zeper Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 hayır karıştırmıyorum,,karıştırmadığımı düşünüyorum, 325 içinde differential geometri yok mu?:) Ardeth said: zeper said: :)hehehe onu da çalışcam bir ara inş,haftaya sınavı sanırım,.. diferansiyel geometri ile diferansiyel denklemleri karıştırıyor olmayasın sakın :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 bir gıdım. tadımlık bile denemez. tensorler var diferansiyel geometri de kullanılan objeler olarak ama o kadar. http://en.wikipedia.org/wiki/Differential_geometry diferansiyel geometri dersi de açıldı matematik bölümünde bu dönem ondan sordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 zaten bende wikipedia'ya baktıktan sonra "aaa bu 325'e benziyor sanırım bana laf çarpıttı"demiştim:D,yok bahsettiğin dersi almadım,alacak,almak istediğim çok fazla ders var,ikinci dönem complex algebra açılıyormuş onu alacağım,keşke 325'ten evvel alsaydım diyorum:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 ayrıca rieman sheet'te var,,,lütfen ama o kadar da gıdımlık dğeil:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 complex analysis o algebra değil :p evet 325te kullanılan pek çok teoremi uzun ve detaylı olarak inceliyorlar o derste. diferansiyel geometriden önce zaten real analysis I ve real analysis II almak lazım çok faydalı dersler. hatta her fizikçi için şart evde yapılabilecek küçük bilimsel deneyler: matematik çalışın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 (tu) Ardeth said: evde yapılabilecek küçük bilimsel deneyler: matematik çalışın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 ben daha açıortay yapamıyorum adamlar olayın diferansiyelini yapıyor oha. bu arada diferansiyel neydi türev gibin bişi mi sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 türev integral diye iki kelimeyle özetliyim ben sana olayı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 d olm d. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2010 oldukça alakalı aslında üzerinde türev operasyonunu tanımlayabildiğiniz uzaylarda çalışıyorsun gibi düşünebilirsin. daha sonra o türev operasyonu teğet vektör gibi daha geometrik bir şekle bürünüyor falan filan. uzay deyince kafan gitmesin bunlar aslında R^2, R^3 gibi bildiğimiz uzaylara benziyorlar yer yer (R^3 üç boyutlu öklit uzayı, R^2 düzlem vs). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nightshift Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 vakum deneyı yap bır adet kova bır adet altı kesılmıs 1.5 /2 lıtrelık pet sıse(boyut tercıhe baglı) bır adet cıkolata jelatını delmek ıcın toplu ıgne cakmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 otu unutmussun orda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 moncici said: CANLILAR HAVASIZ ORTAMDA YAŞAYAMAZLAR Araç ve gereçler: Düz tabak, cam fanus, canlı kelebek Uygulama:Kelebeği düz tabağın üzerine koyunuz.Fanusu üzerine kapatınız.Bir kaç gün sonra kelebeğin yaşayıp yaşamadığını gözlemleyiniz. Bu ne be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 küçükken buzdolabındaki tüm tarihi geçmiş hapları şurupları bi kapta birleştirmiştim. deneye başlamadan önce gözümün önüne köpüren, köpürdükçe çoğalan beyaz köpükler, rengarenk dumanlar falan geliyodu ama sonunda baya leş bi bulamaç haline geldi. işte o sıra küstüm bilime asfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Prisma bul bi tane.Odanın penceresini karart tamamen tek bi noktadan ışık gelsin prizmada geçir çıkan renklerin açılarını bul tekrar tekrar prismalardan geçir.(bknz Newton deneyi) Beyaz gübre(potasyumlu gübre) bul barut ya sis bombası yap. Taha oyarak çeşitli mekanizmalar yap yel değişrmeni kollu mekanizmalar falan. barut yaparsan top yap silah yap. Mancılık arbelet yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 capul said: moncici said: CANLILAR HAVASIZ ORTAMDA YAŞAYAMAZLAR Araç ve gereçler: Düz tabak, cam fanus, canlı kelebek Uygulama:Kelebeği düz tabağın üzerine koyunuz.Fanusu üzerine kapatınız.Bir kaç gün sonra kelebeğin yaşayıp yaşamadığını gözlemleyiniz. Bu ne be çok iyiymiş bu ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Basit bir algoritma yaz. Bu algoritmayi Assembly, Java, Python, C, C++ dillerini kullanarak implement et. Sonra bu dillerin bu algoritmayi calistirma surelerini karsilastir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seraphiel Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 zamanında dalga geçtiniz ama şimdi kitabı çıktı. http://www.ntvyayinlari.com/tanim.asp?sid=J8TI41FLYB7BBUOF6KRG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Seninle dalga geçip fikrini çaldık şimdi kitap satışından gelen paraları kokaine yatıracaz MUHAHAHAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 bir tane board al bir de en az 36v olacak bir güç kaynağı bul. git bir okuldan da deney kitapçığı al. 3-5 direnç, kond, transistör, diyot, tristör, triac, diac, pot al hem ucuz bunlar falan uğraş dur en basitinden dimmer devresi yap. bir de osiloskop bulursan bir ömür boyu meşgul eder seni alternasları gözlemlersin tadından yenmez. ÇOK ZEVKLİ BİR DE: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Tam olarak işe yarıyor mu bılmıyorum cünkü denemedim. Ampulun içinde ki kablomtrak şeyleri cıkartın ve yanan ucu ilk giricek şekilde sokuyoruz. Bu ampule baglı olan ve yanmayan kısmına da kablo baglıyoruz (elektrik akımı vereninden) sonra bu kabloyu direk olarak bir 9v pile baglıyoruz . Beklememiz gereken sonuç: Pil elektirigi kablo ile o ampülden cıkan yere vericek tüpün dibine yerleşmiş yanması gereken yer yanınca da ısıdan tüp fiiiyuuuu sesi ile fırlıcaktır. bir kısmı yanlış olabilir vs birileri düzeltebilir bunu deneye deneye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Ardeth said: capul said: moncici said: CANLILAR HAVASIZ ORTAMDA YAŞAYAMAZLAR Araç ve gereçler: Düz tabak, cam fanus, canlı kelebek Uygulama:Kelebeği düz tabağın üzerine koyunuz.Fanusu üzerine kapatınız.Bir kaç gün sonra kelebeğin yaşayıp yaşamadığını gözlemleyiniz. Bu ne be çok iyiymiş bu ahah AAHAHAHAHAHHHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2011 pet şişe nasıl patlatılır? 2.5 litrelik pet şişeye yarım litre su içine 4-5 corba kasigi şeker koyulur ve karıştırılır. içerisine 1 tatlı yaşığı pakmaya hamur mayası konulur ve pet şişenin ağzı sıkıca kapatılır. pet şişe balkon ya da bahcede bir yere koyulur. ve bi kaç gün izlenir. ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar