Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muhteşem Yüzyıl

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aquila said:

almanyadan ithal turk degil miydi?

yes yes ta kendisi

http://www.haberturk.com/medya/haber/580733-muhtesem-yuzyil-hurremini-buldu

bide butun ajanslara turkce bilen birilerinin haberini vermisler..
yani turkce bilior.. ama bende orjinal aksan veya birazcik degistirilmis aksan diye dusunuyorum. Ama turk yani Meryem ablanin adi :D
Mesaj tarihi:

2 dakika fetih sefer vs. konuları, 20-30 dakika yüzük konusu geçiyor dizide, ilginç cidden.

Şehzade Mustafa'nın da neden bu kadar itici bir velet yapıldığını çözemedim. "O senin arkadaşın değil kulun" dediği an zaten moralman ben çöktüm Pargalı'dan önce.

Mahidevran fena benzetti ama...

Mesaj tarihi:
hürrem fazla iri ya :/ Ayrıca nedir lan bu kanuniyi peygamberleştirme çabaları millette, koskoca padişah/kral/imprator ...vs eğlencenin en kralını , alemin en kralını , yatıp kalkmanın en kralını yapmaz mı ? yok öyle bir dünya
Mesaj tarihi:
spoilerdan sayılır mı bilmiyorum ama..

bütün bölüm boyunca bi yüzük kayboldu, herkes peşinden. bekledim artık bi yerden gollum my preciousssss diye fırlayacak.

Mesaj tarihi:
hürrem'in müslüman olduğunu görünce aklıma ilk gelen acaba diziye tepki verenlere, rtük'e falan bi jest mi yaptıklarıydı, sonra viki'ye baktım, bikaç siteye daha baktım ve hürremin müslüman oluşuna dair bi bilgiye rastlamadım.
Mesaj tarihi:
müslüman olunca cariyelik mevzusu karışıyor biraz. cariye agyri müslim olunca istediğin gibi sürüyorsun tarlayı. müslüman olunca hakları artıyor. böyle böyle evliliğe ikna ediyor kanuniyi. kanuniden önce osmanlı padişahları evliliğe soğuk. yavuz mesela şah ismail'in karısını savaş meydanından alıp bi paşasıyla evlendirmiş falan karizmayı fena cizen şeyler bunlar.
Mesaj tarihi:
bilgiler için saol ahmed hocam, aydınlatıcı oldu.
şu var ama, şah'ın karısını, şah olması yani sıfatı önemli diil, yani birinin karısını başkasına peşkeş çekmesini yavuz kardeşime yakıştıramadım : )
bi de yeni örendim, hürrem 5 de 4 yapmış, 4 adet oğlan doğurmuş yani, demem o ki, kanuni tarlayı iyi sürmüş : )
Mesaj tarihi:
abi insanlar nasıl bu kadar aptal olabilir. adamlar tarih profesörü olmuş yaptıklarına bak

http://www.medyatava.com/haberimages/2010/20012011080625.jpg

ulan çizgiler yukarı doğruymuş 19. yüzyılmış cart curt. dizi için saray yapacak sanki adamlar baştan. kanuni aslında kel değilmiş. mezardan çıkartıp klonlasınlar bari adamı.

ben dizinin yapımcısı olsam vallahi delirirm.
Mesaj tarihi:
ben kostumleri seviyorum, ozellikle su kanuni nin yakin korumasi seklinde gezen askerlerinkini, gercekten onlar oyle imperial guardlar gibi farklimi giyiniyorlarmis acep?

bi aydinlansak diyorum, varmidir bilen?
  • Yeni Oluştur...