RamsesII Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Evet arkadaş chipset soğutucum gitmek üzere,yeni bi tane almam lazım.Ayrıca bu benimki sanırım kuzey değil güney köprüsü olur :) SOnuçta chipset ama.Güney köprüsü olması beni pasif soğutma almak konusunda düşündürmedi değil...Bayağı bi araştırdım.BU arada üstünde fan var chipset soğutucu olarak,aslında yeni anakart işlemci vs almak istiyorum ama çeşitli nedenlerden ekonomik olarak sıkıntıdayım bi süre daha devam etmek zorundayım bu sistemle...Anakartım asus A8N5X.Aşağıda yazdıklarımdan hangisini almam daha mantıklı olur? 1.Bu pasif soğutucu 2.Bu thermaltake fanlı soğutucu 3.Xilence diye bir firmanın fanlı soğutucusu 4.Bu da pasif soğutma Arkadaşlar benim chipseti hepsi oturur diye düşünüyorum,zira uyup uymayacağı konusunda tam bir cevap bulamadım araştırmalarımda,tüm chipsetlere uyar vs gibi şeyler söylenmiş haklarında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 anakart ısısını da 52 derece gösteriyo everest... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 xilence ve xigmatek dandik diye okumuştum bir yerlerde. thermaltake ve zalman iyidir. soğutucu olarak sadece fan mı var da bozulunca ısı artmaya başladı? yok eğer pasif+aktif varsa, yerine benzeri bir tane alman iyi olur bence. sadece fan varsa ve o bozulduysa, sadece pasif soğutmalı alabilirsin sanırım. overclockçulara sormak lazım tabii :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Tum sogutucular olur asagi yukari ozel bi tasarim soz konusu degilse. Olsa bile retention kit benzeri ufak klipsler var, onlarla tutturulabilir, problem olmaz. nvidia chipset kullaniyor board un, nforce icin pasif sogutma kullanma, onun disinda su anda piyasada hesapli olarak fazla model yok zaten, ses seviyelerine bak hangisi daha az ise onu al. Diger enthusiast seviye guney sogutucularina gerek yok pahali olmasindan kacin. baska da biseye dikkat etmeye gerk yok socket 939 icin zaten . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 sağol abi o zaman xilence i alıyorum çok kaliteli bi şeye gerek yok...Çok ses çıkarır mı sence?Bİ de nası takcaz bu fanları hiç bilmiyomki sakata gelmiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2010 fan i aldiginda uzerinde adim adim anlatim olur zaten. icinden cikmiyorsa seramik bazli thermal macuna ihtiyacin olacak, birde eski heatsink i cikarttiginda orada tortulari temizlemek icin pamuklanmamis yumusak bir bez ve kokusuz asetona ihtiyacin olacak. (isopropil alkol bulamayacagini varsayarak) xilence in sesi hakkinda bi fikrim yok, ama eski bozuk fanindan daha cok olmayacaktir, zaten ona gelene kadar kulce amd heatsink ve ustundeki fan, birde psu ortami diskoya ceviriyordur zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 baboli chipset fanını duysan kendinden geçersin manyak ses çıkarıyor :) Dİrek fan var abi chipsetin üstünde heatsink falan yok.Termal macuna bakcam.Thermaltake mi alsam acaba kafaya geldim resmen.Sorun çıkarsın istemiyorum bi daha ben...ANakart ısısı 51 derece diyo abi yuh yani...cpu ısısı 36 derece... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2010 51 tehlikeli bir sicaklik degil , ama sensorun bozulmus olma ihtimali veya yanlis okuyor olma ihtimali buyuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar