Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 iPhone konusunda da Samsung Omnia, Samsung Focus veya HTC HD7'dan birine bakmani oneririm, tanidigiim bicok insan (ki telefonlarini da seviyorlardi baya) bende ve baskalarinda gordukten sonra windows phone'a gectiler. Gecen gun eski iphone'umdan kontaktlari gecireyim diye telefonu elime aldim, windows phone'un ui'indan sonra o kadar dandik geliyor ki iphone'unki, anlatilmaz yasanir yani. sasirdim hatta baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanador Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 @Penthesilea Bakın daha önceki postumda tarif ettiğim hater lardan birisi. Tam olarak bundan bahsediyordum işte. Öncelikle böyle bir tartışmaya daha donanımlı ve güncel bir biçimde gelmen lehine olurdu onu belirtmek isterim. Samsung Galacxy Tab'in satışları 1 milyonu 2 hafta önce geçti. 60 günde 700.000 sattı diye böbürleniyorsun ama iPad o rakama 3. günde ulaştı. 60 günde ise 2 milyondan fazla sattı. 4 inç değil 3.7 inç demek ne demek şimdi? Bundan sonra yaptığın yorumlar da tamamen kişisel zevklerin ve tercihlerine göre şekillenmiş. O yüzden bu tarz yorumlarına cevap yazmıyorum. Apple Walt Disney'i ya da Sony nah nah alır. Finans sektöründen bi haberseniz lütfen bilmeden konuşmayın. http://www.thestreet.com/story/10900162/apple-and-sony-to-join-forces.html Yukardaki haberde Sony'nin piyasa değerinin 34 milyar dolar olduğunu, Apple'ın da şu an 23 milyar dolar cebinde nakit ve üzerine 46 milyar daha likit tahvili olduğu söyleniyor. Walt Disney'in de piyasa değeri 64 milyar dolar civarı. Yani istese ikisini de alacak güce sahip. Senin başarıdan anladığın heralde donanımsal üstünlük. Ama işte öyle işlemiyor dünya düzeni =) N900, Galaxy tab, HTC nin telefonları vs. hepsinin Apple'ın mobil ürünlerinden donanımsal olarak daha üstün olduğunun bende farkındayım. Ama kuru donanım bir iPhone kadar işlevsel, sorunsuz ve kullanışlı kılmıyor işte bu ürünleri. İşin donanım kadar yazılım kısmı da var. Apple yazılımının donanımla kusursuz uyumu sayesinde sorunsuz ürünler piyasaya sürebiliyor. Apple'ın kapalı devre diye küçümsediğin App Store sistemi sayesinde telefonlara virüs bulaşmıyor ya da uyumsuz yazılım çıkmıyor. Bunlar son kullanıcıya büyük rahatlık ve kolaylım sağlayan şeyler. Ve o yüzden Apple başarılı evet. Yukarda anlattıklarımdan dolayı çok satıyor ve çok sattığı için başarılı. Bir firmanın ne kadar başarılı olduğunu başka hangi kıstasla ölçebilirsin ki? Bu senin yaptığın Hater'lık şundan ibaret: McDonalds Burger King den daha başarılı. Burger King'in daha fazla satıyor olması başarılı olduğu anlamına gelmez. bence BigMac çok daha lezzetli. Buna benzer bir mantıkla sende kişisel tercihine göre Apple'ı başarısız bulduğunu iddia ediyorsun. Ama işte başarı kişisel düşüncelerle değil istatistiksel rakamlarla ölçülen birşey. Senin tümevarımınla hiç bir mutlak sonuca varılmaz. "Bence en başarılı telefon Nokia 3110 çünkü tipini seviyorum ve çok kullanması kolay" demekten farksız senin dediğin. Video'yu hatırlıyorum komik baya da millet o kadar mal değil yani. iPhone öğrenmesi kolay, kullanması basit, reliable ve eğlenceli bir telefon olduğu için bu kadar satıyor. Ciddi sıkıntıları olsa millette bu kadar satın almaz. Mal değil yani son tüketici. Tek akıllı siz değilsiniz hani. Genel kanı öyle sırf tipine hasta olunduğundan oluşmuyor. Çevrenizdeki "iPhone alajaam yeaa" diyen 3-5 tikkiyi görüp genelleme yapmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 said: Mal değil yani son tüketici lol said: Genel kanı öyle sırf tipine hasta olunduğundan oluşmuyor. lol² Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanador Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Penthesilea said: iPhone konusunda da Samsung Omnia, Samsung Focus veya HTC HD7'dan birine bakmani oneririm, tanidigiim bicok insan (ki telefonlarini da seviyorlardi baya) bende ve baskalarinda gordukten sonra windows phone'a gectiler. Gecen gun eski iphone'umdan kontaktlari gecireyim diye telefonu elime aldim, windows phone'un ui'indan sonra o kadar dandik geliyor ki iphone'unki, anlatilmaz yasanir yani. sasirdim hatta baya. iPhone konusunda da samimi olarak söyleyeyim artık kolay kolay vazgeçemem. Çünkü 3 nesildir iPhone kullanıyorum ve bütün contactlarım, satın aldığım app ler, mobile me aboneliğim, bütün bunlara göre düzenlenmiş on-line backuplarım vs. başka telefona hop diye geçmeme engel olacak. iPhone un bir gün beni tam yarı yolda bırakması ya da cidden üzmesi lazım değiştirmem için. HTC HD7 güzel duruyor. Diğerlerini inceleme fırsatım olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanador Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 dasaaa said: rahat taşınan bir tablet için 7" güzel bi boyut bi üstü ise 10küsur değil 12,1" olacak kesinlikle LOL says who? Çocukla çok güzel çocuk olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 ipad killer'ın çıkması için teknolojik açıdan ipad killer çıkarmak yetmez ki pazarlama ve trend üretme babında killer bir firma gerekir.. anca. o da olmayacak gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Xanador'a veriyorum abi, yani hak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 apple'a bok atmak malesef galaxy tab'i iyi bir urun yapmiyor. acin reviewleri okuyun, herkes hayal kirikligina ugramis ve "kazik yedik" diyenler bile var. bunu diyenler de yazilimini daha elestirmeyen adamlar. madem isletim sistemi hazir degil, niye tablet cikarirsin. bunu apple yapsa soylemediginiz laf kalmaz, samsung yapinca "olacak abi o kadar" moduna girmeyin. az hypocrisy'yi salin. daha kucuk, pili daha kisa giden, ekrani daha dandik bir cihaz olmasina ragmen galaxy tab ipad'den daha pahali ve siz de cikip "cok guzel cihaz ya, en guzel yani da ufacik olmasi" mi diyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 benim mesajlarim da fanboi flame i arasina kaynadi ,bundan sonra mobil cihazlar alt basliginda tepkiliyim. asdfasdfasdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 @kharon, "playbook'ta gps yok ama external gps ile cok guzel etkilesiyor" diyorsun da, o rim'in blackberry satma planinin bir parcasi. cikan preview vidyolarina gore playbook'un birkac ozelligi blackberry kullaniyormuscasina planlaniyormus ve bununla ilgili bayagi elestiriler var. (yanlis bilmiyorsam) contact'lara ulasmaktan tut, maillerine kadar cogu sey oncelikle blackberry'lere gore tasarlanmis ve amac kullaniciyi lock-in'le sikistirmak. bunun onda birini apple yapsa soylemedigin laf kalmazdi, itiraf et simdi =) edik: bahsettigim konuyla ilgili vidyolardan biri asagida. RIM'in (galiba) CEO'su bir fuarda merakli birine playbook'u tanitiyor ve vidyonun sonunda sorularini begenmedikleri icin adamin vidyo kaydini durdurmasini istiyorlar. http://www.youtube.com/watch?v=mM-WdwbrP0U Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 @Apple Lover, Konu "apple harici tabletler". Bu yüzden firma başarıları bu başlık içinde satış rakamları değil kişisel tercihler. "Burger King harici hamburgerciler" diye bir başlık açtığında ben Dükkan Burger vs dediğimde sen "BABA BURGER GING DAHA BAŞARILIR SATIŞ RAKAMLARINA BAK ADAMLAR DÜNYAYA YAYILMIŞ, BURGER GING YİYENLER MAL MI?" yazacaksın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 @mum feryadima yetisti =P yok demiyorum , ilk basta RIM PB gps konusunda belki hatirlarsan ilk rage i ben acmistim zaten, sonra akillica bi karar olduguna hemfikir oldum. lock in mevzusunda haklisin kesinlikle rageable; ama bunu zaten hangi platform yapmiyor ki? win7 de ayni sekilde, iphone da ayni sekilde, kapali sistem mevzusuna pent deginmis yukarda. RIM in son basin konferanslari ve QNX platformu icin developerlara ozel yaptigi duyurularda cross platform sync ve gps share den bahsediliyor, ozellikle satis gucunu de buradan alacaklari konusunda hemfikirler, bi ara feedleri tekrar gozden gecirip bulabilirsem yollarim videolari. birde ben apple hater falan degilim, hatta tam tersi macos severim, kullaniyorum, yetmiyor eski makineleri hackintoshladim, mbp kullaniyorum, kullandim, iphone da muazzam bi cihaz , kullanmama nedenim tamamen populer olmasi. sevmedigim apple urunleri ipod serisi, ilk nesil air ve mightymouse. onun disinda sevenlerin neden sevdigini gorebiliyorum, objektif de bakabiliyorumdur heralde diye dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanador Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Loxias said: @Apple Lover, Konu "apple harici tabletler". Bu yüzden firma başarıları bu başlık içinde satış rakamları değil kişisel tercihler. "Burger King harici hamburgerciler" diye bir başlık açtığında ben Dükkan Burger vs dediğimde sen "BABA BURGER GING DAHA BAŞARILIR SATIŞ RAKAMLARINA BAK ADAMLAR DÜNYAYA YAYILMIŞ, BURGER GING YİYENLER MAL MI?" yazacaksın? Onu bana değil konuyu iPad e çevirenlere sorsana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 arkadaşlar sığlaşmadan devam pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 KHaRoN said: lock in mevzusunda haklisin kesinlikle rageable; ama bunu zaten hangi platform yapmiyor ki? win7 de ayni sekilde, iphone da ayni sekilde, kapali sistem mevzusuna pent deginmis yukarda. RIM in son basin konferanslari ve QNX platformu icin developerlara ozel yaptigi duyurularda cross platform sync ve gps share den bahsediliyor, ozellikle satis gucunu de buradan alacaklari konusunda hemfikirler, bi ara feedleri tekrar gozden gecirip bulabilirsem yollarim videolari. ben pek kaynak bulamiyorum bu playbook'la ilgili, o yuzden bulabilirsen yollayiver. lock-in olayinda da, playbook'ta bahsi gecen lock-in ios'i gectim, wm7'den bile fazla bir lock-in ve yanlis bilmiyorsam IMAP desteginin bile yarim yamalak olmasi, google sync ya da microsoft exchange'e BES yoksa sifir destek olmasi filan. misal firman BES lisansi almadiysa 3000 dolar + kullanici basina 100 dolar verip, exchange hesabinin pek cok ozelligini kullanamiyorsun. eger bu gercekten boyle olursa sorun cok buyuk, bastan asagi RIM'e ruhunu satmazsan playbook'un hicbir olayi olmayacak o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 yani anladığım kadarıyla yolladığım linkteki ürünlere yanaşmamak lazım iPod Touch alsam daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 OHA, o BIS & BES bilmemne saçmalıkları devam edecekse Playbook için de, baştan öldü o alet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 BUUURNNN WITH MEEEEE konuyu uzatmis gibi olacagim fakat kisisel bir durumdan gecis yapim tartismaya; acikcasi meslegim geregi, cogunuz gibi bir mobil (laptop) birde guclu bir bilgisayar ile calisma yolunu sectim uzun kombinasyonlardan sonra.. Malum laptop ve guc kelimelerini yanyana koyunca, pek mobil bir durum kalmiyor 4kg lik mal tasiyorsunuz omuzunuzda...ee is icin extra monitore bagliyorsunuz bu sefer ekran karti aglamaya basliyor 1900lü cozunurluklerde, beklenildigi uzere. e dedim parayi workstation mantiginda bir tower a yatiririm..mac'in pek avantaji yok bu konuda eger paraniz cok yada illaki MAC tabanli bir sektorde calisiyorsaniz (zaten kurumsal calisiyorsaniz makinaniz vardir.) gelelim mobil device olayina.. acikcasi ipad gayet nefis iyi hos..ama menu sistemi beni delirtti kullandikca, browsing falan eglenceli iyi hos da..onu yaninda tasimak istiyorsan cantan olacak bu bir. iki kenarda kosede cikarim iki dk biseye bakim gibi bir luks yok, bildigin a4 e yakın bir boyda cayir cayir yanar doner bir aparat cikartiyorsun. kullanan cogu arkadasimda salonda media device olarak duruyor ve acayip keyifli meretle takilmasi.. sirf portabilty nedeniyle galaxy tab e sans taniyim dedim..neticede 6 aya gingerbread vsvs update gelir umidiyle.. Goggle in dedigi tabletler henuz hazir degil lafini arada bir seziyorum hıckırır gibi oluyor ama batmiyor pek.. interface olarak akıcı su gibi, gavurun dedigi 'sleek' anlami ipadde cok daha bariz önde..galaxy tab'de bana göre fakat muthis bir durum farki, customizable home screen durumu var. e hakkaten kotun arka cep kismina kadar sıgıyorken, yada pardesu mont herhangi bir cebine sıgıyorken, kullanimi baya keyifli..3g ile navigasyon falan göze batmadan kitap tutarmis gibi cart curt baya bir kullaniyorum sehir icinde. telefon olayina gelirsek..o bonus, esas ozellik olamaz uzun sure cunku blutooth kulaklikla ajan gibi dolananlardan degilseniz bir garip oluyor bünyeniz. ha ama acil durumda bugun ilk kez kulaklikla kullandim işini goruyor.. su an durum itibari ile laptop falan tasimiyorum yanimda tek elle tutabildigim o 7 inchlik aygıt baya baya mobil olarak butun web ile iliskimi guzelcene sagliyor...dikey formatta klavyesini kullanmak ipad i uzgunum ama eziyor cunku cuk oturuyor klavye iki avucunuza. flash destegi konusunda abartmazsaniz herhaltı acıyor kerata, (abartmak, 10 bannerli sitelerde yoruluyor). yane ipad killer degil bence direk bambaska bir aygit sınıfı.. cunku ipad de ki ekran ebadi falan hakkaten nefis, application konusunda ise apple haliyle şampiyon...da ulen cogu app birbirinin cakması ole OHAAAAAA diyebileceginiz cag atlatan bir app cikmiyor kolay kolay...cıksada zaten domine eden rekabete de yapiyorlar. Ha mesela androidde cok guldugum seylere rastladim. SD kart olayi yuzunden bittorrent app, zipunzip app leri falan var..ve komiktir işini yapiyor. galaxy tab fiyatlandirma olarakda indirime girmesi beni cezbetti acikcasi..3g li ipad ile ayni fiyatta..arada kaldiydim, bir tek üzüntüm interface in apple in boncukboncuk+akıcı halinden biraz daha geride olmasi.. ama kesinlikle 10inch ve 7 inch arasinda inanilmaz bir kullanim farki var..denemek lazim almadan.. flame flame savunmadan once. yane bilmiyorum eger mobilite oncelikliyse ve isinizde cloud sistemini (dropbox vs) kullaniyorsaniz..ve flash da olmazsa olmazsa, kesinlikle mantikli derim. tabiki daha iyi..tabiki tam oturmadi..su an icin yaziyorumm..yoksa 2011 yilinda 'minimum' 35 adet tablet cikacagi intel tarafindan duyuruldu yaptigi islemciyi hangi markalar kullanicak falan fiskos seklinde...acele yoksa beklemek en keyiflisi.. iphone4 eger ucuz olsaydi biraz daha galaxy tab yerine onu alabilirdim lakin ekrani ve islemcisi arti mobilitesi tum dediklerimi tek pakete indiriyor..ama %50 daha pahali saka maka... blackberry de ayri bir gaz pesinde, ama mechul..gps olayindan emin degilim cunku region farkindan EU dakilerde gps olabilirmi demisti ne demisti bisiler yumurtlamisti...ha fakat dunyadaki en iyi 3rd party interface tasarimci sirketini satın aldı BIM mesela..yani cikartacaklari interface o kadar donanimla baya güzel birsey olabilir.. goriciiz. ps. Kamerasi hakkinda bizi yazmamisim, ekleyelim Dandik ama işini goruyor..yani azusaha du sunu fotosunu cekimde yoliyim, yada augmented reality seklinde, yada Fring ile iphone4 deki arkadasimlşa konustum falan fiskos...isini goruyor gayet..da zaten fotografciyım yane ordan burdan asmodai gibi makine cikiyor hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 @mono, galaxy tabin ufak boyutu smartphone'un varsa bir ise yaramaz sonucuna varabilir miyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 "Xanador" said: Apple Walt Disney'i ya da Sony nah nah alır. Finans sektöründen bi haberseniz lütfen bilmeden konuşmayın.Yaaa allahini seversen birak bu ayaklari, nesin anasini satayim broker misin sen? 2 blogda yazi okuyup finans sektorunden anlayan adam mi oldun? Venture capitalist misin? Walt Disney de, Japonya'nin koskoca Sony'si de, Apple'dan cok daha guclu sirketler, istedikleri zarari etsinler. Walt Disney'in zaten yonetiminde Steve Jobs, almasinin hicbir mantigi olmaz, ve satmazlar. Sony'i, Japonlar asla satmazlar belki bi division falan satarlar, cunku sirket batar direk Japonya'da flan. Apple balon bir sirket, bugun var yarin yok hepiniz goreceksiniz yazin bunu kenara. said: 4 inç değil 3.7 inç demek ne demek şimdi? Bundan sonra yaptığın yorumlar da tamamen kişisel zevklerin ve tercihlerine göre şekillenmiş. O yüzden bu tarz yorumlarına cevap yazmıyorum.sen yorumlara ansiklopedi referansi veriyorsun sanki? tum yorumlarin kisisel senin de ayni sekilde. iphone'a 4-5 inch ekran diyorsan ekran boyutuyla ilgili tam kavrayamadigin seyler vardir, mesela ben senin hayatinda galaxy tab gordugunden supheliyim su anda. Eline almadigini tahmin ediyorum. Nasil bu kadr elestirebiliyorsun cok garip, blog yazilarina bu kadar baglanma arkadasim. Yazimin daha taa basinda soyledim, Galaxy Tab gayet basarili bir urun, is sebebiyle kafami kasiyamiyorum son 2-3 haftada demek ki 1.2 milyona cikmis beklentileri ay sonuna kadar 1 milyonken, bu daha da basarili oldugunu gosteriyor. ipad 3 gunde satabilir 1 milyon, o ipad alanlarin 95%'ini teknoloji alaninda ciddiye alinmamasi gereken kullanicilar oldugunu biliyorum sonucta, ondan dedim o ilk bastaki kismi da onceki yazimda, apple harici tum sirketler icin Galaxy Tab'in rakamlari cok iyi. apple ise beyniyle hareket etmeyen fanboy kitlesi sayesinde 3 gunde milyonlarca satar tabi ki. adamlar review beklemeden telefon aliyorlar. said: Ama kuru donanım bir iPhone kadar işlevsel, sorunsuz ve kullanışlı kılmıyor işte bu ürünleri. İşin donanım kadar yazılım kısmı da var. Apple yazılımının donanımla kusursuz uyumu sayesinde sorunsuz ürünler piyasaya sürebiliyor. apple'in donanim ve yazilimi beraber uretmesi bunun tek sebebi, yoksa yazilimi hic de oyle kaliteli degil. baya sorunsuz cidden apple urunleri, iphone 4 hic bir sorun cikarmadi. said: Apple'ın kapalı devre diye küçümsediğin App Store sistemi sayesinde telefonlara virüs bulaşmıyor ya da uyumsuz yazılım çıkmıyor. Bunlar son kullanıcıya büyük rahatlık ve kolaylım sağlayan şeyler. isin aci yani ne ibliyo musun, senin gibi cok ada mvar dunyada. megaloman bi herifin sizin neyi kullanip neyi kullanamyacaginiza karar vermesini guzel bisey gibi algiliyosunuz bi de. bunun maclere gelecek olmasina bile sevinen var ya. Apple benim gozumde hala MP3 player sirketidir valla, iphone'u disarida tutarsak, diger tum urunleri buralara guzel paketleme ve dizayn ile geldi cunku piyasada her zaman onlardan daha ustun urunler oldu. Ilk iPhone cok buyuk bir devrimdi, onun da pace'i gitti zaten ozellikle 3. ve 4. iphonelarla. O yuzden apple'in basarisi bize bi yandan da tuketicilerin geldigi noktayi gosteriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Mum_Chamber said: @mono, galaxy tabin ufak boyutu smartphone'un varsa bir ise yaramaz sonucuna varabilir miyiz? e yani hec gerek yok derim, yani kisisel bakis acim yanlis anlasilmasin tabiki.. ama ne AMACA yonelik kullaniyorsaniz o iletisim 'device' ini, bence iş biraz o yöne gidiyor sanki..devrik cumle manyagi oldugum lanet olsun ki affola tüm trollerden. yani mesela kindle ve cizgi roman gayet yeterli okunuyor galaxy tab ile, lakin ote yandan cizgi romancilar, gazete okuyuculari, hakli olarak ipad'i seviyor cunku bazen kucuk yazilar oluyor...ama ote yandan kindle dediginiz seyin ebadi ayni galaxy tab ile...ve inanin e-ink olayi BAYA kiyak, bildigin kitap sayfasi etkisini veriyor.. neyse konu o degil tabiki, cunku amazon.com turkiyeyi sanirim desteklemiyor yazik ki. (need more data guise?) web konusuna girersek uzgunum ama 7inch parmaklarla zoomlamak ihtiyaci hissettiriyor insana..ipad de bu yok ebad olarak..e flash da yok ayr, bir nokta...dengeler mi bilemem. ha ama gene derim..benim iphone 4 um olsun hic birini ''''simdilik'''' iplemem...ama meret tabletten (baya baya)daha pahali yahu o garibime gidiyor.. o nedenle keske diyorum su yeni google in cikartacagi neux s BAYA saglam bi alt temel olsa apple a raip olarak..piyasanın tadından yenmez.... e reisler kardesler komtan kaptanlar, deryalar, pilotlar, daha dün itunes neydiki, parsele indiriyor sizi sync ederken diye sorarim insanliga. bakmayın biraz dedikodu haberi ile apple in subat sonunda ipad2 ile cikaracagi seyin tahminen applein son donem politikasini geri vites atacagi da belli (kuskulu gozler flame on flame on, apple fanboy flame off) galaxy tab konusunda tek diyecegim 'abi stiv cobz tukurdugunu yalasin 7 inch portable olarak hakkaten nefis..10 inch de nefis falan ama, ayni sey degil...mobile degil' olur herhalde... turtle neck bi kenara yaslandi abi, itunes ve app market potansyeli biraz gozunu karartti belli ki son donemde..insallah eski apple stratejisine doner yakin zamanda. neticede onemli olan data; alternatifi var aslan gibi orda burda. su an pubdayim bu arada ingiltere, baker streette..ehuh eed isim yok gucum yok. galaxy tab reklaminda degilim..bakmayın alet şişiyor abanırsaniz, ama en azından istediginizi yapmaniza 'imkan' veriyor senin benim bizim ogrendigimiz web tanımında. bence bu bir baslangic isler BAYA kizisacak..millet elinde monitor tasiyacak, tablet diye.. hayli gulecegiz.. de sormak gereken soru; ulen hayvan gibi para veriyorum hayvan gibi para veriyorumhayvan gibi para veriyorumhayvan gibi para veriyorumhayvan gibi para veriyorumhayvan gibi para veriyorumhayvan gibi para veriyorumhayvan gibi para veriyorumhayvan gibi para veriyorumhayvan gibi para veriyorumhayvan gibi para veriyorumhayvan gibi para veriyorumhayvan gibi para veriyorum; bir yanda johns phone...bir yanda 'the shit of teh year' hoppaa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 abbboooooooooooooooooooovvvvvvvvvvvvv benden onceki iki adet postta okuyabildim herkesten ozur dilerim oncelikle. Fakat arkadaslar, ne fanboyluk nede agressoeur luk mantikli..neticede siz SON kullanıcısınız...tüketicisiniz... xibit tadında soylemek gerekirse dostuuum para senin paraaan! applein kapali (bwhahahah) devre sistemi yuzunden virus yok lafini bir gecelim, apple OSX sisteminin yavrusunu kullanir temelde, hedefi olan virus yapan adamı engelleyemezsin bu bir. (apple da virus yok ben reklamda gordum ama ama gak guk kabul edilemez. onunda var nanesi, sorun para ile konuşan app' olmamasi.) sony apple karsilastirmasini yapan arkadas arkasina yaslanip hafiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiif bir limonata alsın cunku sony kelimesini denklestirebilecek marka degeri olan firma cidden bir elin beş parmagini gecemez...ne elmasi armutu ya, sony bu be..dogdugunda donunda yazmadigina sükret. iki, apple konusuna inersek konunun basliga hakaret olarak apple dandik marka falan degil her kim bu onyargi ve dusmanligi benimsiyorsa cehaletten ölmek üzere bir yanılgıya düsüyor demektir. unutmamak lazim ki apple'i dunya standartında satıs ve hakimiyet durumlarını iphone v2.1 yani 'iphone 3g' ile yakalamıstır..ha bana sorsaniz en son cikan iphone4 bence bildigin iphone v2 ama ayri.. (check teh improvmeeeents dayyyum) Galaxy tablet dedigim gibi eger mobilseniz (örnk; ''ah tanrım cebimde tablet var ve bardayım ve wc ye gidecem kime birakcam lan bunu ben!?''), yada apple a son donemlerinde kılsaniz, cloud sistemi, beleş angrybirds, ve interfacede arada bir teklemeye yada takılmaya raziysaniz (hissedilmeyecek kadar az)...ve IHTIYACINIZ VARSA!!!, direk kosun alın derim. ,htiyaciniz yoksa bilinki su anki telefonunuzla ayni islemi goren aletlerden konusuyoruz. onları anlatiyoruz. (ekran boyutu) X (islevsellik) = WIN (if needed.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 elin tableti icin birbirinize girdiniz gene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 ilkeye gun icinde ne yapiyorlarsa microsoft'a girdiginden beri iyice apple hateboy kesildi. her apple konusunda bir rage yapiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanador Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 mono said: applein kapali (bwhahahah) devre sistemi yuzunden virus yok lafini bir gecelim, apple OSX sisteminin yavrusunu kullanir temelde, hedefi olan virus yapan adamı engelleyemezsin bu bir. iPhone, iPad, iPod touch gibi mobil cihazlarını adamların önerdiği biçimde kullanırsan (jailbreak unlock vs. yapmadan yani)virüs falan bulaşmaz. MacOS u falan geç şimdi burda mobil aletlerden bahsediyorum. AppStore a konan bütün yazılımlar satır satır incelenip öyle konuyor. Bırak virüs ü, pek çok yazılan App e "birader bu fazla kaynak yiyor telefonu yavaşlatır ,optimize et şunu" denerek izin verilmiyor. Böyle bir sistemde virüs bulaştıramazsın. Galaxy Tab e bulaşır ama mesela, hıyarın teki yazar bi virüs koyar internete, open source olduğu için kimse de denetleyip sana iyidir değildir demediğinden yersin ayvayı. mono said: sony apple karsilastirmasini yapan arkadas arkasina yaslanip hafiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiif bir limonata alsın cunku sony kelimesini denklestirebilecek marka degeri olan firma cidden bir elin beş parmagini gecemez...ne elmasi armutu ya, sony bu be..dogdugunda donunda yazmadigina şükret. Şimdi sana ve Penth'e Efektif Serbest Piyasa değerlerine göre o büyük firmaların bile nasıl hostile takeover lara kurban gidebileceğini, son ekonomik krizde General Motors gibi dünyanın en taşşaklı ve en büyük firmalarından birinin bile sinek ölüsü değerine düştüğünü falan ciddi ciddi oturur yazardım ama... "Sony bu beee! Doğduğumdan beri var lan" ya da "Broker mısın arkadaş sen mi anlayacan" gibisinden havayi tutum içerisinde olan adama laf anlatılmaz. Zamanıma yazık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar