Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi ve Astım


UniRoss

Öne çıkan mesajlar

Hatırlayanlar olacaktır yaklaşık 1 ay önce kız arkadaşıma bir İran kedisi sahiplenmiştik barınaktan.
Şimdi sıkıntımız şu ki hatun kişinin ev arkadaşı astımı olduğunu iddia ederek kedinin salona falan girmemesini sadece bizim kızın odasında kalmasını istediğini söylemiş,hatta bu yüzden ufak bi kavga çıkmış çünkü bütün bu kedi olayından önce kendisine sorulmuştu eve kedi alınmasını sorun edip etmeyeceği en baştan olmaz dese zaten biz o kediyi sahiplenmiyecektik.
Lafın özü varsa bilgisi olan gerçekten bu kedi bu kızın astımıyla ilgili sorun yaratır mı?
İşin aslı ben o kızda astım olduğuna da inanmıyorum, gerçi çok bi bilgim de yok ama benim bildiğim astım hastaları böyle ellerinde inhalerla falan dolaşıyorlardı bunun öyle bişeyi yok sadece ilaç kullanıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Allerjik astımsa bende de var. Çok kötü bişey direk zehir oluyo hiçbişi yapamazsın. Hatta günlerce etkisi geçmiyor. Ben şahsen eve kimsenin kedi sokmasına izin vermem + kedili evlerden her zaman uzak dururum. Ancak hayvanları genel olarak aşırı severim kediler dahil ama yapacak birşey yok.

Yani kısacası dediği gibi birşey var ben normalde astım değilim ama kediyle muhattap olursam astım oluyorum. Köpekte de hafif oluyor. Allerji oldugun şeye baglı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

UniRoss said:

Yalnız ortada bi kedi alerjisi falan yok. Yada evde tetiklenmiş bi astım krizi de yok. Bilmiyorum bana garip geldi tabi durum ciddiyse ben kendi evime alırım kediyi problem olmaz :D


kızın yastığına yorganına iyicene bi sür kediyi. o gece bişey olmazsa yalan söylüyodur bas tokadı. bişey olursa ben karışmam, senin problemin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
Bizzat bir kedi sahibiyim ve kedi alerjim varmış sonradan öğrendik. Hapşırık tıksırık göz kızarıklığı arada nefes darlığı. İlaç kullanıyorum, kedimide öyle çok kucağıma alıp sarıp sarmalanamıyorum biraz mesafe koyduk aramıza ayaklarıma sürünüyor sadece kerata :) Alerjiyi yaşayan bilir hayat zehir oluyor ama biraz kontrol altına aldık sayılır idare ediyoruz, belkide hayatımı tehlikeye atıyorum ama onu kimseye veremeyiz aramızda bağ oluştu acaip :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de var aynı durum, kedisi olan arkadaşların evlerine giderken antihistaminik alıp gidiyordum. Amcam(doktor kendisi) bu tip alerjilerin sürekli tetiklendiği takdirde astıma çevrilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Ben de kedileri sevmeme rağmen pek yaklaşamıyorum ne yazıkki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...