Sypro Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Daha önce catswhocode'da görmüştüm üç beş farklı çalışma varmış bununla ilgili, şimdi bir de smashingmagazine'de görünce artık bakmak gerek dedim nedir ne değildir diye. mesela, LESS @base: 24px; @border-color: #B2B; .underline { border-bottom: 1px solid green } #header { color: black; border: 1px solid @border-color + #222222; .navigation { font-size: @base / 2; a { .underline; } } .logo { width: 300px; :hover { text-decoration: none } } } CSS .underline { border-bottom:1px solid green; } #header .navigation a { border-bottom:1px solid green; } #header .navigation { font-size:12px; } #header .logo:hover { text-decoration:none; } #header .logo { width:300px; } #header { color:black; border:1px solid #dd44dd; } gibi bakınca aradaki fark daha da belirgin oluyor. Büyük projelerde falan kullanıldığında işlevselliğinin daha da artacağı görüşündeyim tabi. Asıl merak ettiğim adam akıllı kullanan ve memnun olan var mı buralarda? Bu arada, yukarıdaki LESS ile ilgili örnekti. Bunun dışında sass ve csspp var bildiğim. Daha da var da umursamadım açıkçası. Temel olarak hepsinde çalışma mantığı aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 gereksiz bunlar ya. css + php yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 style.css.php dosyasını linkleyip içine de body { background-color: echo $bg_color; ?>; } yazmak çok da hoşuma gitmiyor açıkçası. artı o nested yapı oldukça kullanışlı olabilir düşüncesindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 css iidirde systaxi kotu be abicim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 benim cssde gıcık olduğum şeyler -moz- -webkit- ie6 ie7 ie8 ie9 firefox chrome opera Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 e sen bitirdin ya muhabbeti =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 ben bu web olaylarina uzagimda abiler niye bir standart getirmiyorlar buna? x browserda calisan y de calismiyor fln IEEE'nin ISO'nun yok mu standartlari? veya var ama uyulmuyor mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Ben de SM'de gordum bunu da cok gerekli olmadıgına karar verdim. Kullanmaya basladıkca, zamanla alısırsın ancak daha sonra karsına orijinal syntax ile yazılmıs bir css dosyası cıktıgında esas olayı unuttugunu farkedebilirsin. LESS ya da turevi birsey kullanmadan kendi hali ile yazılanı minimuma indirmeye calısmak cok daha buyuk bir basarı dev icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2010 senko said: ben bu web olaylarina uzagimda abiler niye bir standart getirmiyorlar buna? x browserda calisan y de calismiyor fln IEEE'nin ISO'nun yok mu standartlari? veya var ama uyulmuyor mu Bilgi Üni'nin açık kaynak hedesine Yahoo'dan JSci bir amca gelmişti. JS için söylemişti ama sanırım bunlar için de geçerlidir durum: Birinin yaptıklarını diğeri yapabilmek için baya bir reverse engineering yapıyor çünkü açık kod yok. Bu saatten sonra çıksa da pek bir işe yaramaz çünkü bir sürü firma rev. eng. yapmış durumda, mevcut düzenlerini değiştirmeye para harcamazlar. Ayrıca işin standartlara uymaması, daima lider konumda olanın işine yarıyor. Misal, MS, Windows sayesinde IE'yi doğrudan sağladığından bir adım önde. Bunu takiben diyor ki, en çok ben kullanılıyorum, bana göre kod yazın. Haliyle insanlar IE'ye göre hazırlıyor, FF'e göre değil. Böylece ilerisini de garantiye almış oluyor adamlar. Ama standart olursa bir browser'dan diğerine geçiş çok kolay olurdu. Ha geçişin kolay olması FF açısından da iyi değil. Tahminim onlar da şu anki durumu tercih ediyorlardır çünkü ileriki bir zamanda yeni bir browser çıktığında (chrome mesela) kendi pazar paylarını hemen kaybetmek istemeyeceklerdir. Haliyle firmalar önlerini görebilmek için bazen kardan vazgeçebiliyorlar. Standart var bu arada w3c miydi neydi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar