senko Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 dun sinavdan sonra farkettim ki hakketen zayifmisim ben bu konuda. Simdi de inat ettim gelistircem kendimi diye ama nasil caliscagimi bilmiyorum bu meretlere. 6-7 patterni biliyorum ama nasil diyim, sadece uml'lerini ve ne is yaptiklarini biliyorum, ama atiyorum abstrac factory pattern'i x uygulamasinda kullanmislar bana bu y uygulamasi icin de kullan dediklerinde apisip kaliyorum. ornekler biraz farkli olsun o patterni kuramiyorum yani, hatta hangi patterni uygulayacagimi bile secemiyorum tam olarak. Sizler nasil calistiniz nasil gelistirdiniz kendinizi software patterns konusunda aliyim onerilerinizi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Bence kullanmadığın şey aklında kalmaz öğrensen de. Projenin birinde elemanın biri çıkıp şurda şu patterni kullancaz/kullandık deyince oturup öğreniyorsun mecbur. Bir iki kere daha kullandın mı ya da gördün mü oturuyor. Onun dışında başkasının kodunu okurken de dikkat çekiyor. Ne olup bittiğini anlamaya çalışırken öğreniyorsun. Kitaptan ya da siteden öğrenceksen de ne yaptıklarını anladıktan sonra "niye kullanılır ki bu" diye sorman lazım kendine. Neden kullanıldığını anlayıp sonra örnekler üzerinde kullanırsan oturabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 goz yasartici ogrenci ornegi. sinavdan sonra ogrenme istegi olusuyor falan. =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 ahah onunda etkisi var, daha dogrusu ulan ben biliyom patternlari diye geciniyordum, sinavda bildigim orneklerden farkli seyler cikinca apisip kaldim, factory kullanilcak yerde composite fln kullanmisim vs, boyle bildigini zannedip bilmedigini ogrenince daha kotu oluyor insan. Ama hakketen hakim olmak istedigim konulardan birisi bu. peki mirage pattern kullanilacak ornekleri nasil bulabilirim? kafamdan mi uretcem hep soyle bisi yapiyim ama su patterna uygun olsun diyerekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
narsor Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 ogrenmek istedigin pattern'in avantaj/dezavantaj olarak ne sundugunu ogren, kullanilmasaydi nasil yapilirdi bu is diye dusun, hatta ornek kod yazmaya calis adam gibi programci olucam diyosan. Yok sinifi gecicem diyosan salla, internetten search et oku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 En basta kendini avutma tekniklerine calis, ne yazsam bir pattern e denk geliyor ki zaten cumlesini benimse. Elimi sallasam bin pattern diyerek de ego nu besle buyut :) Bunlari yaptiktan sonra mahserin 4 atlisinin Design Patterns kitabini edinip calismaya basla, gerisi is yerindeki abi diye hitab edilen sahislarin code larini okudugun zaman gelir. Edit: Design patterns ile Clean Code kitaplari birlesince voltran olusuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 patternsin kuran-i kerim'i elimde zaten :) ordan basla diyorsun yani ilk sayfadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Ben pek okumadım ama duyduklarıma göre o kitap ağırmış biraz. Elemanlar paternlerin babası olmalarına rağmen anlatma konusunda en iyisi değillermiş. En azından seviyesi ağırmış falan. Var mı bu konuda detaylı bilgisi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 ne kadar agir bilmiyorum, kitap var ama irdelemedim pek. Yalniz ilk sayfasinda kocaman OOP'ye iyice hakim olmayana gore degildir bu kitap diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 pattern ogrenilmiyo sen programlama dilini ogrendikce mantigina gore yazdigin proje o patternlerde birine giriyo farketmeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 farkederek sokmak istiyorum iste :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 reyou said: pattern ogrenilmiyo sen programlama dilini ogrendikce mantigina gore yazdigin proje o patternlerde birine giriyo farketmeden. Paternler takım içinde iletişim için kullanılıyor. Döküman yazarken, birine anlatırken, başkasının yazdığını ya da anlattığını anlamaya çalışırken "şurda şu paterni kullandık" denildiği zaman "ha ok" deyip geçebilmek amaç. Yoksa hiç kimsenin kullanmayacağı bir iki kişilik projede istersen bütün programı tek satırlık brainfuck koduyla yaz kimsenin umrunda olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 OOP dedigimiz seyi 10 yil C yazip ardindan gecis yapmis abiler oturup incelemisler zamaninda, haa e iyiymis diip kullanmaya baslamislar. Artik yeni jenerasyon zaten OOP olarak ogreniyor herseyi yani kitabin girisindeki pre req OOP eye hic takilmayin. Object nedir, Inheritance nedir, Polymorphism nedir vs. gibi kavramlari zaten biliyorsun yada bilmedigini zannediyorsun ama OOP in kucaginda dogdugun icin 'icindesin' ve biiliyorsun. Bu yasima geldim (30), daha hala zort pattern port pattern dendigi zaman neydiki o diyorum ilk saniyede sonra haa evet dogru diyorum en kotu ihtimal de bahsedilen code a baktigim da hatirliyorum. Genel de strike force tadinda calisan insanlar, yani tek basina az zamanda cok ama kirli code yazan ve is bitirenler code larinin icine tonla comment yazar. Comment lerin baslarinda kullanilan design pattern ve notationlar mevcuttur. Illa team work yapmak zorunda degiliz pattern kullanmak icin, bizden sonra gelecek olan garibanin code u maintain edebilmesi ve rahat okuyabilmesi icin oncellikle kullaniriz. Tabii sigara cay molasinda epic code geyiklerinde de tonla hava atmak icin de jargonlara hakim olmak sart puah :D Simdi cok kasma, kitabi roman gibi oku, dersi gecebilecek kadar da katki saglamaya calis kendine. Is basi yapinca tikir tikir yazican bilicen sende hayret edicen durumuna ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 bende bu pattern işinde resmen gg yim.abstract olacak yerlere saçma sapan pattern diyebiliyorum ya da composite olacak yere anlamsız patternler sıkabiliyorum.okulla alakası cidden yok,ama okul sonrasında düzgün,anlaşılır kod yazabilmek için çok işime yarayacak bir konu.her türlü yardıma bende açığım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2010 ben de hic hatirlamadim mesela simdi, ya ogrenmedim, ya tamamen kafadan silmisim asdfsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar