Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akıl verene ihtiyacım var...

Rotweiler

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Bazılarınızın bildiğin ve ya şuan öğreneceği üzere, Hacettepe Üniversitesi fransızca Mütercim tercümanlık bölümü öğrencisiyim. Bölümü çok isteyerek okuyorum ve elimden geleni yapıyorum(Çevre edinmek, çevirmenlerle tanışmak, seminerlere katılmak, ABGS kapısını aşındırmak vs). Şimdi şöyle bir sorunum var;

KYK'dan aldığım 200 TL haricinde maalesef bana gelir getirecek bir durumum yok, e haliyle nasıl bir durumda olduğumu tahmin etmişsinizdir. Biraz birikmişim var(yazın çalıştım) ancak hazıra dağ dayanmıyor. Gün geçtikçe ihtiyaçlar ve masraflar çoğalıyor.

Bu BURS hedelerine de başvurdum ancak sonuç alamadım, birkaçının da tarihini kaçırdım.

Velhasılıkelam, Şimdi çevirmenlerin toplandığı international bir platform var, oranın dilimle ilgii olan kısmına durumumu anlatan açıklayıcı bir yarı mektup/yarı yazı yazsam yararı olur mu? Tavsiye eder misiniz? Ya da bunun için tavsiye edebilceğiniz başka bir yöntem var mı? Ziraa okul tehlikeye giriyor.

Şimdiden akılcı yorumlarınız için teşekkürler ;)

PS: İş konusuna gelince, maalesef part-time iş denedim ancak bölümüm çok ilgi istediği için ikisi aynı anda yürüyemiyor. Yoksa çalışmaktan asla kaçmıyorum. 14-16 yaşımdan beri bu böyle...
Sosyal ağlarda paylaş

her ne kadar ben beceremesem de, çevremde 4-5 farklı kurumdan burs alarak ailesinden para almadan hayatını idame ettiren insanlar var.
hemşeri dernekleri, kanarya sevenler derneği vs. gibi abuk subuk derneklerden burs alıyorlar.

ama dediğim gibi, nasıl yapıyorlar bilmiyorum.ben bi tek kyk kredisi aldım, onu da fazlasıyla geri ödedim.
Sosyal ağlarda paylaş

çydd, tev, fabrikalar vs burs verir. Bu iş için biraz girişken olmak lazım. Arkadaş 3 yerden burs alıyor, ihtiyacı da var zaten çocuğun. Önce utanıyordum sonra vermeyenin iki yüzüne tüküreyim diye girmiş bu işe, şimdi mis gibi alıyor :D

add den burs almaya gitmeyin pişman oluyormuşsunuz. Burs karşılığı zorunlu görev tarzı bişeyler varmış sanırım. Sınavını bahane etsen "sözön börs alma amacını böşkö" diye atar yapıyorlarmış. En azından bursa'da 5 kişiden duydum bunu minimum.
Sosyal ağlarda paylaş

mail yazmaktan zarar gelmez
durumunu özetleyen bi şekilde her büyük şirkete burs başvurusu yapabilirsin.
türkiyedeki derneklere de yazabilirsin. bakarsın biri çıkar tamam der.
fransız firmalarından başla mesela

çağdaş yaşamı destekleme dernegi de burs veriyordu ogrencilere.ankaradaki şubesine bi başvur mesela.
bunun gibi bir sürü platform öğrencilere burs veriyor
başvurmaktan zarar gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

ankarada durumu bilemem ama benim bir arkadaşım yeditepede %50 burslu okuyor.çevreden aldığı burs toplamı 1300 tl civarı,okulun geriye kalan %50 parasını bu burslarla ödüyor.o kadar saçma sapan yerlere başvurdu ki anlatamam.Musevi derneğinden tut,saçma sapan aklına gelebilecek her yer.özel ders vererekte güzel bir gelir elde edebilirsin.hiç yoktan,okul civarlarına ilan tarzı şeyler yapıştırırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Göz attım onun gibi benzer bir listeye ve maalesef sonuç alamadım. Çoğunun süresi çok erken. Başvuru da kabul etmiyorlar.
Bu tür şeylerde vehbi koç vakfı gibi açık süre belirlemeleri daha yararlı olur kanısındayım.
Çünkü mesela, üniversitemde panoya asılan burs/iş başvuruları çok geç asılıyor. Son tarihine ya 1 2 gün kalmış oluyor ya da geçmiş oluyor.

Neyse, ben araştırmaya devam. YAzdığım mektubu yayınlar yayınlamaz size sonuç/yorumlarla ilgii haber vericem.

Bu sırada ekstra fikri/teklifi/önerisi olan olursa lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...