Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teknolojiden uzaklasmak

Marveloth

Öne çıkan mesajlar

Kendimi umutsuz hissediyorum. Icimde garip, kötü, tatsiz bu duygu var. Günümün büyük bir kismini pek cok insan gibi internet basinda geciriyorum ve bu beni mutsuz ediyo. Birazdan Facebook'tan logout olucam, msnimi kapaticam, paticigi kapaticam. Belki derslerime agirlik veririm, bitirmem gereken bir Puzzle'im var, baldirlarimi incitmesem kosuya filan giderdim. Kitap da okuyabilirim bilmiyorum. Öyle uzun zamandir internete bagimli yasiyorum ki...

Umarim cok yakinda geri dönmem. Sizlerle vakit gecirmesi cok eglenceliydi. Hadi kapadim gözlerimi.

(Kendimi intihar edicekmisim gibi oldu lan)

Sosyal ağlarda paylaş

Kendinizi niye teknolojiden soyutlamaya çalışıyosunuz ki. Devir böyle bir devir. Bunu kabul edin artık. Yok efendim okuma alışkanlığım azaldı, yerimden kalkmıyorum ıvır zıvır şikayetler şikayetler. İnternetin peygamberden daha kutsal birşey olduğunu görmek istemiyomusunuz nedir
Sosyal ağlarda paylaş

teknoloji değil de problem internet ya. eskiden bilgisayarda canım sıkılınca gider tv falan izlerdim, kitap okurdum, undan oyun hamuru yapardım, evdeki peçeteleri sırayla ateşe verirdim ne biliyim eğlenceli bir şeyler yapardım. şimdi oyun oynuyorum, onu kapatıp sutf yapıyorum onu kapatım film izliyorum onu kapatıp desktopı izliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Teknolojiden kendini soyutlayamazsın, bir takım alışkanlıklarını ve biraz kişiliğini, vizyonunu değiştirerek teknolojiyi yeni vizyonuna uygun olarak kullanabilirsin.

Mesela facebook'u bu kadar çok kullanmamızın nedeni, her an iletişime açık bir platform olmasıdır deriz. Doğrudur ancak bundan daha önemlisi, yıllarca insanların fotoğraflarını ilgiyle takip etmiş, dedikodulara meraklı, insanların özeliyle ilgilenen bir toplum olmamızda facebook'u bu kadar kullanmamızın nedenidir.

Mesela film, müzik, oyun gibi şeyler için uzun zaman geçiriyorsak bilgisayarda, bu hayatımızda ki boşlukları doldurma çabamızdan dolayıdır. Oysa her geçen gün ölüme daha çok yaklaştığın gibi bir düşünce söz konusu iken, hayatı keşfetmek yerine, yalnız başımıza zevk almayı tercih etmemiz bir garip. Tabi bunları 4-5 saat ve üstü zaman ayıranlar için söylüyorum. Oysa kitap okumak, yürüyüşe çıkmak, hobiler edinmek, insanlarla bir araya gelmek, faliyetler içerisinde bulunmak, hem kendi çevremizi ve kendimizi keşfetmemizi sağlayacak, hem de anı defterine yeni anılar katacaktır. Oysa evinde oturup durmadan bilgisayarda belki de gerçekliği olmayan şeylerle beyni doldurmak, insana gerçeklik duygusunu bile kaybettirir. Bu yüzden ya, eskiden kitaplar entellektüelizmin bir göstergesi iken, şimdi bilgisayarlar öyle olmaya başladı. Bana göre bu bir hastalıktır.

İnsanlarla iletişime geçmek için en rahat yol bilgisayarlar, evet, doğru. Telefonlarda öyle. Oysa yataktan yeni kalkıp, osurarak, kıçınızı kaşıyarak msnde sevgilinizin gönlünde zenginliğinizi yaratmak ne kadar doğru. Mesela etrafımızda telefonlarda, sevgilisiyle mesajlaşan binlerce insan vardır. Resmen aşkı tüketiyorlar. Oysa özlemek, aşkı pekiştirir. Ama böyle follofoş ilişkiler zamanla bu insanlarında kişiliğini değiştirip, aşk kavramından uzak, çıkar ve ideal uğruna sevgili beğenmeye çalışan embesiller yaratıyor. Madem seviyorsun, milletin kıçında pireler dolaşırken, sen kalkıp, hazırlanıp, kapısına kadar gidiceksin sevgilinin. Aşk, emek ister.

Bunları zamanında 17 saatlere kadar oyun oynayan, msnden çıkmayan, facebook'u olan biri olarak söylüyorum. Şimdi günde max. 2 saat giriyorum ve bazen 2 saati bile dolduramıyorum, çünkü yapacak bir şey bulamayıp, iki yazı okuyup, iki forumda takılıp çıkıyorum. Facebook'umu komple kapattım, delete linkinden. Oyunları kaldırdım. MSN'imde kişi sayısını düzenli olarak görüştüğüm 20 kişiye indirdim. Mutluyum uzun bir süredir.

Kısaca önce kendinden başla.
Sosyal ağlarda paylaş

pzt-prş internetsiz yaşamaya karar verdim ben de
ama uygulamaya sokamadım bi türlü :D
cuma cmt pazar her bişey için yeter(tu)
onun da yarısı dışarda geçiyor zaten

bi de şöyle bişey var
masainternet başında oturabildiğin 10 saatin oluyorsa kendince yaptığın faydalı iş
masainternet başında rahatça oturabildiğin saatin sadece 1,5 saat olduğu vakitte yaptığın işten
nerdeyse daha az
Sosyal ağlarda paylaş

Sabah 8.30dan akşam 18'e işte 90% bilgisayar başındayım

Akşam da 20'den 24'e yine evde iş+nette aylak aylak oyalanma, wow cart curt işte geçiyor vakit.

Velhasılıkelam şöyle 1 ay cep telefonundan, bilgisayardan, internetten, tv den falan uzak bir adada geçirsem bayağı iyi geleceğini düşünüyorum ama zor tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ara vermek güzelmis.

Bu arada neler yaptim?

1000'lik Puzzle bitirdim.

Bu da 1500'lüktü. Bir daha tövbe Thomas Kinkade 'Paninter of Light' serisinden tek bir puzzle yapmam. Ananeme yeni yil hediyesi olarak vericem.

Bunun disinda bolca sosyallestim. Keske bu listeye ders calistimida sokabilseydim. Neyse.

Bundan sonra dozunu kacirmadan kullanicam interneti. Bütün gün basinda oturmak kadar gereksiz bisey yok.

Sosyal ağlarda paylaş

Puzzle'ın kötü olması değil olay, internete kitlenmekten duyulan rahatsızlık(adamın dediğine göre) Bir insan neden bundan rahatsız olur? Sosyal hayatını etkilediği için kuvvetle muhtemel, e puzzle yapıyor? Sorun internet dışında birşey yapmak, internetin varlığını inkar etmek ya da en azından olmazsa olmaz birşey olmadığını göstermekse(bence yok böyle birşey kandırmasın kimse kendini) tek başına Puzzle yapmak devamlılığı olan bir uğraş değil. Internetin yerine koyulabilecek tek şey spor,sosyal aktiviteler vs. olur
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...