Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Rehine Öldürüldü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
MaLDoRoR, 02 Ağustos 2004 19:27 tarihinde demiş ki:
Ya arkadaşlar o adam Türk olduğu için böyle düşünüyorsunuz.

Adamlar ülkelerini savunuyorlar. Eğer birisi gelip benim ülkemi işgal ederse ona yardım eden herkes düşmandır bana...

Hata onu savaşın ortasına hiçbir tedbir almadan yollayanda. Sözde alınan tedbirlerle bir zavallı gönderilirse öldürülür tabii ki.

ne biçim mantıktır bu ya?
Adam emir kulu ya, oradaki kampa yiyecek götürüyormuş.
Aynı olay değil adam sadece mal taşıyor, adam mal taşıdı diye senin ülkene direk boğazını mı kesersin. Sonuçta o TÜrk oraya nakliyeye gitmiş, asker olarak gitmemiş.
Sen ne yap en iyisi biliyormu ?
Senin gibi düşünen insanları topla bi NAZI tarzı bi oluşum içine gir sen iyisi..
Bu kadar düz mantık olur mu ya?[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Mesaj tarihi:
yapma lütfen, ister türk olsun ister ıraklı masum bi insan hiç bi politik veya savaşvari bi amacı olmadan sadce ekmek parası için çalışıosa ona yapılan kötülüün hiç bi haklı yanı bulunamaz....
saygılarımla..[signature][hline]Spirit
It is the hero's strength, and the
mother's resilience, and the
poor man's armour
Mesaj tarihi:
ülke savunmak masum bir sivili öldürmekse
Ben burda gördüğüm aramızın bozuk olduğu bi ülkenin vatandaşının boğazını keseyim ülkemi savunuyorum diye nedir yani bu?[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..

[Bu mesaj Prawler tarafından 02 Ağustos 2004 19:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
MaLDoRoR ölen türk elinde silahla yakalansa veya savaşırken rehin tutulsa dediğin doğrudur adam ekmek parası için gidiyor oraya ve tırlara yapılan saldırıda ellerine düşüyor. biraz mantıklı olalım lütfen.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
ülke savunmak, masum bir tır şöförünü öldürmekle olmaz.
O kadar savunmak isteseydin ülkeni, adam gibi çıkar dövüşürsün Amerikalılara karşı, ya da gizlice akarsınadamların üslerine , bomba atarsın, uçaksavar kullanırsın ne bileyim bu tarz şeyler yaparsın da nedir yani masum öldürmek?[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

[Bu mesaj Prawler tarafından 02 Ağustos 2004 19:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Okuduklarınızı doğru anlayın lütfen, boş yere beni de saçma sapan şeylerle itham etmemiş olursunuz.

Ben haklı bir yan bulmuyorum ki... Sadece öldürülmesi doğal, biz sadece kendi milletimizden olduğu için bu kadar abarttık diyorum.

O adam masum tabii ki ama bizim için. Fakat masum dediğimiz o insan, Iraklılar'a göre, düşmana mühimmat sağlıyor. Çünkü Iraklılar orada Amerikan askerleri ile savaşıyorlar. Bu yüzden de onlara yardım edenleri de düşmanları gibi görüyorlar.

Şimdiye kadar orada kaç yüz kişinin kafası kesildi ya da vuruldu... Ama orada savaş var ve bu orada belirli kuralların olmasını engelliyor. Masum olması, asker olması birşeyi değiştirmiyor. O adam sivil bile olsa düşmana yardım eden biri görüntüsünde...

Esas konuya bakmaktansa yan taraflara bakıyorsunuz:

O adamı oraya hiçbir güvenlik tedbiri almadan yollayan da hiç mi suç yok.

O ülke sınırlarına girdikten sonra ona güvenlik sağlamayanda hiç mi suç yok?
Mesaj tarihi:
said:
drizzt_chosen, 02 Ağustos 2004 19:35 tarihinde demiş ki:
yapma lütfen, ister türk olsun ister ıraklı masum bi insan hiç bi politik veya savaşvari bi amacı olmadan sadce ekmek parası için çalışıosa ona yapılan kötülüün hiç bi haklı yanı bulunamaz....
saygılarımla..

sence o insanlar o tır'ın ne götürdüğünü araştırma zahmetine girerler mi? Ya içinde silah ya da başka birşey taşıyorsa... Evet ekmek parası diyorsun ama aynı masum adamın getirdiği benzinle amerkian helikopterleri, tankalrı ıraklıları üstüne ölüm kusuyor. Bunu ne yapıcaz?

Savaş bu ya neyin mantığını arıyorsunuz?
Mesaj tarihi:
ülke sınırlarına girdikten sonra o adama nasıl güvenlik sağlayabilirsin ki? Irak halkının kendisi zaten her gün ölümle beraber yaşıyor. Sen nası ona güvenlik garantisi verebilirsin ki?
Adamların potansiyel düşman olarak görmesi doğal birşey değil diyoruz biz de. Sonuçta o bir sivil, o bir masum. Bir masumun öldürülmesi mi daha doğal bi askerin mi? Adam ekmek parası için gitti oraya? Belki yapabileceği başka iş yoktu? Sen d,yorsun ki gayet doğal birşey orda sivilin öldürülmesi. Beyinleri yıkanıyor o yüzü maskelilerin. Ülkeleri için birşey yaptıklarını zannediyorlar. Ama Amerikalılar Bağdat'a tanklarla girerken neredeydi bu insanlar? Masumları öldürerek mi korunur ülke?[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Mesaj tarihi:
said:
Prawler, 02 Ağustos 2004 19:38 tarihinde demiş ki:
ülke savunmak, masum bir tır şöförünü öldürmekle olmaz.
O kadar savunmak isteseydin ülkeni, adam gibi çıkar dövüşürsün Amerikalılara karşı, ya da gizlice akarsınadamların üslerine , bomba atarsın, uçaksavar kullanırsın ne bileyim bu tarz şeyler yaparsın da nedir yani masum öldürmek?

Sana göre masum, fakat Iraklılar'a göre masum değil.

Maalesef bu böyle. Hoşuma gitmiyor ama işin mantığı bu... Değiştirmek isterdim ama ne yapabilirim ki...

O adamın taşıdığı tırdaki yiyeceklerle amerikan askerleri besleniyor, taşıdığı benzinle tanklarını, arabalarını ya da helikopterlerini Iraklılar'ın üzerine yönlendiriyorlar...

Maalesef fazla masum değil anlayın bunu...
Mesaj tarihi:
Maldoror ne demek fazla masum değil ya?
Adam sadece ekmek parası için taşıyor ya?
O yiyecekleri kendisi yapmıyor.
O petrolu kendisi çıkarmıyor.
O silahları kendisi yaratmıyor.

Adam sadece taşıyor ve taşıdığı için ölüyor. Kural falan değil bu. Ordaki yüzleri kapalıların hepsinin beyni yıkanmış. Savaşın kuralı bu değil. Git asker kaçır kaçırcaksan Amerikalı. Onunla tehtid et, gövde gösterisi yap. Sen sadece taşımacılık yapan birini kaçır öldür, gösteri yap. İster Türk olsun, ister Koreli hiç hoş değil bu.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Mesaj tarihi:
abi o mantıkla düşünürsen, beni 20 milyarla bi yere göndern biri var mesela, benden çalıolar o parayı, hırsızlarda mı suç patronda mı??
hırsızlarda tabiki esas suç...
hiç bi yurt savunması masum ve silahsız bi adama karşı yapılan saldırıyı kapsamaz..[signature][hline]Spirit
It is the hero's strength, and the
mother's resilience, and the
poor man's armour
Mesaj tarihi:
said:
MaLDoRoR, 02 Ağustos 2004 19:48 tarihinde demiş ki:

Sana göre masum, fakat Iraklılar'a göre masum değil.
..............................................................
Maalesef fazla masum değil anlayın bunu...
tır şöförünü sende suçlu buluyosan ....
aradaki (...) yerlerde söylediklerinle son cümlen birbirni zıt . ve son cümlen insanıo hakkaten üzüyor .[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar .
Ama Benim Dışımda Kimse Avı İçin Üzülmez .
Grandmaster zgrw
[Bu imza zgrw tarafından 28 July 2004 23:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Prawler, 02 Ağustos 2004 19:52 tarihinde demiş ki:
Maldoror ne demek fazla masum değil ya?
Adam sadece ekmek parası için taşıyor ya?
O yiyecekleri kendisi yapmıyor.
O petrolu kendisi çıkarmıyor.
O silahları kendisi yaratmıyor.

Adam sadece taşıyor ve taşıdığı için ölüyor. Kural falan değil bu. Ordaki yüzleri kapalıların hepsinin beyni yıkanmış. Savaşın kuralı bu değil. Git asker kaçır kaçırcaksan Amerikalı. Onunla tehtid et, gövde gösterisi yap. Sen sadece taşımacılık yapan birini kaçır öldür, gösteri yap. İster Türk olsun, ister Koreli hiç hoş değil bu.

Peki şuna cevap versene:

O yiyecekler gelmeseydi ne olurdu?
O benzin olmasaydı ne olurdu?

Onları oraya taşıyan birileri olmasaydı ne olurdu?

Bu sivil anlamda da olsa bir lojistik hareketi... İkinci dünya savaşı sırasında Almanlar neden İngiltere'ye yiyecek ve benzin taşıyan gemileri Atlantikte batırdılar? Onlarda sivil gemilerdi... Hatta şirket gemileriydiler.

O bağlantı hattını kesmeye çalıştı Amerika-İngiltere arasındaki...

Peki sonra ne oldu İngiliz donanması Amerika'dan çıkan sivil yük gemilerine ingiltere'ye kadar eşlik etti...

Fark var mı sence?
Mesaj tarihi:
Almanyanın her yaptığını yapacaksan . Dünyayı işgal etmende gerekir ...[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar .
Grandmaster zgrw
Mesaj tarihi:
Abi olayın psikolojik yanını hiç düşünmüyorsunuz.

Ülkeniz işgal altında çoluk çocuk aileler katledilmiş.
Sokaklar savaş alanı Tüm dünya size karşı asker yolluyor.Her geçen gün benliğinizi alıyorlar.
Dünya daki çoğu ülkelerinin askerleri orda ve siz yalnızsınız.
Sadece halkınız. Korunmanız gerekiyor.
Zamanında atalarınızın kan döküp size miras bıraktığı yerleri korunamnız gerekiyor.

Açıkcası benim ülkemde böyle birşey olsaydı.
İlk geçen yabancıyı sivil veya değil öldürürdüm.

Ama tabi Türk ün suçu nedir bu tartışılır? Bizim orada askerimiz yok. Svaşın karşısındayız.
Niye böyle bir milletin insanı öldürülür?[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
Mesaj tarihi:
said:
zgrw, 02 Ağustos 2004 19:57 tarihinde demiş ki:
Almanyanın her yaptığını yapacaksan . Dünyayı işgal etmende gerekir ...

Konuyu saptırmadan tarışacaksak eyvallah...

O sadece bir örnek. Savaş sırasında bu tür yöntemler kullanılır. Amerika'da yapmıştır, Fransa da yapmıştır, Türkler de yapmıştır.
Mesaj tarihi:
said:
blackchaos, 02 Ağustos 2004 19:58 tarihinde demiş ki:

Sokaklar savaş alanı Tüm dünya size karşı asker yolluyor.Her geçen gün benliğinizi alıyorlar.
Zamanında atalarınızın kan döküp size miras bıraktığı yerleri korunamnız gerekiyor.
..................
..................
............Bizim orada askerimiz yok. Svaşın karşısındayız.
zamanında atalar kan dökmüşmü yoksa bizi sırtımızdan vurupmu bağımsız olmuşlar ?[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar .
Grandmaster zgrw
Mesaj tarihi:
maldoror sen oraya asker yollamamışsın
savaşa aktif olarak girmemişsin
Neden öldürürler senin nakliyecini?
Adam sadece evine ekmek götürmek için çalışıyordu..

Maldoror
peki neden aktif olarak savaşmadı bu Iraklılar Amerikalılarla aslan gibi...
Bağdat'a tanklar rahat rahat girdi?[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..

Mesaj tarihi:
arkadaşlar ya eyvallah bu tır söförü belki yaptıgı yanlış ekmek parası için yapıyordu bunu ve o belkide destek vermek istemiyordu amerikaya... peki bu insanlıktan cıkmış sözde direnişçiler ne peki onlar bu tır söförüyle ugraşacagına amerikan askerler ve rütbelilere bulassınlar nebilim amerikan ve ingiliz işgal güçlerine karsı gostersinler biz böylemi yaptık kurtuluş savasında direk düşmanımıza saldırdık onlarda öyle yapsın.ben ozaman onlara hak vereyim. Şudurumda yaptıkları hareketin hiç bir açıklaması olamaz yok öyle biz işgal kuvetlerinin işlerini yapanlarin düşmanıyız demeleri yemezler esas dusman var ortada....
Mesaj tarihi:
said:
zgrw, 02 Ağustos 2004 20:00 tarihinde demiş ki:
said:

..................
..................
............Bizim orada askerimiz yok. Svaşın karşısındayız.
zamanında atalar kan dökmüşmü yoksa bizi sırtımızdan vurupmu bağımsız olmuşlar ?

Kendini onların yerine koyarak düşün demek istiyor... Her yazılanda altyazı mı geçmek lazım anlaşılması için?
Mesaj tarihi:
said:

Açıkcası benim ülkemde böyle birşey olsaydı.
İlk geçen yabancıyı sivil veya değil öldürürdüm.

Ama tabi Türk ün suçu nedir bu tartışılır? Bizim orada askerimiz yok. Svaşın karşısındayız.
Niye böyle bir milletin insanı öldürülür?

tamamda kendininde deiin gibi bu işte bi türkün yda yabancı bi insanın suçu ne??? nesen sivil bi yabancıyı öldürmek istiyesin ki sen, hemde törensel bi ayin yaparak, buna da bi dini alet ederk
Mesaj tarihi:
said:
MaLDoRoR, 02 Ağustos 2004 20:00 tarihinde demiş ki:

O sadece bir örnek. Savaş sırasında bu tür yöntemler kullanılır. Amerika'da yapmıştır, Fransa da yapmıştır, Türkler de yapmıştır.
bu bir savaş değil . çünkü ortada asker yok . ayrıca savaş olsa böyle bir şey olmazdı . çünkü tüm dünyada artık yaygın görüş sivillere zarar vermemektir . bu bir terör saldırısı . eğer bu bir savaş olsaydı kimse biz bu adamı öldürdük die internette kasılmazdı ![signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar .
Grandmaster zgrw

[Bu mesaj zgrw tarafından 02 Ağustos 2004 20:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
yahu sen ona ne bakıyorsun.
Yapmışlar öyle veya böyle savaşmışlar. Herkes bizim gibimi?
Bizim dışımızda kaç ülkenin askeri destanları hikayeleri var?
her milletin her devletin kendine göre doğrusu var.
Sonuçta kan dökmüşler uğraşmışlar toprak almışlar insanları sırtında vursalar bile şehit vermişler.
Bunlara bakmamak lazım.Önemli olan şimdi o topraklar onlara ait.
Ve bunu korumaları için herşeyi yapmalı haktır hukuktur.[signature][hline]Yalancı şahidimdir ay benim / Her gece denize vurur yakamoz / ben aşkı senle yaşayamazsam varsın olmasın...
  • Yeni Oluştur...