Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

köpekcik maliyeti


Valeron

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar merhabalar,şimdi gündemimizde güzel yavruş bi golden alma planımız var. 2 aylık alıcaz,ataşehir palladium'daki pet shopta sorduk,1500 lira civarı gibi bi fiyatı var. ortalama pet shoplarda gördüğüm kadarıyla fiyatlar hep bu civarda. onun haricinde merak ettiğim bi kaç husus var.

1-) bize bi köpiş'in aylık maliyeti ortalama ne kadar olur ? aşı zamanı zannediyorum bi ilk 3 ay kadar,aşı maliyetleri ne kadardır.

2-) özel maliyetleri varmıdır ? mesela 2 aylık köpek için bez falan varmış,onun haricinde özel olarak alınmalıdır denen ürünler nelerdir maliyetleri varmıdır.

3-) en kritik soruda mama problemi,şimdi 180 lirayada mama var,satıcı 1 ay götürür dedi büyüyünce köpek. 50 lirayada var dedi. bu iki mama arasında işte et oranları falan farklıymış,hayvana bi zararı olur mu bu durumun,veya her iki mamamdanda karıştırıp karıştırıp versek rahatsız olur mu hayvancık ?

4-) diğer problemde tüy dökme ve koku problemi.gene satıcının söylediğine göre,ev yemeği verilmemesi gerekiyomuş,kuru mama ile beslenicekmiş,bu durumda koku olmaz,tüy dökme minimum olur dedi. doğruluğu nedir bunun ? pahalı ve ucuz mama arasındaki farktada koku ve tüy dökme artar-azalır dedi.

bana bilgi aşılayın sevgili dostlarım. sonuçta bi hayvan alıcaz ve Allah'ın izniyle 10-15 yıl arası ömürleri var.bi canlı bu,öyle alıp 1 ay sora balkona atmak veya "laan ne yerse yesin anasını satiym" demek çok vicdansızca geliyo bana. dolayısıyla bi hayvanı evlat edinmeden önce inciğini cinciğini araştırmak istiyorum,araştırıyorum da. burdaki arkadaşlarımın bu konularda hassasiyetinide biliyorum az çok ve bilgi,yorumlarına inanıyorum.

buyrun agalar yardırın. atara atar,satıra satır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendi köpeğimin veterinerimi tavsiye edebilirim. kendisi çok ilgili ve fiyatları da çok uygun. ilk 3 ay dışarı çıkartılmaması gerekiyor aşıları bitene dek. kaç aşı vardı hatırlayamıyorum fakat aşı maliyetleri pahalı değil 40 falandı sanırım. bez değil de, tuvaletini öğrenmesi için yere konulan şeyler var ama gereksiz, gazete yöntemiyle öğretebilirsin.

özel olarak oyuncak falan alırsın, mama kabı, su içmesi için özel şeyler var çok içiyor goldenlar.

ben hills kullanıyordum mama için 170 tl maliyeti. severek yiyordu bir problem olmuyordu. ama mama önemli ilk 3 ay kemiklerinin gelişmesi açısından düzgün bir mama kullanmanı tavsiye ederim. eğer yüksek gelirse daha sonra orta standartlarda bir mamaya geçebilirsin.

goldenlar tüy döker. ama devamlı fırçalar ve tararsan tüy dökme problemini aza indirebilirsin. zaten tüylerinin karışmaması açısından da önemli taraman. ev yemeği verme. bir kere ev yemeğine alışırsa tekrar kuru mamaya döndürmen çok zor olur. hem köpeğin alması gereken vitaminler mamada gerekli miktarda var, ev yemeğine gerek yok. ben köpeğimi kuru mama ile besliyorum söylediğim gibi hiç koku sorunu yok. koku sorunu sanırım yemekle alakalı.


ne olursa olsun şekerli çikolatalı şeyler verme. kör olur hayvancağız. ilk aylarda yavruyken herşeyi kemiricek diş değiştirecek. dolayısıyla kabloları saklayın. ortada çorap bırakmayın yutabilir. unutma bu bir can ve ciddi uğraş gerektiriyor, eğer çocuğun gibi bakabileceksen bu uğraşı göze alıyorsan almanı tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- köpek beslemedim ama baya iri bi kedinin 1 aylık mama maliyeti 40 tl. aşı çok pahalı değil.

2- oyuncak, üstü kapalı tuvalet (kedi içn bu köpeğe yoktur sanırım), tasma, mama kabı vs derken baya tutabiliyor tercih ettiğin ürünlere göre. yine aynı şekilde ucuza da var, çok pahalıya da var.

3- çok adi marka mama kullanma. alırken 1500 tl verebiliyorsan mama masrafı maddi açıdan koymaz sana.

4- köpekler kedi gibi temiz değil. senin yıkaman lazım veya petshopta yıkatman. eve tuvaletin yaparsa baya bi kokar o yüzden tuvalete çıkarman lazım günde 1-2 kere. bi de baştan alıştırmaman lazım ki evin içine yapmasın

tüy konusunda, çok rahatsız etmez çok uzun değilse tüyleri. elbiseler için yapışkanlı fırçalar var rulo şeklinde. onlar baya kullanışlı. bi de taraklar var tüy için. haftada 1-2 kere tararsın onunla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aluriel ve bella teşekkür sunuyorum sizlere.

şöyle bi iki bişey sorucam. bu 170 liralık mama dediğin ne kadar süre gidiyor bella ? yaklaşık 1 yıl kadar kemik gelişimi heralde,sonrasında da daha standart bir mamaya geçebiliriz o zaman ?

yıkama işini öğrendikten sora yapabilirim kanımca,ev yemeği yok onda anlaştık.tuvalet için bi süre bez,ardından da sokağa çıkarmaya başlayabiliriz. böyle geniş minderimsi şeyler oluyo yatağı gibi hani,onlardan alınmalı heralde ? taşıma kabına gerek varmıdır ? diş kemirmesi için napabiliriz,böle kemik tarzı şeyler işe yarar mı ? peki eğitimini nasıl yapmamız lazım herhangi bi teknik varmı ?

ayrıca bella,senin veteriner nerde ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca bella,senin veteriner nerde ?

o mama 1.5-2 ay gidiyor.
evet daha sonra orta standart bir mamaya geçebilirsin.
yıkamayı evde yapabilirsin, ben kendım yapıyorum. zaten ayda 1 kere yıkıyorsun. fazla yıkanması zararlı. 3 ay sonunda tüm aşıları tamamlandıktan sonra sokağa çıkarabilirsin.tsşıma kabı bence alma çünkü çok çabuk büyüyecek boşu boşuna bir sürü para verdiğinle kalırsın. büyüdüğünde de zaten çok büyük taşıma kabı gerekir ona da gerek yok bence.
diş kemirmesi için oyuncaklar var. onlardan alırsın. gerçekten çok eğlenceli birşey veterinerden/petshoplardan oyuncak falan almak =) o minderlerden alabilirsin orda uyur genelde, ama büyük bir yastık da koyabilirsin.
kemik ve ödül bisküvileri almalısın. birşey söyleyip yaptığında ödül olarak ver ki iyi birşey yaptığını anlasın ve sana itaat etsin. hem o kemikler dişleri için yararlı.
ama tavuk kemiği falan verme sizin yediklerinizden, zararlı onlar. takılabilir boğazına falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla auriel ve bella çok teşekkür ediyorum.ortalama 100-150 lira arası mamalar e 2 ay gitse ayda 50-70 lira gibi bi maliyeti olucak bana bu işin :d

günde kaç öğün vermek lazım peki mama ?

bide arabam var,taksilerde mahvetmem köpişimi.veteriner kadıköyde nerde ya,ben ataşehirdeyim acaba buralarda bi klinik falan mı bulsamda gitsem diyorum.

bide şunu çok merak ediyorum ha, allah korusun acil bişey oldu gece,böle hastane gibi 24 saat hizmet veren yerler var mı ya
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kadıköy moda'da friends var 7/24 açık.

benım veterinerim kadıköy bahariye'de. pet nature. çok iyidir adam. ben sokakta yaralı köpek bulduğumda bile getirmişliğim vardır ilgilenmişti tüm içtenliğiyle.

günde 3 kere verıyorsun. sonra günde 2 ye düşüyor. sonra da 1.
ama zaman lazım.
merak etme bunların hepsini veteriner hekim de anlatacak sana =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...