xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 merhabalar, Bilgisayarımda tek bölünmemiş "c" olarak hard disk alanım var. Toplamda 500 gb yarısı boş ve windows 7 yüklü. Tek bir kb tını bile kaybedemem ama ubuntuyu kurmam şart hemde bugün. Yani,hiç bir veri kaybı yaşamadan windows 7 yi silmeden(ubuntu yükledikten sonra açılabilinir olması gerekiyor) nasıl ubuntuyu bilgisayarıma yükleyebilirim? wubi yi hiç tavsiye etmediler o yüzden burdan da sormak istedim. Bir sürü farklı şey söyleyen var kafam karıştı epey. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 virtual box'a kur ubuntuyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 vur partitioni, sonra oraya kur ubuntuyu. ubuntuyu kurmadan da kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 yok ubuntuyu kurmam gerekiyor live cd falan olmuyor. Yani demek istediğin boş olan 250gb alanı 2 ye mi ayırıyım? format atmadan nasıl oluyor...? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 http://www.nirmaltv.com/2009/05/12/how-to-resize-disk-partition-in-windows-7/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 çok teşekkür ederim.. birde son soru olarak en son linux kullandığım da (2000 yılı) tek hatırladığım sorun su swap disk olayları. Kısaca 4gb ram 100gb boş olan harddiske ne yazmam lazım? gerisi zaten önemli değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 1,5 GB swap yeter de artar. Hatta ben olsam 1 GB yapardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 illa bir sorun çıkacak.. Şimdi, windows 7 de partition yaparken arkadaşın söylediği gibi durup dururken mavi ekran geldi ve bilgisayar restart attı tabi. Açtığımda 75gb (shrink ettiğim miktar bu) kayıp olduğunu fark ettim. Unallocated olarakta gözükmüyor yok yani uçmuş. microsoft support sitesinde 2 farklı adım var denedim olmadı. Sorum şu acaba linux kurmak için cd yi boot ettiğim install ekranında o görebilir mi bu kayıp alanı? ya da başka bir yol varsa bildiğiniz paylaşırsanız sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 GERGE said: 1,5 GB swap yeter de artar. Hatta ben olsam 1 GB yapardım. aslında kullanılan ramin hemen hemen 2 katı swap en doğrusu, tam çalışma mantığını hatırlamıyorum ama mavi ekran almamak için (ki kolay kolay olan bişey değil bu) o şekilde yapılması gerekiyo. Tam çalışma mantığını hatırlamıyorum da ramdeki bilgiyi tamamen swapa yazdırması gerekebiliyo bazen işletim sisteminin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 ben hep 1 ya da 1,5 ile gittim sorun yaşamadım. bence 2 gb üzeri swap overkill abi. adama 8 gb yap diyorsun :) https://wiki.archlinux.org/index.php/Swap eğer suspend çok yaparım bir sürü ağır program çalışırken dersen 2 gb ya da 3 gb olmalı sadece diyorum ben. 4 gb ram ile 1 gb swap rahat olur yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Gerge yazılmamış kanunlardan biridir *2 swap olayı, 2 gb ram e 4 gb swap verirsin her zaman. Factory installed server kullanıyorum bazı zamanlar (HP ve IBM), onlardada aynı şekilde geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 4gb rame 8gb mı vericem şimdi yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 install ubuntu with other operating systems side by side seçeneğini seçeydin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 forumlardan okuduğum kadarı ile öyle kurunca sorunlu oluyormuş ubuntu. Bu arada hala 75 gb kayıp gözüküyor yapamadım bir türlü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 yok olmuyor sabahtan beri deniyorum bir sürü şey kayboldu gitti 75 gb ciddi anlamda sövüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 75 GB naaptın da kayboldu ki? ext4 falan mı formatladın nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 hiç birşey yapmadım. windows disk management dan tek parça olan hard diskimden 75gb lık parça çıkarmak için shrink yaptım. Fakat hata verdi restart attı açtığımda 75gb kayıptı. Total disk space 500den 425gb ta düşmüş. Disk management ekranında da hiç birşekilde gözükmüyor. fat ntfs falan hiç birşey yok yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Partition lara baksana unallocated duruyordur orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 işte onu göremiyorum sorun o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 ahaha partition tableda çok acaip bişeyler olmuş ya. gparted ile düzeltilir o kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 buda ss sorun gördüğünüz gibi total disk space 300gb olması lazım(başka bilgisayara geçtim bu arada) ama değil 65 gb kayıp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Linux de duzeltmeye kalkma istersen, windows u boot edebiliyorsan partition magic vb. birşeyler edinip boot part. table ve map leri fix ettir. Edit: Windows hayattaymış ok, dediğim gibi yap istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 gparted 1230213912TB (tam rakam bu) boş alan görüyor yani saçmalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 sdfgsdfg çok acaip. low level formata kadar gider mi acaba bu abukluk. :P windozda başka program dene bi partition için... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2010 sene 2010 uğraştığımız şeye bak ya bu tip şeyler neden basit değil anlamıyorum ki şurda saçmalıkla uğraşıyorum resmen. bas bi tuşa boş alan dan çek "d" die ne var bunda.. gparted bi daha indiriyorum olmazsa çocuğu kesicem hayatta silmemem gereken verilerim var pfff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar