Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

is degistirme tecrubesi olanlar

reyou

Öne çıkan mesajlar

kozalak said:

mevcut çalıştığın yere haber vermiyosun, referans da vermiyosun. bu kadar basit. hadi tuttun şirketine ben ayrılıcam dedin. referansı da verdiler. e gittiğin yer seni kabul etmedi. mevcut şirketin de bu adam gidici deyip seni kapıya koyarsa napacan? iş dünyası bu, iyi düşünmek lazım.

senin gibi kozalaklar için iş sözleşmesi fesih bildirim süersi diye bişe keşfetmişler ve kanun yapmışlar, bunu biliyor muydun?

mevcut çalıştığınız yerden ayrılmak istiyorsanız gerken sürede haber veerip, iş aramak için belirli izinler kullanabilrisiniz. eğer vasıfsız, sıradan bir çalışansanız kimse sallamaz bunu ama kariyer peşinde birisi iseniz dikkat etmeniz gerekir.

zart diye iş bırakırsanız da tazminat ödemek zorunda kalırsınız, kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

senden iyi bliyorum merak etme. yeni işin için görüşmeye gittiğinde zaten adamlara dersin ben şu zamanda işe başlayabilirim en erken diye, ona göre hareket edersin.

işini garantiye almadan böyle bişe yapma diyorum ben sadece. ha garantiye almasan da bi dayanağın varsa o senin bileceğin iş.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

karar ver ama, yeni iş için başvurduğun yere ben şu gün gelir başlarım diyecek kadar karizma mısın yoksa seni işe almama ihtimallri mi va?

bunun karizmayla alakası yok ki. kanuni süreç. ha adamlar biran önce gelip başlamanı isterse o zaman öderler senin tazminatını. işveren de olayın farkındadır zaten. bazen bu süre olayı işe girememene neden olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...