Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

evde yapılabilecek küçük bilimsel deneyler

soulberry

Öne çıkan mesajlar

hayır karıştırmıyorum,,karıştırmadığımı düşünüyorum, 325 içinde differential geometri yok mu?:)
Ardeth said:

zeper said:

:)hehehe onu da çalışcam bir ara inş,haftaya sınavı sanırım,..

diferansiyel geometri ile diferansiyel denklemleri karıştırıyor olmayasın sakın :p
Sosyal ağlarda paylaş

complex analysis o algebra değil :p evet 325te kullanılan pek çok teoremi uzun ve detaylı olarak inceliyorlar o derste. diferansiyel geometriden önce zaten real analysis I ve real analysis II almak lazım çok faydalı dersler. hatta her fizikçi için şart

evde yapılabilecek küçük bilimsel deneyler: matematik çalışın
Sosyal ağlarda paylaş

oldukça alakalı aslında üzerinde türev operasyonunu tanımlayabildiğiniz uzaylarda çalışıyorsun gibi düşünebilirsin. daha sonra o türev operasyonu teğet vektör gibi daha geometrik bir şekle bürünüyor falan filan.

uzay deyince kafan gitmesin bunlar aslında R^2, R^3 gibi bildiğimiz uzaylara benziyorlar yer yer (R^3 üç boyutlu öklit uzayı, R^2 düzlem vs).
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
moncici said:

CANLILAR HAVASIZ ORTAMDA YAŞAYAMAZLAR
Araç ve gereçler: Düz tabak, cam fanus, canlı kelebek
Uygulama:Kelebeği düz tabağın üzerine koyunuz.Fanusu üzerine kapatınız.Bir kaç gün sonra kelebeğin yaşayıp yaşamadığını gözlemleyiniz.

Bu ne be
Sosyal ağlarda paylaş

küçükken buzdolabındaki tüm tarihi geçmiş hapları şurupları bi kapta birleştirmiştim.

deneye başlamadan önce gözümün önüne köpüren, köpürdükçe çoğalan beyaz köpükler, rengarenk dumanlar falan geliyodu ama sonunda baya leş bi bulamaç haline geldi.

işte o sıra küstüm bilime asfd
Sosyal ağlarda paylaş

Prisma bul bi tane.Odanın penceresini karart tamamen tek bi noktadan ışık gelsin prizmada geçir çıkan renklerin açılarını bul tekrar tekrar prismalardan geçir.(bknz Newton deneyi)

Beyaz gübre(potasyumlu gübre) bul barut ya sis bombası yap.

Taha oyarak çeşitli mekanizmalar yap yel değişrmeni kollu mekanizmalar falan.

barut yaparsan top yap silah yap.

Mancılık arbelet yap.
Sosyal ağlarda paylaş

capul said:

moncici said:

Uygulama:Kelebeği düz tabağın üzerine koyunuz.Fanusu üzerine kapatınız.Bir kaç gün sonra kelebeğin yaşayıp yaşamadığını gözlemleyiniz.

Bu ne be

çok iyiymiş bu ahah
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
bir tane board al bir de en az 36v olacak bir güç kaynağı bul. git bir okuldan da deney kitapçığı al. 3-5 direnç, kond, transistör, diyot, tristör, triac, diac, pot al hem ucuz bunlar falan uğraş dur en basitinden dimmer devresi yap. bir de osiloskop bulursan bir ömür boyu meşgul eder seni alternasları gözlemlersin tadından yenmez. ÇOK ZEVKLİ BİR DE:
Sosyal ağlarda paylaş

Tam olarak işe yarıyor mu bılmıyorum cünkü denemedim.

Ampulun içinde ki kablomtrak şeyleri cıkartın ve yanan ucu ilk giricek şekilde sokuyoruz.

Bu ampule baglı olan ve yanmayan kısmına da kablo baglıyoruz (elektrik akımı vereninden) sonra bu kabloyu direk olarak bir 9v pile baglıyoruz .

Beklememiz gereken sonuç: Pil elektirigi kablo ile o ampülden cıkan yere vericek tüpün dibine yerleşmiş yanması gereken yer yanınca da ısıdan tüp fiiiyuuuu sesi ile fırlıcaktır. bir kısmı yanlış olabilir vs birileri düzeltebilir bunu deneye deneye.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

capul said:

moncici said:

Bu ne be

çok iyiymiş bu ahah

AAHAHAHAHAHHHA
Sosyal ağlarda paylaş

pet şişe nasıl patlatılır?

2.5 litrelik pet şişeye yarım litre su içine 4-5 corba kasigi şeker koyulur ve karıştırılır.
içerisine 1 tatlı yaşığı pakmaya hamur mayası konulur ve pet şişenin ağzı sıkıca kapatılır.
pet şişe balkon ya da bahcede bir yere koyulur.
ve bi kaç gün izlenir.
...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...