EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Bence onları başka bi başlığa taşıyın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 yok silmeyelim bu mesajları ibreti alem için kalsın. Adam yaptığı teknik bir hatayı bile kabul etmiyor değil siyasal yaklaşımdaki tartışmaya açık hataları. Mis gibi delil niteliğinde başlık ötesi mi var :) Haftaya ben yazının kalanını yazarken bismarck yazılarını bireştirip taşırım, bunu da tartışma başlığı iki yaparız.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 abicim temiz temiz konuşsanıza. ben sadece bi şeyi merak ediyorum. denizaltılar ticaret gemilerini, şunu bunu batırmış bu savaş suçu diil mi? veya savaş suçu kriteri nedir? ha denizde en çok savaş suçu işleyen almanya değilmiş o ayrı... lakin bir olay hariç.. kısmını anlayamadım. bi anlatsan elin değmişken.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki: bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Dönitz commanded Germany's U-boat force in the Battle of the North Atlantic. His submarines sank 175 Allied warships and 2,603 merchant ships, but lost 784 boats and 28,000 men. 2603 tüccar gemisini batırmış bu dönitz... az mıdır?[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki: bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 denizaltıların ticaret gemilerini batırması suç değildir, zaten görevleri o dur. Döntiz hakkında Nüremberg mahkemelerinde bu yönde bir suçlama yapılmıştır ticari gemileri batırdın diye ama şahit olarak katılan Amerikan Pasifik Donanması Amilari Nimitz'in de bunu kendileri dahil bütün devletlerin uyguladığı zaten denizaltı savaşınında bu olduğunu belirtmesi sonucu o suçlama düşmüştür. Aynı şekilde bir sürü başka saçma sapan şeyden dolayı da suçlamışlardır örneğin askerlerini savaş öncesi savaşa hazırlamak gibi. Şaye bu suçlama kabul edilse idi dünya üzerindeki işini yapan bütün komutanların suçlu olması gibi saçma sapan bir durum ortaya çıkardı, o sebepten o da düşmüştür. Gelelim alman donanmasının işlediği tek savaş suçuna, Heinz Eck komutasındaki U-852, 13-14 Mart 1944 gecesi batırdığı SS Peleus gemisinin mürettebatını öldürmüşlerdir. 6 yıl süren bütün savaş boyunca alman donnamasının adını lekeleyen tek olay budur. Zaten Eck ve olaya karışan iki mürettebatı savaştan sonra idam edilmişlerdir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 hmm... annadım. o halde 2. dünya savaşında iki taraf da aynı suçu işledii için suç ortadan kalkıyo yani... tamam o zaman. peki müttefikler hiç yapmamış mı bu annattığın gibi bişi? bu arada yanlış anlaşılmasın laf ebeliği yapmıyorum anlamaya öğrenmeye çalışıyorum.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki: bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 İki tarafta aynı suçu işlediği için değil, denizaltı savaşı bu olduğu ve o gemilerin düşman için savaşı devam ettirme aracı olması sebebiyle suç olmuyor. O gemilerde her türlü silah yakıt asker, her türlü askeri malzeme taşınıyordu o sebepten bir savaş gemisi vurmak ile bir ticari gemi vurmak arasında askeri anlamda hiç bir fark yoktur. Ayrıca daha öncede belirttiğim gibi o ticari gemilerde ayrıca düşman gemilerine karşı kullanılmak üzere silahta vardı. Örneğin batırılan Laconia'da 120mm lik iki top, 38 ve 76mm'lik 12 uçaksavar bataryası mevcuttu. Amerikalıların işledikleri suçlar hakkında çok ama çok az kayıt var zira kazanan taraf onlar kaybedenler ise almanlar ve japonlar. Şayet Nüremberg mahkemeleri değilde New York mahkemeleri kurulmuş olsaydı eminim bugün onların hepsini fazlası ile biliyor olurduk.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 tarihi daima kazanan taraf yazar...[signature][hline]ben-olm nooblara yazık deelmi,reskill çme lan çolouğa çocuğa,yiyosa gel ban karşı dur! eragset(eraq)-çekerim lan,dirilmeselrmiş,kim dedi onlara oyunu bilmeden gelsinler buralar noob lara olum,nooblar lame,olm sende lamersin seni kesecem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 gec fedo gec hala kasiyosun denizaltinin dogasi budur ile olmaz bu is. eger denizaltinin dogasi o ise yuzey gemilerinin de dogasi budur. long lance ile 30 kmden torpil atan japon destroyerleri vardi o zamanlar. sen nasi riske atarsin kendini kabak gibi filo basi olarak.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 fedaykini haklı bulduğumu belirtiyorum. alman deniz kuvveteleri çok da şerefsiz değilmiş 2. dünya savaşının diğer öğeleri ile kıyaslanınca.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki: bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 evet ayni sekilde ingiliz deniz kuvvetleri de cok serefsiz degil diger ogelerle kiyaslaninca.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2004 komik savastaki askerlere insan oldurduler diye insanlik sucu islemisler muamelesi mi yapalim anlamadim ? o denizaltilar insan oldursun diye yapilmis icinede adamlari insan oldursun diye koymuslar . gemiyi batirmak suc degil ama icindekileri kurtarmamak suc? kurtaran insanlik yapmistir kurtarmayan insanliga karsi suc islemis degildir .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 hikaye güme gidiyo... fedo bitirsin sonra tartışın ya...[signature][hline]rtc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 yüzebilir durumdaki geminin mücadeleye devam edebilir haldeki mürettebatı ile savaşmak normal bir durumdur batan bir geminin denize düşmüş personeline bilerek zarar vermek savaş suçudur. batan geminin personelini kurtarabilecekken kurtarmamak son derece göreceli bir kavram olduğundan resmi olarak savaş suçu değildir ama gayrı resmi olarak vicdanen suçtur. bu arada bu hafta artık bitirmeyi planlıyorum yazı dizisini, merak etmeyin bitirmeden gitmek yok :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 abicim haaaala kasiyosun haaala kasiyosun. batan geminin denizdeki personeline bilerek zarar vermekmis. gemi calistirmis pervanesini gidiyor be tufekle ates mi acmislar da zarar vermekmis. e o zaman batan gemilerdeki denizciler bundan sonra dusman gemisinin kic tarafina yaklassin, boylece karsidaki gemi motorunu calistirip manevra yapamasin savas sucu olur diye. bu sayede denize dusenin karsi tarafi rahatca avantaj kazanabilir. supper mantikmis.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Unity bir seferde itiraz etmiş olmak için itiraz etme allah aşkına. Burada yazdıklarım genel yaklaşım Bismarck ile alakası yok. Bilerek zarar vermek ateş edip öldürmek vs. Bismarck olayı ise ikinci gruba giriyor bence. Bence ingilizler onları bilerek ölüme terketmişlerdir başkasına göre zorunluluktan. Bu olaya hangi açıdan baktığına göre değişir. Pervane olayını söylememin sebebide kurtarmaya ne derece yakın olduğu halde kurtarmadıklarının delilidir. Öyle çok uzakta olan adamları bırakmamışlardır, gemiden sarkan halatlara tutunan adamları denizin ortasında bırakıp gitmişlerdir olay bu yoksa benim de "hadi şunları bir biçelim" diye bilerek gemiyi üstlerine sürdükleri şeklinde bir iddiam yok.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 eger senin dedigin gibi bilerek oldurme ise NEDEN o kadar adami kurtardilar ? peki denizdeki adamlari kurtarmak icin denize atlayan ingiliz denizcilerine ne diyeceksin ?[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 unity hep tersten okuyorsun ben bilerek öldürme demiyorum, ölüme terketme diyorum. Bu ikisi teknik olarak çok farklı iki şeydir. Evet suya inip elleri kopmuş ve gemiden sarkan halatı dişleri ile yakalamış bir denizciyi kurtarmak üzere bir ingiliz denizcisi suya atlamıştır ki adı da Joe Brooks'dur. Geminin bir anda hareket etmesi sonucu başarılı olamamış ancak kendisini kurtarmayı başarmıştır. Bu hareketi ödüllendirilmişmidir, hayır. Tam tersine hareket emrini veren Dorsetshire'ın kaptanı Benjamin Martin tarafından oda hapsi ile cezalandırılmıştır. Belirli gruplar arasında bir tür ismi konulmamış, yazılı kuralları olmayan gönül bağları vardır. Bunların başında da denizciler gelir. Her ne kadar birbirleri ile savaşıyor olsalarda karacıların tersine denizciler birbirlerini daha çok anlarlar, aynı özlemleri çeker aynı zor şartları paylaşırlar. O sebepten şayet izin verilse idi bir çok ingiliz denizcisi daha alman arkadaşlarını kurtarmak için denize atlar ve canla başla uğraşırlardı bundan eminim. Ancak burada sorun denizci olduğunu unutmuş olan üç beş kişiden ve bunların başında da Dorsetshire'ın kaptanı Benjamin Martin'den kaynaklanmaktadır. Burada suç bütün İngilizlerin değil kaptan Benjamin Martin'in dir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 simdi abi RESMEN CIFTE STANDARTLISIN hartensteinin hareketi odullendirildi mi de ingiliz denizcinin odullendirilmemesini bir polemik olarak ortaya atiyosun ? daha once hartensteinin hareketini tum alman donanmasina mal edivermistin. simdi neden ingiliz denizcinin hareketini tum ingiliz donanmasina mal etmiyorsun ? tehlike vuku bulunca pervaneleri calistirip gitmek bilerek olume terketmekse gemiye torpili cakip zktirolup gitmek neye terketmek ? sen hala solun solu orgut propaganda mantigi dusuncesinden kurtulamamissin. senin amacin bir seyi yuceltmek digerini karalamak. bunu yaparken de aynen solun solu bu degerli orgutlerin yaptigi gibi cifte standart uyguluyorsun ki amaca ulasabilesin. ama COK goze carpiyor. allahtan forum tarihinde ilk kez bir olayda sucu ingiliz kaptanina attin da tum ingiltereye mal etmedin. ama senin emrine 3-4 bin kisi tasiyan 2-3 gemi verilseydi de sen de o pozisyonda olsaydin acaba ne yapardin. 3-4 bin kisiyi de suya batirir miydin torpili bekleyip.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 UNITY TARİHİ GERÇEKLERİ AMERİKA LEHİNE SÜREKLİ ÇARPITAN ESAS ÇİFTE STANDART UYGULAYAN KİŞİ SENSİN Sen demişsin ki ingiliz denizciler suya atladı almanları kurtarmak için bende demişim ki evet suya atlayan bir kişi oldu ama o da yönetim kademesince cezalandırıldı. Hartenstein'in olayını tabii ki alman donanmasına mal ederim zira koca harekatı durdurup o süre zarfında bir sürü gemi batırabilecekken hayatlarını tehlikeye atıp bizzat Doenitz'in emri ile U-506 ve U-507'yi bölgeye sevketmişlerdir. O operasyon bizzat Alman donanması tarafından başlatılmış, geliştirilmiş ve sonuçlandırılmıştır. Bundan en altından en üstüne bütün donanma personelinin gayreti ve onayı vardır. Buna amerikalıların cevabı ne olmuştur, hava kuvvetleri üst kademeden gelen emirle kurtarma harekatına katılan gemileri bombalamış ve yüzlerce kazazedeyi öldürmüştür. Bismarck olayında da o insanları denizde bırakma emrini veren kişi sıradan bir kişi değil ingiliz donanmasının şerefli! bir kaptanıdır. Ayrıca bu sol propaganda laf ebeliğini bırak artık komik olmaya başladın. Radikal sol görüşlü birisi senden daha beter benim üstüme çullanırdı bu yazılanları okuyunca "vay efendim sen aşağılık faşistleri mi savunuyorsun" diye. Her işine gelmeyen yazıya sol zırvalar demekten vazgeç zira bu yazılanların solla uzaktan yakından alakası yok. Ancak senin yazılarına bakınca tam bir sağ amerikan faşisti zırvası olduğu izlenimi çok rahatlıkla çıkıyor. Amerikayı her şart altında savunman bunun çok açık ve net bir kanıtı. Kraldan daha çok kralcı olduğunu buradaki herkez biliyor. Daha öncee söyledim şimdi de söylüyorum, alman donanması hiç bir kurtarma harekatına katılan gemiye saldırmamışlardır o sebepten kendi adamlarını kurtarmaya çalışan gemilere saldırmayacakları gün gibi ortadadır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 yaw ne sinirleniyorsun arkadashim konushuyoruz $urda sadece. bakiyom bakiyom yazdikhlarina hala daha bana ayar vermeye cali$hirken yine cifte standart yapiyosun. demi$sin hartensteinin anisini tum alman donanmasina mal ederim. donitzin italyan savas esiri batirdik, italyayla ili$hkilerimiz kotu olucak diye g.tunun tutusup da heriflerin kurtarilmasini emretmesini abartip abartip ortaya tum alman donanmasini aklayan bi$hey olarak sunuyorsun. e o zaman bu gururlu donanma her ay batirdigi 200 bin tonluk geminin murettebatini niye kurtarmiyordu $erefli $erefli ? ha ? biz hartensteinin hareketi bireyseldir, istisnadir dedik sen almanlara mal ettin. ayni hareketi ingiliz yapti o bireysel oldu sadece. i$hte cifte standart BU. cifte standart oyle sen amerikan fa$histi hede hobolo diye siyasi soylemler yaparak olmaz. bir yerde 2+2=4 derken diger yerde 2+2 yi 3 yaparak olur. sen bunu yapiyosun iste. ben bakiyorum senin soylemlerine ve argumanlarina hep solun solu goruyorum. ne goruyorsam da onu anlarim. sen nashil ki bana bakinca 'sag amerikan fa$histi' anliyiveriyosan ben de bakiyorum ve solun solu orgutsel propaganda izleri goruyorum ve ne gordugumu anlayacak kadar gordum gecirdim. bana masal anlatma yani.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 senin o hiç sinirlenmemiş çook sakin hiç bağırılmayan yazından sonra aynı üslupla cevap vermemi neden yadırgadın hiç anlayabilmiş değilim. İtalya ile işikiler kötüleşecek diye bir durum yok. Almanların ikinci dünya savaşında İtalyanlar ile aramız kötüleşecek endişesi ile hareket ettikleri zaten görülmemiş bir olaydır. Tam tersi olsa biraz daha mantıklı bir iddia olacaktır da bunun uçar tutar yanı yok. Ayrıca Hartenstein'in kurtarmaya başlamasındaki ana faktör gemideki ingiliz sivillerdir. Hartenstein ikinci kaptanı Mannesmann'a şunları söylemiştir; " Kadınlarla çocuklar olmasa, İtalyanlara rağmen bu olayda daha soğukkanlı bakabilirdim. Onlar ne de olsa askerdir. Ama bu suçsuzların yüzünden hayatımın sonuna kadar vicdan azabı çekeceğim." Ayrıca ingiliz ve polonyalı nöbetçiler aşağı bölümlerde kapalı tuttukları italyan esirlerin kapılarını gemi batarken açmadıklarından zaten büyük bir kısmı gemi ile denizin dibini boylamıştır. Ancak bir bölümdeki esirler kapıyı kırıp onlarında bir kısmı çıkmayı başarmıştır. Ayrıca bazı esirlerde onları geri sokmaya çalışan askerlerin yol açtığı süngü yaraları olduğu toplama işlemi sırasında tespit edilmiş ve ifadelerde de yer almıştır. Daha öncede belirttim denizaltı savaşında normal olarak kimse kurtarılmaz. Bunu amerikalılar bile kabul ederken senin kabullenememen beni hiç şaşırtmıyor nedense. Daha öncede belirttiğim gibi kraldan çok kralcı olmanın sonuçları bunlar. Bir olayda bütün donanma en üst rütbeli kişisinden (Doenitz) en alt rütbeli erine kadar çalışmış ve insanların kurtarılması için seferber olmuş, diğerinde ise en alt rütbedeki bir er uğraşmış ama ona da üst rütbedekiler engel olmuş. Bu ikisini bir tutmak, işte bu çifte standardın göstergesidir. Bir yerde iki artı iki dörtken sen diğer yerde 1-10'da 4 dür diye tutturuyorsun sırf amerikalılarının her zaman olduğu gibi ne derece haklı, onların savaştığı yerlisinden almanına herkezin ne derece aşağılık insanlar olduğunu ispatlamak uğruna.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 ehehehe bak bak yine cifte standart. hep bana hep bana. italya ile iliskiler kotulesecek diye bir durum yokmus. sen dogu cephesinde onca italyan savastir, onca romen savastir, boyle bir olayi yap adamlar olsun, sonra muttefik ucaklari sayfa sayfa el ilani atsin dogu cephesinde de aynen normandiyada yaptiklari gibi. nasil yokmus tabi ki var. denizalti savasinda normal olarak kimse kurtarilmaz olayini sen bismark olayinda ingilizleri karalamak icin icad ettin. denizalti savasinin 2. dunya savasi basinda da almanlarin da uyguladigi kurallari vardi, ve almanlar bunlari uygulamamayi sectiler. ha eger bu savasin gerekleri ise o zaman bismark olayi da savasin gerekleri. kimin bomba ve torpil tehdidine ragmen denizden adam toplama zorunlulugu olmus da ingilizlerin olsun. ayrica ALMANLAR da bismark olayinda aynen amerikalilarin denizalti savasina itiraz etmedigi gibi itiraz etmemis sen niye ediyorsun ? kraldan cok kralci ehehehehe iste bu o. arkadasim sen + olursan ben - olma hakkini elde ederim. sen - olursan ben de + olma hakkini elde ederim. sen ottan b.ktan her olayi bati dunyasina b.k atmak icin kullanirsan ben de o ottan b.ktan her olayda tam tersini yapma hakkina sahip olurum. eee ama cifte standart kavrami bunun normalligini ya da senin yaptigin seyin anormalligini anlamana musaade etmiyor tabi. senden beklemiyorum boyle bir algi. anca iste 5-10 sene sonra.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 İstediği kadar ilan atsın ne olacak bende yarın gider istiklal caddesinde el ilanı dağıtırım hedede hedödö diye ne alakası var yani. Olayın italyan esirleri ile alakası olmadığını ve bu durumun ilişikilerini etkilemeyeceğini sende bal gibi biliyorsun da işine gelmiyor olay bu. Denizaltı savaşında kimse kurtarılmaz olayını ben icat etmedim ki bunu Amerikan Pasifik Donanması Amirali Nimitz'de söylemiştir. Tabii ki ben Nimitz'den daha yaşlı isem ve onun da akıl hocası bensem o ayrı :) Aynı şekilde bu gerçeğin farkında olan amerikalılarda sadece daha fazla gemi batırmaya bakmışlardır. Peki amerikalılar batırdıkları gemilerin mürettebatını hiç mi kurtarmamışlardır. Denizaltı ile batırdılarsa hiç bir zaman kurtarmamışlardır. Bu kurtarma işlemi sadece su üstü gemileri ile yapılır, aksini savunmak deniza savaşı hakkında hiç bir şey bilmeyip sadece atıp tutmak anlamındadır. Bismarck olayında daha öncede belirttim şimdi de söylüyorum, onların bismarck mürettebatını kurtarma şansları vardı ama bunu değerlendirmediler. Bu bir seçimdir ama bu seçimleri dolayısı ile alkışı haketmedikleri de son derece aşikardır. Nerede almanlar itiraz etmemiş, İspanyollar bile durumu kınamıştır bölgeye arama kurtarma gemisi gönderdikten sonra. Almanlar hayli hayli bu duruma itirazlarını sunmuşlardır. Hartenstein olayında da amerikalılar bombalarken arama kurtarma işlemine yardım etmeye Fransızlar gelmiştir. Aradaki + - farkı nedir biliyormusun unity, sen doğru olup olmaması ile ilgilenmiyorsun sadece birisi + demişse konu ne olursa olsun - diyorsun. O sebepten millet sana muhalif diyor, ota boka itiraz diyorsun diyor. Bu senin için bir yaşam tarzı olmuş o sebepten aradan 10 değil 100 yıl geçse değişeceğine ben pek imkan tanımıyorum ne yazık ki.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 evet boylece tum tarih gibi 2. dunya savasi tarihini de sadece keyfine gelen kaynaklardan takip etmis oldugunu ogrendik. senin kucumsedigin o el ilanlari bati cephesinde bir cok alman birliginin teslim olmasini sagladi. abicim hala ayni seyi donduruyorsun bismark olayinda da, normal tabi rolantiye taktin kafayi her zamanki gibi ama bir daha ozetleyeyim belki abyssinden cikmana yardimci olur : 1 - denizalti savasinda eger uyarmadan gemi batirip zittirip gitmek normalse o zaman donanma savasinda gemi batirip gitmek de normaldir. 2 - eger nimitzin alman denizalti taktiklerine itiraz etmemesi bunlari legalize kiliyorsa almanlarin bismark olayina itiraz etmemesi da onu legal kilar burada itirazdan kasit savas sirasindaki itiraz degil, sonrasindaki itiraz olabilir. cunku savas sirasinda da ingilizlerden tut da gemisi batirilan tarafsiz diger ulkelere kadar HER ulke almanlarin denizalti taktiklerine itiraz ediyordu. simdi oraya girersen fedo cikamazsin uyarayim. sen de su farki bilmiyorsun ki fedo sen aslinda benimle degil kendinle tartisiyorsun, cunku ben senin argumanlarini kullaniyorum, ayni islemleri yapiyorum sadece degiskenleri degistiriyorum. o yuzden eger sen ayni islemi her zaman dogru uygulamazsan o acigini aynen senin isleminle ortaya koyarim. 2+2=4 deyip 4+3=6 dersen ben gelirim alirim toplama islemini 1 le 2 yi toplarim 3 derim 4 le 5 i toplarim 9 derim sen de surekli boyle burada yaptigin gibi bir argumanini desteklemek icin isi uzatip durursun, bolgeye arama kurtarma gemisi gonderen ispanyollardan bahsedersin karsindaki de almanlarin uyarmadan batirdigi tarafsiz savas gemilerine itiraz eden tarafsiz ulkelerden bahseder. ha o gemiler muhimmat tasiyordu dersen karsindaki de o zaman bismarktaki adamlar da askerdi der. yasam tarzi ? 6-7 browser penceresinin arasinda bir alttab cekiyorum bir mesaj atiyorum cok kasiliyorum saniyorsun herhalde ki yasam tarzi diyorsun. suraya bi 300-400 karakter yazivermek bir is degil. harbiden bakiyorum da, enteresan, sen de surekli buradasin galiba ha ? allah allaaaaaaaaaaahhhhh niye ki ?[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar