Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yelken

montezaus

Öne çıkan mesajlar

montezaus said:

Mathias said:

Kalamış Yelken Kulübü var + DAKSAR'da yelken eğitimi alabilirsiniz gene.

herhangi biriyle ilgili bilgi ya da tecrüben var mı, istihbarat toplasaydık =).

teşekkürler bilgi için.

Bilgim şu DAKSAR'da babam yelken eğitimi veriyor. Genellikle 4-6 kişilik gruplara akşam 7 den 10 a kadar veriyor bunu kalamışta.

İstersen tel veririm sonra da daksar'a ulaşıp da konuşabilirsin.google'dan hemen çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
topici yazan arkadaş için ,

sanırım sana istanbul konusunda en yeterli bilgiyi verebilirim. Ben eski fb yelkencisi 3 senedir de yelken eğitmeniyim. Yelken eğitimi içinse sana önerebileceğim HEDEF yelken olabilir. ben İstanbul Sailing Academy de ve Marmara Yelken Klubünde eğitmenlik yaptım. İSAC bu işe ilk başlayan yerdir ama iki tane büyük eksisi var bence. Personal olarak çok iyi değildir ve tekneleri bu işe başlayanlar için çok sağlıklı tekneler değiller. Yani esen havalarda daha yeni olduğunuz için size sıkıntı yaratabilirler.

Myk ise, sana piyasadaki en güzel tekneyi sunar , üstüne yoktur. (diğer teknelere binersen sonrasında farkı anlayabilirsin) Eksik olduğu yer eğitmenleridir. Zaten sanırım tek eğitmen var şu anda.

Kursta ise dikkat etmen gerekenler , zaten standart bir kurs süresi vardır 12 saat. İYK'nın kara eğitimi çok sürüyor demişsin , kendimden örnek vereyim ben öğrencime karada eğitim vermem. Sadece ilk ders tekne karaya bağlı biz de teknenin üzerinde olacak şekilde tekneyi tanıtırım. Onun dışında ben kara eğitiminin çok gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Tavsiye edebileceklerimse , Hedef Yelken de Canberk vardır. Esmer genç bi arkadaşım onu tavsiye ederim. Alize'den ise İsmail var o da olabilir.

Ufak da bir uyarım var arkadaşlar. 12 saatlik yelken dersi sonunda ben tekneyi alırım , uçarım kaçarım diye düşünmeyin. Çünkü yapamazsınız!! bu işin mantığını ve tekne kullanmayı öğrenmek bence minimum 26-30 saat deneyim isteyen bir iştir. ve yelken yapmayı öğrenmek ciddi bir iştir. disiplinli ve istikrarlı olmanız lazım. iki ders arasına fazla vakit koyarsanız bir sonraki derste hiç bir şey hatırlamazsınız.
Biraz dağınık yazdım farkındayım , daha detaylı bilgi isterseniz öm den mesaj atabilirsiniz.

Not: Bu arada bu tavsiye ettiğim kişilerin arasında tabiki ben yokum =) , yanlış anlaşılma olmasın. 6-7 ay kadar eğitim vermeyi düşünmüyorum , şu an eğitim veriyor olsam kendimi önerirdim size =P
Sosyal ağlarda paylaş

Yeto said:

topici yazan arkadaş için ,

sanırım sana istanbul konusunda en yeterli bilgiyi verebilirim. Ben eski fb yelkencisi 3 senedir de yelken eğitmeniyim. Yelken eğitimi içinse sana önerebileceğim HEDEF yelken olabilir. ben İstanbul Sailing Academy de ve Marmara Yelken Klubünde eğitmenlik yaptım. İSAC bu işe ilk başlayan yerdir ama iki tane büyük eksisi var bence. Personal olarak çok iyi değildir ve tekneleri bu işe başlayanlar için çok sağlıklı tekneler değiller. Yani esen havalarda daha yeni olduğunuz için size sıkıntı yaratabilirler.

Myk ise, sana piyasadaki en güzel tekneyi sunar , üstüne yoktur. (diğer teknelere binersen sonrasında farkı anlayabilirsin) Eksik olduğu yer eğitmenleridir. Zaten sanırım tek eğitmen var şu anda.

Kursta ise dikkat etmen gerekenler , zaten standart bir kurs süresi vardır 12 saat. İYK'nın kara eğitimi çok sürüyor demişsin , kendimden örnek vereyim ben öğrencime karada eğitim vermem. Sadece ilk ders tekne karaya bağlı biz de teknenin üzerinde olacak şekilde tekneyi tanıtırım. Onun dışında ben kara eğitiminin çok gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Tavsiye edebileceklerimse , Hedef Yelken de Canberk vardır. Esmer genç bi arkadaşım onu tavsiye ederim. Alize'den ise İsmail var o da olabilir.

Ufak da bir uyarım var arkadaşlar. 12 saatlik yelken dersi sonunda ben tekneyi alırım , uçarım kaçarım diye düşünmeyin. Çünkü yapamazsınız!! bu işin mantığını ve tekne kullanmayı öğrenmek bence minimum 26-30 saat deneyim isteyen bir iştir. ve yelken yapmayı öğrenmek ciddi bir iştir. disiplinli ve istikrarlı olmanız lazım. iki ders arasına fazla vakit koyarsanız bir sonraki derste hiç bir şey hatırlamazsınız.
Biraz dağınık yazdım farkındayım , daha detaylı bilgi isterseniz öm den mesaj atabilirsiniz.

Not: Bu arada bu tavsiye ettiğim kişilerin arasında tabiki ben yokum =) , yanlış anlaşılma olmasın. 6-7 ay kadar eğitim vermeyi düşünmüyorum , şu an eğitim veriyor olsam kendimi önerirdim size =P

Optimist, Laser, 4.20-4.70, finn vs. sınıfları için kara eğitimi başlangıçta gereksiz görülebilir.

Peki bu adam 10 metre yelkenli kullanmak istiyorsa yelken teorisi, navigasyon, meteoroloji, denizde çatışmayı önleme kurallarını bilmeden nasıl kullanacak ?

Her yelken öğrenen büyükada'ya gidip gelmiyor. Deviasyon-varyasyon bilmeden, kerteriz nasıl alınır görmeden rota çizebilir mi ?

Hepsini geçtim Amatör Denizcilik Ehliyeti alınması çok kolay olmasına rağmen, aslında çok karışık olan bir sürü bilgi içermekte. Kısa Mesafe Telsiz de çok kolay kafa bulandırabilir detaylar iyi bilinmiyorsa.

Yani kesinlikle kara eğitim lazım.

Direkt denizde eğitim veririm demek, araba kullanmayı yol işaretlerini öğretmeden e5'te öğretmeye benziyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili Mathias ,

bizim burada bahsettiğimiz yelken kursudur. senin bahsettiğin ise daha çok denizcilik kısmına girer. yani sen yelken kursu almaya gelen kişiye navigasyon öğreterek başlarsan zaten bir sıfır yenik giriş yaparsın. Bunlar teorik eğitimdir ve bahsettiğimiz kurslarda da ucundan kıyısından zaten o bahsettiklerin gösterilir. Bu kursların verildiği teknelerin en büyüğü galiba 26 feet colgate (canım teknem) , yani bu eğitimler neredeyse centerboard teknelerde başlıyor. neredeyse centerboard diyorum çünkü arada colgate gibi melez tekneler ve 26 feet beneteau gibi konsept tekneler de var. Onun dışında gorbon 6.2 veya Peynircinin yaptığı Cheese 6.5 kullanılıyor. Bu tezimi savunurken deneyimlerime dayanıyorum. Çünkü emin ol sen tahtada öğrenciye tekneyi nasıl götüreceğini , trimi nasıl yapacağını sabaha kadar anlat , öğrencin onu teknenin üzerinde yapmadan ve tekneyi 0'dan kullanmaya başlamadan anlama ihtimali yok. İşte bu yüzden temel bilgileri verdikten sonra hemen öğrenciye dümen tutturulur.
Az önce de Kharon'a ömden de yazdığım gibi , bu kurslar yelkencilik öğretir , bunun yanına eğer ben cruise teknesi kullanmak istiyorum dersen bu kursları aldıktan sonra benim de önereceğim daksar'ın denizcilik kursudur. gece seyiri , navigasyon ve sanırım telsiz eğitimi gibi biraz daha teorik çalışılan bölümler böyle denizcilik eğitiminde verilir.
son olarak da , bu tür kurslarda insanlara cruise kullanması öğretilerek başlanmaz. işin temelinden , yani centerboard veya ona yakın tekneler kullandırılarak başlanır ki insan tekneyi daha iyi hissetsin. "en önemlisi ise teknenin rüzgarla olan ilişkisini , rüzgarı kullanma mantığını anlayabilsin." yani bir kaç cümleyle toparlıcak olursak , bu tür kurslar tekne kullanmayı öğretir. tekne kullanmayı öğrenmeye ise önce pratikle başlanmalı , anlaşılamayan yer varsa teorikle desteklenmelidir.

kara eğitimi elbette lazımdır , ama kara eğitimi biraz daha ileri seviyede devreye girer.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...