Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ubuntu ve windows

xlaidehlevar

Öne çıkan mesajlar

GERGE bir şey sorucam. arch yüklediğimde pcye yükleme yaparken gayet güzel lan ışığı yanardı fakat yükleme tamamlanıp pc yi yeniden başlattığımda lan ışığı yanıp söner durumda olup networkingi başlatırken fail veriyor. rc.conf ve hosts ayarı zaten localhost şeklinde ayarlı. Nedendir sence

Bir de select source da neti seçtiğim zaman tty7 ile ilgili bir error veriyor acaba bununla bağlantısı olabilir mi
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
bazen yükledikten sonra interface ayarlarını değiştirmek gerekiyor. şu bölüm:

eth0="dhcp"
INTERFACES=(eth0)
ROUTES=(!gateway)

ifconfig ile öğren doğrusunu.

Module yüklemen de gerekebilir. hwdetect --show-net komutu modulleri gösterir.

net source kullanmadım hiç yüklerken, bilmiyorum onu.
Sosyal ağlarda paylaş

çok acil bir sorunum var ,
beceriksizliğimden ubuntuyu siliyim dedim. Yalnızşöyle yaptım,
c: de ubuntu d:de wındows 7 vardı ben wındows 7 acıkken c ye format attım ntfs olarak sımdı wındows 7 acılmıyor grup rescue commanda gırıor dos ekranı gıbı arch lınux lıve cd ıle grub versıyon 0.97 gıbı bıseye ulastım burdan ne yapmam lazım kı wındows tekrar boot olsun?

verı kaybından korkuyorum ayrıca wındows 7 cd sı ıle de repaır yapamıyorum versıyon farklı dıyor ne alaka ıse
Sosyal ağlarda paylaş

Gladmir said:

Gerge yazılmamış kanunlardan biridir *2 swap olayı, 2 gb ram e 4 gb swap verirsin her zaman. Factory installed server kullanıyorum bazı zamanlar (HP ve IBM), onlardada aynı şekilde geliyor.
"recommended" ayarlarda isletim sistemi kurdum 48 gb makineye, yine 4 gb swap verdirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

xlaidehlevar said:

çok acil bir sorunum var ,
beceriksizliğimden ubuntuyu siliyim dedim. Yalnızşöyle yaptım,
c: de ubuntu d:de wındows 7 vardı ben wındows 7 acıkken c ye format attım ntfs olarak sımdı wındows 7 acılmıyor grup rescue commanda gırıor dos ekranı gıbı arch lınux lıve cd ıle grub versıyon 0.97 gıbı bıseye ulastım burdan ne yapmam lazım kı wındows tekrar boot olsun?

verı kaybından korkuyorum ayrıca wındows 7 cd sı ıle de repaır yapamıyorum versıyon farklı dıyor ne alaka ıse

Aynı şeyi ben windows Xp ile yapmıştım, repair consolda fixmbr (veya buna benzeyen bir komuttu, tam hatırlayamıyorum) ile düzelmişti.Edit: Başka bir windows cd'si ile de deneyebilirsin çünkü büyük ihtimalle senin derdinin ilacı bu. Bu çözümde biraz ısrarcı olmakta fayda olabilir.

Bu olmuyorsa tam bilemiyorum ama grub'u düzeltmen gerekiyor olabilir ancak Ubuntu partiona format attığından düzeltilecek bir grub kaldığını sanmıyorum. Edit: Tekrar düşündüm bu baya saçma geliyor bana.

Repair console'a ulaşamıyorsan Ubuntu live cd ile aç aleti, windows partionundaki bütün kıymetli verileri externale at, sonra formatla Windows cd'si ile. (Veya ubuntu ile artık hangisini istersen)
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

Gladmir said:

Gerge yazılmamış kanunlardan biridir *2 swap olayı, 2 gb ram e 4 gb swap verirsin her zaman. Factory installed server kullanıyorum bazı zamanlar (HP ve IBM), onlardada aynı şekilde geliyor.
"recommended" ayarlarda isletim sistemi kurdum 48 gb makineye, yine 4 gb swap verdirdi.

Blade cluster mi o alet nedir oyle, birde verdiren adam kim?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...