Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

http://askerleranlatiyor.blogspot.com/

mokoko

Öne çıkan mesajlar

Overseer said:

tam tersi senden daha yeni olduğu için kıdem farkı var ve üslubundan senden alt devre olduklarını varsayıyorum, onlar senin astın sayılıyo. (evet devrecilik kağıt üzerinde de var =P) dövmek falan çok yanlış şeyler. saygı da itaat değil, insan gibi davranmaktan geçiyo. ha adam inatla saçmalıyosa şikayet edersin ki sen dedin zaten başınızdaki adam bile farkındaymış. e ne uğraşıyosun ki. sana karşı aktif bi eylem yaparsa hakkını ararsın öbür türlü konuşsun istediği kadar.

Çok güzel açıklamışsın sagol.. :)bizde devrecilik sıracılık flan yoktu (evet ilginç..) 2 KD düşün biri diğer askerlerin her yaptığına yardımcı oluyor gerekirse kömür taşıyo yrrkkürek işlere koşturuyo diğeri ise ben okumuş adamıım yapmam böyle şeyleri diye seni tersleyip üstüne bi sonraki yüzyüze gelişinde sana tutanak tutarım gibi bi tehtidde bulunuyo.. sen düşün artık :)
Sosyal ağlarda paylaş

barnacle said:

ee bi işe yaradı mı koşman? düşmanı yendin mi?

yaradı 14 kilo kas ekledi TSK vücüdüma ''nazikçe'' töbe töbe...

hayır düşmanı yenmedik yenemeyizde heralde sebepleri cok ayrı uzun ve siyasal boyutta ben görevimi yaptım en azından belkide bu sayede o adamlar elazığ'dan daha batıya aktif halde eylemler yapamadılar belki bu sayede senin annen baban abla erkek kardeşin istanbulun ortasında yapılacak bi eylemin kurbanı olmadılar bana bilmişlik taslama... sen huzur içinde uyudun benim sayemde saçmalığı yapmak istemiyorum burda ama ben 90larda şehit düşenn onda adamın en azından bişeyler için öldüğüne 'inanmak' istiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl yok KD ile normal er arasında fark. KD erbaş olarak yemin ediyor daha kafadan. Ben de gayet çvş olarak yaptım askerliğimi. Kolluk çavuşu da değil rütbem çavuştu jandarmada. Piyadede çavuşluk ötmezde jandarmada gayet öter.

Ha öyle kıl yün ben okudum şunu bunu yapmam diyen dallamalara çok gece nöbeti köstüm. Şahsen ben de kıl olurum. Benim badi 34 yaşında yar.doç. di, yeri geldi sigarada taşıdık, mıntıkada yaptık. Dağda kaçakcıda kovaladık. Ha sen gelip hepiniz artistmisin dersen bende hepiniz cahilmisiniz derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ea/Conscription_map_of_the_world.svg/800px-Conscription_map_of_the_world.svg.png

Kırmızılar zorunlu askerliğin olduğu, maviler olmadığı ülkeler.

Zorunlu olan ülkeler bir baktığımızda Güney Amerika/Afrika 3. dünya ülkeleri, ahı gitmiş vahı kalmış sovyet ülkeleri, Araplar, Türkiye etc.

Zorunlu olmayanlara baktığımızda ABD, başlıca Avrupa devletleri, Japonya, Kanada, Avusturalya, Britanya......

Bye.
Sosyal ağlarda paylaş

GenjuroXXX said:

Overseer said:

işte saygıyı hak değil de ayrıcalık olarak görünce.

acemide verdikleri küçük el kitabında yazar astın ve üstün hukukuna riayet diye, o küçücük şeyi okuyup algılamadıysan 2. sınıfa kadar iyi dayanmışsın gene.

KD ile uzun dönem arasında ast-üst farkı oldugunu bilmiyodum vay canına... :) ikiside er olarak gözünüyo kayıtlarda nedense..

Kd 1 ay sonra direk çavuş oluyor, ondan öncede başladıktan 2 hafta sonra onbaşı oluyor. Uzun dönem adamın çavuş olabilmesi için acemilikte onbaşı yapılmış olması gerekiyor, böylece 4 5 ay sonra çavuş yaparlar belki.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw okuyorum da yazılanları.
Askere giden le gitmeyen hemen belli oluyor.
Arkadaşlar gitmedi iseniz bari biz biliriz ayaklarına yatmayın.
Oraları gidip gormek lazım.Gidin gelin ondan sonra su sacma bu sacma diye konuşun.
Yukarıda da soyledim simdi de soyluyorum.
Bu askerlik turkiyede boyle olması gerek.Başka turlusu olmaz.
Disiplin şart o disiplin gun geliyor hayat kurtariyor.Bazıları dayakla anliyor ancak.Başka turlu anlatamiyorsun adama.Yukarıda yazılmış ta anlatmakla izah etmekle filan diye.Bir tokat 50 kelimeden daha etkili.
6 ay şırnakta idim askerde ,ateş altında iken boyle ben universitede okudum ayaklarına yatan sihhiyeci arkadaşlar vardı.Askerlerimizden biri orda yaralı yatarken bunlar korkudan altına etmiş vaziyette,siper aldıkları yerden cıkmazken orda sen 5 saat dil doksen de evladım bak adam kan kaybından ölecek oda bizim adamımız git gorevini yap diye.O herifi cıkaramazsın.Ama okkalı bir tokat bak nasıl canlandırıveriyor.Koşa koşa sargı yapmaya nasıl gidiyorlar.
bu olay da gercektir mesela.
Hani bu misal.
Bazılarına 3 gun dil dokuyorsun gene aynı tas aynı hamam,ama 2 tokat ta işi herkesten iyi yapmaya başliyor.
Zaten gidince anlarsınız.Anlatılmaz yaşanır derler ya aynen oyle.

Bu arada ben de kendim de universite mezunuyum.Hani biz okuduk sen okumadın muhabbeti yapan cıkarsa diye belirtiyorum.

Bu arada sunu da belirteyim rusların meşhur bir lafı vardır.
kendi orduları hakkında.Tebessum olsun maksat.

Askere herkes farklı zekada gider, ama askerden herkes aynı gerizekalı cıkar.

Destan yazmısım be bildiğin.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız hala hikayeler dürüyosunuz burda asıl çerçeveye ne zaman geleceksiniz onu merak ediyorum.

Birisi demiş bu adamlara dayak lazım, birisi demiş üni okusada tuvalet temizleyecek, yardım edecek, sıhhiye yapacak.

Olay şu: bir kere orda olma zorunluluğu nedir? senden, ondan bundan emir almak zorunluluğuna ben niye girmek zorundayım? İlk başta niye istemediğim bir yere zorla götürülüyorum? Hala oraya gelmişse yapacak diyorsunuz. Gelmek hiç istemiyor zaten adam. O yüzdende tuvalet temizlemek zorunda hissetmiyor kendini GAYET NORMAL bir şekilde.

İsteyen yapsın askerliğini, komutanların bacak arası kıllarını temizlesin tuvaletlerden, çay getir-götür yapsın, küfür yesin, komutanın gece nöbet tuttuğu yere attığı karıların ardından boşaldığı örtüleri temizlesin. Yada elinde silahla vatanı koruduğunu zannetsin.

Ama istemeyende gitmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Jaxx said:

Selam.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ea/Conscription_map_of_the_world.svg/800px-Conscription_map_of_the_world.svg.png

Kırmızılar zorunlu askerliğin olduğu, maviler olmadığı ülkeler.

Zorunlu olan ülkeler bir baktığımızda Güney Amerika/Afrika 3. dünya ülkeleri, ahı gitmiş vahı kalmış sovyet ülkeleri, Araplar, Türkiye etc.

Zorunlu olmayanlara baktığımızda ABD, başlıca Avrupa devletleri, Japonya, Kanada, Avusturalya, Britanya......

Bye.

Bi suudi arabistan, bi hindistan kadar olamamışız gördün mü...
Bu arada o ahı gitmiş vahı kalmış sovyet ülkeleri dediğin Rusya oluyo..Hani öyle bi kavram yok artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...