Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 linux üzerine win kurunca win grubu siler. grub yükle tekrar bir grub yükleme cdsinden. arch cdsi ile de yükleyebilirsin. biraz karışık gelebilir ama hiç bilmiyorsan, internetten bir rehber filan bul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 GERGE bir şey sorucam. arch yüklediğimde pcye yükleme yaparken gayet güzel lan ışığı yanardı fakat yükleme tamamlanıp pc yi yeniden başlattığımda lan ışığı yanıp söner durumda olup networkingi başlatırken fail veriyor. rc.conf ve hosts ayarı zaten localhost şeklinde ayarlı. Nedendir sence Bir de select source da neti seçtiğim zaman tty7 ile ilgili bir error veriyor acaba bununla bağlantısı olabilir mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2010 bazen yükledikten sonra interface ayarlarını değiştirmek gerekiyor. şu bölüm: eth0="dhcp" INTERFACES=(eth0) ROUTES=(!gateway) ifconfig ile öğren doğrusunu. Module yüklemen de gerekebilir. hwdetect --show-net komutu modulleri gösterir. net source kullanmadım hiç yüklerken, bilmiyorum onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 çok acil bir sorunum var , beceriksizliğimden ubuntuyu siliyim dedim. Yalnızşöyle yaptım, c: de ubuntu d:de wındows 7 vardı ben wındows 7 acıkken c ye format attım ntfs olarak sımdı wındows 7 acılmıyor grup rescue commanda gırıor dos ekranı gıbı arch lınux lıve cd ıle grub versıyon 0.97 gıbı bıseye ulastım burdan ne yapmam lazım kı wındows tekrar boot olsun? verı kaybından korkuyorum ayrıca wındows 7 cd sı ıle de repaır yapamıyorum versıyon farklı dıyor ne alaka ıse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Gladmir said: Gerge yazılmamış kanunlardan biridir *2 swap olayı, 2 gb ram e 4 gb swap verirsin her zaman. Factory installed server kullanıyorum bazı zamanlar (HP ve IBM), onlardada aynı şekilde geliyor."recommended" ayarlarda isletim sistemi kurdum 48 gb makineye, yine 4 gb swap verdirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 48 GB Ram? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 xlaidehlevar said: çok acil bir sorunum var , beceriksizliğimden ubuntuyu siliyim dedim. Yalnızşöyle yaptım, c: de ubuntu d:de wındows 7 vardı ben wındows 7 acıkken c ye format attım ntfs olarak sımdı wındows 7 acılmıyor grup rescue commanda gırıor dos ekranı gıbı arch lınux lıve cd ıle grub versıyon 0.97 gıbı bıseye ulastım burdan ne yapmam lazım kı wındows tekrar boot olsun? verı kaybından korkuyorum ayrıca wındows 7 cd sı ıle de repaır yapamıyorum versıyon farklı dıyor ne alaka ıse Aynı şeyi ben windows Xp ile yapmıştım, repair consolda fixmbr (veya buna benzeyen bir komuttu, tam hatırlayamıyorum) ile düzelmişti.Edit: Başka bir windows cd'si ile de deneyebilirsin çünkü büyük ihtimalle senin derdinin ilacı bu. Bu çözümde biraz ısrarcı olmakta fayda olabilir. Bu olmuyorsa tam bilemiyorum ama grub'u düzeltmen gerekiyor olabilir ancak Ubuntu partiona format attığından düzeltilecek bir grub kaldığını sanmıyorum. Edit: Tekrar düşündüm bu baya saçma geliyor bana. Repair console'a ulaşamıyorsan Ubuntu live cd ile aç aleti, windows partionundaki bütün kıymetli verileri externale at, sonra formatla Windows cd'si ile. (Veya ubuntu ile artık hangisini istersen) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 @mr_hand eved. http://goo.gl/sbFtX Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 ne host ediyosun orda ya? makina ne bi de? :D edit: makinayı gördüm eheh. editmanyaa olduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 cok offtopic oldu. high performance computing center deniyor bunlara. buna baglı 32 tane bladeimiz var iste onlar da 48'er gb'lı 2 tane x5670 islemcili falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 ne oyun oynanir o aletle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2010 bilgi olsun diye yazıyorum.. internette ve yukarda arkadaşımızın yazdıklarını yaptım olmadı. Sırf ilerde birgün antika değere ulaşır diye windows 98se cd sini saklıyordum. taktım It appears mbr file corruptes press f2 for repair 3sn sonra startin windows(7) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 fizban said: Gladmir said: Gerge yazılmamış kanunlardan biridir *2 swap olayı, 2 gb ram e 4 gb swap verirsin her zaman. Factory installed server kullanıyorum bazı zamanlar (HP ve IBM), onlardada aynı şekilde geliyor."recommended" ayarlarda isletim sistemi kurdum 48 gb makineye, yine 4 gb swap verdirdi. Blade cluster mi o alet nedir oyle, birde verdiren adam kim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2010 verdiren adam degil, acik olmamis orada. manual in suggest ettigi seydi, 4 gb swap, kalan raidin hedesini soyle yapin falan. tmp e 200 gb falan ayirdim sirf unallocated kalmasin die oyle diyim. ve evet cluster. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Anladim, adam kendi icinde virtualization ve swap pooling yapiyor cluster oldugu zaman. Stand alone server da recommended *2 dir. Storage vs. gibi cozumlerde ram le esit swap yeterlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2010 storage degil de, her node'un kendi icinde swap'i var zaten. o makinenin tek gorevi gelen userlari/joblari nodelara dagitmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2010 aynı olayı bana yaptı şimdi bu hödük win7. tek fark bende 1 TB alan görünmüyo şu an. ehehehe :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar