Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ingiltere'deki öğrenci protestoları [big picture]


yav

Öne çıkan mesajlar

http://www.boston.com/bigpicture/2010/12/london_tuition_fee_protest.html

çok şahane kareler var
24 numaraya ehererey diyemeden geçemedim

sadece bizde kavga dövüş oluyor avrupalılar ne güzel protestosunu ediyor falan diyemiyoruz net bir şekilde ama her şeye rağmen belirgin farklar göze çarpıyor.

Yaralıları polis doğru düzgün kenara çekiyor mesela...

25 numarada da kameralı polis var. Sadece belgesel amaçlı mı, yoksa bakın bunlar böyle yaptı ondan sopalarımızı çıkardık diyebilmek için mi bilemedim.

edit: aslen 2-3 hafta geçti bu olayın üzerinden belki esas konusunda linklenmiştir ama demin yeni görünce fotoğrafları konu açmadan edemedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

goruyorum ve /care ile arttiriyorum

adamlar tamamen okul harclari icin eylem yapiyorlar ama tr'de olan olaylar hatred daha cok adam konusmaya baslamadan yumurta atip ustune hapis cezasi aliyorlar madem tepki gostereceksin hic gitme ya da sonuclari belli zaten mukemmel sekilde calisan demokrasi var lulz.

eylemler yetersiz ve gereksiz gibi oluyor yani yaklasinca buna benzer bi oaly olsa kimse bi yerini oynatmaz okulu birakanlar olur vs.

@bella ordaki artis tr'deki kadar degil sanirim 3-9l£ civari bisiydi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

daha ne olsun 3bin pounddan 9bin pounda çıktı yanılmıyorsam.
bunu karşılayabilecek olan var, karşılayamayacak olan var. az mı 6bin pound artış?

yakında yabancı öğrenciler için de bi artış gelirse beni de görürsünüz fotoğraflarda.katılırım ben de.ki şuan zaten 12pounddan falan başlıyor sanırım. daha ucuz var mı bilmiyorum master.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
Bu tip protestoları burada halk da destekliyor tv lerde destekliyor. TR de olsa hala bazı şakşakçılar ne protesto ediyonuz otur oturduğun yerde diye çıkışıyorlar.

İngiltere'de bu protestolar çok büyük katılımla gerçekleşti. Londra'ya otobüsler dolusu öğrenci aktı pek çok üniversiteden. Bir kere protesto edip de bırakmadılar. Aralıksız protesto ediyorlar.

Protestoların kimisinde taşkınlıklar oldu kimisi daha sakin geçti. Günlerce protesto ettiler. Hatta öyle ki biz işe gidiyoruz akşam çıkışta gidip protestolara mı baksak diye muhabbet ediyorduk :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fin in haklı oldugu noktalar var hacı

Tr de egosunu bunla tatmin eden tipler ve belli grupların elinde bu iş yıllardır. çoğunun pek bişeyden çaktığı da yok hatta bi çeşit delikanlılık ruhuyla orda bulunuyorlar,

yoksa daha farklı mesela şöyle arkadaş çevremle gidip ki benim gibi düşünen bi ton insan çıkar, bagırıp çaırıp derdimi anlatmayı isteyeceim bi sürü konu ve alan var, ama belli günlerde 1 mayıs, 6 kasım gitsen, orada da bi çeşit tekel var, kimin protesto edeceği ne slogan atacağı bile belli...oraya gitsen onlara uyum sağlamak zorunda kalacaksın, yoksa ajanlıkla falan suçlanman olası
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...