Horizon Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Xenocide said: Horizon said: Beyni çalışmayıp, cümle kuramayıp muhalefet yapamayan öğrencilerimiz yumurta atıyorlar. Lütfen laf etmeyin, yazıktır çocuklara. Ellerinden anca o geliyor :) Kafası çalışan insanlar, çok daha etkili ve fiziki zarar vermeden protesto yapabilirken, bizim cibiliyetsizler ancak bunu yapabiliyorlar. Bunu da marifet biliyorlar, ho ho ho yumurta attık şe..sizee !! göğe erdiler şimdi :D atılan yumurtaya "reröre fikir üretin fikir anca yumurta atarsınız" demek nasıl bir acizliktir peki? atılan yumurtanın tek amacı zarar vermek midir? o yumurtada da aslında bir fikir olduğunu göremeyen değil, görmek istemeyen, göstermek istemeyen hükümet, ancak "rerö gençlerimiz bu halde işte yumurta atabiliyo anca" diyor. sen o yumurtanın anlamından korkuyorsun çünkü. Yumurtanın derin anlamı yok. Çık git seni burada istemiyoruz, yaptıklarını beğenmiyoruz demekten başka. Yumurta, bak bunu yanlış yapıyorsun niye böyle yapmadın, böyle yap, biz bunu istiyoruz gibi bir anlamı olamıyor malesef. Okadar da derin mesajlar verir bir hareket değil, nederen çıkartıyorsanız... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
siddharta Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 oha horizon geri dönmüş, razien de gelirse mükemmel ikilinin dönüşüne tanık olacagız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Horizon Horizon dediniz zamanında o kadar ama hakkınız varmış be arkadaş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 balon sen kadrolaşmayla thyye girmiştin dimi, unutmuştum bi an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 yok kadrolar vardı, sildik onu biz. karıştırıyorsun sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Kolektif yumurta şenliği ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Horizon said: Xenocide said: Horizon said: Beyni çalışmayıp, cümle kuramayıp muhalefet yapamayan öğrencilerimiz yumurta atıyorlar. Lütfen laf etmeyin, yazıktır çocuklara. Ellerinden anca o geliyor :) Kafası çalışan insanlar, çok daha etkili ve fiziki zarar vermeden protesto yapabilirken, bizim cibiliyetsizler ancak bunu yapabiliyorlar. Bunu da marifet biliyorlar, ho ho ho yumurta attık şe..sizee !! göğe erdiler şimdi :D atılan yumurtaya "reröre fikir üretin fikir anca yumurta atarsınız" demek nasıl bir acizliktir peki? atılan yumurtanın tek amacı zarar vermek midir? o yumurtada da aslında bir fikir olduğunu göremeyen değil, görmek istemeyen, göstermek istemeyen hükümet, ancak "rerö gençlerimiz bu halde işte yumurta atabiliyo anca" diyor. sen o yumurtanın anlamından korkuyorsun çünkü. Yumurtanın derin anlamı yok. Çık git seni burada istemiyoruz, yaptıklarını beğenmiyoruz demekten başka. Yumurta, bak bunu yanlış yapıyorsun niye böyle yapmadın, böyle yap, biz bunu istiyoruz gibi bir anlamı olamıyor malesef. Okadar da derin mesajlar verir bir hareket değil, nederen çıkartıyorsanız... :) Onu yapmaya çalışan öğrenciler bi güzel dayak yediler haberin var mı bilmiyorum. Demek ki Recep Bey o kadar derin anlamlara gelemiyor. Yumurtanın amacı zarar vermek olmuş bide LOL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 "Yumurtas are bulletproof" ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 öncelikle üniversiteler siyaset alanlarıdır. fakültesi var "siyaset bilimi" diye. siyaset dolayısıyla tamamen üniversitenin inceleme alanı içindedir. default olarak üniversitelerin bütün düşüncelerin özgürce yeşerebileceği toprak olması gerekir. solcusu da sağcısı da kendini ifade edebilme alanı bulmalıdır. kaldı ki gençliğin tamamını siyasal bir protestoda bulunduğu için dövmek, susturmaya, sindirmeye çalışmak faşizanlıktır. yumurta kimsenin kafasını yarmaz. en fazla üzerlerindeki bilmemkaçbin dolarlık takımları lekeler. o takımların içindeki insanlar eğer lekeliyse bırakın takımları da lekeli olsun. dolayısıyla yumurta atmak bal gibi de demokratik tepkidir. blair'a sarkozy'e yumurta domates atılıyor. en güzeli aslında hıyar atıcaksın. düpedüz anlamı net. demokratik tepki. her politikacı halk tarafından takdir edilmediğinde cezasına katlanmalıdır. gösterilen tepkinin altmetnini incelemek gerekir. gençlik hangi politikalardan memnun değildir? rahatsız eden nedir? vesaire. yumurta-cop döngüsünün kırılabildiği nokta toplumumuzda yok malesef. ha alternatif tepki olarak salonu hıncahınç doldurup bakan konuşmaya başlayınca toplu şekilde salon terkedilebilirdi. o zaman da bu kadar ses getirmezdi. kaldı ki ataerkil toplumumuzda gençliğin siyasi hayatta aktif olmasına çok izin verilmemesi de cabası. genelde büyükler bilir. en azından bir protesto çeşidi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 bugün bi politikacı ciddi olarak yorum yaptı bu olaylarla ilgili, yazıldı mı bilmiyorum: yumurta atacağınızı söyleseydiniz biz de domates getirirdik menemen yapıp karşılıklı yerdik tarzında saçma sapan bi laf duyar gibi oldum haberlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 huun said: siyasetçinin üniversitelere gitmesini uzmanlık alanı olan bir konu olsa da tasvip etmiyorum. aynı yumurta attığı zaman memleketi kurtardığını zanneden veletlerin üniversitelerde yeri olmadığını düşündüğüm gibi. yumurta atacaklarını biliyorsan yumurta atılmaya gitmeyceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
circumciser Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 walla ben ızlerken hem güldüm kahkahalarla hemde üzüldüm bende bi .uştluk mu var acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napolyonn Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 balon said: yok kadrolar vardı, sildik onu biz. karıştırıyorsun sen. şu kafa yapısından da ne kadar nefret ediyorum bi daha hatırladım. yani kim haklı, kim haksız heralde on saniye düşünmüyodur bile bi hakkaniyetmiş, bi adaletmiş fln zerre umrunda değil adamın. hay allam yeeaaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Estel_Anorien said: öncelikle üniversiteler siyaset alanlarıdır. fakültesi var "siyaset bilimi" diye. siyaset dolayısıyla tamamen üniversitenin inceleme alanı içindedir. default olarak üniversitelerin bütün düşüncelerin özgürce yeşerebileceği toprak olması gerekir. solcusu da sağcısı da kendini ifade edebilme alanı bulmalıdır. kaldı ki gençliğin tamamını siyasal bir protestoda bulunduğu için dövmek, susturmaya, sindirmeye çalışmak faşizanlıktır. yumurta kimsenin kafasını yarmaz. en fazla üzerlerindeki bilmemkaçbin dolarlık takımları lekeler. o takımların içindeki insanlar eğer lekeliyse bırakın takımları da lekeli olsun. dolayısıyla yumurta atmak bal gibi de demokratik tepkidir. blair'a sarkozy'e yumurta domates atılıyor. en güzeli aslında hıyar atıcaksın. düpedüz anlamı net. demokratik tepki. her politikacı halk tarafından takdir edilmediğinde cezasına katlanmalıdır. gösterilen tepkinin altmetnini incelemek gerekir. gençlik hangi politikalardan memnun değildir? rahatsız eden nedir? vesaire. yumurta-cop döngüsünün kırılabildiği nokta toplumumuzda yok malesef. ha alternatif tepki olarak salonu hıncahınç doldurup bakan konuşmaya başlayınca toplu şekilde salon terkedilebilirdi. o zaman da bu kadar ses getirmezdi. kaldı ki ataerkil toplumumuzda gençliğin siyasi hayatta aktif olmasına çok izin verilmemesi de cabası. genelde büyükler bilir. en azından bir protesto çeşidi. bence de budur. universiteleri siyasetten uzaklastirmak zaten ressam isidir, akil mantik isi degil yumurta atmak tamam oyle super makul bir protesto olmayabilir ama tas atmak gibi bir hayvanlik da degildir. boyadir, yumurtadir gibi seyler sonucta sembolik ve pislik amaclidir, zarar vermeyi, kirip dokmeyi hedeflemez, bence kabul edilemez degildir kime yapilirsa yapilsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 bu olayların üstüne burhan kuzu'nun dekanı istifaya çağırması: rezalet ve skandal bana göre. Arka plandaki faşist kafa yapısını gösteriyor bana göre. "Üniversite fikir özgürlüğü ortamıyken öğrenciler sizi istemiyosa dekan ne yapsın!!" Dekanın öğrencilerin tercihleri üzerinde yaptırımı olması gerektiğini ima eden faşistçe bi yaptırım uygulamak istiyor burhan kuzu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 forgiver said: huun said: siyasetçinin üniversitelere gitmesini uzmanlık alanı olan bir konu olsa da tasvip etmiyorum. aynı yumurta attığı zaman memleketi kurtardığını zanneden veletlerin üniversitelerde yeri olmadığını düşündüğüm gibi. yumurta atacaklarını biliyorsan yumurta atılmaya gitmeyceksin bu aslıdna polis tekme atacak biliyosan gitmeyeceksine kapak olmuş D: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Xenocide said: o değil de erdoğanın bi lafı var koptum lan: "polisler öğrencileri dövmesin tabi temennimiz o ama öğrenciler de polisleri dövmesin." bu ne abi ahah temennimiz o ne demek ya? polis dediğin emredilen şeyi yapar. adama güç kullandın mı başını yakarım dersen kullanmaz. bu nası bi gerzeklik ya, temennimiz o diyor bir de herifin tek bir sözüne bakıyorken bu işler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 -007- said: bu olayların üstüne burhan kuzu'nun dekanı istifaya çağırması: rezalet ve skandal bana göre. Gerçekten de öyle, hala bu insanların demokrasiyi savunduğuna inanmak, bu insanların hukuk sistemi ile oynamasına izin vermek paha biçilmez. Bir kerede tren raydan çıkıp onca insan ölünce kendi adamınızı istifaya çağırın, bir kere de kendi adamınızı ismi devasa bir yolsuzluğa karışınca onu istifaya çağırın. şerefsizlik diz boyu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 bu eylem mülkiye'li öğrencilerin ortak sağduyusuyla, geçen günkü polis terörüne karşı yapılsaydı daha olumlu bakardım. ama kolektifler denilen grubun eylemi kendi tasarlaması, kendine mal etmesi... bu grubu biraz tanıyorsam diyebilirim ki o arkadaşlarının dayak yemesine sevinmişlerdir oo aksiyon yapacak konu çıktı diye. sitelerinde de yazmışlardı zaten kavga yeni başlıyor tayyip korkma falan. hiçbir politika üretmeyen, bu tarz sansasyonel çıkışlar yapmaya çalışan bir grup. türkiye'de sosyalist muhalefetin genç kanadının bu tür gruplar tarafından temsil edilmesinden utanıyorum. evet bu ülkede yök, yasalar, polis falan totaliterdir ve farklı sesleri dinlemezler pek fazla. evet bu kurumlara demokratik bir şekilde karşı koymak zordur ama imkansız da değil hani. o kadar faşist bir ülke değiliz daha. böyle gereksiz, salak eylemlerle karşı tarafın amaçlarına hizmet ediyorlar, haklı çıkarıyorlar farkında değiller. evet belki çoğu konuda haklılar ama haklı olmak yetmiyor, insanları bu haklılığa ikna etmek gerekiyor. sadece seni beni değil, bakkal amcayı kuaför nevzatı falan filan. ama sen yarım yamalak bildiğin troçkiden stalinden falan konuşup 1000 örgüte bölünürsen hiçbir şey yapamazsın. bugün o konuşturmadığın süheyl batum'u biraz desteklesen daha çok şey değiştireceksin belki de bu ülkede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 yumurtanın neden atıldığını araştırmak dışındaki her yorum, demeç, fikir, yazı, makale kıl tüy yün demogojidir, hedef şaşıtmadır, kafayı kuma gömmektir. daha çok yumurta yer bunlar da, esas oy potansiyeli üniversite okuyanlar olmadığı için tınmıyorlar, reröre edip mazlumu oynuyorlar, esas oy potansiyeli olanlar da afiyetli yiyor o yumurtalı reröreleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 yumurta mağduru parti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Zeki bir yöntemle anlamlı bir protesto yapmak var, bir de hiçbir fikir beyan etmeden sırf ses getirmek için yumurta, sebze, meyve envai gıda maddesi fırlatmak var. Yumurta atınca siyasiler oturup "lan bunlar neden bize yumurta attı demezler" diyebilecek bir adam tanımıyorum yeryüzünde. Fakat karşı tarafı yaptıklarından utandırıcı, rezil edici bir fikir ile protesto yapar isen, işte ozaman seni herkes ayakta alkışlar. Yapıcı bir ses getirirsin. Okadar üniversiteli arasında kafasını çalıştıracak bir adam yoksa da bunun eleştirilmesi hiç de garip değil. Yumurta zarar vermiyor ki deniliyor. Siz öyle sanın. Yukarı da bazı arkadaşların dediği gibi o yumurta kimsenin çıkarına amacına hizmet etmiyor, gereksiz gündelik ses getirmekten başka... Canı sıkılıp stress atmak için oraya buraya birşeyler atıp, eğlenen bir gurup edasından başka bir görünümü yok. Açıkçası ben var olan üniversite gençliğini, birçoğunu çok kafası boş yetiştiğini düşünüyorum. Oradan buradan duyma, araştırmadan, dedikodu ile bilgilenerek kendisine yol çizmek vs.. Hadi hayırlısı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 estel said: solcusu da sağcısı da kendini ifade edebilme alanı bulmalıdır. ve yumurta ve konuşturmama eylemleri de bu alanı üniversitelerimizde bulmamıza çok yardımcı olur. ayrıca türkiye'deki üniversite öğrencilerinden ancak gecekondu mahallesi yapacak malzeme çıkar, gökdelen yapmaya çalışmak ideal olanla mevcudu bir tutmak olur. bir yerde fikrin yeşermesi için ilham olması lazım. ilham bahçede açan çiçekse, bilgi birikimi de o bahçeyi sulamak için kullandığın kuyudur. kuyunda ne kadar su varsa, o kadar fazla çiçek sulayabilirsin. işte siyasetçinin üniversitede yeri olmadığı görüşüm de buradan kaynaklı. istediği kadar samimi olduğunu iddia etsin, siyasetçi siyaset yapar. 1 oy için sana akıl oyunları yapar, laf çevirir, bilgi saklar, başka bilgiler empoze eder ve çiçekleri suladığımız kuyuyu zehirler. üniversitede arkadaş, sen kuyunu doğru yerde açmaya ve kazabildiğin kadar derine kazmaya çalışacaksın. 3-5 çiçek sularsın; ama kendi kuyun olmadan bahçe bakmaya çalışırsan sıçarsın. insan bokundan da tezek olmaz bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 yumurta gayet işe yaramış abi burhan kuzunun gerçek yüzünü ortaya sermiş işte ya. kendine tepki gösterildi diye rektörü istifaya çağırmak gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JonBovi Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2010 Horizon said: Zeki bir yöntemle anlamlı bir protesto yapmak var, bir de hiçbir fikir beyan etmeden sırf ses getirmek için yumurta, sebze, meyve envai gıda maddesi fırlatmak var. Yumurta atınca siyasiler oturup "lan bunlar neden bize yumurta attı demezler" diyebilecek bir adam tanımıyorum yeryüzünde. Fakat karşı tarafı yaptıklarından utandırıcı, rezil edici bir fikir ile protesto yapar isen, işte ozaman seni herkes ayakta alkışlar. Yapıcı bir ses getirirsin. Okadar üniversiteli arasında kafasını çalıştıracak bir adam yoksa da bunun eleştirilmesi hiç de garip değil. Yumurta zarar vermiyor ki deniliyor. Siz öyle sanın. Yukarı da bazı arkadaşların dediği gibi o yumurta kimsenin çıkarına amacına hizmet etmiyor, gereksiz gündelik ses getirmekten başka... Canı sıkılıp stress atmak için oraya buraya birşeyler atıp, eğlenen bir gurup edasından başka bir görünümü yok. Açıkçası ben var olan üniversite gençliğini, birçoğunu çok kafası boş yetiştiğini düşünüyorum. Oradan buradan duyma, araştırmadan, dedikodu ile bilgilenerek kendisine yol çizmek vs.. Hadi hayırlısı :) ondan önceki gün o yumurtalarla benim getireceğim sucuğu birleştirip yiyek diyen adamların olduğu bir yerde ne anlamlı tartışmasından bahsediyorsunuz siz ? Menemen olup defolup gitti deyim yerindeyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar