Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pro-Gamer House Nasıl Olur?

GotterdammerunG

Öne çıkan mesajlar

karın tokluğuna mı yoksa normal yaşiolar mı onu bilemessin

ama evet eğer liseyi bırakiolar universiteyi bırakiolarsa sorun ki bırakiolar

çünkü güney korede herkes univeriste okuo herkes

ve iş bulmak çok zor. yani bu adamların progamerlık kariyeri biterse direk normal hayata adapte olmaları çok zor olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Brezilya örneği işte.Brezilyada 3-4 yaşından itibaren futbol kasıyorlar.Aralarından bazı şanslı ronaldolar çıkıyor.Yada atletizimde etyopyalılar.Manyak gibi koşuyorlar genç yaştan itibaren aralarından bazıları dünya rekorları kırıyorlar.Küçük yaşta kendisini o ortama alıştırmazsa 25 yaşından sonra zaten istesende pro olamıyorsunki.Futbolda şuan büyük kulüpler 13 14 yaşındakı gençlerin peşinde çünkü temelden eğitiyorlar.Bizim mesela bi koreli oyuncumuz vardı takıma aldığımda 13 yaşında idi iccupda B yapabiliyordu.Çocuk 16 yaşına geldiğinde yalnış olmasın ama bi progamer clanın seçmelerinde seçilmişti yada finalde elenmişti galiba.Bkz. boxer

Kısaca Ağaç yaşken eğilir.
Sosyal ağlarda paylaş

ağaç yaşken eğilir de bu konuda biraz firmaların baskısı var dendiği gibi.

bw oynadı koreliler 7 sene deliler gibi, sonra yeni bir oyun geldi eskinin gosuları bir anda çaylak pozisyonuna düştü. seviyoruz, oynuyoruz ama kabul etmek lazım ki; bu işten gerçek bir meslek olması imkansıza yakın.

atletizm, futbol vs gerçek bir sporu sakatlanma olmadığı sürece 30'lu yaşların ortasına kadar yapmak ve ciddi paralar kazanmak mümkün. e-spor'da böyle bir durum yok.
Sosyal ağlarda paylaş

hunty said:

Tamam da bunlar cocuk. Bunlarin hepsi 18 yas ustu demeyin bana. Biz belli bir hayat standartini yakalamak icin belli bir yastan sonra kendimizi ise veriyoruz.
90% da karin tokluguna orada hayatini ziyan ediyor. 5-10% u aradan sivrilip isim yapiyor.
Bence ozendirilmemeli.

ogs evinde 20 yasın altında kimse yok
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

ağaç yaşken eğilir de bu konuda biraz firmaların baskısı var dendiği gibi.

bw oynadı koreliler 7 sene deliler gibi, sonra yeni bir oyun geldi eskinin gosuları bir anda çaylak pozisyonuna düştü. seviyoruz, oynuyoruz ama kabul etmek lazım ki; bu işten gerçek bir meslek olması imkansıza yakın.

atletizm, futbol vs gerçek bir sporu sakatlanma olmadığı sürece 30'lu yaşların ortasına kadar yapmak ve ciddi paralar kazanmak mümkün. e-spor'da böyle bir durum yok.

O konuda haklısın yeni bir oyun demek yeniden sıfırdan başlamak demek öyle bir handikap var ama hiç bi branştada okadar az sürede okadar para kazanılmaz.profesyonel bir futbolcu temiz 10-15 senelik bir futbol hayaıtndan sonra o paraları görürken pc oyunlarında 3-5 ay öküz gibi kas gir bi turnuvada favorileri yen al sana deli gibi para.(aslında kabul etmek gerek bi açıdan profesyonel bir meslek olması çok büyük bir risk)
Sosyal ağlarda paylaş

l0ll said:

NaDa oyunun tarihinde hem en çok başarısı olan oyuncu hem üniversite okuyor onu napıcaz?

isteyen yapıyor abi, istedikten sonra oluyor bi şeyler yeter ki enerjin olsun azmin olsun. tabi bazı fedakarlıklar yapılıyodur mutlaka adam sadece üniversite ve sc ile ilgileniyodur başka bi hobisi yoktur örneğin, ama eğer adam için sorun yoksa "ben üniversitemi de okicam sc mi de oynicam sc hayatım bitince üniveristeden aldığım diplomayla işe giricem" diyosa ve istiyosa yapr yani.

bi de hakikaten ofiste dosya farmlayan bütün gününü bayarak geçiren mutsuz iş insanı profilinden daha iyi görüyorum onların durumunu evet belki yatları katları olmuyor ama mutlular. ha ileride belirli bi yaşam standartından fedakarlık ettiklerinin de bilincideler. (yani yaş olmuş 20 minimum)

adam diyosaki ben bohem hayatı yaşamak istiyorum ama mutlu olmak istiyorum orada ben sorun görmüyorum, bize hep "çok çalışmalısın çok para kazanmalısın" "en büyük olmalısın" diye kafamıza soktular küçükken çok çalışma kısmına katılıyorum ama mutluluk illa en büyük olmakla en çok parayı kazanmakla olmuyor. ama tabi ben biraz romantik adamım, haklılık değil seçim meselesi olduğunu düşünüyorum her şeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

hunty said:

Tamam da bunlar cocuk. Bunlarin hepsi 18 yas ustu demeyin bana. Biz belli bir hayat standartini yakalamak icin belli bir yastan sonra kendimizi ise veriyoruz.
90% da karin tokluguna orada hayatini ziyan ediyor. 5-10% u aradan sivrilip isim yapiyor.
Bence ozendirilmemeli.

ogs evi, bbg evi gibi das
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

Cuce said:

hunty said:

Bence ozendirilmemeli.

ogs evi, bbg evi gibi das
,

ahah, oha lan böyle program yapılır korede. girişimlera başlıyorum hemen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...