Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muhteşem Yüzyıl

Azure_Knight

Öne çıkan mesajlar

aquila said:

almanyadan ithal turk degil miydi?

yes yes ta kendisi

http://www.haberturk.com/medya/haber/580733-muhtesem-yuzyil-hurremini-buldu

bide butun ajanslara turkce bilen birilerinin haberini vermisler..
yani turkce bilior.. ama bende orjinal aksan veya birazcik degistirilmis aksan diye dusunuyorum. Ama turk yani Meryem ablanin adi :D
Sosyal ağlarda paylaş

2 dakika fetih sefer vs. konuları, 20-30 dakika yüzük konusu geçiyor dizide, ilginç cidden.

Şehzade Mustafa'nın da neden bu kadar itici bir velet yapıldığını çözemedim. "O senin arkadaşın değil kulun" dediği an zaten moralman ben çöktüm Pargalı'dan önce.

Mahidevran fena benzetti ama...

Sosyal ağlarda paylaş

müslüman olunca cariyelik mevzusu karışıyor biraz. cariye agyri müslim olunca istediğin gibi sürüyorsun tarlayı. müslüman olunca hakları artıyor. böyle böyle evliliğe ikna ediyor kanuniyi. kanuniden önce osmanlı padişahları evliliğe soğuk. yavuz mesela şah ismail'in karısını savaş meydanından alıp bi paşasıyla evlendirmiş falan karizmayı fena cizen şeyler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bilgiler için saol ahmed hocam, aydınlatıcı oldu.
şu var ama, şah'ın karısını, şah olması yani sıfatı önemli diil, yani birinin karısını başkasına peşkeş çekmesini yavuz kardeşime yakıştıramadım : )
bi de yeni örendim, hürrem 5 de 4 yapmış, 4 adet oğlan doğurmuş yani, demem o ki, kanuni tarlayı iyi sürmüş : )
Sosyal ağlarda paylaş

abi insanlar nasıl bu kadar aptal olabilir. adamlar tarih profesörü olmuş yaptıklarına bak

http://www.medyatava.com/haberimages/2010/20012011080625.jpg

ulan çizgiler yukarı doğruymuş 19. yüzyılmış cart curt. dizi için saray yapacak sanki adamlar baştan. kanuni aslında kel değilmiş. mezardan çıkartıp klonlasınlar bari adamı.

ben dizinin yapımcısı olsam vallahi delirirm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...