doubtful Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 [URL=http://img197.imageshack.us/i/pishing.jpg/] Onun bunun ve şunun çocukları battle.net hesabı ele geçirmek için hiç bir masraftan kaçmamışlar ve phishing sitesi kurmuşlar. Bu mail size de gelirse dikkatli olun, eğer linke tıklarsanız http://support.battle.support-information.net/onlinesupport.html adresine gidiyor ve battle.net login sayfasının aynısını karşınızda buluyorsunuz. Ben ana, avrat ve tüm aileyi sıradan geçiren bir kullanıcı adı-şifre kombinasyonu girdim. Güle güle kullansınlar.
di Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Welcome to the internet diyorum mecburen cunku e-postalar oldu olali var bu yontem. Gmail cogunu yakaliyor ve scam olarak isaretliyor zaten. Onun disinda phishing/spam olarak isaretleyebiliorsun. Bir de blizzard gibi yerleri white-list'e ekleyin. Gerekiyorsa verified sender'dan gelip gelmedigini belirten eklenti kullanin -gmail icinde gormustum boyle bir sey dun. Sonrasinda dert edecek bir sey kalmayacaktir.
Loxias Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 "Uyarı: Şüpheli phishing sitesi!" said: support.battle.support-information.net adresindeki web sitesinin bir “e-dolandırıcılık” sitesi olduğu bildirildi. E-dolandırıcılık siteleri, çoğu zaman bankalar benzeri güvenilir kurumları temsil ediyormuş gibi yaparak kullanıcıları kandırıp onların kişisel veya mali bilgilerini öğrenmeye çalışır. chrome saolsun
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 ben yaklaşık 2 senedşr oynamıorm oyunu. son 2 haftadır falan gunde 4 tane gelio bu maildan. sıkıldım silmekten.
aquila Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 o adrese tiklayip bi de ustune bilgilerini gonderen zaten direk sifresini her yere yazsin.
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 blizzard korsan çıkmasın diye lan'i bile kaldırırken böyle birşeyin önüne geçmemesi düşündürücü
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 blizzard nası geçsin bunun önüne. wow için yıllardır var bu ve benzeri olay. 2 yıldır oynamıyorum wow nerdeyse, hala arada geliyor bu tarz mailler.
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Bunun başlangıç noktasına ulaşılması okadarda güç olmasa gerek.
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 tamam da hadi o siteyi kapattırdılar diyelim. yenisini açması yarım saat max. bununla başa çıkmak imkansız gibi bişey yani.
di Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Abi ne ictin sen sabah sabah ? Neyin baslangic noktasi ? Hemen herkes yapabilir boyle bir site. Hangi birine ulasip ilgilenecekler ? Her biri icin ayri sikayette bulunup kapattirmalari gerekir ki ayni ulkede bile degiller coguyla. Fake bilgilerle alisveris yapmak da cok kolay, haliyle gercek kisiye ulasmak mumkun degil. Mumkun olsa bile paypal ya da turevi yerler uzerinden yapilan alisverisler ile esas kisiye ulasmak yine cok mumkun olmayabiliyor. Haliyle milyarlarca domain'in ve hosting'in farkli ulkelerdeki takibinden bahsediyorsun. Hukumetlerin bile gucu yetmiyorken blizzard'in hic yetmez. O yuzden o is biraz yas.
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 İllahaki bunu çıkartan bir formül bulmuştur.Mesela napılabilir hotmail gmail ile hukuki zeminde görüşülür bu maillerin uzantıları direk engellenebilir.Yani bilemiyorum teknik ayrıntıları ama bitirilmese bile kullancılara ulaşması bir türlü engelenebilir.Bir maduriyet var çünkü.Yada blizzard akıllılık yapsın ilk önce aldığı o telefon numarası hiç bir zaman değiştirilemesin kişinin şifre değişirse tel ile direk cebine göndersin.
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 di said: Abi ne ictin sen sabah sabah ? Neyin baslangic noktasi ? Hemen herkes yapabilir boyle bir site. Hangi birine ulasip ilgilenecekler ? Her biri icin ayri sikayette bulunup kapattirmalari gerekir ki ayni ulkede bile degiller coguyla. Fake bilgilerle alisveris yapmak da cok kolay, haliyle gercek kisiye ulasmak mumkun degil. Mumkun olsa bile paypal ya da turevi yerler uzerinden yapilan alisverisler ile esas kisiye ulasmak yine cok mumkun olmayabiliyor. Haliyle milyarlarca domain'in ve hosting'in farkli ulkelerdeki takibinden bahsediyorsun. Hukumetlerin bile gucu yetmiyorken blizzard'in hic yetmez. O yuzden o is biraz yas. Yok başlangıç noktasından kastım.Bu zımbırtıyı ortaya çıkartan bir ana server olmalı.Onu kast ettim çok imkansıza yakın olsada ona ulaşmayı ima etmiştim.
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Aylardır günde 3-4 tane mail geliyo bana böyle. Her türlü site gördüm, battel.net, wow-account-admin.com, blizznrd.com, battle-net-account-security.net falan.
di Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 TD)Pentagram said: di said: Abi ne ictin sen sabah sabah ? Neyin baslangic noktasi ? Hemen herkes yapabilir boyle bir site. Hangi birine ulasip ilgilenecekler ? Her biri icin ayri sikayette bulunup kapattirmalari gerekir ki ayni ulkede bile degiller coguyla. Fake bilgilerle alisveris yapmak da cok kolay, haliyle gercek kisiye ulasmak mumkun degil. Mumkun olsa bile paypal ya da turevi yerler uzerinden yapilan alisverisler ile esas kisiye ulasmak yine cok mumkun olmayabiliyor. Haliyle milyarlarca domain'in ve hosting'in farkli ulkelerdeki takibinden bahsediyorsun. Hukumetlerin bile gucu yetmiyorken blizzard'in hic yetmez. O yuzden o is biraz yas. Yok başlangıç noktasından kastım.Bu zımbırtıyı ortaya çıkartan bir ana server olmalı.Onu kast ettim çok imkansıza yakın olsada ona ulaşmayı ima etmiştim. Anlamadim demek istedigini. Ne olacak ulasinca ?
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 sonra telefon kapansın sen taklaya gel. geç onu direk olmaz öyle. ayrıca zaten spam uada phising/scam diye işaretlersen bir kere aynı yerden mail gelmez tekrar sana. anca şu olur kullanıcıya maili ingame yada bnet hesabı üzerinden yollarsın başkada çözümü yok gibi. gerçi onunda dezavantajı bi dolu. çözüm yok yani, enayi olmayıp her gelen linke tıklamamak gerekiyor en kolayı.
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 di said: TD)Pentagram said: di said: Abi ne ictin sen sabah sabah ? Neyin baslangic noktasi ? Hemen herkes yapabilir boyle bir site. Hangi birine ulasip ilgilenecekler ? Her biri icin ayri sikayette bulunup kapattirmalari gerekir ki ayni ulkede bile degiller coguyla. Fake bilgilerle alisveris yapmak da cok kolay, haliyle gercek kisiye ulasmak mumkun degil. Mumkun olsa bile paypal ya da turevi yerler uzerinden yapilan alisverisler ile esas kisiye ulasmak yine cok mumkun olmayabiliyor. Haliyle milyarlarca domain'in ve hosting'in farkli ulkelerdeki takibinden bahsediyorsun. Hukumetlerin bile gucu yetmiyorken blizzard'in hic yetmez. O yuzden o is biraz yas. Yok başlangıç noktasından kastım.Bu zımbırtıyı ortaya çıkartan bir ana server olmalı.Onu kast ettim çok imkansıza yakın olsada ona ulaşmayı ima etmiştim. Anlamadim demek istedigini. Ne olacak ulasinca ? Hukuki işlem.
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Bliz zaten söylüyor biz mail atmıyoruz diye, sizin 1 sn. düşünüp yapabileceğiniz bir olay için adamlar neden zaman harcasın.
di Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 TD)Pentagram said: İllahaki bunu çıkartan bir formül bulmuştur.Mesela napılabilir hotmail gmail ile hukuki zeminde görüşülür bu maillerin uzantıları direk engellenebilir.Yani bilemiyorum teknik ayrıntıları ama bitirilmese bile kullancılara ulaşması bir türlü engelenebilir.Bir maduriyet var çünkü.Yada blizzard akıllılık yapsın ilk önce aldığı o telefon numarası hiç bir zaman değiştirilemesin kişinin şifre değişirse tel ile direk cebine göndersin. Adamlar scam olarak isaretleyip ustune gelen mail'in white-list'ten gelip gelmedigini isaretle gosteren eklenti sunuyorlar daha ne yapsinlar ? Daha konunun ikinci mesajinda yazdik onu da. Sundugun cozumler cok uygulanabilir degil. Herkes istedigi domain'i alabilir ve e-posta gonderebilir. Gmail'in ya da baskalarinin bu tip bir filtreleme yapmasi soz konusu degil cunku ozgurluklere karismak oluyor yanlis bilmiyorsam. Scam/phishing kontrolunu yazilimlar yapiyor ve cogu zaman yakaliyor ama bu sekilde 100% bir engelleme icin insan kontrolu degil. Yine privacy muhabbetinden ve gerektirecegi insan gucunden oturu bu da mumkun degil. Haliyle mumkun olan zaten yapiliyor, geri kalan onlemi kendin alacaksin. Fazlasini istemek de sacma zaten. Hani bunlarin oldugunu bilip de bunlara dusen hic kullanmasin bi zahmet.
di Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 TD)Pentagram said: di said: TD)Pentagram said: di said: Abi ne ictin sen sabah sabah ? Neyin baslangic noktasi ? Hemen herkes yapabilir boyle bir site. Hangi birine ulasip ilgilenecekler ? Her biri icin ayri sikayette bulunup kapattirmalari gerekir ki ayni ulkede bile degiller coguyla. Fake bilgilerle alisveris yapmak da cok kolay, haliyle gercek kisiye ulasmak mumkun degil. Mumkun olsa bile paypal ya da turevi yerler uzerinden yapilan alisverisler ile esas kisiye ulasmak yine cok mumkun olmayabiliyor. Haliyle milyarlarca domain'in ve hosting'in farkli ulkelerdeki takibinden bahsediyorsun. Hukumetlerin bile gucu yetmiyorken blizzard'in hic yetmez. O yuzden o is biraz yas. Yok başlangıç noktasından kastım.Bu zımbırtıyı ortaya çıkartan bir ana server olmalı.Onu kast ettim çok imkansıza yakın olsada ona ulaşmayı ima etmiştim. Anlamadim demek istedigini. Ne olacak ulasinca ? Hukuki işlem. Ya hacim hic mi okumuyosun ? Olay nerdeyse 20 senelik diyorum sen hukuki islem diyorsun. Vardir benzer sekilde hukuki islem yapilmis olaylar ve sayisi da az buz degildir, bizim ulkemizde bile 100'leri gecmis durumda bu sekilde. Birine uygulayinca hepsi mi odeyecek cezayi ? Hala birini kapatinca hepsinin kapatilacagini falan mi dusunuyosun nedir ? Ya da caydirici mi olmasi gerekiyor tek kisiye kesilen cezanin ? Hepsini gectim baska ulkede bulunan bir sey eylem icin Amerika'nin ya da herhangi bir ulkenin nasil bir yaptirimi olabilir ?
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 youtube'u engellemeyi biliyolar ama !
di Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 TD)Pentagram said: Doğrudur Abov. Evden cikmayip laf anlattigima uzuldum bak simdi. Hadin saglicakla.
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Yok ustadım uzatmayayım dedim.Doğru dedin bende böyle dedim.Yoksa bilgilendirdiğin için teşekkürler
FreEmoon Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Blizzard'ın size yolladığı mail ile spamı ayırmak çok kolay, bakacağınız tek bir şey var. Blizzard size "Hello" diye mesaj atmaz " Hello isminiz" diye mesaj atar. Mailin başında isminiz yazmıyorsa spamdır nokta.
Öne çıkan mesajlar