Frantic Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Selam herkese Ben oyle genel olarak bir arastirdim forumda fakat pek bir basliga denk gelmedim tip okumak ile alakali olarak. forumda tip okuyan veya ailesinde/yakininda doktor olan arkadaslardan veya bu konuda genis bilgiye sahip olan herhangi bir insandan bir kac bilgiye ihtiyacim var. Tip egitiminin 4-5-6 siniflari tam olarak nasil oluyor. Yani sinav, degerlendirme, staj, ders yuku vs. tam olarak nasil isliyen bir surec? Intern olma surecinde neler yapmakla mukellef bir ogrenci tam olarak? Mesela intern iken para kazanilabiliyor mu(maddi olarak aileye bagli mi kaliyoruz kisacasi) yoksa 6 yil boyunca yapilan stajlardan sundan bundan hic bir sekilde para kazanilmiyor, bir zorunluluk, odev midir? TUS doneminde mesela tam olarak ne gibi durumlar ortaya cikiyor. Ilk giriste istenilen puanini elde edilmediginde otomatik olarak zorunlu hizmet icin gorevlendiriliyor muyuz?(zorunlu hizmet konusunda da detayli bir bilgiye ihtiyacim var) Uzmanlik okuduktan sonra daha ust unvanlara ilerleme nasil oluyor? Hani profesor olabilmek nasil ve tahmini ne kadar bir sureye tekabul ediyor? Tip fakulteleri arasinda yontem veya olanak cinsinden cok fazla fark var midir mesela?(istanbul ve izmir'deki okullar icin bi kiyaslama olabilirse yeterli benim icin) Tip okurken illa hekim olmak sart midir? Mesela tip akademisyenligi gibi bir secenek mevcut mudur? Hani surekli hasta muayene etmek veya operator olmamak gibi secenek var midir kendi alt dallari icerisinde. Yardimi dokunanlara simdiden tesekkur ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 ablam uzman doktor çekilecek çile degil şu hayatta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Tr'de doktor olunmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 peki neden olunmaz onu da soyleyin bari. ama zaten konu bu degil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Sen şuan tıp okumuyorsun sanırım, öyle dimi? Etrafından duymuş arkadaşı doktor falan insanlarla değil doğrudan tusa falan hazırlanan birileriyle konuş, kendin karar ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Myshkin said: Sen şuan tıp okumuyorsun sanırım, öyle dimi? Etrafından duymuş arkadaşı doktor falan insanlarla değil doğrudan tusa falan hazırlanan birileriyle konuş, kendin karar ver. Yok, okumuyorum. Aslinda en temizi senin soyledigin fakat su an yok etrafimda oyle birisi. Zaten o amacli olarak foruma yazdim. Hem baska birininde ilerde buna ihtiyaci olursa burdan bakar gecer iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2010 doktor ol yutdisinda calis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar