kozalak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 vnc kullanılıyormuş bunun için sanırım. linux üzerinde remote desktop seçeneğinde aktif ettim orda da vnc ile başlayan bi linki gibi bişe verdi bana. windows üzerinden vnc viewer ile bağlanmaya çalıştım ama "a socket operation was attempted to an unreachable host" hatası aldım. ne yapabilirim? gördüğüm kadarıyla vnc server servisi çalışmıyor. start ettim ama hala stop görünüyor... :S
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 start ettigin anda /var/log/messages a ne yaziyor onu bi paste edermisin buraya P.S: Linux dagitimina gore degisir o dosyanin yeri, ozetle vnc baslayamadigi zaman console ve system out a yazar birseyler.
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 console dan servisi başlatmaya çalıştığımda " starting vnc server : no displays configured [ok]" diye bi emsaj alıyorum. loglardan bişe çıkmadı. yazmıyo yani herhangi bi hata gördüğüm kadarıyla.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 TeamViewer'ın Linux versiyonu var.
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 gerge çok sağol ben baya yabancı oldugum için bi how to guide ı var mı nasıl yapılacagı ile ilgili? bir de lokaldeki bi bilgisayardan lokaldeki linux a bağlanılacak. sorun olmaz di mi ?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Ben kullanmıyorum remote desktop olayını. http://teamviewer.com/download/index.aspx#downloadAreaLinux indir kurcala derim.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 local network olayı http://support.teamviewer.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=40&nav=0,13
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 abi hiç bilmiyom işte. indirdikten sonra nası kurucam bunu :D
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 windozdaki remote desktopla bağlanılıyodur ya? tersini yapıyorum çünkü ubuntuyla.
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 valla nvc service çalışmadı. teamviwer kurayım dedim ama add software e girince "Another application is currently running which is accessing software information" diye bi uyarı veriyor ve giremiyorum. ne yapmam lazım?
LuNiZ Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 linux da iptables i kapat baglanirsin. genelde guncel surumler default acik geliyor. bende unutuyorum arada sirada..
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 nası kapatıcam? aha terazine abandım. çalıştı sonunda :D iptables ı kapatınca vnc viewer dan baglandım. :D iptables ı açmak istiyorum da nerden konfigürasyonu yapabilirim vnc nin çalışması için?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 iptables için en kolayından gufw kullan. rehbere bile gerek yok. Buraya bak yine de: http://blog.bodhizazen.net/linux/firewall-ubuntu-gufw/ Anlamadığım bir şey çıkarsa yaz.
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 GERGE [root@host2] burdan apt-get dedigimde command not found diyo? centos kullanıyorum. 2.16 sürüm. hmm bende yum kurulu imiş... ?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 2002'den kalma Linux kullandığını unutmuşum ben. Centos 2 için yardım edemem abi. apt-get olmaz ama onda. bir yerden programı bulman lazım, hatta bulamayabilirsin bile. şuraya bakıp manuel yapacaksın öyleyse: /etc/sysconfig/iptables bu dosyayı aç. şu satırı ekle: -A RH-Firewall-1-INPUT -m state --state NEW -m tcp -p tcp --dport 5901 -j ACCEPT Hangi portu kullanıyorsan onu yaz tabii.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 kozalak bu arada sen debian kullanmıyosun, redhat kullanıyosun. yani apt-get sende olmaz. yum var sende. yum install program adı diyerek yapabilirsin.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 dosyayı root olarak açacaksın bir de. çalışacağını da garanti edemem.
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 allah razı olsun yav. herkese dürüm :D başardım. kural ekledim ama stat new muhabbetini yapamamıştım o da oldu nihayet :D
LuNiZ Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 ahahah.. gecmis olsun.. ne zaman yioz durumleri :D ama iptables yuzunden patlamak, priceless :D bende cok unutuorum onu ahahahah..
Öne çıkan mesajlar