Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laplace

balon

Öne çıkan mesajlar

exp(a*t) çarpımı frekans içeriğini kaydırıyor, şöyle ki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Laplace_transform
Burda frequency shifting kısmına bakabilirsin.

cosh(3t)'nin Laplace'ını alıp s yerine s-1 koy.

kanıtı gerekiyorsa convolution ve direk Laplace transformation tanımından geliyordu yanlış hatırlamıyorsam. convolution denklemini verilmiş, diğer lüzumlu olan da şöyle:

Sosyal ağlarda paylaş

e uzeri -st nin integralini almayi mantiklica ogren

Her gordugun yerde şu formulu patlat.

integral olayına hakim ol yani kısaca.

Formulle cozemiceklerin içinde standart kurallar var onları öğrenmen gerekiyor, yanına ne alabilirsin alamazsın sınavda bilemiyorum.

Laplace 0 dan sonsuza gider birde onu unutma.

Sosyal ağlarda paylaş

(t) zamana göre fonksiyonlar, ama bazı fonksyionları inceleyebilmek için s (t>>s) alanına transforme etmen gerekli.

Fourierde de mesela Frekansa (t >>> w) transforme ediyorsun, frekans karakteristiklerini incelemek için.

googleda laplace diye aratirsaniz bir cok kaynak var zaten oralarda bunlar detayli anlatiliyor, çok yaygın bir konu olduğu için bir sürü konu var.
Sosyal ağlarda paylaş

abi unutmuşum feci, baya bir yok yani. 3 sene oluyor alalı. İntegrali desen 5 sene. İşten çalışamıyosun zaten, sırf başladığım işi bitireyim diye uğraşıyorum. Son dersim bu engineering mathematics, gerçi tekstil mühendisiyim onun yükseğini yapıyorum çok da Türkiye'de benim için elzem bir şey değil malesef ama işte.

Dersi de sallapati verdiler, örneksiz falan teorem teorem geçtiler. Dolayısıyla patladık. Konuşcam hocasıyla zaten eğitim öğretim hayatımın son dersi yapma etme falan diye(harbiden öyle), olmazsa 2.döneme uğraşcaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla basitmis hakkaten anladim saolasin da simdi baska bir sorun var.

f(t) =

0, t< pi
t - pi, pi< t < 2pi
0, t > 2pi

simdi bu fonksiyonu yazarken
f = Upi(t) * (t - pi) - U2pi(t) * (t - pi)

diye yaziyoruz ya. Ilk terim basit ama ikinci terimin Laplace donusumunu nasil yapiyoruz? muhtemelen t - pi terimini t - 2pi + pi sekline falan sokucam ama tam beceremedim. Final yairn, ocaginiza dustum :(
Sosyal ağlarda paylaş

Ahah yok kalmam da, yuksek not almam lazim o yuzden bunu da bilmesem olur diyemiyorum.

E yok mu bu konuda yardimci olabilcek. Eger o dedigim yontemi yaparsak laplace'in tanimi olan integralin icinde f(t-2pi) geliyor o yuzden f(t)'nin laplace'idir diyemiorm.

Yarin diyorum, final diyorum, hadi be :(
Sosyal ağlarda paylaş

fonksiyonu

f = Upi(t) * (t - pi) - U2pi(t) * (t - pi)

şeklinde değil de

f = Upi(t) * (t - pi) - U2pi(t) * (t - 2pi) - U2pi(t)

olarak yaz, üç terim olarak düşün yani.

bir de bu tip probleme yaklaşırken fonksiyonu zamanda çizip eldeki basit fonksiyonları nasıl kullanabileceğini geometrik olarak düşün. bilemiyorum anlatabildim mi derdimi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...