kozalak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 /summon di demek istiyorum önce :D linuxtan nerdeyse hiç anlamam ilk olarak onu söyliyim. linux bi makine var. home dizinin altında bir yere windows tarafından erişilebiliyor. windows tarafından erişilmesi gereken bir yer daha var fakat nasıl paylaşıma açıp eriştireceğimi bilmiyorum. help pls
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Samba kullanacaksın. Hangi dağıtım? Linux yardımı istediğinde dağıtımını da söyle de rahat yardım edebilelim.
di Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 GERGE benden daha iyi cevap verir buna. Ubuntu kullaniyorsan direkt klasore sag tik yapip sharing kismina bakmanda fayda var ama.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 yeni sürüm ubuntu bodoslama destekler windozla dosya paylaşımını evek.
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 peki hangi release oldugunu nerden görebilirim makinenin? ona göre detaylı bilgi de vericem.
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 systemde about gnome yazıyo. ubuntu değil zaten. centos 2.16 yazıyor gnome about'unda. samba kurulu üzerinde fakat konfigürasyonuna baktığımda bahsettiğim paylaşım yeri görünmüyor. kullanıcı da görünmüyor. ama home dizinin altında bi klasör var ve özelliklerine baktığımda domainusername şeklinde bi hesabın yetkisi var. paylaştırmak istediğim klasörün özelliklerine baktığımda orda domain kullanıcısı da göremiyorum. sanırım farklı bişe yapılmış bunun için. benim amacım bi dizine windows domainindeki kullanıcının ulaşması. ama dediğim gibi samba kurulu fakat user ve paylaştırılmış yer vs görünmüyor. (görünmüyorsa windows üzerinden nasıl ulaşılabiliyor :S )
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 anam. eski centos :D daha kıl bişey bulamazdın ehuehue (bulabiliridin aslında slackware falan olsaydı eyvah eyvah)
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 valla kuran oyle kurmus napalim.yardimlari bekliyorum :)
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 ben kurudum kaldım malesef ne seviyede uyumluluk var, sambanın hangi sürümü var, o kernelda neler var/yok bilemediğimden. ama samba varsa istediğin şeyi yapabiliyosundur. yapabileceğin şey, o paylaşılıyo dediğin klasörün izinlerini detaylıca incelemek. onun aynısını yaparsan büyük ihtimal istediğin klasörü de paylaşırsın.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Asırlık centos, kim bilir kaç yıllık samba. Ben de yardım edemem, üzgünüm :( 2002'de çıkan bir sistemin üzerine kurulmuş o CentOS :( Değiştir sen onu mümkünse.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 paylaşım falan diye başlığı görünce zumodrive falan diyecektim ama başka şey çıktı :|
kozalak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 valla değiştirmeme pek imkan yok. üzerinde uygulama çalışıyo. zaten linuxtan anlamam. başıma bela almak istemem. bahsettiğim paylaşılan dosyanın izinden gidemiyorum malesef işte. sambadan paylaştırılmamış ama nası oluyosa oraya ulaşılıyo. neyse artık başka çözüm uygulayacaz.
Öne çıkan mesajlar