Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Programciligi ve Yazilimlar

hayta

Öne çıkan mesajlar

Evet gladmirin dediği gibi mono libraryleri(tabi .net libraryleri oluyo bunlar da) kullanan bi oyun motoruyla yazıyorum kodu. Win, mac, web ve iphone için build edebiliyor. Hatta ayrı lisans olarak android, ps3, xbox ve wii içinde build ediyor ama onlarla uraşmadım daha. Bakmak isteyenler için indie lisansı beleş pro lisanslar ve iphone lisanları paralı: http://unity3d.com/

edit: eskiden ayrıydı programları hatta şimdi birleştirdiler tek arayüz olarak. Baya klas oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

unity obj-c'ye çevirmiyor, dediğim gibi native code'a çeviriyor direkt. o da zaten mono'dan gelen bir özellik aslında.. ama unity bazı avantajlar sağlıyor yine de sanırım..
Penthesilea said:

...
objective c denilen gudubetten de uzak dur

gudubet olması, uzak durmak için yeterli bir sebep değil. platformun karlılık oranı yüksek.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslat yeterli seviyede ingilizcem var benim. yalnız ben daha once hiç programlama derslerı gormedım ama ogrenmık ıstıyorum. bayagı bir arastırdım. ıncelıkle c c++ c# and java ogrenmek ıstıyorum. bunları ogrenmem benım ne kadar suremı olarım. bırde ben computational physics sececegım. oradada c matlab latex gibi programlamalar gorucem.+ ben tek basıma bu programların hangılerını ogrenebılırım. onerebılecegınız kıtap yaza web de tutoriallar varmı? 1.sınıf ogrencısıyım. 3. sınafa kadar beklemelımıyım yoksa kendım bırseyler yapmalımıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

önceden kendin de ilgilenirsen faydalı olur tabi senin için. öğrenmem ne kadar zaman alır sorusuna cevap vermek zor, öğrenmekten kastın hello world yazmaksa 2 güne öğrenirsin, biten bi süreç değil bu sürekli ilgilenmen lazım. 3. sınıfa kadar bak işte bakabildiğin kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

syntaxi öğrenmek 2 hafta
dili öğrenmek 1 ay
alogaritma öğrenmek 1 ay
dili ezberlemek 3 ay( ha niye ezberlemek isteyesin bu kadar kitap ve google varken, millete hava mı atıcan )

zaten alogaritma dediğin şey ortak bir konu olduğu için ilk öğreniceğin dil 2 ay 2 hafta sonraki diller 1 ay 2 hafta sürecek
Sosyal ağlarda paylaş

hayta said:

Arkadaslat yeterli seviyede ingilizcem var benim. yalnız ben daha once hiç programlama derslerı gormedım ama ogrenmık ıstıyorum. bayagı bir arastırdım. ıncelıkle c c++ c# and java ogrenmek ıstıyorum. bunları ogrenmem benım ne kadar suremı olarım. bırde ben computational physics sececegım. oradada c matlab latex gibi programlamalar gorucem.+ ben tek basıma bu programların hangılerını ogrenebılırım. onerebılecegınız kıtap yaza web de tutoriallar varmı? 1.sınıf ogrencısıyım. 3. sınafa kadar beklemelımıyım yoksa kendım bırseyler yapmalımıyım.

Ogrenme süren tamamen sana baglı,azmine,kullandıgın kaynaklara/hocaya.

C den sonra c++ a gectiginde ilk işin OOP nin ne oldugunu anlamaya caliş bence,hatta ingilizcen cok iyi degilse OOP hakkında türkce kaynakları oku,OOP yi kavrayamadan c++ e gectiginde ve biraz ilerlediginde hersey birbirine karışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...