Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ucuz External HDD

Aluriel

Öne çıkan mesajlar

nereye yazsam bilemedim. oyun bölümünde ne güzel steam indirimleri başlığı var aslında buraya da o tarz bi indirimler başlığı açılsa fena olmaz gibi.

PSU fiyatlarına bakarken tesadüfen denk geldi bu. 1TB external hdd, seagate marka. 115tl. baya uygun geldi fiyatı. vatanı sevmem gerçi ama aldım bi tane.

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38588
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

işte bi topic açılsın böyle kampanyaları paylaşsın herkes. mecidiyeköye yakın nerde var electroworld bunu iptal edip ona bakayım kampanyası devam ediyorsa.

çok mantıklı,sürüsüyle başlık açılacağına tek bi başlık altında toplanması karışıklığa engel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

yok artık leburan ceyms.

iki seri ürünü sorun çıkarttı diye orda burda çıkan dedikoduları gerçek sanmayın bu kadar.

seagate de wd de kullanıyorum, ikisinde de problem yaşamıyorum.

ama mesela samsung'un ufacık harici diskleri var, ondan uzak durun. sorun kalite değil de daha çok teknik. arkadaşın samsung haricisi bozuldu, dedim usbye çeviren devre babalara gelmiştir (diskten abuk ses gelmiyodu). söktüm cihazı, bi baktım adam diskin üzerindeki kartı direkt usb yapmış, satadan usbye çevirme falan gibi bi olay yok.

sata arayüzü olsaydı normal disk olarak takıp kurtarma ihtimalim daha yüksekti verileri, böyle imkanı kalmadı.

aklınızda olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

ama mesela samsung'un ufacık harici diskleri var, ondan uzak durun. söktüm cihazı, bi baktım adam diskin üzerindeki kartı direkt usb yapmış, satadan usbye çevirme falan gibi bi olay yok.

model olarak hangi model bu tam olarak?

samsunglari acikcasi ben tutuyorum fiyattan bagimsiz olarak 5 sene garanti verdikleri icin, hic bozulmusuyla cebellesmedim ama o acidan boyle bi detayi farketmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

icindekiler geri gelmedikten sonra omur boyu garanti verse ne olur. bir kere sorun yasamadım wd'de. o yuzden herkese tavsiye ediyorum. ama baska bir harici disk de kullanmadım. satıs rakamları ve marketlerde sayıca daha fazla olmasından da kaynaklı olarak turkiye pazarında su anda wd harici disk konusunda digerlerinden acık ara onde.
Sosyal ağlarda paylaş

maalesef olayin ic yuzu oyle degil.

mekanik disk bozulmaya mahkumdur, bozulmamis olmasi sadece sansli oldugunu soyler, bozulmayacak manasina da gelmez. hic bir onemli bilgi tek yerde tutulmaz , hele ki usb/firewire gibi bi arabirimle mekanik ve external bir birimde hic tutulmaz. Bilginin kaybolmasi ureticinin degil kullanicinin ihmalkarligidir.

wd ise her ne kadar cogu zaman tercih ettigim bir marka olmasina ragmen turkiyedeki politikasi hic de hos degil. serilerin uzerinden tek tek gecmeden ozetlersem cogu serinin garanti suresi farkli , ve top serilerinin(black) garantileri 5 sene olmasina ragmen satis yapan cogu yer, ve ustelemediginiz surece distributoru 2 sene garanti oldugu konusunda israr ediyor. ozellikle disklerini zorlayanlar ( ki performans olarak bunu vaad ediyor disk zaten) diski kucaklayinca karsilasilan tavir hos degil.
Sosyal ağlarda paylaş

bu seagatein freeagent extreme i harika bişi, temizlikçi kadın düşürene kadarda sorun çıkarmadı.
daha öncede yazmıştım bu ilk mesajda gördüğüm seagate expansion illet bişi, kardeşim garantiden değişim hakkıgelince onu almış ("bak hem bu 2tb diye"). alet ısınıyor deli yavaşlıyor, sleepe geçmiyor vs. yani bi 30 dakkada bir (yada 3 artık neye ayarladıysanız ama sleepi kapayıncada ötüyor gibi) usb tak çıkar sesi devamlı eşlikçiniz oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...