Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civ 3 Conquest CD'si TR'ye Geldi Mi? Alan Var Mı?

Deedstyger

Öne çıkan mesajlar

said:
Deedstyger, 13 December 2003 21:57 tarihinde demiş ki:
Baalzebul bu arada verdiğin karışım ordu fikri mantıklı sayılabilir ama Allah'ın belası 540 turn içinde o orduyu ortaya çıkarmak çok zaman kaybettirebilir..

Savaşta en rahat çözüm army geyiği... Yeterince savaşmalı ve en kısa zamanda bir army leader elde edilmeli bence.. Arkasından Pentagon'dur, Heroic Epic'tir yapınca önünde kimse dayanamaz bence.

Yeni oyunda sanırım bunun üzerine kuracağım stratejimi.

Eğer şehirlerinde "factory" + "Plant" varsa şehir sayına göre değişmekle birlikte ortalama 50 "turn" de etrafını osurtacak bir ordu çıkartabilirsin. Yalnız AI korkunç. Adamlar savaş açtılarmı deliler gibi geliyorlar. Hele Zulu gibi çılgın bir komşun varsa 10 "turn" de bir savaş çıkıyor. Dolayısıyla sınır şehirlerinde sağlam savunma birlikleri ve "artillery" bulundurmakta fayda var. O saldırı dalgasını atlattıktan sonra karşı taarruza geçeceksin.

"Army" gerekliliğine katılıyorum. Lider çıkartmak için "elite" birlikler ile ortalama 20 kez savaş kazanman gerekiyor. Lider çıkar çıkmaz en yakın şehre götürüp "Army" e çevirmen gerekiyor çünkü aynı anda sadece bir lider' in olabiliyor. Hemen "army" ile bir savaş kazanıp "heroic epic" e başlayacaksın. "Army" çıkartmak zahmetli bir iş ama verilen emeğin karşılığını fazlasıyla veriyor.

Bende şu anda Sümerlilerle oynuyorum. "Enkidu warrior" gerçekten faydalı bir birlik ama erken bir vakitte savaş çıkarsa biçimsiz ve verimsiz bir çağda altın çağa giriyorsun ki bu olumsuz yönü. Ama "Agricultural" olmaları hızlı bir şekilde yayılmanı sağlıyor.

Bu arada yeni bir beta patch çıkıyor. O patch i kurmadan önce kesinlikle "forbidden palace" i yapmayın. Normalde "corruption" ı azaltaması gerikirken şu anda tam tersine arttıyor.[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz

[Bu mesaj Baalzebul tarafından 15 December 2003 09:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baalzebul, 15 December 2003 09:42 tarihinde demiş ki:
deliler gibi geliyorlar. Hele Zulu gibi çılgın bir komşun varsa 10 "turn" de bir savaş çıkıyor. Dolayısıyla sınır şehirlerinde

Bende şu anda Sümerlilerle oynuyorum. "Enkidu warrior" gerçekten faydalı bir birlik ama erken bir vakitte savaş çıkarsa biçimsiz ve verimsiz bir çağda altın çağa giriyorsun ki bu olumsuz yönü. Ama "Agricultural" olmaları hızlı bir şekilde yayılmanı sağlıyor.

Bu arada yeni bir beta patch çıkıyor. O patch i kurmadan önce kesinlikle "forbidden palace" i yapmayın. Normalde "corruption" ı azaltaması gerikirken şu anda tam tersine arttıyor.[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz

[Bu mesaj Baalzebul tarafından 15 December 2003 09:44 tarihinde değiştirilmiştir]

Standart haritayla G7'ler diye bilinen çağımızın süper güçlerini rakip olarak atıyorum yani: Rusya, Japonya, Amerika, Arabia, India, China, England.

Zenciler namına Zulu'yu da almak isterdim ama sınır 7 nabim. :]

Zaten Enkidu ucuz olması nedeniyle ve her şehire 2'şer tane yaparak oyun sonuna kadar kimse bana dalmazsa yeterli korumayı sağlıyor. Sonrasında da en azından peace'e kadar dayancı sağlayabilir.

F Palace'ın corruption yaptığı nerede yazıyor? Çok şaşırdım..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baalzebul, 15 December 2003 09:42 tarihinde demiş ki:

Eğer şehirlerinde "factory" + "Plant" varsa şehir sayına göre değişmekle birlikte ortalama 50 "turn" de etrafını osurtacak bir ordu çıkartabilirsin.

Hesaplama hatası yapıp biraz abartmışım. 50 "turn" de yaklaşık 130 kadar birlik yaparsın ki düşmanlarını osurtacağın kesin. Ama ekonomik olarak sen osurmazsan. :D

said:
Deedstyger, 13 December 2003 21:58 tarihinde demiş ki:
Valla abi, benim o campaign leri oynayasım gelmiyor, çünkü Sümerler'den başka bir ırkı düşünemiyorum bile. :]

Tek bir ırka takılıp kalmak yerine diğerlerini denemekte de fayda var. Hem daha keyifli oluyor hem de kendini geliştirmeni sağlıyor.[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın da, agricultural olan her ırkı denedim zaten. Tepeye kurduğun şehre bile 3,1,2 verebilen bir şeyi diğerlerine değişemem. Enkidu desen o da özel birim olarak mükemmel yardımcı oluyor. Scientific desen her çağda bonus tech vererek rakiplere yetişmemi sağlıyor. Library'leri ucuza getirmesiyle temple'dan bile önce Library basmamı sağlıyor.

Bunları verebilen başka bir ırk yok. Nabim... :]

Ev arkadaşım; Russia ile Monarch'ta harika bir taktik buldu. Birkaç scout ile bütün standart haritadaki goody hut'ların %80 civarını bu scout'larla diğer ülkeler almadan alabiliyor. Oyun başında mükemmel bir etkisi var bu olayın ancak aynı şeyi Emperor da denediğimde o kadar etkili olamadı tabii ki...
Sosyal ağlarda paylaş

Emperor' da özellikle eski çağlarda bilimi araştırmak yerine satınalmak, diğer uygarlıklara satmak/değiştirmek daha mantıklı oluyor. Biraz riskli olmakla beraber, "alphabet" "writing" "philosophy" araştır. Muhtemelen "philosohy"' i önce sen bulacaksın. Beleş bilim olarak "litereture" ı al. Ama kimseye satma ya da değiştirme. Bu arada "literature" ı ararken üretimi yüksek olan bir şehirde başka bir harika ya da saray üretmeye başla. "Literature" ı bulur bulmaz üretimi "great library" e değiştir. Sadece "iron working" ile "wheel" i satın almaya/değiştirmeye çalış. Bilimi % 0 a getir para biriktir. "great library" i bitirirsen diğer uygarlıkların buldukları bilimler sana beleş olarak gelecek. Yapamazsan da üzülme. Biriktirdiğin para ile bilim alıp açıklarını rahat rahat kapatırsın. Burda püf noktası mümkün olduğunca uygarlık ile kontak kurmak. Birinde olanı alıp olmayana satmak/değiştirmek. Bırak onlar araştırsın sen onları sömür.

İlk çağlarda AI genellikle önce "iron working" sonra "monarchy kısmını, mapmaking ve construction kısmını " araştırıyor. Diğer bilimleri örneğin "philosophy", "code of laws" önce sen bulursan değiştirebilir/ satabilirsin.

Bu arada bir bug daha var. AI' den "gold per turn(GPT)" ile hiçbirşey alma. Senin verdiğin 1 GPT karşı tarafa 2 GPT olarak gidiyor. O da gidiyor 2 GPT ile başka birşey alıyor. Öbürü 4 GPT elde etmeye başlıyor. Ondan sonra da olay kopuyor. %0 vergi % 100 bilim ile çılgınlar gibi araştırma yapmaya başlıyor.[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz
Sosyal ağlarda paylaş

"Emperor' da özellikle eski çağlarda bilimi araştırmak yerine satınalmak, diğer uygarlıklara satmak/değiştirmek daha mantıklı oluyor. Biraz riskli olmakla beraber, "alphabet" "writing" "philosophy" araştır. Muhtemelen "philosohy"' i önce sen bulacaksın. Beleş bilim olarak "litereture" ı al."

Buraya kadar aynıyım. Amma adamlar 2. çağın başında emperor da abartı ilerleme kaydettiklerinden değiştokuştan başka çare yok. Wonder'ları Theory of Evo ya kadar sadece lider çıkınca yapıyorum. İmkansız yetiştirmek.

GTP bug'ını anlattığın iyi oldu. En azından öğrenmiş oldum. Genelde per turn para verme olayını kabul etmiyorlardı ki zati. :] Pek kullanmadım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben rusları denedim ve 4 scout la (yani expansionist özelliği friendlier olayı filan...) haritada hut bırakmıyosun ve 1000B.C ye kadar 550 altın ve Monotheism de idim.Tek sorun biraz yavaş yayılıyorum.Bu dediğim Monarch da. Deity de denediğim de hala 6 tech fark atıyo idim tabii tehtid le tekrar yetişiyolar ama bi çözümünü bulucam. Bi de mümkün olduğu kadar çok savaşın hem army şansı artıyo hem de baya bi Golden Age yaşıyosun harika yaa.Diğer tavsiyem şehirde asker tutmayla ilgili eğer emperor da ise tutun monarch ve ya daha altında ise tutmaya gerek yok çünkü emperor da ilk çıkan unhappy olduğu için askerle content e çevirmek zorunda kalıyom settler kasmak için de geliştirmem gerekiyo 2. nüfusu scientist e çeviriyom ve mükemmel bi etki sağlıyo monarch da bu kolay oluyo ama emperor da luxury olmadan kastırıyo biraz. Yani tavsiyem unhappy leri scientist e çevirmenizdir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mexinth, 22 December 2003 14:29 tarihinde demiş ki:
yükleyip bir ottoman shot denedim gece gece- etrafımda kaynak bol olmasına rağmen 3 horse 4-5 iron
yeniden başlayacağım.
3. zorluk seviyesinden başladım, science ı %50 de unutmuşm baya süre geri kaldım :)

Bence yeniden başlama devam et, hele o kadar kaynağın varsa kesinlikle bırakma. Eğer bilim % 50 ise o zaman paran birikmiş demektir. Bilimi % 0 a getir. Bütün uygarlıkları dolaş. Diğerlerinde olmayan bilimler varsa öncelikle onları satın al, olmayanlara sat ya da takas et. Çok pahalı geliyorsa da çal. :) Düşünemeyeceğin kadar kısa bir sürede diğer uygarlıkları yakalayıp hatta geçebilirsin.

En son oynamakta olduğum "emperor" seviyesindeki oyunda Mısırlılarların savaş açması ve savaşın çok uzun sürmesi (yaklaşık 60 "turn" ) sebebiyle endüstri çağının başında takılıp kaldım. Çıkan ayaklanmalar sonucunda demokrasiden vazgeçip monarşiye dönmek zorunda kaldım. Bilimi % 0 mutluluğu % 10 vergiyi ise % 90 a getirmeme rağmen birliklere ödediğim para sebebiyle ancak çok cüzi bir para kazanıyordum. Bilimi ise ancak tek bir şehirde ki bilim adamıyla götürdüm. Elektriği ancak 50 "turn" de bulabildim. Mısırlıların üretimiyle başa çıkabilmek için seferberliğe geçtim. Deliler gibi geliyorlardı, yaklaşık 200 adet "rifleman" temizledim. :-O Şansıma barutları yoktu da "cavalry" ile gelmediler. Yoksa zor direnirdim. Neyse Mısırlıların bir şehrini aldım birini yıktım. İşbirlikçisi Hintlilerin ise bir şehrini aldım 3 tanesini yıktım. Koreliler, Mısırlılardan, ve Hintlilerden 9 bilim geriye düşmüştüm. Barış için biraz para verip Mısırlılardan 1, Hintlilerden 2 bilim aldım. Hemen demokrasiye geçtim. Bilimi yine % 0 da tutarak 3-4 "turn" para biriktirdim. Ondan aldım buna sattım, arada çaldım derken gelişmiş ülkeleri yakaladım. :)

Şu an modern çağdayız ve 4 bilim kadar öne geçtim. Puan olarak Koreliler 200 puan önümde. "Nuclear power" ı istediler, vermedim, savaş açtılar. Zaten saldırı için hazırlıklar yapıyordum iyi de oldu. Herkese rüşvet verdim, Korelilere savaş açtılar. :D

2 "battleship"
2 "destroyer"
1 "cruiser" korumasında
8 adet "transport" içinde
2 tane "modern armor army"
2 tane "modern armor"
8 tane "mechanized infantry"
2 tane"TOW"
2 tane "mobile SAM"
23 tane "artillery"
1 tane "settler" ile topraklarına çıkartma yaptım. Amaç elimde olmayan lastik kaynağını ele geçirmek.

3. "turn" ün sonunda ilk şehirleri düştü yıktım. Bu arada aynı birliklerden bir deste daha hazırlandı. Onunlada kıtalarının güneyine petrol kaynağına çıkartma yapacağım. Bu kıtada bulunan çekirdek şehirlerinin hepsini yıkmayı hedefliyorum.

Bakalım altından kalkabilecekmiyim? Çünkü yakında şehirlerimde ayaklanma çıkacak ve "universal suffrage" ım yok. :( Ama Korelilerde var ve onu da ele geçirmeliyim.

İlk defa "emperor" seviyesinde oynuyorum ve hiç bir oyunda bu kadar "great wonder" fakiri olmamıştım. Sadece "great library", "adam smith", "theory of evolution" ile modern çağde ileri olmam dolayısıyla "internet" i yapabildim. "Bach' s cathedral" i Hintlilerden, "Newton's college" ("corruption sebebiyle hiçbir halta yaramıyor) ı ise Mısırlılardan aldım.

Devam edecek...

said:
Dorsia, 22 December 2003 14:32 tarihinde demiş ki:
Ahaha, 3. su hangisiydi, ben ne zamandir monarch oynuyorum unuttum zorluk seviyelerini.

Reagant.[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz
Sosyal ağlarda paylaş

Onlar anlaşma yapmadan sen yap. ;) Savaş çıkar çıkmaz özellikle kendi kıtanda bulunan uygarlıklara rüşvet ver. Para olabilir, bilim olabilir, herhangibir kaynak olabilir (stratejik olanları en son çare olarak ver, sonra başına bela açmasın). Hem düşmanınla ticaret yapamazlar hem de senin başına musallat olmazlar. Yalnız yaptığın anlaşmalar 20 "turn" sürer. 20 "turn" den önce anlaşmayı bozarsan bütün uygarlıklar nezdinde güvenirliliğin düşer. Bir daha anlaşma yaparken zorlanırsın. Örneğin birisini yanında savaşa soktun, gidipte 10 "turn" sonra barış yaparsan, bir daha kimse kolay kolay yanında savaşa girmez. Girsede sana çok pahalıya patlar.[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz
Sosyal ağlarda paylaş

Civilization III'ü aldığımda 1-2 hafta falan kudura kudura oynamıştım. Her şey düşünülmüştü, ama arayüzde eksikler vardı. Ama sonra aşırı baymaya başladı. Hep aynı şeyler dönüyordu ve çoook uzun sürüyordu.

PTW ile animasyon'ları kapamanın yanında tamamen kapama da geldi biraz daha rahatladı. Arayüz epey gelimiş, çoğu eksik giderilmişti. Yine 1 hafta zevkle oynadıktan sonra sıktı..

Conquests ise oyunun en gelişmiş hali. En zevkle oynancak hali.. Ama Civ III'ten sıkılmış biri için bir şey değiştirmiyor. Zira PTW beni ne kadar sıkıyorsa, conquest de o kadar sıkıyor.

Zira Civ III seviyorsanız ve oynamaktan sıkılmıyorsanız, size ilaç gibi gelecektir. Civ III'ten sıkılanlar için bir şey değişitirmiyor.

Özetle civ III süper oyun, ama hem fazla uzun olması, hem de bir süre sonra her oyunun aşağı yukarı aynı olması çok sıkıcı.[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]
Sosyal ağlarda paylaş

Doğrudur, oyun süper.. Ben artık çoğu strateji oyunundan sıkılıyorum zaten. Eskiden sırf strateji oynardım, belki ondandır.

Beni anca böyle güzel senaryolu, bol quest'li şeyler kesiyor. FPS olursa senaryosu olcak. Sırf adam öldür ilerle olsa bile senaryosu olunca çok zevkle oynuyorum (bakınız max payne). Ya da RTS olunca düzgün arabölüm videoları olmalı, (bakınız c&c serisi).[hline]Pretty women make us buy beer,
Ugly women make us drink beer.
[Al Bundy]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Mix-, 23 December 2003 15:29 tarihinde demiş ki:
nasil ceviricez biraz anlatir misin :)?
birde vergi koymayı bilen var mı?

Bilimadamı için Dorsia' nın anlattığı gibi.

Vergi koyma derken para, bilim, ve lüks ayarlarından bahsediyorsan, ekranın sağ üst köşesinde üç yuvarlak var. Onların en sağdakine tıkla. Sol tarafta 6 tane kelle :D göreceksin. Onların en üsttekine bas. O ekranda sağ üstte yönetim şeklinin (despotism, repubic,monarchy vs.. ) üst tarafında göreceksin. Yanlış hatırlamıyorsam F1 tuşuna basarsan direk bu ekranın açılması gerekiyor.[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz
Sosyal ağlarda paylaş

valla tüm wonderları kaptırıyorum delirecem, sonuda rüşvet vs savaş açtım yapamıyorsan ele geçir mantığıyla çünkü 9 şehir filan var elimde belki 10, yetersiz kalıyor, biraz oyunda formum düşmüş :)
birde bilim süreleri uzamış gibi geldi bana construction ve mathematics çok sürdü %80 ortalama ve şehirlerdeki bilim adamlarına karşın

hani nasıl satrançta iyi açılım yapamazsan kilitlenirsin , hareket kabiliyetin aşırı düşer ve sıkışırsın. Bende o halde gibiyim, bol ünite çıkarabiliyorum, swordsmanler filan cirit atıyor, ordum gçlü o açıdan sümerlerin o özel ünitesi bilmemne savaşçıları kastırıyor biraz ama genelde yenebiliyorum. Ama adamın çok ünitesi var ben sınıra 5 adam yolluyorum bir baktım 10 tane yollamış. Adamlarım elit te olsa 3 saldırı sonrası düşüyor haliyle.

Sağlam olmuş yapay zeka

[hline]sonunda yeniledim.

[Bu mesaj mexinth tarafından 24 December 2003 14:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mexinth, 24 December 2003 14:14 tarihinde demiş ki:
valla tüm wonderları kaptırıyorum delirecem, sonuda rüşvet vs savaş açtım yapamıyorsan ele geçir mantığıyla çünkü 9 şehir filan var elimde belki 10, yetersiz kalıyor, biraz oyunda formum düşmüş :)

Birkaç kritik wonder dışında sen yapma zaten. Bırak düşman yapsın sen ondan al. :D

[Bu mesaj Baalzebul tarafından 24 December 2003 18:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi zorluk seviyesinde oynuyorsunuz? Zorluk derecesine göre bilgisayarın avantajları oluyor. Örneğin "emperor" da birlikleri, binaları, bilimi %20 ucuza üretebiliyor. Ayrıca şehir başına 2 birimi beleşe besliyor. Dolayısıyla deliler gibi avantajı oluyor. Bu üretim avantajını ancak daha çok şehirle aşabiliyorsunuz.

Ancak zorluk derecesi düşük oyunlarda da deliler gibi birlikle saldırabiliyor. Bundan kurtulabilmenin tek yolu bırakın o size saldırsın. Mümkün olduğunca savunma gücü yüksek birliklerle dağları, tepeleri ve saldırdığı şehri tutun ve yine mümkün olduğunca düşmanın dağdaki savunma gücü yüksek birliklere saldırmayın. Siz sabırlı olun gelen birlikleri yokedin. Bu arada bol miktarda savunma, saldırı, bombalama(catapult, cannon, artillery) üretin. Unutmayın savunan her zaman avantajlıdır tabi yeterince savunma gücünüz varsa. Bir süre sonra düşmanın soluğu kesilmeye başlayacaktır. Ondan sonra ikinci aşamaya geçin. Saldırı. İyi bir saldırı gücü için 5-6 adet savunma, 10 kadar saldırı 15-20 kadar bombalama birliğini toplayın. Hepsi ile tek bir şehirden (kesinlikle ama kesinlikle güçlerinizi bölmeyin) başlayarak saldırın. Şehre saldırmadan önce bombalama birlikleri ile savunma gücünü zayıflatın. Eğer yeterince bombalama birliğiniz varsa şehirdeki savunma birliklerinin hepsinin 1 hitpoint' i kaldığını göreceksiniz. Ondan sonra saldırı birlikleriniz kolayca şehiri ele geçirecektir.

Bir süre öncesine kadar bombardıman birliklerini hiç önemsemiyordum. Ama artık onlarsız bir savaş düşünemiyorum. Evet bir takım dezavantajları var. Radar artillery dışında hepsi ordunun hızını yavaşlatıyor ve özellikle düşman sınırında birer kare ilerlemek zorunda bırakıyor ama düşman şehrine geldiğinizde birliklerinizin burnu bile kanamadan şehrin düştüğünü görmek bütün emeklerin karşılığını veriyor. Ayrıca bombardıman birlikleri düşman saldırdığında da düşmanı bombalayıp gücünü zayıflatıyor. Deneyin ve görün. Pişman olmayacaksınız. :)[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ben regent ta oynuyorum ısınmak için, bolca yolluoyr, ama evet catapult filan yaptım saldırırlarken direk bir indiriyor rakipten, biraz daha yayılıp gelişmem için vakit var tabi , ama stratejik kaynaklara kurulmuş olmam (isteyene o lkayıt dosyasını yollarım limit 1000 turne çıkarılmış filan etraf kaynıyor :)) )

Dikkatimi çeken, erkenden wonder yapacam diye kasmanın getirdiği ağır risk, siz çıkaramadan adamlar çıkarıyor wonder ı ondan kritik dışında kasmamak lazım[hline]sonunda yeniledim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...