Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

windows 7 sleep sorunu.

goldbären

Öne çıkan mesajlar

windows 7 kurduğumdan beri sleep moduna geçemiyorum. geçer geçmez geri çıkıyor makine.

DENEDİKLERİM

güç yönetimi gelişmiş ayarlardan network adapter windowsu uyandırsın tikini kaldırdım,
cmd penceresine powercfg -lastwake yazarsam son uyandıran olarak usb hub gözüküyor. oysa onlar da değil, aygıt yöneticisinden hepsine tek tek baktım, güç yönetimi tabında sıkıntı yok.

İSTEDİKLERİM

önceden winxp kullanıyordum; bundaki sleep modunda tüm HDDler, fanlar vs vs kapanıyodu ve sanki bilgisayar kapanmış gibi hiç ses yapmadan uyuyordu. ama hibernate değildi, açar açmaz geliyodu. aslında ramler açıktı sanırım hep.

tekrar bu uyku modunu istiyorum bilen yapan varsa bi zahmet el atsın :(
Sosyal ağlarda paylaş

Senin durum da kötüymüş de bende şöylesi var:
sleep'e aldığımda sorunsuz kapatıyor tüm alet edevatı, açmak istediğimde ise ekran müthiş karanlık şekilde geliyor. Ayarlarda falan hepsi %100 gözüküyor, ama aslında %30 falan. 3rd party program da denedim ama çözüm olmadı. Hybernate ile idare etmeye çalışıyorum; ama sleep özlemim devam etmekte.

//typo.
Sosyal ağlarda paylaş

commandline i admin yetkisiyle ac;

powercfg -devicequery wake_armed
powercfg -lastwake

birinci komut uyandirabilecek cihazlarin listesini vericek, output u buraya koy.

ikincisi de sleep e almak isteyip de beceremedikten sonra deneyecegin komut, bunda adindan anlasilacagi gibi en son ne uyandirmis onu gorucez.
Sosyal ağlarda paylaş

C:Windowssystem32>powercfg -devicequery wake_armed
NVIDIA nForce Networking Controller
Logitech USB Wheel Mouse
Standard PS/2 Keyboard

C:Windowssystem32>powercfg -lastwake
Wake History Count - 0

Wake history 0 diyor ama , 2 kere sleep denedim , uyuyamadan (makinenin sesi falan kesilmiyor ) ekran geri geldi , win 7 nin şifre ekranı
Sosyal ağlarda paylaş

@kithnoss

local area network > proporties >
bu nokta da nforce network controller cikicak, en ustte configure.
Advanced tab da, Property list de
wake on pattern match -> disabled
wake on magic pocket -> disabled

eger olmazsa ayni yerde power management tabinda da ilgili tickbox lari uncheck etmek gerekli.

ayrica bios dan keyboard ve mouse wake i kaldirin.

device manager da usb root hub larin ozelliklerinde power management tabinda uyandiriyor gozukuyorsa onlari da halledin.

cikan rapora gore bu yani.

@all
xp falan zamaninda su vardi, hala is goruyor mu bilmiyorum , aklima geldi.
http://slicksolutions.eu/mst.shtml

herkesin sorunu farkli olabilir, oyuzden bi onceki mesajim gecerli hala.
Sosyal ağlarda paylaş

Kharon dediklerini yaptım aynen , bir değişiklik olmadı . BIOS tan power up by ps2 mouse , usb mouse gibi şeyleri disabled dı zaten.
NVIDIA Network Controller ın da o 2 özelliğini disable ettim , diğer dediğin şey zaten unchecked idi . Bir değişiklik yok.

Bu arada bir anlıkta olsa sleep moda gecip , uyanmasıyla , benimki gibi hiç sleep moda bile geçemeyip ekran bir anlığına kararıp direk şifre ekranına geçmesi arasında bir nüans olabilir mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

valla bende usb hub gözüküyor. ama gel gör ki hepsi kapalı aygıt yöenticisinden. network adapter falan filan da kaldırdım uyandırabilmesini. uyandırabilen aletler olarak klavye fare gözüküyor bitek. bi biostan bakayım bari.

bide şey,

TÜM FANLAR HDDLER durmuş halde sleep yok mu win7'de ?

benim istediğim pc kapalı gibi durması ama açar açmaz gelmesi. xp'de böyleydi çok alışmıştım buna... büyük ihtimalle RAM'i hddye atmayıp (hibernate gibi) belleğe akım çekmeye ve son halini saklamaya devam ediyordu (yani mantıklı açıklaması bu herhalde)
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

olabilir, windows makineye gecersem bi bakarim tekrar yarin.
birde su verdigim tool u kullan , belki o is gorur.

birde ilk komutu tekrar yaz , output u koy degisikliklerden sonra. ayrica makine mobil mi, desktop mi?

C:Windowssystem32>powercfg -devicequery wake_armed
Logitech USB Wheel Mouse (001)
Standard PS/2 Keyboard

NVIDIA gitmiş , Mouse ya da keyboard zorluyor sanki aleti ama . Mouseum yıllardır aynı aslında , ama keyboard u sanki win7 yi yükledikten sonra almıştım belki o mu yapıyor , bilemedim ki. BIOS ta da herşey normal görünüyor ama dediğim gibi.

Makine Desktop. Dediğin tool u deniyeyim bir de

Edit : Oldu sleep işi ya , heheh oh be =) Sağol yardımların için bu arada
Sosyal ağlarda paylaş

olmuyor ya olmuyor.

programı yükledim güzel güzel, S3'e ayarladım, biostan kontrol ettim aynı ayarda, başka uyandırmaya yetkili bişey gözükmüyor. hem güç ayarlarından hem programdan kontrol ettim sorun olmaması lazım.

lastwake dediğimde usb root hub uyandırmış gözüküyor. bunu çözemedim bi. uykuya girer girmez uyanmış gözüküyor programın log dosyasına bakınca...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...