Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arms Vs Fury (PvP)


solidhammer

Öne çıkan mesajlar

Wotlkun ortalarından beri hep fury ile pvp yaptım mobiltysi çok yüksek hasarı bana göre armstan daha yüksek ama Hala anlıyamıyorum neden insanların Arms takıntısı var illa pvp için. Arms başarılı gerçekten ama mobilitysi furye göre düşük ki melee classız.

Tamam 1.5dk da bir bladestorm mobilty sağlıyor ekstra ve combatta charge atabiliyoruz ancak 20 saniye cd ve 1.5 snye stun. Intercept ise 30 saniye (4 parça pvp gearıyla 25)

Fury de ise 15 snyede 1 intercept var 30 saniyede 1 de cd sini sıfırlıyabiliyoruz Chargeı sadece combat başında atıyoruz genelde yani genelde reletaion hariç sadece Deffansive stance ve Fury arasında stance dance yapıyoruz. Arms ken 3 stancei de kullanmalıyız. Zor olduğu için söylemiyorum zaman kaybı yaratıyor.

Fury bikere özellikle magelere olmak üzere casterlara göre daha başarılı bana göre.

Armsın 45 saniyede bir 5 saniye ekstra stunı çok güzel evet ama furyde her 15 saniyede + bu 15 saniyelerin 2 sinden birinde ekstra 4 saniyelik stun olan intercept var.

Benim gördüğüm avantaj ve dezavantakları yazarsam:

Arms: Overpower ile yüksek crit şanslı bir strik var e rogue a karşı çok etkili (fury rogue karşı daha zor armsa göre) 5 saniyelik stun var her 45 saniyede ve fury gibi yüksek hit kasmak gerekmiyor single 2H a.

Fury: Mobility daha yüksek bana göre yukarıdaki saydığım nedenlerle. Hit rating çok gerektiriyor beyazlar misslerse acı çektirebiliyor pvpde ancak misslemezsede oldukça sağlam burst yapıyor. Intercept vs yukarıda saydım mobiltyle alakalı. 30 saniyede 1 intercepti sıfırlamakla kalmıyor root/snareden de çıkabiliyoruz. İlk tier setlerde catada stat sıkıntısı çeken warrior ile fury oynamak biraz daha zor ancak özellikle arenada recklesnes + deathwish açıp (uygun zmnda tabi bunları açtığımızda stun/hex vbz yiyip bizde sağlam buke yiyebiliriz :P) colossus patlatıp ragingblow + heroic strike üstünede bloodthirst le 3 vuruşu 1.5snyede full crit olarak yaptığımızda inanılmaz bi nuke oluyor. Furyde Stance dance da daha az.

Eklenicek şeyler vardırda sormak istediğim şu bişeylermi kaçırıyorum Armsın furyden daha çok tercih edilmesi konusunda pvp de yoksa Arms bir tabu mu olmuş insanlarda, beni aydınlatırsanız sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birde bu miss konusunda qq yapan çok insan var ancak şunu göremiyorlar ister pvp ister pve olsun. Çünkü bazıları okadar hit kasıcağıma arms oynarım ilk tierlerde pve de bile diyor. Basit bir hesap örneğiyle açıklıyayım. örneğin elimizde speedi 3.6 olan bir silah var ve beyaz vurduğumuzda atıyorum 30 rage veriyor arms isek %25 fazla olmak üzere 37.5 veriyor her 3.6 saniyede her 3 saniyede de 1 rage geliyor 40.5 gibi bi rage oldu diyelim saniye başına 11.25 bir rage çıkıyor armsta hit capte.

Fury de ise 2x 2H silah aldığımızı düşünelim 3.6 hızlı ve 30 rage veren (offhand 15 rage oluyor) ne yaptı 3.6 saniyede 45 rage. Şimdi gelelim hit miss olayına %27 gibi bir miss şansımız var hiç hit olmadan extra. Diğer statlardan aşırı düşürmeden bunu pvp gearında %15 e çekmek kolay. Birde her crit ardından talenttan gelen %25 hastemiz var. ne yapar 45 +%25(haste) -%15(miss) 48 rage gibi birşeye denk geliyor buda saniyede 13.3 rage ediyor. Yani furyde gelen rage ztn fazla olduğu için miss şansı bukadar yüksek bırakılmış.

Tabi ekstra skilleri saymıyorum Armsta Deadly Calm ile 10 saniye endless rage ve 10 saniye sonrası 100 ragele genelde devam olayı var ama 2dk cd. Furyde ise shoutlar 1dk yerine 30 saniye ve fazladan 10 rage veriyorlar.

Miss şansı yüksek olan furynin pvp yapması mantıksız gibi mi gözüküyor acaba diye düşünmüştüm ama bu çıkardığım tabloya göre böyle bir durum yok. Ancak tabi şöyle bir olay var tabi tam ragein gerekli olduğu anda miss çıkarsa kötü oluyor ancak diğer türlü daha yüksek rage geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

arms dedicated pvp ağacı, fury değil
deal with it


iyi de niye işte Arms ftw @ pvp demek kolay da niyesini merak ediyorum. Yada fury her koşulda daha iyi fln da demiyorum. Bi gösterge olamaz belki ama cata betada 2. hafta önce aynı gearlı arms warriorlardan birine bile duelde yenilmedim 20 duel fln yapmışımdır armsa karşı. Magelerle olan duellerde %50 başarı oranım var ama aynı magelerle duel atan armsların pek yendiğini göremedim. Benim pvp skilim yada oynıyan adamların pvp skili tartışılırda fury çoğu fightta daha güzel geliyor bana tek problem dediğim gibi rogue a karşı daha zayıf armsa göre.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

throwdown, bladestorm, second wind juggernaut vs


Second wind'ı furyde de alabiliyorsun Bladestorm desen onun yerine daha kısa cdli 30 saniyede bir olan ve interceptin cdyi sıfırlayan Heroic fury var. Throwdown etkili evet onu söyledim ama daha sık intercept atabiliyorsun furyde 4 snye stun olarak Juggernaut ise 20 saniyede 1 charge atmanı sağlıyor, ve mortal yada overpower %25 daha yüksek şansla critliyor 1 defalanıda Raging blow mortalı ezer yani hasar olarak. Zaten dmg konusuna değinmedim daha çok takıldığım mobilty ve karşındakini kitleme olayı.

Bilmiyorum dediklerin armsı daha güçlü yapabilir ama beni tatmin edici cevaplar değil. Herneyse ilgilenen kendi görüşünü yazsın her cevaba cevap yazmıyım ben :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1h da şöyle bir problem var evet tüm hasarlarını %15 artırıyor ancak Gerçekten büyük bir stat farkı var silahlar arasında ki stat sıkıntısı aşırı çekiyor catanın başında warrior

Bknz:
http://www.wowhead.com/item=64885
http://www.wowhead.com/item=64377

2 şer silahtan hesapla aradaki farkı.

Ayrıca raging blowda 1h ile daha az vuruyor

He raging blowun öneminide şöyle açıklıyayım 3k ressilence'a 30k+ crit çıkıyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hız başına düşen rage aynı ayrıca ilk critinin ardından haste %25 artığından okadar da yavaş vurmuyorsun, ve combatın başında extra rage için direk 30 saniyeli cdli commanding shout attığından devamında da biraz beyaz vurmayı başarırsan rage sıkıntısı olmuyor nerdeyse heroic strike spamlasan bile. Bide şimdi aklıma geldi bu %25 haste 1.5snylik gcd yide düşürüyor dimi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Unshackled Fury
Increases the benefit of abilities that cause or require you to be enraged by 37.6%. Each point of Mastery increases enrage effects by an additional 4.70%

betadaki gearla biraz reforge yapıp kıstığım masteryle yani az olan masteryle fury de bu effect %50ydi.

Şimdi bu ne işlere yarıyor söliyim belki farkında olmayanlar vardır bikere Enraged Regeneretion %30 heal verirken hoop %45 e çıkıyor.
sonra her vuruşta %9 şansla enraged olup %10 dmg buffı olayını %13.5 şans ve %15 hasara çıkarıyor.
Death wish hasar artışını %20den %30a çıkarıyor.
Ve son olarakta Raging blowun skill fatinde görünen %110 hasarını diğer bufflarla birlikte %175 weapon dmg'e çıkarıyor 2x2H la vurulan bu skillin nası can yaktığını varın siz düşünün.


Armstaki olayda sadece şans olarak fazladan Yellow dmg vurmanı ve colossus smash reset şansını artırıyor. Şans işi şeyler benim bildiğime göre çokta pvp ye göre değil. Çünkü zaten pvpdeki combatlar çok büyük bir değişken iken birde şans faktörünü araya katmak olumsuzluklara yol açabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok fazla konuya hakim olamadım ancak ben şuradan bir giriş yapayım, cataclysm raid videolarını izlerken arms warriorın mastery bonusunun damage listesinde 2.sırada olduğunu gördüm bir çok kez hemde, buradan mastery olarak armsın masterysinin fury kadar iyi olduğunu hatta pvp için burstun önemli olduğunu hatırlatarak bu şans faktörünün büyük önem kazandırdığını söylemek isterim. ikinci olarak aslında dance stance furye göre daha az yapılıyor armsda. pummel battle stance de kullanabiliyoruz ve shield reflectde battle da kullanılabiliyor bu fury de mümkün değil. ilk başta şunu söylemek isterim fury battlegroundlarda resmen eziyor buna bende katılıyorum. birde mobiltye yarar sağlayan cc bakımından armsda imp hamstring önemli rol oynuyor pvp açısından. getiriler götürülerinden ziyade bana göre iki specde hem pve hem pvp açısından çok çok zevkli oldu. bence cataclysm değişiklikleriyle warrior her açıdan kazançlı oldu oynaması. lakin lanet olsun frost magelere :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

solidhammer said:

Marty said:

furious attacksin yuzdesi kac? daldigin adamin ustunde heal reduce tutabiliyo musun fury olarak?


33% with a 3.6 Wep yani charge atıp 2 beyaz + (colossus/bloodthirst) + heroic strike ile 4 vuruş yaptığında %100 debufflıyorsun


şu noob'a bu iki konuşmayı açıklamak isteyen war mı?

1- Heal Reduce Fury'de hangi ability ile sağlanır?
2- Beyaz nedir?
3- %100 nasıl debuff'lıyorsun?

Fury, fury diye bağıranlar yüzünden fury'ye geçtim. Yok abi beceremiyorum, acayip dövüyolar beni :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bende aktif warrior oynuyorum ama asla 2hd silah ile fury oynamam bana komik ve blizzardn yaptığı bir salaklık geliyor fury dediğin 1 hd 2 tane silahla olur benim aklım almıyor ne akla hizmet böle birşey getirdiler sırf yeni birşeyler yaptık diye yaptılar wow daki warrior ruhuna ters salak herifler gidip roguelere axe kullanabilme özelliği eklediler bunuda anlamış değilim gerek varmıdı? Ben hala fury oynamam örneğin pve de de arms pvp de arms çünkü arms oynamayı seviyorum daha doğrusu oynamak istediğim şekilde oynuyorum oynamak zorunda olduğum şekilde değil ha son talent değişimleriyle 1 hd fury de oynayabiliyorsun efektif şekilde onu denemek lazım ama asla 2hd silahla fury oynamam keza rogue ile combat axe oynamadığım gibi classın doğasına ters yani. İyi geceler =P

Birde arms ta sağlam bir stance dance ile harikalar yaparsın ama fury de anca bossa dps yaparsın ben daha öle fantastik fury warrior görmedim pvp de yani en azından cyclone da görmedim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yunusemre said:
şu noob'a bu iki konuşmayı açıklamak isteyen war mı?

1- Heal Reduce Fury'de hangi ability ile sağlanır?
2- Beyaz nedir?
3- %100 nasıl debuff'lıyorsun?

Fury, fury diye bağıranlar yüzünden fury'ye geçtim. Yok abi beceremiyorum, acayip dövüyolar beni :(


şöyle izah edeyim ;
1. Fury spec' in aşağı kısmında furious attacks talentiyle heal reduce verebiliyorsun.
2. Beyaz denilen, senin hiçbir müdahelen olmadan karakterini sadece hedefe sağ tıklayarak vurduğun hasardır. Bu hasarlar combat textinde otomatik olarak vurduğundan dolayı beyaz görünür, abilty olarak vurdukların ise sarı görünür, bunlarada sarı vuruşlar olarak da tabir edilir kısaca.
3. burada %100debuff olarak söyledikleri %100 heal reduction değil. %10 heal reduction buffını 4 vuruşta kesin veriyorsun demiş arkadaş. ki aslında 2 auto attakta bile heal reduce verilebiliyor.

Furynin 2hw getirmesi blizzardın yaptığı en güzel hareketlerden birisi bence. ki blizzard cataclysm ile beraber aslında warriorı çok güzel birbirinden ayırdı. arms; disiplin sahibi roma askeri gibi hareket edip o hazzı yaşarken(bu kişisel görüşüm dalga mahiyetinde kullanılmasın) fury nin ise tam bir barbar havasında rage' e girip pata küte atlaması herşeye ayrı bir hava katıyor. Oyun mekaniği açısından aslında ben 2 speci de hem pvp hem pve olarak kullandım. armsın oynanışı cidden benimde çok hoşuma gidiyor ama furyde two handlerle vurulan seri ve yüksek damagelerde ayrı bir motive kaynağı.

bu arada bir not düşmek isterim; fury için one hand ve two hand kıyaslaması hakkında şöyle bir örnek vermek güzel olur;

359 1hander: 462.3 dpsi varken
359 2hander: 623.3 dpsi var

varsayımsal olarak konusursak; 11k AP olan birinin = 785.7(elitistjerksden alıntı) dps sahibi olacak. buna göre

1 Hander: 1248 DPS * 1.15(talent) = 1435 dps sahibi olurken
2 hander: 1409 DPS oluyor.

çok fazla theorycraftinge girmeden single-minded fury ninde çok güzel bir alternatif olduğunu söyleyebilirim. tabiki ilerleyen tierlerle beraber statların nasıl etkilediğini düşünürsek titan's grip tekrar öne çıkacaktır diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız şöyle bi durum var 2x2h la 1x1h arasında dediğim gibi aşırı stat farkı 400str = 810+ap 200 crit 200hit kadar ve 600 stamina. Ayrıca silah çarpanı olan skiller 1h larda 2.3le mi ne çarpılıyodu 2h larda 3.4 ile gibi bişeydi yani raging blow hertürlü çok daha düşük vuruyor 2h a göre. He ileriki talentlarda yeterli hit crite ulaşılırsa bi ihtimal denenebilir Single minded fury ama şuan Bana göre 2x2H akar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...