Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Banka Sınavları

Goarth

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar,malumunuz iktisat,maliye gibi iktisadi idari bilimler fakültesi çıkışlı arkadaşların(benim gibi)kariyerleri için en ideal tercih genelde bankalardaki müfettiş yardımcılığı sınavları oluyor.Bu sınavlar yoğun talep nedeniyle pek çok aşama ve yöntem kullanılıyor.Son zamanlarda büyük bir bankanın sınavına girdim.Uzun süren sınav sonrası bazı insanlara dönüş yapmışken,benim gibi pek çok insana ise süreç devam ediyor diye bekletiyorlar,anca aradağınız zaman net sonucu öğreniyorsunuz.

Evet belkide bir çoğunuz özel sektör normaldir,daha fazla çalışsaymışsın vs gibi yorumlar yapacak ve birçoğunuz ise sadece trolleyecek,neyse keşke sınava o kadar çalışmama rağmen neden elendiğimi bilseydim...Bu konuyu açışımım nedeni bu durumu en yakın arkadaşlarıma,içeride oturan aileme bile rahat söyelemezken belki yabancılarla paylaşıp içimi rahatlamak olacak..
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun. Hemen düş kırıklığına uğrama bence. Direkt başka denizlere yelken aç. Bir dolu başka bankalar da var. Bir dolu kurumlar var. Bir sürü şey var. Gerçekten çalışıyorsan bir yerden çıkar illa bir şeyler. Ben mi çok safım bilmiyorum :D ama öyle gibi geliyor.(yani bir sürü şey var gibi geliyor safım gibi geliyor değil sdf)

Zaten bu banka sınavlarında çıkan dersler ve konular diğer bütün kurumsal sınavlarda ve lisans sınavlarında(smmm,spk vs.) çıkanlara çok benzer değil mi? Yani demek istediğim o kadar çalıştığın asla boşa gitmez, bir sonraki sınava yarar. Hatta daha iyi bir kuruma bile girebilirsin bu sınava o kadar çalışmana rağmen denk getirememiş olsan bile.

Kolay gelsin...

bu arada şu iç rahatlığı çok önemli.. başkalarına karşı nasıl gözükürüm millet ne der stresi felan çok fena. sanırım ondan dertlisin sen de.
En iyisi bu işlerin peşine düştüğünde yakınlara fazla bilgi vermemek. Uğraşıyorum işte yapıcam bişeyler deyip geçmek gerek. Bilmem ne bankasında bilmem ne olmak için uğraşıyorum demek yerine...
Sosyal ağlarda paylaş

Goarth said:

Merhaba arkadaşlar,malumunuz iktisat,maliye gibi iktisadi idari bilimler fakültesi çıkışlı arkadaşların(benim gibi)kariyerleri için en ideal tercih genelde bankalardaki müfettiş yardımcılığı sınavları oluyor.Bu sınavlar yoğun talep nedeniyle pek çok aşama ve yöntem kullanılıyor.Son zamanlarda büyük bir bankanın sınavına girdim.Uzun süren sınav sonrası bazı insanlara dönüş yapmışken,benim gibi pek çok insana ise süreç devam ediyor diye bekletiyorlar,anca aradağınız zaman net sonucu öğreniyorsunuz.

Evet belkide bir çoğunuz özel sektör normaldir,daha fazla çalışsaymışsın vs gibi yorumlar yapacak ve birçoğunuz ise sadece trolleyecek,neyse keşke sınava o kadar çalışmama rağmen neden elendiğimi bilseydim...Bu konuyu açışımım nedeni bu durumu en yakın arkadaşlarıma,içeride oturan aileme bile rahat söyelemezken belki yabancılarla paylaşıp içimi rahatlamak olacak..

yerli ve yabancı(4büyükler) denetim (vergilere felan ilgin ve bilgin varsa ) başvuru yapabilirsin

bu 4 büyükler (pwc, deloitte diğer 2sini şuan hatırlamıorum ) belli zamanlarda işe alım yapıolar bu tarihleri öğrenip kendini hazırlıyabilirsin illa bankaya giriceksin die bir şey yok yani.

sakın kendini üzme şuan bu durumu arkadaşların ve ailenle paylaşamamanı anlıyorum, belkide cok uzuosun kendini ya da başarısız gözükmememk için sölemiosun kimseye ama 1 yere başvurup ona takılı kalma dediğim gibi bir çok bilmediğimiz iş şansı var sadece biraz araştırmak gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

sağlam torpil var o sınavlarda yalnız ondandır

evet cidden her yerde torpil var

en multinational firmasından en küçük firmasına kadar

torpil olmayan bir firma yok.

sadece torpil tam olarka işe girmenide sağlamaybilio

çoğu toprpil senin cv gerekli yerlere filtreden geçmeden ulaşmasını sağlıo yada direk görüşme ayarlanıo....

ama tabi torpil cok saglamsa yarın gel başlaya kadar gidebilio
Sosyal ağlarda paylaş

ispatipapaz ve diğer arkadaşlar ilginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim..

Torpil her aşamada olduğu doğru ve sanırım artık sadece test şeklindeki sınavları zorlamayı tercih etmeyi düşünüyorum. En azından neden alınmadığımı bilirim..

Tekrar Teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sınava gireceğin kuruma göre değişiyor..
Mesela Yapı Kredi giriş sınavında sadece ingilizce ve genel yetenekten yapıyor sonra mülakat aşamasına geçersen yok kişilik envanteri yok mesleki bilgi geliyor..
Garanti,Halk Bankası gibi kurumlar direk en baştan sağlam mesleki bilgi (iktisat,hukuk,maliye,işletme vs) ve genel yetenek ayrıca dil sınavı yapıyorlar
buradakiler test şeklinde oluyor.
İş Bankası ise klasik sınav şeklinde mesleki bilgi sınavı yapıyor ki fazla çalışmana gerek yok,sadece gazete yorumları okuyup geçen insanlar mevcut,Türkçe kompozisyon da klasik şeklinde oluyor son olarak inanılmaz dikkat gerektiren azıcık vakit olduğu toefl tarzı genel yetenek sınavı bu da bittince 104 soruluk kişilik envanter tarzı oluyor.

Bunları yazdıktan sonra girmeyi hedef seçtiğin kuruma göre oturup genel ekonomi kitapları ve kpss kitaplarına bakmanı tavsiye ederim..

Ha burada Toefl'dan 85 altı yaparsan İşBankasına başvuramıyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

Goarth said:

Sınava gireceğin kuruma göre değişiyor..
Mesela Yapı Kredi giriş sınavında sadece ingilizce ve genel yetenekten yapıyor sonra mülakat aşamasına geçersen yok kişilik envanteri yok mesleki bilgi geliyor..
Garanti,Halk Bankası gibi kurumlar direk en baştan sağlam mesleki bilgi (iktisat,hukuk,maliye,işletme vs) ve genel yetenek ayrıca dil sınavı yapıyorlar
buradakiler test şeklinde oluyor.
İş Bankası ise klasik sınav şeklinde mesleki bilgi sınavı yapıyor ki fazla çalışmana gerek yok,sadece gazete yorumları okuyup geçen insanlar mevcut,Türkçe kompozisyon da klasik şeklinde oluyor son olarak inanılmaz dikkat gerektiren azıcık vakit olduğu toefl tarzı genel yetenek sınavı bu da bittince 104 soruluk kişilik envanter tarzı oluyor.

Bunları yazdıktan sonra girmeyi hedef seçtiğin kuruma göre oturup genel ekonomi kitapları ve kpss kitaplarına bakmanı tavsiye ederim..

Ha burada Toefl'dan 85 altı yaparsan İşBankasına başvuramıyorsun
sağol bilgiler için
valla toefl 85 üstü aldım da ekonomi falan 0dan başlıcam resmen tam cahilim
Sosyal ağlarda paylaş

ispatipapaz said:

yerli ve yabancı(4büyükler) denetim (vergilere felan ilgin ve bilgin varsa ) başvuru yapabilirsin

bu 4 büyükler (pwc, deloitte diğer 2sini şuan hatırlamıorum ) belli zamanlarda işe alım yapıolar bu tarihleri öğrenip kendini hazırlıyabilirsin illa bankaya giriceksin die bir şey yok yani.

bunun için de torpil gerekebilir ama torpilden ne anlanıyor çok anlamıyorum ben.
4 büyüklerde haziran ayı gibi başvurular toplanır eylülde işe başlanır genelde. tek bir seferde toplu alım yaparlar. sonra eğitimler filan derken hayat diye bir şey kalmaz olur. ama arkadaşlık ortamı okul ya da askerlik gibidir, özellikle ilk üç sene. aynı dönemde toplu olarak başlattıkları için kader arkadaşların olurlar. 10 senedir ne zaman başım sıkışsa ilk onları ararım, birbirimize iş paslarız vs. mesala onlardan biri bir tanıdığını bana göndersin direk görüşmeye çağırırım. buna torpil denir mi bilmiyorum ama iş dünyası böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...