Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Selam beyler. Ben endüstri mühendisliğini bitirdim. Ama içimde bi yerlerde hep botanik-ziraat müh. tarzı bişey okuma isteği oldu . Şimdi acaba hem çalışıp hem 2. öğretim ziraat müh. tarzı bişey okunur mu? hangi puanla alınıyo? yeni sınavla ilgili bilgim yok. taban puanları falan nerde? şimdiden saolun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 düşük onlar baya ya. endüstri kazandıysan rahat girersin. domates biber diye dersleri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 hem çalışıp hem okumak zor aga. işten apar topar çıkıp okula gidip döner dönmez uyuyup işe mi gitçen? hangi ara iş için çalışcan hangi ara okul için. Keza illa mühendisliğini istemiyorsan hobi olarak ugraşabilirin mesela botanikle çiçekle haşerat ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 zaten uğraşıyorum yav ama ne bileyim devamsızlığa tolerans gösterseler olur gibi sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 çok yüksek değil sanırım onlar hatta yatay geçiş yapsaymışın rahat girermişin gibi hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 benim derdim girmekten çok okuyabilme olasılığı zaten abi şimdi kolumda altın bileziğim var meslek olarak( lol )artık zevk için okuyabilirim gibi düşündüm de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 http://www.egeake.com/index.php?module=announce&ANN_user_op=view&ANN_id=133 okul puanlarını burda bulabilirsin bu arada ama okul okul bakabiliyorsun dolayısıyla okulları da bi yerden bulman lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 al kitabını oku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Longshanks said: benim derdim girmekten çok okuyabilme olasılığı zaten abi şimdi kolumda altın bileziğim var meslek olarak( lol )artık zevk için okuyabilirim gibi düşündüm de valla ben iki alanın da durumu nasıl onu bilmediğim için o konuda yorum yapamıyorum ama istiyorsan ve bi acelen yoksa oku içinde kalmasın hehe. yanlız etrafına iyi sor kendi mesleğinde sene kaybetmek ne kadar önemli vs sonuçta sırf okumadna çalışırsan mesleğinde daha hızlı ilerlersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 http://oss1.tercih.tv/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 sınava girmeden girersin o bölümlere ama.yani çok düşük puanları. hem çalışarak hem okumak çok yıpratır 2. üniversiteye gitmek isteyen biri için bence. sen keyif için botanik ziraat ile ilgilenmek istiyorsan bu yıpratıcı günlerin yerine arta kalan zamanlarında kendi uzmanlıgını arastırarak ve hobilerin yardımı ile yapabilirsin.hem de okumanın sıkıcılıgı, gereksiz verilen bilgilerden de kurtulmus olursun. yok ben ille okulunu okuyacagim bu işin dersen, diploması zaten dogru düzgün işe yaramıyor, bu meslegi de yapmak istedigini sanmıyorum , sevip ilgilenmek istedigini varsaıyorum.seven ilgilenen biriysen hem iş hem okul arasında sevdigin bu dal hakkında ne hobilerine vakit ayırırsın ne de okul sana bu ziraati botaniğe olan sevgini arttırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 mantıklı ya ilerde ek iş olarak yapmayı düşündüğüm bazı şeyler var belki bilirkişi şeysi lazım olur diye düşünüyorum aslında o zaman başka birine muhtaç kalmamak adına böyle bi işe bakayım dedim keşke açıköğretimi olsaydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 yaşadığın kentteki ziraat fakültelerini araştır yoklama olayını öğren yine okuyabilirsin açık öğretimmiş gibi belki baktın olmuyo, olsa da kazandığın bişi yok uğraşmazsın olur biter ben destekliyorum seni :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ses Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 ziraatin devam zorunluluğu ilk yıllarda her okul kadar olsada son 2 yılı haftanın en az 4 günü bifiil okulda olmanı gerektiriyor. Çünkü derslerin hemen hemen hepsi uygulamalı olmaya başlıyor, uygulama dediğin şeyde tarlada yatıp kalkma işte :D uygulamlı ders devamsızlığıda max. 2 saat.Yani hem çalışayım hem gideyim tarzı bi bölüm değil.Eğer botanik falan derken hobi çapında kendi bahçemmi falan ekeyim bişeyim diyorsan, oturduğun yere bağlı bi ziraaz fakultesi varsa oranın Bahçe yada tarla bitkileri bölümüne gidip kısa dönme kurs verilip verilmediğini öğrenebilirsin.Benim okuduğum dönemde Ege ziraat zaman zaman yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 LİSANS OKUMA! Endüstri mühendisi olmuşsun, kafan senin artık bambaşka çalışıyor. Biliyorum, eşim endüstri mühendisi. Yüksek lisans yap!!!Ziraat mühendisliği kesin alıyordur End.Müh. hatta ilerde tarım planlaması falan süper bir kariyerin bile olabilir, toprak ölçümlerini alırsın, mevsim iklim bilmemne... Dersin ki 23.4 cm kök uzaklığı ile salatalık dikersek maksimum verimi alırız... 23 aralıkta dikersek de maksimum kar elde ederiz falan filan. Süper olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2010 aslında bu bakış açısını kazandıktan sonra gerçekten hoş olabilir öyle bişey ama YL'ye alıyolar mı sormak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Alırlar abi, bounda fizikçiler falan gidip finansal ekonometri yükseği yapıyorsa, endüstri müh.ler ziraat müh.te hayli hayli yapar. Ya ama ne yapmak istediğine tam karar ver, 2. öğretim okumak çalışırken kolay değildir. Sonuçta işten en erken 6'da falan çıkarsın mesai olmadığında, anan ağlamış olacak üstüne; zaten 6'da işten çıktın mı derse yetişemezsin, yetişsen de; asma yaprağında görülen bakır lekeleri... şeklinde devam eden bir derste sızar kalırsın. Ziraat mühedisliğinin esas olayı ailesi çiftçilikle ilgilenen insanlar için bence. Ne bileyim 1000 dönüm arazisi vardır babanın, çevreden toprak vs. kiralar her sene ekmek için. İyi para kazanıyordur falan sen de işleri geliştirir, verimi arttırır baba mesleğine devam edersin. Alıştığın hayattır falan... Eğer büyük şehirde yaşayıp büyüdüysen anca emekliliğinde falan uğraşmak isteyeceğin şeydir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 deadwoll said: bounda fizikçiler falan gidip finansal ekonometri yükseği yapıyorsa, ahahah fizikçi matematiçi yapmayacak da kim yapacak onu :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 yapmasa aç kalcak adamlar çünki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 yav said: yapmasa aç kalcak adamlar çünki Ah ah...bilim adamı olursan aç kalırsın mantığı yurdumun dört bir yanını sarmış malesef.Eğer aylık 5.000 lira maaşın olmadan,bir evin araban olmadan,yazlığın olmadan,alışveriş mağazalarının altını üstüne getir(e)meden,markaların içinde boğul(a)madan yaşamak aç kalmaktırsa...evet aç kalacağız! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 ah canım :D istediğini yapmaktan bahsediyorum senin için marka giymektir x için dünyayı gezmektir, kitap dvd almaktır, hobi yapmaktır, pastırma yemektir kolay gelsin ek: bilim adamı falan olmaya çalışıyosan vizyonun baya darmış yalnız @zeper (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 ah cnm; ben de bunu diyorum zaten,onlar da istediklerini yapıyorlar,sana göre aç kalmak olsa da,onlar da istediklerini yapıyorlar,ekonomi master'ı yapmaya gerek duymadan hem de. edit: o vizyon benim değil senin gibi düşünenlerin vizyonuydu. Zaten onları isteseydim,sana karşı cvp yazmak yerine seni destekleyici cvp yazardım. yav said: ah canım :D istediğini yapmaktan bahsediyorum senin için marka giymektir x için dünyayı gezmektir, kitap dvd almaktır, hobi yapmaktır, pastırma yemektir kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vuvuzela Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 askere gitmeyi dusunmuyon mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2010 yooo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar