Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ALES, mallığım.

Archangel_

Öne çıkan mesajlar

stimpak said:

çünkü senin yolun yanlış, o yüzden aynı sonuca ulaşamıyorsun. silindiri falan katmana gerek yok hesaba.

masanın çapı 140, yani yarıçapı 70 cm. örtüyü serince de kenarlardan 20şer santim sarkıyor, yani masaörtüsünün de yarıçapı 90 cm.

bu kadar.

abicim at gözlüğünü çıkart öyle bak soruya. matematik bu, tek bi yol olmak zorunda değil bi çözüm için.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

sen silindirin alanını bulmuşsun komple. silindirin tabanını da bulmuşsun yani. eğer dediğin gibi 20 cm kenarı olan bi tahtaya sarılmış komple bi örtü olsaydı doğru olurdu ama tabanı yok burda.

öle bişey yok abi, yukarda yazdım formülü. silindirin komplle alanını falan almadım. allaaaa
Sosyal ağlarda paylaş

Archangel_ said:

bya said:

dotum kendi yolladığın şu şaheser paint çizimine bi bak istersen. ne o? silindir değil mi? yoksu silindir görünce tanımıyo musun? siz kendinizi tatmine devam edin ne diyim artık..

sen boş mu bıraktın peki o soruyu, meraktan soruyorum

boş bıraktım beynim yetmedi
Sosyal ağlarda paylaş

bya said:

2pi(r)x20 + pi (r^2)

2 pi (r)x20 formülünün neden sçtığını söyleyeyim o zaman.
2pi(r) ile sarkan kısmın güya çevresini hesaplayıp, sonra da masadan sarkan kısmın yüksekliğiyle çarparak alanı hesapladığını sanıyorsun. hayal aleminde yaşıyorsun.

hesapladığın alanın çevresi masaya değen yerde 2pi(70), en alt kısımda ise 2pi(90). sen hala yarıçap 70cmymiş gibi işlem yaparsan tabi yanlış sonuç bulursun.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

silindirin üst yüzeyini ve yan alanını açınca bi daire elde edemiyosun ama o yüzden yanlış bulmuşsun.

10 dakkadır düşünüyorum sdfklj

abi şu an hayal edemiyorum ama sanırım haklısın, sebebin bu olması lazım, çok saol

@stimpak : abi kusura bakma da ağır saçmalamışsın. ne dediğinin farkında değilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...