Pickles Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 http://www.hepsiburada.com/liste/tablet/department.aspx?CategoryId=3008012 ya burda bi ton ipad çakması var. 200 300 liracık bi de. hiç alan falan varmı bunları. nasıllar iyiler mi. ipad olamayacakları kesin de iş görüyolar mı o önemli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanador Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 iPad özelliklerine göre gereksiz pahalı, özellikle Tr de acayip gereksiz pahalı evet... Ama bunlar da ucuz etin yahnisi olacaktır eminim. Çinden tanesi 90 dolara alınıp satılmaya çalışan teknoloji çöpü. 3 gün sonra wi-fi çalışmaz olur vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 dealextremeden 10$ a elektronık alıp hepsiburdada 100$a satan çok tip var öle :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 bunları alanları merak ediyordum bak archos'lar idare eder. ama çok bişi beklememek gerek. ipad istemiyor musunuz? size uygun değil mi? tamam.. bana da uygun değil. beleş versen paketini açmadan satarım ki değeri düşmesin! ama şu da var ipad harici adam gibi bişi almak için ya bekleyeceksiniz, ya da gigabyte'ın, lenovo'nun, ibm'in, viliv'in notebook/tablet- netvertible'larına bakacaksınız. başka da oluru yok. ben blackberry gelene kadar bekleme taraftarıyım. benim kuzen koyu apple taraftarı. ama bağnaz taraftar. haftasonu konuşurkene playbook ipad'in eline rahat verir. bu kadar iyi olmasa ipad2 hızlıca piyasaya haber olmazdı dedim. efenim app yok da bilmem ne başladı.. hah bi fan boi de olsa technology enthusiast bi adamı dara düşürüp sinirlendiriyorsa güzelliğinin farkındadır herkes hacım. bekleyin yani.. tabii ucu açık konuşmak lazım notion ink çok iyi çıkarsa almayı düşünebilirim, belki. pixelqi ekranların da hâlâ hastasıyım ben. lcd'yi bile bayağı dim kullanıyorum, ipad'in parlak ekranı önünde tepemde doğal/yapay ışık ile oturup da bişi okumaya kasamam o kadar para verdikten sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 yaklasik 3 yildir her yeni cihaz zaten iphone'dan iyi geliyor, ipad ciktigindan beri de ipad killer'lar yolda. gelenler de teker teker camdan asagi atiliyor. hp slate bekledik bir omur, super olacak dendi, adamlar 9000 tane satabildiler toplamda. sonra galaxy tab dendi, super olacak dendi, iki ay gecti kimse adini anmiyor.. simdi de playbook bekliyoruz. hadi bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 galaxy tab olayı mesela.. onu da ipad killermış gibi, mesih gibi bekleyenlerle konuşmak istiyorum.. şöle, yahu yazılımı veren adam "hacım bunlar (android 2.2) tabletler için çok uygun değil yalnız" diyor. sen tutuyorsun "oh yeah aypet killer!" diye geliyorsun yanıma.. -ney ney ney? +aypet killer abi! -al şu tepiği!!! tamam bu çok bi konuşma olmadı gerçi. yok bi nevi adamın gol diyor durumu geçerli galaxy'de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 hp de samsung da mobil piyasasinda fail isimler, hic bi cihazini tutmadim , tutturamadilar. RIM oyle degil, piyasada mobil yazilim uzerine en buyuk 2 olusumu bunyesine katti, zaten kendisi cok basarili bi hardware ureticisi vs. playbook yalan degil yani, fiyatlandirma ve marketing de .icmazlarsa gercekten gelecek vadediyor. oyle ki daha cikmadan benim su andaki smartphone secimlerimi etkiliyor, diger firmalarin da playbook sonrasi hareketlerine bakarsaniz ne kadar agir etkisi oldugu gorulebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 @dasaaa - son mesaj :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Ben de tek aday olarak Playbook'u gösteriyorum ama ona da çok güvenmiyorum açıkçası. iPad yine yerini korur gibi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Destek önemli. Ipad alan kişi bir sonraki ipadin elindeki yazılımları kullanabileceğini biliyor olması ama hede xx alan kişi elindeki seri devam edecekmi onu bile bilmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanador Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Playbook'ta fail olacak bence... GPS i bile yok ama tutmamasının çok daha temel bir sebebi olacak. Ekranı 7 inç çünkü. 7 inç tablet için küçük bir boyut. Galaxy Tab'in tutmama sebebi hatta. iPad'in 9.6 inç lik ekranı film izlerken, haber kitap vs. okurken, bişeyler yazarken gerçek hayatta çok kullanışlı... 7 inçlik tabletlerse tutması zor telefondan öteye geçemiyor. Zaten iPhone gibi 4-5 inç ekranı olan akıllı telefon sahibi kullanıcı için de 7 inç çok arada derede kalıyor. Ayrıca bu forumda uzuun zaman önce Nokia'nın 5800 ına da "iPhone killer iphone killer göreceksiniz" dendiğini hatırlarım. 5800 üretim hatalarıyla çıkmasına rağmen "speakerı ters monte edilmiş hehe nolcakkı tonavidayla açarsın düzeltirsin no problem" gibi saçma sapan ve luzumsuz savunmalar çıkmıştı iPhone a karşı... Bugün 5800 piyasaya sürüldüğü fiyatın 4 te birine satılıyor ve kimse adını anmıyor hehe.. Aynı şey Galaxy Tab için de oldu bu forumda... O yüzden bu forumda takılıp teknolojiye meraklı adamların büyük bir kısmı Apple'dan nefret ediyor ve bu nefret bilişim dünyasındaki gelişmeleri yanlış yorumlamalarına sebep oluyor. Bütün "iPhone killer, iPad killer" diye savundukları ürünler tek tek fail oluyor. Üstüne "yanlıldım" diyeceklerine hiç bu olay olmamış gibi bir sonraki rakip ürünü "işte bu! bu yok edecek apple ı!!" diye tekrar geliyorlar. O yüzden artık biraz daha manzaraya realistik ve tarafsız bakmanızın zamanı geldi. Apple'ı savunanlara "FANBOI LOL" diyorsunuz ama, Apple'ı savunanlar bugüne kadar her tartışmadan haklı ayrıldı. Bu durumda siz "Hater" olduğunuz için temiz düşünemiyorsunuz. Bugüne kadar niche olmuş ancak yeni politikaları ile bütün bilişim devlerine kafa tutan bir Apple var karşımızda. Çıkarttığı ürünler Dünya çapında perakende satış rekorları kırıyor. Ve o küçük Apple bugün Sony'i ya da Walt Disney'i komple satın alabilecek kadar nakite sahip. Başarılılar yani özetle, kabullenin. Millet Apple'ı savununca artık Fanboy'luk yapmış olmuyor, çünkü adamlar cidden başarılı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Appel (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 adam fanboy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Bence de 7 inç tablet için ufak bi rakam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 adam ağır fanboi yalnız. bi başlıkta daha vardı böle saçma bi yazısı. hiç bulaşmamıştım ona da.. yine bulaşmayacağım -keza ne nokia'nın bi ürününe "iyi" dedim ne de "işte bu ayfon geberten!" çıkışı yaptım. iyi olan kısımlarına iyi dedim ama kötü olan kısımlarına da kötü dedim, derim de bundan sonra.. adam ağır fanboy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Ama Appel ürünleri de basarili abi. Tasarimi güzel, yazilimi güzel, kullanici dostu resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Bence 10 inç e yakın aletler mobil olarak kullanışlı değiller. Yani bir çanta içinde taşınacaksa, netbook taşıyım daha iyi. Galaxy Tab'ı kullanmamama rağmen taşıma açısından çok kullanışlı gördüm. Reklamlarında arka cebinizde taşıyabiliyorsunuz. Telefon olarak kullanılması bile bence güzel. iPad'de yazı yazmak çok sıkıntılı. Hatta bunun için app bile yaptılar klavyeyi ikiye bölüp iki yana alan. Ekran oranı çok saçma. Türkiye olarak değerlendirmemek lazım piyasayı. Lakin bizde satılan çoğu teknolojik ürün özentilik. 2500 Tl ye migrostan iPad alanlar vardı yani. Bu tarz teknolojilerin biraz daha App üstüne kurulu olması lazım. Yani asıl paranın App üzerinden kazanılacağını düşünüp, fiyatları düşük tutmak gerek. Şahsen ben 1000TL den fazla vermek istemem bir tablete. Pratikte verdiğim parayı karşılayacak aletler değil. ayrıca Appel ne ya? Ben mi bir şey kaçırdım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanador Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Esas Fanboy sizsiniz abi Apple'a gıcıklığınızdan kötü kötü rakiplerine milyarlar yedirip oturuyorsunuz. Sonra o kötü aletler elinizde çöp olarak kalıyor. 5800 topic'ine baktım da şimdi son sayfalarına. Bu kadar zaman oldu çıkalı millet hala sorun anlatıyor çözüm arıyor. "bunun ekranı dokunmatik diil basmatikmiş ak" "update gelmiş indir diyorum indirmiyor" "telefonla şunu bunu yapamıyorum napıcam" Ben iPhone aldığımdan beri bir tane bile problem çekmedim böyle. Bırakın da öveyim yani. Fanboy dediğin adam bir markanın her şeyini savunur. Ben bilgisayar konusunda hala koyu PC ciyim mesela. MacOS işletim sistemli bir bilgisayar özellikle Türkiye'de hiç bir işe yaramaz. Mp3 player konusunda da iPod'un hep karşısındayımdır. Çok daha ucuza çok daha kaliteli MP3 çalarlar var piyasada. Ama akıllı telefon ve tablet PC konusunda adamlar başarılı. O konuda sonuna kadar desteklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 playbook konusuna donussun istemiyorum ama yazmadan da olmayacak galiba; 7inch bence bir tablet icin yeterince isabetli bir boyut. bu konudaki tek endise hardware icin daha az yer oldugu icin dolayli olarak pil boyutu ve omru olabilir, bunu da cihazlar cikmadan goremeyecegiz maalesef. ama bu sorunu (ki apple uzunca bi sure once bu mevzunun onemini gordu ve asti) cozerlerse rim 7inch mevzusunda tredsetter olabilir. gps mevzusunu da playbook konusunda ilk ben dile getirmistim ,bence de olmaliydi ama hem tabletin fiyatini artiracak greksiz bir maliyet ,hemde az bir alanda yer kaplamasinin yani sira pil omrune dramatik bicimde etki edecek bir birim. Gereksiz oldugu konusunda RIM ile sonradan hemfikir oldum, cunku artik cogu platform ile uyumlu olacaklarini ve external gps e tam uyum vereceklerini acikladilar. anahtarlik seklindeki cihazlarin fiyatlari ve artik neredeyse her smartphone da oldugu dusunulurse(potansiyel playbook kullanicisi) cok yerinde bir hareket. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 iPhone konusunda bende destekliyorum Apple'ı. Başarılı buluyorum. Ancak iPad, benim için iPod Touch'ın büyüğünden ibaret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 rahat taşınan bir tablet için 7" güzel bi boyut bi üstü ise 10küsur değil 12,1" olacak kesinlikle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanador Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Loxias said: iPhone konusunda bende destekliyorum Apple'ı. Başarılı buluyorum. Ancak iPad, benim için iPod Touch'ın büyüğünden ibaret. Doğru. Ama bu dediğin şey gibi oluyor Sony 102 ekran LCD TV benim için Sony 80 ekran LCD V nin büyüğünden ibaret. iPad'in amacı da o. Daha büyük ekranlı bir internet cihazı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 http://2.bp.blogspot.com/_Ec62E1VGfes/SK7jGBC5eJI/AAAAAAAAA9c/dMHfL-seW4M/s400/eve-wall-e.jpg Apple'in bunu üretmesini sabirsizlikla bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Xanador said: Galaxy Tab'in tutmama sebebi hatta. abi bisi dicem bu galaxy tablet tutmadi olayini nereden cikariyosunuz tam olarak? boyle birsey yok cunku, 700 bin satti ilk 6 haftasinda ve apple gibi bok cikarsa sirada bekleyip alacak komunitesi olmayan sirketler, kisaca tum sirketler icin bu gayet guzel bir rakam. yil bitene kadar rahat 1 milyonu gorecek galaxy. said: iPad'in 9.6 inç lik ekranı film izlerken, haber kitap vs. okurken, bişeyler yazarken gerçek hayatta çok kullanışlı... 7 inçlik tabletlerse tutması zor telefondan öteye geçemiyor. Zaten iPhone gibi 4-5 inç ekranı olan akıllı telefon sahibi kullanıcı için de 7 inç çok arada derede kalıyor.haci iphone'un ekrani 4-5 inch degil 3.7 inch. bu olcum diagonal yapildigi icin 7 ile 3.7 inch arasinda baya buyuk bir fark var, telefonla kiyaslanacak bisey degil. tam tersine, 7 inchi 9 inch e tercih ederim ben tablette, mobilite daha onemli acikcasi bi noktadan sonra ekran buyuklugu cok farketmiyor. galaxy'nin en buyuk kusuru fiyati. said: Ayrıca bu forumda uzuun zaman önce Nokia'nın 5800 ına da "iPhone killer iphone killer göreceksiniz" dendiğini hatırlarım. 5800 üretim hatalarıyla çıkmasına rağmen "speakerı ters monte edilmiş hehe nolcakkı tonavidayla açarsın düzeltirsin no problem" gibi saçma sapan ve luzumsuz savunmalar çıkmıştı iPhone a karşı... Bugün 5800 piyasaya sürüldüğü fiyatın 4 te birine satılıyor ve kimse adını anmıyor hehe.. Aynı şey Galaxy Tab için de oldu bu forumda... nokia 5800 nedir bilmiyorum, ama ben N900 icin demistim hala diyorum 3GS'ten cok daha basarili bir telefondu bence. galaxy icin de yine diyorum basarisiz olmasi gibi bir durum yok ortada, gayet basarili su an. said: O yüzden bu forumda takılıp teknolojiye meraklı adamların büyük bir kısmı Apple'dan nefret ediyor ve bu nefret bilişim dünyasındaki gelişmeleri yanlış yorumlamalarına sebep oluyor. Bütün "iPhone killer, iPad killer" diye savundukları ürünler tek tek fail oluyor. Üstüne "yanlıldım" diyeceklerine hiç bu olay olmamış gibi bir sonraki rakip ürünü "işte bu! bu yok edecek apple ı!!" diye tekrar geliyorlar. O yüzden artık biraz daha manzaraya realistik ve tarafsız bakmanızın zamanı geldi. Apple'ı savunanlara "FANBOI LOL" diyorsunuz ama, Apple'ı savunanlar bugüne kadar her tartışmadan haklı ayrıldı. Bu durumda siz "Hater" olduğunuz için temiz düşünemiyorsunuz. Bugüne kadar niche olmuş ancak yeni politikaları ile bütün bilişim devlerine kafa tutan bir Apple var karşımızda. Çıkarttığı ürünler Dünya çapında perakende satış rekorları kırıyor. Ve o küçük Apple bugün Sony'i ya da Walt Disney'i komple satın alabilecek kadar nakite sahip. Başarılılar yani özetle, kabullenin. Millet Apple'ı savununca artık Fanboy'luk yapmış olmuyor, çünkü adamlar cidden başarılı.ne yazsam bilemedim suna cunku yazicak cok sey var. ilk olarak walt disney'i nah alir apple, sony'i de ayni sekilde. alirsan entertainment division gibi biseyni alir, tum sirkete parasi yetmez, yetse bile oyle bi yukun altindan kalkamaz zaten apple. apple'in cok satmasi basarili oldugu anlamina gelmiyor. her seyden once apple'in igrenc bir satis ve fiyatlandirma politikasi var. dunyanin en kapali sistemini kurdular, simdi bunu masaustu ve laptop bilgisayarlara da tasiyorlar app store ile. isletim sistemlerinin dahi temeli open sourcetan alinmayken, geriye verdikleri 1-2 sey bile o componenti gelistirme amacli. hatalarini asla kabul etmiyorlar, iphone 4'un anteni, beyaz iphone zart zurt 80 tane fail oldu, steve jobs utanmadan "you're holding it wrong" dedi, bu got kalkikligini verdi cunku adamlar bu sirkete. tartismadan hakli ayrilmanin kistasi nedir? eger cok saticagini bilmekse, cikacak her apple urununun cok satacagini ben sana kafadan soylerim zaten, onda tartisacak birsey yok. video related http://www.youtube.com/watch?v=FL7yD-0pqZg eger olay cikan urunun kalitesi ve teknolojik ustunluguyse, apple icin boyle birsey soz konusu degil, bilesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanador Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2010 Bende açıkçası ilk iPad tanıtıldığında hayal kırıklığına uğramıştım. Tablet'i çünkü klavyesiz PC gibi kullanma amacıyla bekliyordum. iPhone OS değil de MacOS işletim sistemi olur diye düşünüyordum. Ama adamlar iPad i Tablet PC olması için değil sağda solda internete girebilmek için, basit olması için tasarlamışlar. Hayal kırıklığımın sebebi başka bir ürün beklemiş olmamdı. Baz fiyatı 500 dolar olan bir internet device değil de 1000 dolar olacak bir Tablet PC bekliyordum çünkü ben. Ama Apple'ın Tablet için biçtiği bu işlevi şimdi diğer firmalarda taklit ediyor =) Samsung, HP, Toshiba, RIM. Hepsinin Tablet'leri protable internet device tadında, PC tadında değil. Bu gerçek bile rakip olarak çıkarılan ürünlerin taklitten öteye geçemeyeceğine dair yeterli bir işaret. iPhone'da da aynı hatayı yaptılar. Tasarımdan kullanıma onlarca iPhone taklidi akıllı telefon sürüldü piyasaya. Hiç biri için "iPhone yerine bunu alsam mı acaba" diye ciddi düşünmedim. Farklı ya da daha iyi hiç bir şey vaad etmiyorlar çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar