kermit Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 lovecraft0Z said: kermit said: lovecraft0Z said: terör kürt sorununu doğurmadı, kürt sorunu terörü doğurdu. terör sorunu vardı zate bu 1. si 2. si kürt sorunu diye bişi yoktu seneler önce ama iktidar sağolsun kürt ve pkk sorununu birbirine katınca kürtlerin kafasındaki düşünce aynen şu oldu "ha ulan bu pkk bizi desteklemek için asker öldürüyormuş. madem biz kürtüz pkk bizden bizde onu destekleyelim" moduna girdiler. sağolsun başbakanımız terör sorununu bu şekilde izah etti insanlarımıza. yav afedersinde bu kadar cahil olmayın. bak bi tık ötende, sadece cumhuriyet tarihindeki kürt isyanları: http://en.wikipedia.org/wiki/Kurdish_rebellions bak sadece cumhuriyet dönemi bunlar. zihinsel engellimisin arkadaşım ? ben milattan öncesine kadarki kürt isyanınımı sordum sana son dönemden bahsediyorum. bundan 20 sene öncesine git, bu güne kadar pkk sorunundan başka kürtlerle bu kadar büyük problemler yaşadıkmı ? kürtmüsün bu arada merak ettim. hakaret olarak algılanmasın bu sorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 yaşadık ama yani adam haklı. adamlar ağrıda ülke kurup 3 sene kontrol ettiler 40larda ondan sonra 2 isyan daha var küçük çaplı. pkkya kadar gerilla savaşı taktiğini benimsemediler. düzenli ordu kurup bağımsızlık ilan etmekti amaçları, pkk gerilla taktiği kullandığı için bu kadar uzadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Kürtlerin ulusal ayaklanmaları hep olmuştur , olmaya da devam edicek , pkk da bunun sonucunda oluşmuştur (veya güçlenmiştir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 fede said: yaşadık ama yani adam haklı. adamlar ağrıda ülke kurup 3 sene kontrol ettiler 40larda ondan sonra 2 isyan daha var küçük çaplı. pkkya kadar gerilla savaşı taktiğini benimsemediler. düzenli ordu kurup bağımsızlık ilan etmekti amaçları, pkk gerilla taktiği kullandığı için bu kadar uzadı anlamıyon heralde demek istediğimi sende fatih 2000 senesinden sonrasını düşünme 1980 ile 2000 senesi arasından bahsediyorum ben kürtler çıkıpta özerklik yada şu toprakları bize verin gibi laflar sürekli gündemdemiydi ? benim demek istediğim kürtler bi sorundu ama iktidardaki başkan şu anda pkk ile kürt sorunun aynı sorun yaptı. bazı beynini kullanamayan kürtlerde demekki pkk bizden o zaman bize bi devlet kurmak, kürtçeyi derslerde öğretmek yakışır diyerek ayaklandı. bunu anlalamayıpta gelip bana cumhuriyet döneminin örneklerini ne verirsin. onları googleı açıp kürt sorunu, kürt ayaklanması yazabilen herkes biliyo. kalkıp bana burda politika, siyaset ile uğraşıyoruz ayağına yatmayın. sen hiç yatma zaten bütün gün evde oturup götünü büyütmekten başka ne yapıyosun lan sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Kermit , sadece batıda bize sorun yokmuş gibi gösteriliyordu.İnan bana doğudakiler 80 yılın her her mevsimini hatırlıyor.Biz nasıl hala kurtuluş savaşından bahsediyorsak onlar da hala derhim isyanını hatırlıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 kavga var uv beybi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 olitere said: Kürtlerin ulusal ayaklanmaları hep olmuştur , olmaya da devam edicek , pkk da bunun sonucunda oluşmuştur (veya güçlenmiştir) ulusal ayaklanma mı yoksa aşiret ağalarının ayaklanması mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 olitere said: Kermit , sadece batıda bize sorun yokmuş gibi gösteriliyordu.İnan bana doğudakiler 80 yılın her her mevsimini hatırlıyor.Biz nasıl hala kurtuluş savaşından bahsediyorsak onlar da hala derhim isyanını hatırlıyorlar yuh artık kıyasladığın şeye bak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Kimin başlattığının önemi yok , halkın desteklediği her türlü isyan ulusaldır gözümde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 tamam da abi, 80lerde 90larda medyadan bu kadar ilgi çekmiyolardı, medyada da bu kadar güçlü değillerdi. örgütlenmeleri de zayıftı. senelerce de ülkeyi yönetenlere kürtler, özerklik filan denildiğinde kart kurt dediler, görmezden geldiler. pkkyı cumhuriyet dönemindeki bütün kürt hareketlerinden ayırmak büyük hata olur. zaten bu isyanların başında olan adamlara da senelerde orada toprak, ağalık verilerek kontrol altında tutuldur hep. baktılar pkk sağlam direniyo, bu sefer dış mihraklar kendine haklı gösterebilecekleri sebep olarak gördüler bunu ve özerklik lafları edilmeye başlandı. pkk güçlenmeseydi, bu kadar uzun süren bi hareket olmasaydı bu özerklik hikayeleri de bu kadar konuşulmazdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 olitere said: Kermit , sadece batıda bize sorun yokmuş gibi gösteriliyordu.İnan bana doğudakiler 80 yılın her her mevsimini hatırlıyor.Biz nasıl hala kurtuluş savaşından bahsediyorsak onlar da hala derhim isyanını hatırlıyorlar arkadaşım şu an gündem ney ? kürtler kürtler kürtler önceden bahsedilmiyosa demekki bastırılıyodu bu tarz şeyler. şimdi hükümet bunu bastırabiliyomu ? hayır tam tersi adamlara ayrıcalık vermeye yanaşıyolar. adamlar kürt devleti kurmak istediler, baktılar ırakta işler karıştı, sonra kendilerini çok akıllı zannedip özerklik istediler. önceden olanları sen duymadıysan bunlar önceki yönetimin yada askeriyenin yada her kimse, bunun o tarz durumları bastırmasından kaynaklanır. kalkıpta pkk ve kürt sorununu bir tutup, kürtlere üstü kapalı bi şekilde terörist diyen bi başbakanın olursa olay büyür. kürtlerde terörist gibi davranır (kafasını kullanamayanlar tabi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 ağalığı bitirsinler yiyorsa doğuda önce, madem kürt sorununu çözmek istiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 olitere said: Kimin başlattığının önemi yok , halkın desteklediği her türlü isyan ulusaldır gözümde nasıl yok abi, bilinç mi destek mi sanıyorsun sen onları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 ağalığı bitirseler 10bin olan pkklı sayısı 1 haftada 1 milyon olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 olitere said: Kimin başlattığının önemi yok , halkın desteklediği her türlü isyan ulusaldır gözümde bu da güzel mesela. kahveden adam çağırmayla eşdeğer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 fede said: tamam da abi, 80lerde 90larda medyadan bu kadar ilgi çekmiyolardı, medyada da bu kadar güçlü değillerdi. medya şu an baya güçlü dediğin gibi ama hükümet yandaşlarına güçlü sayın fede. hükümet karşıtı medyacıları susturdukları için sıkıntı doğuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 tamam işte güçlü sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Flassh said: olitere said: Kimin başlattığının önemi yok , halkın desteklediği her türlü isyan ulusaldır gözümde nasıl yok abi, bilinç mi destek mi sanıyorsun sen onları? Gerçekten bunlara inanıyor musunuz ? Halk aptaldır , halk cahildir , halk aşiret reislerini takip eder..vs Ortada bir sorun olması kimse evinden çıkıpta kendini öldürtmez pisi pisine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 kalkıpta başbakanın yaptığı kürtlerle ilgili açıklamayı protesto eden medya kuruluşlarını değilde, başbakanın kürtlerle pkk ile yaptığı açıklamaları destekleyenleri mahkemelerde görmek istiyoruz ama biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 biz istemiyoruz sanki. üstü kapalı laf sokup durma lan bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 kermit ne güzel haklı haklı konuşuyor ya :) Bazı arkadaşlar da hala anayasadaki Türk kelimesini ırk sanıyorlar, gerçekten acıyorum kendilerine.. Ülkemizde Türk ırkından kim kaldı ki? Bu topraklarda türk ırkı bin sene önce tükendi. İmparatorluk soyuyuz biz, karmayız. Amerikan gibi oradaki Türk kelimesi. Buranın vatandaşı demek, Türk ırkı demek değil. Öyle olması çok komik olur zira dediğim gibi belki yörükleri falan katarsak onların haricinde bu ülkede Türk ırkı diye bir şey kalmamış durumda zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 asker dalgasına baksın diyip muattab almıyorlarmış maksat gundem olsun işte bişi olcagından değil bu acıklamalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 kermit said: lovecraft0Z said: kermit said: lovecraft0Z said: terör kürt sorununu doğurmadı, kürt sorunu terörü doğurdu. terör sorunu vardı zate bu 1. si 2. si kürt sorunu diye bişi yoktu seneler önce ama iktidar sağolsun kürt ve pkk sorununu birbirine katınca kürtlerin kafasındaki düşünce aynen şu oldu "ha ulan bu pkk bizi desteklemek için asker öldürüyormuş. madem biz kürtüz pkk bizden bizde onu destekleyelim" moduna girdiler. sağolsun başbakanımız terör sorununu bu şekilde izah etti insanlarımıza. yav afedersinde bu kadar cahil olmayın. bak bi tık ötende, sadece cumhuriyet tarihindeki kürt isyanları: http://en.wikipedia.org/wiki/Kurdish_rebellions bak sadece cumhuriyet dönemi bunlar. zihinsel engellimisin arkadaşım ? ben milattan öncesine kadarki kürt isyanınımı sordum sana son dönemden bahsediyorum. bundan 20 sene öncesine git, bu güne kadar pkk sorunundan başka kürtlerle bu kadar büyük problemler yaşadıkmı ? kürtmüsün bu arada merak ettim. hakaret olarak algılanmasın bu sorum. vallahi kürt değilim. azeri kökenli bir kardeşinizim, kökenlerin hiç bi önemi yok, türban akp cart curtta umrumda deil, gerçek nedir nasıl çözülür mesele bu. tarafta değilim sağ sol bilmemne geçiniz, sen 20 sene öncesini herşeyin başlangıcı olarak algılıyosan gerçekten daha fazla tarih okuman ve kendini geliştirmen gerekli. sonuçta mevzu cumhuriyet in resmi ideolojisinin kürtlere dayattıklarıyla ilgili. e cumhuriyetten sonra olan kürt isyanlarıda o linkte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 kermit said: fede said: yaşadık ama yani adam haklı. adamlar ağrıda ülke kurup 3 sene kontrol ettiler 40larda ondan sonra 2 isyan daha var küçük çaplı. pkkya kadar gerilla savaşı taktiğini benimsemediler. düzenli ordu kurup bağımsızlık ilan etmekti amaçları, pkk gerilla taktiği kullandığı için bu kadar uzadı anlamıyon heralde demek istediğimi sende fatih 2000 senesinden sonrasını düşünme 1980 ile 2000 senesi arasından bahsediyorum ben sen tarihi olayları, siyasi tarihi öle 20 yıllık bişey sanıyosan, sana baya bi baştan almak gerekiyo, mesela herşey gaz ve toz bulutuydu en başlarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2010 sence çözüm ne olmalı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar