Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

337. Dönem (Aralık-2010) KD. ve YD. Subay Adayları

Brook

Öne çıkan mesajlar

Apis said:

2)Yedek subay olmak da bu kurala dahil. Sabah 8.30, aksam 5.30 çalışma saatleri özel sekötrden daha iyi ve 1.750 (dil tazminatı dahil, aksinde 1.600 küsür olmalı. askeri hakim-savcı çıkarsa 2.700, doktor isen 3.110) maaş askeriyenin olanaklarıyla beraber baya iyi bir gelir. Hele 19 gün acemilikte biraz dişi sıkıp, derece yapıp aynen evinize dönme şansınız da var.

Bizim birlikte yedekler abartmadan söylüyorum 3 ay boyunca hafta sonları dahil çalıştılar, bu çalışma gecenin körüne kadar sürüyordu üstelik, erlerden daha beterdi halleri
Sosyal ağlarda paylaş

JonBovi said:

Bizim birlikte yedekler abartmadan söylüyorum 3 ay boyunca hafta sonları dahil çalıştılar, bu çalışma gecenin körüne kadar sürüyordu üstelik, erlerden daha beterdi halleri

Dediğim gibi hiçbir şey uzaktan ya da önceden göründüğü gibi değildir. Elbette er olarak da rahat askerlik yapan var, hayatı dar edilen de. Fakat asteğmenlerin rahat etme oranı erlere oranla daha fazla haliyle.

Hele bir de deniz-hava kuvvetleri ya da meslek kurası çıkarsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:

2)Yedek subay olmak da bu kurala dahil. Sabah 8.30, aksam 5.30 çalışma saatleri özel sekötrden daha iyi ve 1.750 (dil tazminatı dahil, aksinde 1.600 küsür olmalı. askeri hakim-savcı çıkarsa 2.700, doktor isen 3.110) maaş askeriyenin olanaklarıyla beraber baya iyi bir gelir. Hele 19 gün acemilikte biraz dişi sıkıp, derece yapıp aynen evinize dönme şansınız da var.

Arkadaşlar bu cümle için birkaç soru geldi, cevaplayayım.

Asteğmen eğitim bölüklerinde yapılan sınavlar sonucu %5'lik dilime girip derece yaparsanız, mevcut olan tayin yerlerinden istediğinizi kuraya girmeden seçer gidersiniz.

Bende Deniz Kuvvetleri'nde 1 tane İstanbul vardı kurada, onu alarak İstanbul'a döndüm. Burda aynen evinize dönme ile kast edilen budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar yavaştan alışverişe başlamışsınızdır.Belki yardımım dokunur diye birkaç tane eşya tavsiyesi bende söyleyim...

-Kesinlikle ama kesinlikle medikal ayaktabanlığı can kurtarır,nöbetlerde siz rahat ederken devreleriniz ayakları haşat olur.
-Don,çorap almayın yani gideceğiniz yere göre bakın eğer merkezi bir yere gidiyorsanız yada büyük bir alaya oradaki kantinde büyük ihtimalle olur ve çok daha ucuza alırsınız ayrıca çamaşır dorbası vs olayına girmeyin nasıl olsa acemilik döneminde çöpe atacaksınız giymediklerinizi.
-Mantar,tahriş,su toplması gibi durumlar için kesinlikle krem götürün ayrıca lipstick götürün çaktırmadan kullanın,malum ilk başlarda yürüş eğitiminde ayakalrınız haşat olacak tahriş kremi,dudaklarınız gidecek lipstick kullanacaksınız.
-Mavi yastık kılıfı kesin götürün
-Bot boyası,bakım spreyi ayaklarda mantar,koku gibi olaylara yardımcı olur.
-kesinlikle elbise kılıfı almayın nasıl olsa size yenisini aldıracaklar.
-Havlu
-Kilit bol bol minik kilitler götürün,hem botunuz için hemde sivil çantanız ve diğer çantanızın güvenliği için gerçi adamlar inanmışsa kırar açar ama yinede önlem alın.
-Bol bol c vitamini,kış vakti orada yeterince vitamin alamayacaksınız ve bazı arkadaşlarınız hasta olacak sonra size bulaşacak aman diyim,ayrıca bilumum anitboyik,aspirin tabii bunları çantanızda iyi saklayın nasıl olsa kalabalık gideceğiniz için fazla detaylı aramazlar.
-Deodorant götürmek yerine stick götürün sabahın körün birtarafınız donarken daha da kendinize işkence yapmayın.

Akılıma gelenler bunlar arkadaşlar,yeni şeyler akılıma gelirse eklerim ve ayrıca İstanbul'da oturan arkadaşlara tavsiyem kadıköy pasajındaki satıcıların her dediğini almayın adamı direk kazıklarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Apisin sanırım bunla ilgili bi mesajı vardı, adamlar yedek subay eğitiminde araştırmış etmiş. Tam yapan, yarısını yapan, hiç yapmayan herkes var. Öyle aman aman farketmiyor sınavda ne yaptığınız. Ben sırf tam olmasın diye bi iki tane boş yanlış falan yaparım. Hani puan düşük olmasın ama çok da yüksek olup kimsenin dikkatini çekmeyelim heh.

Peki bu küçükyalıdaki ikmal maliye okulu nerde? Kenan evren kışlası diyorlar, bu e5ten giderken yolda gördüğümüz kenan evren kışlası mı?
Sosyal ağlarda paylaş

sınava ilk gün gitmeyeyim diyorum ya . kesin deli kalabalık olur sabahın köründe gitsem bile.var mı tavsiye

bide nette ne deişik iddaalar dolaşıyor askerlikle ilgili ya.sınavda yarısını yaparsan kısa çıkar , yok ilk gün gidersen uzun dönem çıkar kesin .. böle deişik deişik bisürü yazılar.ben alışveriş filan da yapmaya başlamadım bakalım, dh de okudum bazıları 36 çift çorap almış yuh yani ne diim bunlara
Sosyal ağlarda paylaş

Askerde yanınızda götürmseniz baya faydalı olabilir diyeceğim 4 şey var. Hepsini de kullandım ve kesinlikle çok işime yaradılar.

Tabanlık mağlum. O bota illa ki gerekecek, paraya kıyın, iyisinden alın. Yatarken de yastığınızın altına koyun, yer değiştirmesin.

Vatka. Pek bilinmemekle beraber bence hayati bir ihtiyaç, zira botun arkası çok fena vurabiliyor. Çorabın içine, topuğun arkasında gelecek şekilde kullanılıyor, bana da saçma gelmişti başta fakat tabanlıktan sonra en elzem şey. 4-6 tane bulunsun yanınızda. Botun arkasını ezmek bazen yetmeyebiliyor.

Çengelli iğne. 6-7 tane büyük lazım ki çarşafı yatağa gergin bir biçimde alttan çengelli iğne ile iğneleyin, her sabah çarşaf düzeltme problemi olmasın. 6-7 de ufak lazım, ne zaman ne için ihtiyaç duyulacağı belli olmuyor ama illa ki ihtiyaç duyuluyor.

Silikon kulak tıkacı. Plastik olanlar hem rahatsız hem de silikonlar kadar etkili değil, o yüzden eğer gürültüde uyuyamayanlardansanız mutkala silikon alın. Bu meret eczanelerden bulunur, 1-2 çift alın. Eğer özellikle gürültüde uyuyamayan biriyseniz olmazsa olmaz. Akşam hemen yatmayan, gürültü yapan, horlayanlar, nöbete gidip gelenler derken koğuştan gürültü eksik olmaz.

Sınav için ;

said:
3)Sınav bakımından; 335. dönemler olarak Ankara Polatlı Topçu ve Füze Okulu'nda acemilikte 400 küsür asteğmendik ve aramızda yaptığımız araştırma sonucu gösterdiki yedek subay sınavının tamamını doğru yapanda, yarısını bilerek boş bırakan da vardı, bilerek yarısını yanlış yapanda. Ben ise 50'de 40-42 fln yapmıştım. yani sınav için rahat olun çok da bir işe yaramıyacak, seni seçmişlerse çoktan seçmişlerdir.

İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ise Kenan Evren Kışlası'nın içinde. Kadıköy'den Kartal istikametinde E-5 üzerinde Bostancı Köprüsü'nden hemen sonra. Bu akşam (saat 8-9 gibi) gidip sıra numarası almanı tavsiye ederim. Ben öyle yapıp sınavın ikinci günü ilk grup ile erkenden girmiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...