Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptopa yeni 2.5 HD

BonePART

Öne çıkan mesajlar

Toshiba p100 custom bi laptopum var emektar. Zamaninda disardan alir takarim diye 80 gb almistim hdyi en ucuz opsiyon diye sona daldim gitti ama simdi yeni bi hd almak istiyorum. Kafamda su var.

http://www.vatanbilgisayar.com/seagate-st95005620as-2.5-500gb-momentus-xt-solid-stade-hybrid-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=48475

500 GB Hybrid 7200 RPM + SSD 257 lira

rakibide su

http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd5000bekt-2.5-500gb-scorpio-black-sata-2.0-7200rpm-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=48358

asil soru su
aradaki 150 lira farka degicek bi fark yaratiyo mu hybrid teknolojisi
Sosyal ağlarda paylaş

bi onceki mesajim kendini imha etsin, cihazin momentus xt oldugunu gormemisim turkiyede satisda oldugundan dahi haberim yoktu su ana kadar.

momentus xt nin farki 4gb slc flash read cache olarak calisiyor ve seagate in bayadir ustunde calistigi cluser ogrenme teknolojisini kullaniyor. yani cok kullanilan clusterlar flash a aliniyor disk kullanildikca. cok kullanilan program , os vs hizlarina direk etkisi muazzam.

random access vs hala normal hdd gibi, seektime, kucuk paket yazma gibi islemler normal hdd gibi yapilacak demek bu. ama farke kesinlikle deger.

trick diski guzelcene partisyonlayip defrag etmemekde yatiyor.
sandforce ssd alinamiyorsa direk herturlu momentus xt ftw.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun performansinda bir etki yaratmaz ssd. yani gozle gorunur yaratmaz. loading time in 1-2sn azalir.

asil olay dosya kopyalama yazma, arama, sistem acili$i gibi islemlerin hizlanmasi. bi de w7 kullaniyosan zaten ssd destegi hayvani.

benim netbookta var ocz vertex 60gb. baya ucuruyo acili$ suresini. ne biliyim kayitli dosyalari aramiyosun direk kar$ina geliyo yazdiginda falan. ki indexing kapali yani.

ama oyuncuya gerekmez pek. o yuzden hybrid ssdli alet yeterli olacaktir kanimca.
Sosyal ağlarda paylaş

seagate reading cache yuzunden os ve sik kullanilan programlar zaman gectikce ssd hizina yaklasiyor, cok fazla fark var gercekten.

fakat oyun performansina bi katkida bulunmaz 4gb lik read cache.
yazma ve arama hizlarinda bi degisiklik yok disk hdd gibi davraniyor.

bunun isiginda degip degmeyecegine sen karar ver,
os ve program hizi bile yeterli bence cogu acidan.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone gardaş, baktın mı notebook harddiskin sata mı?

Toshiba küçük süprizler yapabiliyor bağlantı noktasıyla ilgili...

Geçen bir toshiba hdd çıkardım makineden kaldım öyle. Farklı yuvalar kullanabiliyorlar. Almadan önce sen de çıkar diski, bak. Baktıysan daha önce girişlerine, hızlı bir şekilde güle güle kullan o zaman yeni ssdlerini... :)
Sosyal ağlarda paylaş

kertenkel said:

oyuncuya nasıl etki etmez abi ssd?

playstation 3'e ssd taktılar geçen gran turismo 5 yükleme süreleri 1/3'üne düştü öyle düşün =)

ben kasamda x2 50 gb raid OWC SSD kullanıyorum
tanesini $99'a aldım tavsiye ederim

buna cevap yazicaktim da bi turlu evde degildim hep unuttum.

orda esh muhtemelen konumuz olan hybrid ssd icin konustu ki mevzu da hakliydi, 4gb lik read cache os disk icin caching yapmissa oyuna bi etkisi olmaz kesinlikle. hakli

ssd ise kokune iner o konuda haklisin .

yalniz sen gidip owc mercury sf-1200 kontrolculu disk kullaniyorsun ki herkeze bu fiyata ssd bulursaniz alin demek bu noktada yanlis. zira bu fiyatta o disk haric sandforce controller kullanmayan disklerin hepsinde write amp 1.8x ve civarinda. kazancindan cok zarari var. o konuda dikkat etmek gerekli. 99 dolara bargain otesi bi disk olmus.

bu arada vertex2 , corsair force vs gibi diger sf1200 kullanan disklerde raid performansi kayda deger bi seviyede degil, sana onerim raid ini bozup 2x 50 olarak kullanman olurdu, zira disk tek basina yeteri kadar hizli zaten.

ayrica hala o fiyattan owc bulabiliyormuyuz nerden aldin vs.
Sosyal ağlarda paylaş

http://eshop.macsales.com/shop/internal_storage/Mercury_Extreme_SSD_Sandforce

OWC'ler burdan official sitesinden alıyor $9 kargoyla geliyor, 40 GB - $99 ve kargo...

elimdeki SSD'leri laptoplara taktım:

Sandy Bridge + SSD + USB 3 + USB 3 External HDD // HTPC makine hayal ediyorum, salona koymak için =)
Sosyal ağlarda paylaş

guc tuketimi olarak yeni mekanik diskler(2-3 yasindaki diskleri yeni addediyorum) zaten tuketimi cok dusuk diskler. Genelde idle iken ssd lerden daha az cekiyorken max wattage lari random access zamanlarinda nadiren 4w i buluyor ki ssd lerin genelinin active state cekimi de 3.8 civarlarinda.

hatta bazi islemlerde ssd hiz dolayisiyla guney koprusune daha fazla bindigi icin islemci dolayli daha fazla tuketimi dahi olabiliyor.

sonuc olarak islem odakli bi mesele, ortalamaya vurunca ssd ayni isi daha cabuk yapiyor daha cabuk idle a dusuyor, fakat mekanik diskler arama soz konusu degilken cekimleri ssd den daha dusuk.

ofis uygulamalari v.b. soz konusuyken pilin 10dk dan daha fazla farkedecegini zannetmiyorum, ama negatif, ama pozitif yonde.

bunlar varsayim sayilmaz pek ama saglamasini da test yatagim olmadigi icin yapamiyorum.

yinede osx den falan ornek vericekler os un disk power statelerinin ona gore duzenlendigi dusunup cevap versin lutfen, burda win ve lin platformlardan konusuyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...