Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

windows üzerinden linux a remote desktop

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
vnc kullanılıyormuş bunun için sanırım. linux üzerinde remote desktop seçeneğinde aktif ettim orda da vnc ile başlayan bi linki gibi bişe verdi bana.
windows üzerinden vnc viewer ile bağlanmaya çalıştım ama "a socket operation was attempted to an unreachable host" hatası aldım. ne yapabilirim?

gördüğüm kadarıyla vnc server servisi çalışmıyor. start ettim ama hala stop görünüyor... :S
Mesaj tarihi:
start ettigin anda /var/log/messages a ne yaziyor onu bi paste edermisin buraya

P.S: Linux dagitimina gore degisir o dosyanin yeri, ozetle vnc baslayamadigi zaman console ve system out a yazar birseyler.
Mesaj tarihi:
console dan servisi başlatmaya çalıştığımda
" starting vnc server : no displays configured [ok]"

diye bi emsaj alıyorum. loglardan bişe çıkmadı. yazmıyo yani herhangi bi hata gördüğüm kadarıyla.
Mesaj tarihi:
gerge çok sağol
ben baya yabancı oldugum için bi how to guide ı var mı nasıl yapılacagı ile ilgili? bir de lokaldeki bi bilgisayardan lokaldeki linux a bağlanılacak. sorun olmaz di mi ?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ben kullanmıyorum remote desktop olayını.

http://teamviewer.com/download/index.aspx#downloadAreaLinux indir kurcala derim.
Mesaj tarihi:
valla nvc service çalışmadı.

teamviwer kurayım dedim ama add software e girince
"Another application is currently running which is accessing software information" diye bi uyarı veriyor ve giremiyorum.

ne yapmam lazım?
Mesaj tarihi:
nası kapatıcam?

aha terazine abandım. çalıştı sonunda :D iptables ı kapatınca vnc viewer dan baglandım. :D

iptables ı açmak istiyorum da nerden konfigürasyonu yapabilirim vnc nin çalışması için?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
iptables için en kolayından gufw kullan. rehbere bile gerek yok. Buraya bak yine de: http://blog.bodhizazen.net/linux/firewall-ubuntu-gufw/

Anlamadığım bir şey çıkarsa yaz.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
2002'den kalma Linux kullandığını unutmuşum ben. Centos 2 için yardım edemem abi. apt-get olmaz ama onda. bir yerden programı bulman lazım, hatta bulamayabilirsin bile. şuraya bakıp manuel yapacaksın öyleyse:

/etc/sysconfig/iptables bu dosyayı aç. şu satırı ekle:

-A RH-Firewall-1-INPUT -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 5901 -j ACCEPT

Hangi portu kullanıyorsan onu yaz tabii.
  • Yeni Oluştur...