Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

belki birçok kez açılmıştır ama...

goldbären

Öne çıkan mesajlar

şöyle bi hepsine bakınca içim acıdı. hayvan ticareti sistemine bisürü paralar bayılıp özellikle imrendiğim cinsi almaktansa
şunlardan bir tane alırdım gibi sanki...

sıradan gidin

üç bacaklı, uyuz vb olanları da var. onlardan almaya yüreğim yeter miydi bilmiyorum ama pırıl pırıl genç köpekler de var.
yüz ifadelerine yansıyor hakikaten üzülenlerin bakışı.
Sosyal ağlarda paylaş

barınaktaki köpekte petshoptan alınıyor farkeden bişi yok

bence hayvanın nerden alındıgının bir öenmi yok
ben petshoptaki hayvanlara daha cok acıyorum.ufacık kafese tıkıyorlar havasız.pislik içinde bekliyorlar.bazıları kafeslerde büyüyor kimse almayınca

barınaklardaki hayvanlarada üzülüyorum.ama onları o hale getiren yavşak sahipleri oluyor genelde.alıp alıp bakamayınca sokağa atıyorlar

sevap için hayvan bakmak isterdim.barınaktan alayım bakıma muhtaç bacagı sakat.ama onuda tam yapmak isterdim.para olcak açıcan bir ev koycan 10 tane bu tarz hayvan.mutlu mutlu beslicen

ben kedimi güzel bir para verip petshoptan aldım.cunku evimde bir tane hayvan beslicem.o da istediğim gibi olsun istedim
Sosyal ağlarda paylaş

ama sen petshoptakini alınca adam bir sonraki sefer iki tane getiriyor abi.

aslında cins veya vavru istiyorsan aceleci davranmayıp hayvansever site ilanlarına falan bakacaksın. istediğini hemen bulamasan da bikaç ayda elbet bulursun gibi. barınak ve petşop dışı yavrulama da oluyor bol bol. (çok ekstrem cins aramıyorsan)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben petshop kültürünü anlayamıyorum zaten. Yem sat, kafes sat, hamster gibi tavşan gibi bulunması direk kolay olmayan hayvanları sat. Akvaryumculuk yap balık sat, akvaryum sat, kum taş hede hödö sat.

Kedi satmak, köpek satmak nedir? Bu bana biraz daha garip geliyor. Daha da garip olanı, kendi egosunu hayvanla tatmin etmek isteyen alıcıları var bunların. Dükkanın bulunduğu mahallede bi veterine var, çok da iyi bi insan. Öyle konuşurken mama çeşitlerini falan görünce klasik geyiğe sardık, dedim komutan (emekli veteriner yüzbaşı olduğu için komutan diye hitap ediyoruz), hayvanların bin çeşit yemi var, şampuanı var hedesi hödösü var ne güzel falan. Tabi işin geyiğindeyiz şu ana kadar. Orda çok güzel bişey söylemişti, "öyle hayvanlar geliyor ki sahipleri sırf ego tatmini için, sırf hayvanım var demek için besliyor. Hayvan besliyorum çok elitim diye düşünen cinsi bile var bunların, neler görüyorum ben şu dükkanda bi bilsen" dedi. O an bayaa üzüldüm lan. Kadın/adam evet 20 çeşit mama alıyor ama hayvana karşı 1 gram sevgi yok. Yanında gezdiriyor, o yani.

Bide bunların alıp da sıkılıp barınağa verenleri var. En ufak hastalığında hasta hayvanı salıp yeni hayvan alanı bile var dedi, öeh dedim.

Of neler yazdım. Devam edicem ama.

Ben 6-7 yaşımdayken hayvanlarla iç içeydim. Babam avcılık yapıyordu o zamanlarda, av köpeğimiz vardı, cinslerinden çok anlamam ama lassie cinsine benzer bi köpekti, çok da hatırlamıyorum uzun zaman geçti. Babam hayvanın üzerine titrerdi, ne yemeği eksik bırakılır ne bakımı eksik olurdu. Ben hayvanın gündüz vakti bağlı olduğunu hatırlamıyorum, koşardı yatardı oynardı vs vs. Özgür sayılırdı yani, elbette tam özgür diyemezsiniz sahipli bi hayvana, ama olabilecek en yüksek özgürlüğe sahipti.

O günlerden yerleşmiş herhalde, petshop vitrinlerinde kedi köpek görünce içim gidiyor. Dediğim gibi hamster kaplumbağa vs vs bunlar biraz daha farklı. Ama doğası koşmak gezmek hareket etmek olan bi hayvanın afedersiniz çük kadar bi kafeste yaşamını sürdürmesi, çok saçma lan.

İnsafsızlık.

Öyel böyle şeyler işte
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...