Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Burhan kuzu yumurtalı saldırıya uğradı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
DeaN said:

Çok güzel laf cambazlığı yapılıyor.

Şimdi televizyonlarda yazar kadroları falan habire "demokrasi" dersi veriyor, gençliklerine veriyor eylemcilerin. "Şiddet eylemi" olarak niteleyenleri falan da var hatta. Bazı embesiller, yeni yetme demokratlar, kendi tayfaları falanda buna inanıyor, bunu dillendiriyor.

Apaçık demagoji yapıyorlar televizyonlarda, aynısını 40 sene önce de yapıyorlardı. Eskiden "bunlar vatan haini", "kriz, zam bunlar yüzünden", "devlete karşı bunlar" diye insanları kışkırtırlardı. Şimdi de "ideolojik bunlar", "hep aynı tipler, meslek edinmişler", "fikirsiz oldukları için böyle yapıyorlar" gibisinden söyleniyorlar yine.

Ha birde unutmadan ekleyeyim, sözde bu eylemci kitleler bir anda doğal olarak toplanıp efendi gibi protestosunu yapacakken araya bir takım kişiler girip bunları kışkırtıyormuş. Ahahaha, hangi dünyada yaşıyorsunuz veya hangi dünyada yaşayanlara hitap ediyorsunuz bilmiyorum...

Fikir üretemiyorlarmış... Öğrencilerden biri çıkıp fikrini söylese önce azarlanır, dayak yer, jop yer, ardından karakolda anasına bacısına sövülür, d.şşakları sıkılır, işkenceler görür.

Daha geçenlerde "parasız eğitim" diye pankart açan iki genci 15 yılla babam mı yargıladı afedersiniz?

Yarında pedagoglarla çıkıp, öğrencilerin ruh halini tartışırlarsa şaşırmam.

Bu arada geçen ki olaylarda "öğrencilerden şikayetçi olmadım" diyen Tayyip gerçekten haklı, avukatı şikayetçi olmuştur kendisi değil : http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1031967&Date=09.12.2010&CategoryID=77

Noldu arkadaşım senin kalıbının dışına çıkılınca mavi ekran mı verdin? 2*4=8 dir diyoruz. Evet aynı zamanda 4*2=8 dir diyoruz ona hayır diyorsunuz işte ideolojik olmaktan kast ettiğim şey budur.

Bana soracak olursan eylem yapmak güzel birşey. Ama bir çözüm değil. Çözüme giden yolda bir başlangıç da değil en azından ülkemizde. Aynı zamanda bizde eylem kültürünün oturduğu yer ve getirdikleri çok farklı. Bir eylem yaptığın zaman bunun ne gibi sonuçlar doğurduğunu oturup düzgünce bir analiz edin.

Medya konusunda haklısın fakat benim onlardan etkilenme gibi bir durumum söz konusu değil çünkü bize dayatılan gündemi değil ülkenin esas gündemini takip ederim.

Ayrıca bazı şeyleri ne kadar iyi görüp göremediğinizden de şüphe ediyorum mesela eylemlerin ses getirmesi olayı? Bu olay tamamen medyanın elinde olan birşey istediklerini haber yaparlar istediklerini yapmazlar olay bu kadar basittir. Senin yaptığın eylem istediğin kadar haber niteliği taşısın, istedikleri takdirde haber yapmazlar. İşe yaraması gerekir yapacağın eylemin. Stratejik getirisi olmaz bu işlerin. Sonuç alamadığın eylem başarısız eylemdir. Öyle histerik, kalıplardan dışarı çıkamayan ve yanında hamur işiyle beslendiği için bir yerleri kocaman patatesten hallice ve dikkat çekmek için saçını acayip renklere boyatan kız görünümlü dana arkadaş ile gidilen protestoda 60 senedir ülkemizi parçalamak için eylemde olan ve dünyanın süper güçleri tarafından desteklenip kadrolaşmış hükümetleri deviremezsiniz. Bu iş öyle bir eylemle olacak iş değildir hayatın eylem olmalı. Hücrelerine kadar yaşamalısın bunu. Sokaktaki eylem semboldür gösteriştir. Stratejik yapılırsa getirisi olur.

Yani özetlemek gerekirse level 20 arkadaşlar raid yapamaz. İsterlerse yapamazlarmı? Evet yaparlar mesela biz WoW EU nun ilk aylarında level 20 iken crossroads a gidiyorduk 10 kişi level 20 raid yapıyorduk zevkliydi güzel anılardı fakat daha fazlası değil kendimizi eğlendiriyorduk. Kısacası gençtik. Sonuçte ne oluyordu Level 60 ın biri gelip hepimizi kesiyordu. İşte siz level 20 halinizle raid yapmaya kalktığınızda o level 60lar hergün gelip sizi kesmeye devam edicek. Boşu boşuna res kille bağlanacaksınız hiçbirşeye de katkınız olmayacak. Katkınız olmayacak çünkü gerçek pvp level 20 de dönmüyor daha üst levellarda dönüyor. O üst levellardan bir takım adamlar bir takım adamlara gold yollarlar o adamlarda twink olur karşı tarafı ne kadar iyi keserse karşı taraf o kadar hiddetlenir. Hiddetlenme ise kutuplaşmayı o oranda verimli kılar. Sizse yaptığınızın pvp olduğunu sanarsınız.

Bende 21 yaşında bir genç olarak soruyorum kendimizi çok abartmayalım çok da hor görmeyelim. Gücümüz ne ki cebimizde anamızın babamızın verdiği paralar önümüzde kalem kitap ve ders notları gönlümüz ve kalbimiz umutlarla dolu ve karşımızda tayyibin eline verdiği coplarla o umutları yok etmekten hiçte uzak olmayan amerikan şarjörlerine mermi olmuş insanlar. O insanlara o umutlarınızı yok ettirtmeyin. Gençler olarak bizler geleceği inşa edeceğiz başkalarının yaptığı hataları tekrarlamayın.
Mesaj tarihi:
rewendor said:

Şu forumda bile balon olsun Horizon olsun nasıl "yardakçılık"la akpye prim yapıldığını gördüm zaten. Kadrolaşmayla yalakalıkla akp sayesinde işe giren adam tabii ki onların dediklerini savunacak, bunda garip bir şey yok. Ama böyle böyle insanlar yarım fikir sıfır düşünceyle ezbere yorumlarla akp sempatizanı oluyor (Sam gibi düşünerek konuşan, kulaktan dolma değil kendi fikrini adamlara lafım yok, görüş ayrılığıdır o).

Ben kimsenin yardakçılığı ile veya yalakalıkla ağzıma tek lokma sokmuş biri değilim rewendorcuğum. Bu senin kafanda kurduğun birşey.

Ben genel olarak zamanın üniversite gençliğine çok boş bakan biriyim. Sokakta, orada burada, her mekanda davranışlarını, kafalarının nasıl çalıştığını az çok görüyorum. Bizim zamanımıza ve önceki kuşaklara göre çok kötü yetiştiklerine inanıyorum. Sadece gaz ile haraket ediyor olduklarını görüyorum. Burada konum kime yumurta atıldığı değil, adam gibi tepki gösterememeleridir.

İlk mesajımdan beri de buna dikkat çekiyorum ama sizin dikkat benim nickname de :). Kafadan senaryo atmak beleşe nasıl olsa rewendorcuğum..

not: Paticikte değişen birşey yok, iyi geceler. Herzamanki gibi efendilikten eser yok. Ben sizi böyle de seviyorum hehe.
Mesaj tarihi:
Soris said:

Bende 21 yaşında bir genç olarak soruyorum kendimizi çok abartmayalım çok da hor görmeyelim. Gücümüz ne ki cebimizde anamızın babamızın verdiği paralar önümüzde kalem kitap ve ders notları gönlümüz ve kalbimiz umutlarla dolu ve karşımızda tayyibin eline verdiği coplarla o umutları yok etmekten hiçte uzak olmayan amerikan şarjörlerine mermi olmuş insanlar. O insanlara o umutlarınızı yok ettirtmeyin. Gençler olarak bizler geleceği inşa edeceğiz başkalarının yaptığı hataları tekrarlamayın.

Bu kafa ile inşa edilen gelecekten bir hayır geleceğini sanmıyorum ne yazık ki. Bakış açısı farkları tabi bütün bunlar ama ben bu yarı polyanna tavırlar ile bir yere gelineceğini düşünmüyorum.

Edit: Şahsen sahip olduğum tüm umutlar, hevesler, heyecanlar birer birer yıkılıyor. Etrafımıza baktığımızda yozlaşmadan ve haksızlıktan başka birşey yok. Böyle senin dediğin gibi "umutlarımız yok olmasın!" yaklaşımı çok etkili olmayacaktır.
Mesaj tarihi:
İyi ki iki yumurta atılmış, ne şiddetmiş arkadaş. Memleketçe hümanist kesildik. Daha ertesi gün, yerlerde öğrenci döverken bir de utanmadan "polise çok kötü davrandılar canııım" diye pişkin pişkin gülenler, bugün bir hümanizm, bir demokrasi dersi veriyorlar ki sorma.

12'lik yumurtadan korkan bir politik anlayış işte...
Mesaj tarihi:
Polyanna ile alakası yok abi şekil çizerek anlatmak gerekirse

* * * _________ ( ) _________ * * *

Şimdi insanların ideolojik görüşünü bu şekilde tanımlasak * * * ler en uç noktalar o uç noktalar _________ leri belirlerse çizgi ortadan 2 ye ayrılmış oluyor. Fakat sistemin ortası yani ( ) kısmından bir enerji belirmeye ve oluşmaya başlarsa yavaş yavaş ( ) olan ( ) olacaktır dolayısıyla orta güçlenirse ne _________ ler ne uç noktalar yani * * * ler kalır. Dolayısıyla herkes ortada anlaşır. Bunu yapmak kolay değil elbet 60 sene uğraşıldı belirli bir süre de uğraşılması gerekli düzeltilmek için.

Milli olan ne varsa ( ) ın içine konulduğu zaman o çizgiler ve hamaset ve at gözlüğü takmaya kayan yıldızlar yok olur gider. Dolayısıyla ülke kazanır.

Bunun dışında polislerin durumu elbette ortada sorunları işaret etmek çözüm değil. O adamların öyle olmasının bir sebebi var. Bunlar hep sistematik şeyler dikkat ederseniz AKP iktidara geldiğinden beri polis dizileri artmaya başladı. Polisi halka sevdirmek ve askerin alternatifini yaratmak için zavallıca çabalar bunlar ikisinin de yeri ayrıdır. Fakat dediğim gibi sorunları hepimiz biliyoruz çözümleri ise çok azımız. Çözümleri uygulamak için yola çıkanlar ise hiç yok gibi.

İdeolojik bir olay değil bu. Bireyin değişmesi gerekli. Kafa yapısının değişmesi gerekli bu da öyle kolay kolay olmaz. Değişime uğramalı insanlar. Benim bu noktada söylediğim gençler bu değişime ön ayak olsun kendi dizginlerini kendileri alsın ellerine. Kendileri inşa etsin bir geleceği. Elbette ki gelecek acılar çekilmeden oluşturulmuyor fakat bunlara gerek yok. Çünkü onların ekmeğine yağ sürüyor bu eylemleri yapanlar. Mesela örnek verelim :

Haber : http://www.tgb.gen.tr/manset/2101-kubilay-standina-saldiri

Bir yazı :

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi ve olayların bizzat tanığı olarak konuşuyorum. Olay kendini solcu sanan bir takım grubun dün kurulan Kubilay standının kapatılmasını istemiştir. TGBli arkadaşlar karşı gelmişlerdir ve kapatmamışlardır. Bugünde taşlı saldırıya uğradık. Sonra Çevik kuvvet geldi ilk karşı gruba daha sonrada bize geldi. Ve TGB İzmir Başkanı ile 3 arkadaşımızı gözaltına aldılar.
Mesaj tarihi:
bu solcu arkadaşlar bilmeden emperyalist oyunlara ortak oluyor aslında, yumurtada arz fazlası var, fiyatlar düşüyor, yumurtacılar şikayetçi hoop yumurtaları attır, talep artsın vs. vs.

Bunun arkasında DEVLET var birader diim ben ..
Mesaj tarihi:
"yumurta getiriyolarsa ben de sucuk getireyim beraber sucuklu yumurta yapalım" ........ :)

http://video.cnnturk.com/2010/haber/12/8/bagistan-sucuklu-yumurta-onerisi
  • Yeni Oluştur...