlar işte.
Nası doğal karşılarsın bunu[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Mesaj tarihi:
Bizim gibi savaşa karşıt olan ülkelere yapılmaması gereken birşey bu.
Ama amerikan bi sivile yapılması hiçte acımam.
Çünkü Amerikan askerlerinin ne yaptığını gördük

Kısasa kısas[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
Mesaj tarihi:
said:
Prawler, 02 Ağustos 2004 20:11 tarihinde demiş ki:
peki maldoror Amerikalıları her şehire girişlerinde alkışlarla karşılayanlar, Amerika'ya yardakçlılık edenler gene Iraklılar değil mi? Geçin bunu. Ülke savunmasıymış.
Ülkeni bu kadar çok seviyorsan, işgal edilirken öleceksin uğruna. İster gerilla şeklinde olsun, ister açık cephe savaşı.
Irak düzenli Ordusu dediğin ne ki zaten. Ne olduğu belli değil. ABD Askerleri ortaya çıkınca kayboluyorlardu. Meydan boşalınca etrafta görünüyorlardı.

Maldoror ordaki erzağa el koyup, nakliyeciyi serbest bırakabilirlerdi. Ama hayvanlık yaptılar, direk adamı öldürdüler. Bunun ülkeyi savunmakla alakası yok. Bu caniliktir vahşettir, hayvanlıktır.

İstanbul işgal edilirken olanları bana bi anlatsana? O sırada İstanbul'da ne tür bir direniş oldu? (Ufak bastırılan dışında!)

Türkler niye o sırada cephede aslanlar gibi savaşmıyorlardı İstanbul işgal altındayken? Gemiler boğaz'a girip toplarını saraylarımıza çevirirken nerdeydi bu ülkenin insanları?

Ama ne oldu zmaanı gelince savaştılar değil mi?

Olaylara arada sırada karşındakinin gözünden de bakmaya çalış!
Mesaj tarihi:
Amerikan sivilinden ne istiyorsun sen ya?
Adam belki desteklemiyor, belki lanetliyor
Sırf busht istedi diye oldu bu?
Senin yaptığın direk ırkçılıktır blackchaos[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Mesaj tarihi:
said:
Prawler, 02 Ağustos 2004 20:14 tarihinde demiş ki:
Meldoror birşey daha var son olarak
Kurtuluş Savaşında Muhabirler vardı düşman Mühabirleri, gazeticeleri. Onlara hiç dokunmadık biz.
İsteseler alırlar erzağı, adamı serbest bırakırlar?
Hayır doğal birşey değil bu, hayvanlık yapmasınlar işte.
Nası doğal karşılarsın bunu

Bu bir savaş, savaşa şu ya da bu kuralları koyabilir misin?

Ya da bir ülkeye karşı savaş açmadan önce "sizinle şu kurallar dahilinde dövüşmek istiyorum" diyebilir misin?

Şu anda düzenin olmadığı bir yerde neyin insanlığını ya da mantığını arıyorsun?

Sen yapmadın diye başkaları da mı yapmayacak? Herkes o kadar iyi değil...
Mesaj tarihi:
said:
MaLDoRoR, 02 Ağustos 2004 20:15 tarihinde demiş ki:
said:
Prawler, 02 Ağustos 2004 20:11 tarihinde demiş ki:

Maldoror ordaki erzağa el koyup, nakliyeciyi serbest bırakabilirlerdi. Ama hayvanlık yaptılar, direk adamı öldürdüler. Bunun ülkeyi savunmakla alakası yok. Bu caniliktir vahşettir, hayvanlıktır.

İstanbul işgal edilirken olanları bana bi anlatsana? O sırada İstanbul'da ne tür bir direniş oldu? (Ufak bastırılan dışında!)

Türkler niye o sırada cephede aslanlar gibi savaşmıyorlardı İstanbul işgal altındayken? Gemiler boğaz'a girip toplarını saraylarımıza çevirirken nerdeydi bu ülkenin insanları?

Ama ne oldu zmaanı gelince savaştılar değil mi?

Olaylara arada sırada karşındakinin gözünden de bakmaya çalış!
,

Bakıyorum diğer insanların gözünden.
İstanbul İşgal altındeyken, İstanbul'da yönetimde İstanbul Hükümeti vardı, o da İngiltere'nin köpeğiydi. Zaten ülkesini sevenleri Atatürk Anadolu'ya direniş'e çağırdı, gelin bunların sivillerini kaçırıp tecavüz edelim demedi. Sonra direniş hareketleri başladı,sonrası da malum zaten..

İstanbul Hükümeti direk kabul ediyordu İngiliz Askerlerini şehirden içeri, tek ve mutlak gçtü İstanbul hükümeti İstanbul'da, tek çıkış Anadolu'daydı zaten. İstanbul için o zaman yapılabilecek birşey yoktu. Dediğin gibi sonradan savaşa katıldılar. Zamanı gelince İstanbul'da temizlendi.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Mesaj tarihi:
turk halkinin birinci ozelligi :

basina gelen her kotu sey icin hemen en kolay sucluyu bulup ona yukleyip kurtulmak. aynen demiryolu olayi gibi.

ne amerikasi ne bushu ne japonu ne korelisi be !

5-10 sene once israilde turk binbasisini kim oldurdu ? amerika mi oldurttu ?

dinci terorist kopekler oldurttu. bundan da mi bihabersiniz.

amerika kalksinmis hersey hallolcakmis.

evet amerika kalkinca iran diyecek hah tamam ser devleti kalkti hizbullaha para akitmayayim filistindeki ismi akillara sigmayan 20 bin tane teror orgutunu beslemeyeyim diyecek.

artik cinde koy basmaya 'mucahit' gondermeyecek bu orgutler, lubnandaki pislik yuvasi birdenbire meleklerin mekani haline gelecek.

azcik akilli olun.

irakli oldugu bile supheli 5 bin kilomrytr oteden gelmis posulu essek evlatlari tarafindan oraya belki de 50 yildir isleyen hat uzerinde 50 yildir tasinan malzemeyi tasirken bir vatandasiniz olduruldu siz hala amerika amarika amariga.

kubilay olayinda amerika mi vardi ? sivasta amerika mi yakti oteli ?[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
MaLDoRoR, 02 Ağustos 2004 20:19 tarihinde demiş ki:

İşte diyorum bu bir hayvanlıktır diye.
Ama sen tutturmuşsun çok doğal birşey diye
Hayvanlık, zorbalık çok doğalsa, birinin birine sokakta tecavüz etmesi de doğal olur.
İnsanların birbirlerini bıçaklaması da?
E şimdi bunlar doğalsa,neden suç işleyen tarafı hapse atıyorlar?[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Mesaj tarihi:
said:
Prawler, 02 Ağustos 2004 20:16 tarihinde demiş ki:
Amerikan sivilinden ne istiyorsun sen ya?
Adam belki desteklemiyor, belki lanetliyor
Sırf busht istedi diye oldu bu?
Senin yaptığın direk ırkçılıktır blackchaos

peki sen ıraklı sivilden ne istiyorsun?
Ne günahı vardıda evlerine bombalar düştü
Düğün yapan 40 kişinin ne günahı vardı.
Belki adamlar saddamdan kurtulmak istiyorlar.
kurtuldu diye sevindiler ama topraklarınıda korumak istediler.
Fakat Amerikanın amacı bambaşkaydı
Konu saddam tehdidi ve ülkedeki rejim değildi
Iraktaki petrol rezerviydi.

Saddam indirildikten sonra
Amerika isteseydi ateşkeş ilan edip geçici hükümeti hemen kursaydı. Ve oradaki Irak lılara yiyecek giyecek yardımlarında bulunsaydı. Irak savaşmaya devam edermiydi?
Ama amerikanın amacı petroldü hala eline geçiremediği için kan dökmeye devam ediyor...[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
Mesaj tarihi:
Bak prawler o kadar gözü kağpalı cevaplıyorsun ki yanıtları ne yazdığının bile farkında değilsin. Az önce erkek gibi niye meydanda savaşmadı Iraklılar diye sordun...

Peki ben de sana aynı mantıkta düşünerek Atatürk niye ingilizler İstanbul'u işgal ederken hiçbirşey yapmadı (O sırada), meydana çıkıp niye karşı koymadı düşmana diye sorarsam ne olucak?

Bazı şeylerin zamanı ve yeri vardır. Belki aynısı Irak'ta da olacak bunu nerden biliyoırsun ki?

Kaldı ki konu bu değil.
Mesaj tarihi:
blackchaos benim mesajım senin bu cumlene idi
Önemli olan şimdi o topraklar onlara ait.

ozaman bu filistinliler ülkelerine gelen herkezi öldürsünler nedenide israil ve diger devletlerin devlet ilişkisi al sana neden.
bunca yıldır okadar masum filistinli öldü halende ölmekte. adamlar ne yapıyor hem askerlerine direniyor hemde sadece o ülkede eylem yapıyor intihar eylemlerini desteklemiyorum ama adamlar hedef seçerken hiç olmaz ise alakalı hedefler seçiyor. onlara saldıran devletin vatandaşları ve o devletin topragında yapıyor gelipte türkiyede bomba patlatıpta siz israilden savaş malzemesi alıyorsunuz ona para kazandırıyorsunuz ve böylelikle destek oluyorsunuz diye sudan ucuz bahanenelerle işler yapmıyorlar.

Meldoror sunu söyleyim bence yaptıkları barbarlık. sen ülkemi savunuyorum adı altında masum insanlara yok amerikan kuvvetlerine mal götürüyor diye saldırmasınlar madem ülkeleri bukadar cok seviyorlar ülkelerini adam gibi savunsunlar. AYNEN BİZİM YAPTIGIMIZ GİBİ.
bugun amerika bize dalsaydı ırak söförü öldürmek yerine amerikan askerini öldürürdüm.........
Mesaj tarihi:
said:
Prawler, 02 Ağustos 2004 20:22 tarihinde demiş ki:
said:
MaLDoRoR, 02 Ağustos 2004 20:19 tarihinde demiş ki:

İşte diyorum bu bir hayvanlıktır diye.
Ama sen tutturmuşsun çok doğal birşey diye
Hayvanlık, zorbalık çok doğalsa, birinin birine sokakta tecavüz etmesi de doğal olur.
İnsanların birbirlerini bıçaklaması da?
E şimdi bunlar doğalsa,neden suç işleyen tarafı hapse atıyorlar?

Yazdığım çok doğal kısmını tek başına anladığın belli... Son defa açıklayayım: Bu yapılan suçtur. Aradaki fark ise birisinin savaş sırasında olmasıdır. Savaş sırasında bu tür şeyler olur. Normal şartlarda yapılırsa zaten yargılanır ve suçunun cezasını çeker... Ama savaş sırasında ortadaki birçok eksiklikten faydalanarak bu tür şeyler yaparlar, bunu da kimse engelleyemez.
Mesaj tarihi:
said:
MaLDoRoR, 02 Ağustos 2004 20:24 tarihinde demiş ki:
Bak prawler o kadar gözü kağpalı cevaplıyorsun ki yanıtları ne yazdığının bile farkında değilsin. Az önce erkek gibi niye meydanda savaşmadı Iraklılar diye sordun...

Peki ben de sana aynı mantıkta düşünerek Atatürk niye ingilizler İstanbul'u işgal ederken hiçbirşey yapmadı (O sırada), meydana çıkıp niye karşı koymadı düşmana diye sorarsam ne olucak?

Bazı şeylerin zamanı ve yeri vardır. Belki aynısı Irak'ta da olacak bunu nerden biliyoırsun ki?

Kaldı ki konu bu değil.

biz enazından düşman ülkenin askerlerini el sallıyarak karsılamadık
Mesaj tarihi:
Elrond
ama olayı detaylarına göre ele alman imkansızdır.Kurunun yanında herzaman yaşta yanıcak.Sen kimlik ve kişilik tespiti yaparak adam öldüremezsinki.
Ülkeni tehdit eden bi avuç toprağını işgal eden herkes o ülke insanları tarafından ölüme mahkumdur.Çünkü o senin özgürlüğünü almak istiyor.
Filistin ne yaparsa yapsın israile isterse çoluk çocuk katletsin insanlık dışı gösteriler yapsın toplu katliamlar yapsın.
Ama Filistin toprağına bir israilli girdiği zaman ölüme mahkumdur.
Bu topraktır devletinin milletinin senin toprağın.
Sen bi devletsin bölünemez ve parçalanamzsın dış politikan ne olursa olsun ister terörü destekle istersen barışı
ama senin toprağına milletine bir tehtit olursa toprağına giren her tehtitkar ölüme mahkumdur.[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
  • Yeni Oluştur...